Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
24 saat içinde şubeye teslim ancak kesin yargılandıkdan sonra icra edilebilir. Zaten kanun gerekcesi: …yükümlülerin yakalanmaları ile müteakip işlemler hususunda…diyor.
Mülki makamlar veya bakanlıklar yakalama emri cıkaramazlar. Kanunen buna haları yokdur. Hukuk devletinde yasakdır bu. Hukuk devleti degil dikta rejimi denir o zaman. Hükümet de begenmedigi herkeze yakalama emri cıkattırır ve mülki makamlara icra ettirir.
Batı devletlerinde asker hukuku yargı üzerine işliyor. Hukuk devleti olmasi bunu gerektiriyor. Ama yine yine aynı soru ve sorun. Türkiye hukuk devletimi?
Umarım söylediğiniz gibi olur arkadaşlar, ancak yine de bir çözüm yolu bulmalıyız. Aksi halde eski sıkıntılar devam edecek, bizler kaçak hayat yaşamaya ne kadar daha devam edebileceğiz.
Arkadaslar 1,5 yıldır yurtdısnda yasamaktaydım. sonunda karar verıp Turkıye ye askere gıtmek ıcın dondum. Bakaya oldugum ıcın havaalanında hemen gozaltına alınırım sanıyordum forumlarda okudugum yorumlara dayanarak.
Havaalanında hıcbır sorun cıkmadı normal bır sekılde ulkeye gırıs yaptım. ayrıca dun gecede yolda arabayal gıderken asayis polisin cevirmesine takıldım. polis telsizle gbt mi kontrol ettirdi. birsey cikmadi. yoluma devam ettım. bugun askerlık subesıne gıttım bakaya oldugumu askere bıran once gıtmek ıstedıgımı soyledım. askerlık subesı calısanları tam 4 sevk donemı kacırdıgımı ve de bakaya oldugumu soyledı o yuzden savunmamı alıp benı gıyabımda mahkemeye verdıler. nısan ayında askere sevk ettıler.
merak eden arkadaslar ıcın: bakayalar gbt de CIKMIYOR.
Havaalanından turkıye ye giriste hicbir sorun cikmiyor.
polis yolda cevırme yaptıgında bır problem yasamıyorsunuz.
yurtdısında iken forumlardan okudugum yorumlar karsısında herkes gibi tedirginlik yasiyordum.
umarım tedırgınlıgınıze bırcare olmusumdur.
Selam Arkadaşlar
Şu an TBMM gündeminde olan yeni askerlik kanunu yürürlüğe girerse(gerekçeli bölümünden anlaşılacağı üzere) artık yoklama kaçakları ve bakaya gibi kişiler en ufak polis kontrolünde çıkacaktır bilginiz olsun..
hala gbt ler görünmüyor. Mantığım bu yeni yasada genelgeyi iptal edeck maddelerin kabul görmüyeceğini söylüyor. Çünkü genelge hem Ab ye uyum kapsamında hemde yeni cmuk kapsamında hazırlanmıştı. Ama ülkemizde hukukun durumu tartışmalı ne olacak ne bitecek izleyip göreceğiz. Eğer olduğu gibi kabul edilirse bu sefer gerçekten işimiz zor,yakalanana kadar bu şekil devam sonra iş yerlerimizi kapayıp gideceğiz. Sonrada zaten bu düzeni bu ortamda bir daha kuramayız.
TBMM sitesinde adalet komisyonun raporunun beklendiği görülmekdedir.
Konu hALEX tarafından (18-01-2009 Saat 23:09:45 ) de değiştirilmiştir.
Daha önce de söylediğim gibi bir kaç ayımız var arkadaşlar, bu kanundan dolayı trt den çağrı yapıldığından sonra 3 ay içinde gel diyorlar sonrasında aranma işlermeri olacaktır. Ama bu memlekette ne zaman ne olacağı belli olmuyor bakarsınız bedelli veya başka birşekilde bizimde yüzümüz güler ve bu sıkıntılı günlere tekrar geri dönüşümüz olamaz. Umudumuzu kaybetmeyelim derim. Unutmadan trt duyurusundan birbirimizi haberdar edelim kesinlikle o zaman süremizi bilebiliriz en azından.
sedat50 rumuzlu üyeden alıntı
Selam Arkadaşlar
Şu an TBMM gündeminde olan yeni askerlik kanunu yürürlüğe girerse(gerekçeli bölümünden anlaşılacağı üzere) artık yoklama kaçakları ve bakaya gibi kişiler en ufak polis kontrolünde çıkacaktır bilginiz olsun..
hocam bunu en iyi hukukçular yorumlayamıyor,siz nasıl bu hükme vardınız
--------------------------------------------------------------------------
* Türk vatandaşlığından çıkartılıp tekrar kazananların askerlik işlemine vatandaşlığı kaybettikleri tarihteki durumlarına göre devam edilecek.
* Yedeklik yoklaması yaş sınırı ihtiyaç duyulması halinde Milli Savunma Bakanı'nca 10 yıla kadar indirilebilecek. Uygulama halen yedek erbaş ve erlerin 41 yaşına girdikleri yılın ocak ayına kadar her yıl 1 Ocak- 31 Ekim arasında yapılıyor. Bu da askerlik şubelerinin yükünü arttırıyor.
* Askerlik işlemlerinde yazılı tebligat uygulamasına son verilecek, TRT aracılığıyla yapılacak. Her yıl yaklaşık 600 bin yükümlü için yoklama, 450 bin kişi için de sevk için çağrı tebligatı yapılıyor.
* Yoklama kaçakları ve bakayaların yakalanması için Milli Savunma Bakanlığı İçişleri Bakanlığı'na, askerlik şubeleri de mahallin en büyük mülki amirine bildirilecek. Yakalananlar en geç 24 saat içinde şubeye getirilecek. Askerlik şubesi tarafından teslim alınmayanlar serbest bırakılacak.
* TSK tarafından üretilen, yurt içinden veya yurt dışından çeşitli yollarla elde edilen her cins ve sınıf ikmal maddesinden hizmet dışı bırakılan, hurdaya ayrılan ve ihtiyaç fazlaları kiralanabilecek.
askerlik şubeleleri mahallin en büyük mülki amirlerine yoklama kaçakları ve bakayaları bildiricek.ama valinin ve ilçe kaymakamının arama kararı çıkartma gibi bir yetkisi yok.yapabilecekleri tek şey devletle alakalı işlerde (kimlik çıkartma,tapu,oy kullanma,vs...) 2010'da geçilecek e-devlet uygulamasıyla adınızın yanına bakaya yazılarak,o anda kaçağın yakalanması sağlanır.temmuzdaki genelgenin çıkma sebepleri demokratikleşme,insan hakları ve avrupa birliği uyum yasalarıydı.6 ayda türkiye demokratikleşme insan hakları ve ab'den vazmıgeçti.ayrıca gbt kayıtlarındaki şişkinlikte sebeplerden biriydi,gbt'de arananların hepsi yakalandı heralde.yasayla genelgenin çelişen tek tarafı artık yakalananlar askerlik şubelerine teslim edilecek.ayrıca genelge çıkmadan öncede sonrada biz polis tarafından aranıyorduk değişen hiçbir şey olmadı.bulunduğunuz ilçenin karakolunun askerlikle ilgili birimi sizi hala arıyor ve düzenli olarak adresinize gelip çağrı kağıdı bırakıyor.
yasada kaçaklar mahallin en büyük mülki amirine bildirilecektir diyor,yurt çapında arama olmayacağınıda burdan anlıyoruz.zaten yurt çapında bir arama için savcılığın arama talebi ve hakim onayı şart.ayrıca adalet bakanlığının sitesini düzenli olarak takip ediyorum,temmuzda çıkan genelge yasaya rağmen iptal olmadı.
birde temmuz genelgesinden öncede birçok bakaya gbt kontrolünde temiz çıkıyorlardı.hatta ben balayı için antalyaya gittiğimde,otel kimlik fotokopimi aldı 1 hafta içinde ne polis geldi ne jandarma.gbt'de kaydım olsaydı sabahın köründe basarlardı oteli
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
hocam bunu en iyi hukukçular yorumlayamıyor,siz nasıl bu hükme vardınız
* Türk vatandaşlığından çıkartılıp tekrar kazananların askerlik işlemine vatandaşlığı kaybettikleri tarihteki durumlarına göre devam edilecek.
* Yedeklik yoklaması yaş sınırı ihtiyaç duyulması halinde Milli Savunma Bakanı'nca 10 yıla kadar indirilebilecek. Uygulama halen yedek erbaş ve erlerin 41 yaşına girdikleri yılın ocak ayına kadar her yıl 1 Ocak- 31 Ekim arasında yapılıyor. Bu da askerlik şubelerinin yükünü arttırıyor.
* Askerlik işlemlerinde yazılı tebligat uygulamasına son verilecek, TRT aracılığıyla yapılacak. Her yıl yaklaşık 600 bin yükümlü için yoklama, 450 bin kişi için de sevk için çağrı tebligatı yapılıyor.
* Yoklama kaçakları ve bakayaların yakalanması için Milli Savunma Bakanlığı İçişleri Bakanlığı'na, askerlik şubeleri de mahallin en büyük mülki amirine bildirilecek. Yakalananlar en geç 24 saat içinde şubeye getirilecek. Askerlik şubesi tarafından teslim alınmayanlar serbest bırakılacak.
* TSK tarafından üretilen, yurt içinden veya yurt dışından çeşitli yollarla elde edilen her cins ve sınıf ikmal maddesinden hizmet dışı bırakılan, hurdaya ayrılan ve ihtiyaç fazlaları kiralanabilecek.
askerlik şubeleleri mahallin en büyük mülki amirlerine yoklama kaçakları ve bakayaları bildiricek.ama valinin ve ilçe kaymakamının arama kararı çıkartma gibi bir yetkisi yok.yapabilecekleri tek şey devletle alakalı işlerde (kimlik çıkartma,tapu,oy kullanma,vs...) 2010'da geçilecek e-devlet uygulamasıyla adınızın yanına bakaya yazılarak,o anda kaçağın yakalanması sağlanır.temmuzdaki genelgenin çıkma sebepleri demokratikleşme,insan hakları ve avrupa birliği uyum yasalarıydı.6 ayda türkiye demokratikleşme insan hakları ve ab'den vazmıgeçti.ayrıca gbt kayıtlarındaki şişkinlikte sebeplerden biriydi,gbt'de arananların hepsi yakalandı heralde.yasayla genelgenin çelişen tek tarafı artık yakalananlar askerlik şubelerine teslim edilecek.ayrıca genelge çıkmadan öncede sonrada biz polis tarafından aranıyorduk değişen hiçbir şey olmadı.bulunduğunuz ilçenin karakolunun askerlikle ilgili birimi sizi hala arıyor ve düzenli olarak adresinize gelip çağrı kağıdı bırakıyor.
yasada kaçaklar mahallin en büyük mülki amirine bildirilecektir diyor,yurt çapında arama olmayacağınıda burdan anlıyoruz.zaten yurt çapında bir arama için savcılığın arama talebi ve hakim onayı şart.ayrıca adalet bakanlığının sitesini düzenli olarak takip ediyorum,temmuzda çıkan genelge yasaya rağmen iptal olmadı.
birde temmuz genelgesinden öncede birçok bakaya gbt kontrolünde temiz çıkıyorlardı.hatta ben balayı için antalyaya gittiğimde,otel kimlik fotokopimi aldı 1 hafta içinde ne polis geldi ne jandarma.gbt'de kaydım olsaydı sabahın köründe basarlardı oteli
Adalet bakanlığı sitesini ben de düzenli takip ediyorum ama genelgenin iptal olup olmadığına dair bir yazı yok, genelge de yok sitede. Genelgenin iptal olmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz.
hocam temmuzda genelge çıktığında,televizyonlar gazeteler artık asker kaçakları aranmıyacak diye yaygara koparttılar.gazetelerde kaçak tertipe müjde diye haberler çıkınca tepkilerden çekinerek adalet bakanlığının sitesinden kaldırdılar ama hepimizinde bildiği gibi genelge yürürlükteydi,halada yürürlükte.emin olun genelge iptal olursa adalet bakanlığı ve basın bunu davulzurnayla duyurur.hergün adalet bakanlığının sitesini düzenli olarak bakıyorum,en azından yasa çıkana kadar kaldırılmayacağı kesin.
yasa konusunuda 3 avukata sordum,üçüde yasa net değil diyor.arama ve yakalamanın nasıl yapılıcağı yasada belli değil ve askerlik şubesi kaçağı nasıl teslim almaz diyorlar
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku