Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
despo rumuzlu üyeden alıntı
Tam olarak yeri olmadığını bilmeme rağmen soruyorum umarım anlayışla karşılarsınız.ocak 1975 doğumluyum.biri amcama biride abime olmak üzere 2 tebligatım var.yoklama kaçağı yada bakayayım yani.94te girdim mimarlığa 2001dede ilişiğim kesildi.2005 affından faydalandım ve şubat 2009 itibari ilede okulu bitirdim.bildiğim kadarıyla 1 seneden fazla hapis cezası alırsam yedek subaylık hakkımın yanması sözkonusu.1 yıl yada fazla ceza alırsam ve bu paraya çevrilirse yedek subaylık hakkım vede kısa dönem olarak yapma hakkım yanıyormu yoksa yedek subaylık hakının kaybı sadece paraya çevrilmeyen hapis cezaları içinmi geçerli.ikinci olarak mahkemenin devam etmesinin sevke engel olmadığını biliyorum.askerdeyken mahkeme sonuçlanır vede 1 yıl yada daha fazla ceza alırsam kısa dönem yada uzun dönem yaptığıma bakılmaksızın askerliğim 15 ay düz askerliğe çevriliyor.şimdi öğrenmek istediğim bu tip davalar ne kadar sürüyor takriben.ben uzun dönem mimar olarak yapmak istiyorum askerliğimi.üniversitemin iyi olmasından dolayıda bu mümkün.ama uzun dönem kısa döneme göre daha fazla risk taşıyor.uzun dönem askerlik yaparken mahkemenin sonuçlanıp 1yıl ceza vermesi ve askerliğimın kalanını er olarak üstelik 15 ayı tamamlayacak şekilde yapmak riskini göze almak ve almamak konusunda kararsızım.sonuç olarak bu davalar ne kadar sürer.ona göre kısa yada uzun dönem tercihi yapacağım.şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
Hocam 13 mayısa kadar şubeye gidersen işlemlerin tebligatsız olarak yapılıcak (daha önce sana tebligat gelmemiş gibi).İfadende alınmıycak,hakkında davada açılmıycak,işlemlerin kaçak değilmiş gibi yapılıcak.13 mayısta sonra kendin gidersen ifaden alınıcak,hakkında dava açılıcak.İfadene iyi mazeretler yazarsan ve çok pişmanım vs.. dersen,şubeye kendin gittiğin için hakkında açılıcak davada 1 seneden az bir ceza çıkar.Kendin gitmeyip yakalanırsan,ifadene ne yazarsan yaz 1seneden uzun ceza çıkar ve hakların yanar.
Nisanda askere gitmek istiyosan hemen şubeye git işlemlerini yaptır,1-25 nisan arası yedek subaylık sınavı var.
Hapis olayı diye bir olay yok dostum, yoklama kaçağı yada bakaya olarak yargılanırsan ceza yasasına göre en fazla 2 yıl cezası var oda son yapılan düzenlemeyle hafif suça girdi.Bu yüzden ya paraya cevrilir yada hakim iyi halden ve daha önce sabıkan falan yoksa aynı suçu bir daha işlemeyecğine kanaat ederse ( birdaha yoklama kaçağı olamayacağına göre) para cezasınıda tecil edebilir.
Benim asıl ilginç bulduğum olay ise bazı kişilerin 4-5 yıldır yoklama kaçağı olmalarına rahatça iş kurup hayatlarını yaşarken 1 ay geç kalan insanlara hemen tebligat yollanması bende bunu anlayamıyorum.
Gerçekten zor durum olucak ,ben üçüncü sınıftayım son 1 senem kaldı kayıt sildirirsem çok kötü olucak mecburen yoklama kaçağı kalıcam aileme daha fazla yük olmak istemiyorum bitsin bu okul artık ama hakim karşısına falan çıkmak sanki adam öldürdüm ya da hırsızlık yaptım da yargılanıyomuşum gibi olucak bugünleride mi görücektim eyvah ki eyvah ..Bu arada yoklama kaçakları oy vermeye gitmesin yakalıyolarmış ellerinde kaçak listeleri varmış ..
Merhaba,benimde çare bulamadığım bir sorunum var umarım burada yardımcı olursunuz.1986 doğumluyum,lise diplomamla askerliğimi tecil ettirdikten sonra açıköğretime kaydoldum.İlk sene sınıfta kaldım 2. sene ise kayıt yeniletmedim böyle oluncada öğrencilik haklarından yararlanılmıyormuş.Şöyle bir durum varmış öğrencilik iptal kağıdıyla şubeye gittiğimizde 2 yıl daha askerlik tecil hakkımız oluyormuş,doğrumu acaba.Bu sene akadem hazırlık kurslarına yazılıcam üni. sınavına kayıtta yaptırdım acaba bunlar boşa gidermi kazansamda okuyamazmıyım lütfen yardımcı olun.Şimdiden çok teşekkür ederim.
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
13 mayıstan sonrada gitmezsek hapis yolu mu gözükecek ?ama ben öğrenciyim
hapse atmazlar beni dimi ?
Yok hocam rahat ol.Bakayalar için hapis cezası tarihte görülmemiş.Ceza arkadaşında söylediği gibi ya paraya çevrilir yada tecil edilir.Arkadaşıma 2000lira ceza verdiler,adam nereye ödeneceğini bilmediği için ödemiyor.Ne arayan var ne soran.Ayrıca hakim karşısınada çıkmıyorsun,sen askerdeyken dava gıyabında görülüyor.(bakaya ve yoklama kaçağı davaları toplu olarak görülür)
şimdi benim sorduğum soruyu yanıtlayacak bir arkadaş yokmu.yedek subaylık hakkı yoklama kacakları ve bakayalar mahkemeye verildiğinden 1 sene hapis cezası verilirse yanıyor.tabi bu ceza paraya çevriliyor orası kesin ama 1 sene yada daha fazla ceza alırsam ve de buparaya çevrilirse yedek subaylık hakkı yanıyormu gene.askerlik daire başkanı yarbay tuhaf şeyler söyledi.askerliğini ister kısa dönem ister uzun dönem yap askerlik bittikten sonrada mahkeme sonuçlansa seni tekrar askere alırlar ve 15 ayı er olarak tamamlatırlar dedi.aynen böyle dedi.daha önce şubemdeki bir sivil memur ise askerlik bittikten sonra mahkeme sonuçlanırsa geri çağırıp tamamlatma olmaz o yüzden biran önce mümkünse kısa dönem yapmaya bak dedi.askerliğini tamamladıktan sonra yırtarsın dedi.arkadaşlar lütfen bu konuyu bilen biri cevap yazabilirmi.
despo rumuzlu üyeden alıntı
şimdi benim sorduğum soruyu yanıtlayacak bir arkadaş yokmu.yedek subaylık hakkı yoklama kacakları ve bakayalar mahkemeye verildiğinden 1 sene hapis cezası verilirse yanıyor.tabi bu ceza paraya çevriliyor orası kesin ama 1 sene yada daha fazla ceza alırsam ve de buparaya çevrilirse yedek subaylık hakkı yanıyormu gene.askerlik daire başkanı yarbay tuhaf şeyler söyledi.askerliğini ister kısa dönem ister uzun dönem yap askerlik bittikten sonrada mahkeme sonuçlansa seni tekrar askere alırlar ve 15 ayı er olarak tamamlatırlar dedi.aynen böyle dedi.daha önce şubemdeki bir sivil memur ise askerlik bittikten sonra mahkeme sonuçlanırsa geri çağırıp tamamlatma olmaz o yüzden biran önce mümkünse kısa dönem yapmaya bak dedi.askerliğini tamamladıktan sonra yırtarsın dedi.arkadaşlar lütfen bu konuyu bilen biri cevap yazabilirmi.
Hocam en yakın arkadaşımda bu sorunu yaşadığı için konuyu adımdan iyi biliyorum.öncelikle 13 mayısa kadar şubeye gidersen hakkında dava açılmıycak o açıdan rahat ol.Kaçak değilmiş gibi işlemlerin yapılıcak,ister asala mail at,ister şubeni ara sor.Yeni çıkan askerlik kanunu sebebiyle 13 şubat-13 mayıs arası askerlik şubesine giden kaçaklara tebligatsız işlem yapılıcak(daha önce sana tebligat yapılsa bile).
İkincisi 13mayıstan sonra şubeye kendin gidersen hakkında dava açılır ama 1seneden az ceza çıkar.Arkadaşım 5 yıldır kaçaktı,ağustosta şubeye gitti,ifade yazdı mahkeme açıldı 6 ay ceza çıktı oda 2000liraya çevrildi.Adamın geçerli bir mazereti bile yoktu,sadece aileme bakmak zorundayım falan yazdı,çok pişmanım dedi okadar.Burda önemli mesele şubeye kendin gitmen.Yakalanırsan 1seneden fazla ceza çıkıyor söyliyim.
üçüncü olarakta daha önce sana şubeye gelmen için hiçbir tebligat yapılmamışsa şubeye nezaman gidersen git,hakkında dava açılmıyor.Hatta forumda bir arkadaş yazmış 48 yaşında şubeye gitmiş,tebligat yapılmadığı için dava açılmamış https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=43551
Kısaca sana daha önceden 20 kere tebligat yapıldıysa bile 13 mayısa kadar şubeye gidersen işlemlerin yukardaki örnekteki arkadaş gibi tebligatsız olarak yapılıcak.Yani dava falan yok.
sorumu cevaplamaya yardımcı olacak bir arkadaş varsa çok sevinirim.
Arkadaşlar ben ağustos ayına kadar tecilliyim. bazı nedenlerden dolayın nisan ayına kadar askere gidemeyebilirim.Acaba bu durum bana ne tür zarar verebilir?Ceza alır mıyım?Bu arada öğretmenim.memuriyetime bir etkisi olur mu?
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku