Erdogan Bey tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin
Fakat kafamda oturtamadigim bir nokta var.
Taahhutname "Sorumlulugunu ve kapsamini bilerek kabul ettigim ..... ' nin tarafima verdigi Programli Egitim ve bu egitimin giderleri ile ilgili olarak:" cumlesiyle basliyor ve altta maddeler iceriyor.
Anlamadigim nokta taahhutname egitim giderleri ile ilgili ve bu giderler karsisinda egitim giderlerini istemesi gayet mantikli. Fakat hem egitim giderlerini istiyor hemde 3 aylik maas istemi var. Sizce burda mantiksal bir sorun cikmiyormu?
Ornek vermek gerekirse
Ben size bir hizmet sundum diyelim. Bunun masrafida bana 10 lira oldu. Ben sizden bu hizmetin masraflari icin hem 10 lira hemde ekstradan 100 lira isteyebilirmiyim?
Kusura bakmayin bu noktayi bir turlu kafamda oturtamadim.
Tesekkur ederim
merhaba erdoğan bey,,
ben 3 yıldır calısıyorum ve işyerim butun calısanlarına 5 ay yarı ücretle calısırsanız calısın diyor calısmak istemeyene yargı yolu acık şikayet edebilirsiniz diyor ben istifa etmedim daha. 3 yıllık tazmınatımı nasıl alırım? tazmınat hesaplaması nasıl yapılır? işverenin bana vermesi gereken haklarım nelerdir?
birde işveren tazminatlarını hak kazanmış işcisine nasıl ödeyebilir taksit yapma gibi bir hakkı varmıdır?(bize öderiz diyorlar cek senet vermeyiz parca parca öderiz diyorlar)
Çalışırken ücretinizde eksiltme yapılamaz.Ücretiniz eksik ödenirse,ücret alırken imzaladığınız bir belge varsa,eksik ödeme için bir not düşerek imzalayabilirsiniz.Ücretiniz eksik ödendiğinde bölge çalışmamüdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz,iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Kıdem tazminatı tarafların anlaşması durumunda taksitle -senetle ödenebilir.Ancak siz kabul etmezseniz,işveren bu yola zorlayamaz.Taksitle yapılan ödemeyi kabul etmeyip almaz,kıdem tazminatınızın tam olarak ödenmesi için dava açabilirsiniz.
Size imzalatılmak istenen herhangi bir belgede eksik kalan bir hakkınız olduğunu düşünüyorsanız,fazlaya dair haklarımı saklı tutuyorum şeklinde bir not düşerek imzalamaya dikkat edin derim.
Ihtarname geldi cezai sart olarak 3 brut maas istiyorlar
Bu arada yeni farkina varabildim.15 Eylulde ise baslamistim fakat imzaladigim sozlesmede ise baslangic tarihi 15 agustos olarak yaziyor. Taahhutnamede ise 15 eylulden itibaren 2 seneden evvel isten cikarsam cezai sart onguruyor. Tarihlerdeki bu uyumsuzluk benim isime yarayabilirmi yoksa karsi tarafin isinemi yarar?
Cezai şart 2 yıldan önce sözleşmeyi siz feshederseniz işverene 3 brüt maaş ödeyeceğiniz,işveren feshederse size 3 brüt maaş ödeyeceği şeklinde mi düzenlenmiş?
Eğer her iki taraf içinde geçerli kılınmışsa ,cezai şart maddesi geçerlidir.
Sadece sizin ödeyeceğiniz yönde tanımlanmış bir cezai şart maddesi baştan hükümsüz kalır.
Cezai şart 2 yıldan önce sözleşmeyi siz feshederseniz işverene 3 brüt maaş ödeyeceğiniz,işveren feshederse size 3 brüt maaş ödeyeceği şeklinde mi düzenlenmiş?
Eğer her iki taraf içinde geçerli kılınmışsa ,cezai şart maddesi geçerlidir.
Sadece sizin ödeyeceğiniz yönde tanımlanmış bir cezai şart maddesi baştan hükümsüz kalır.
Arkadaşlar saygılar. benimde bir sorum var incelerseniz sevinirim.çalıştığım işyerinden memnun değilim ve işten en az zararla ayrılmak istiyorum ve şu an deneme süresi içindeyim
maddeyi aynen yazmak istedim
4 madde şu şekilde
..........
a)sözleşme süresine 2 aylık deneme süresi dahildir. Deneme süresi içerisinde işveren ve işçi sözleşmesini bildirimsiz ve tazminatsız feshedebilir.
15.maddede ise
işçi sözleşmesini 4 maddede taahüt ettiği belirli süreli hizmet(çalışma) süresini tamamlamadan kendi isteği ile işten ayrıldığı takdirde işten ayrıldığı tarihten belirli süreli hizmet süresinden kalan sürlerin karşılığı olarak ayrıldığı tarihteki brüt giydirilmiş ücretin 1 yıllık tutarının çarpımından elde edilen rakamın belirli süreli hizmet süresinden geriye kalan sürelerle çarpılması sonucu çıkacak rakam şirketin uğrayacağı zarar ve ziyan olarak ve ayrıca kendisine verilmiş/verilecek her türlü eğitimin karşılığını ödemeyi hüküm istihsaline gerek kalmaksızın nakden ve defaten ödemeyi şimdiden kabul eder.
şimdi arkadaşlar ben 2 avukat arkadaşa danıştım.
ilk fikir burada 4 ve 15 maddenin çeliştiği bu sebepten dolayı şirketin sadece eğitim masraflarını talep edebileceği bununda yine aynı şirket içinde verilen eğitimden dolayı 1000 ytl yi geçemeyeceği geçersede dava açmamı tavsiye etti.
2. fikir ise bu sözleşmenin tamamen benim aleyhime ve tek taraflı hazırlandığı ve en az 15000 ytl gibi tazminat ödemeye mecbur bırakılacağımı söyledi. şöyleki evet 4.madde de deneme süresi içerisinde bildirimsiz ve tazminatsız feshedebileceğim fakat şirketin benden 15 madde de istediği şeyin tazminat değilde uğradığı zarar ve ziyan karşılığı olarak bu meblağı isteyebileceği bu durumda bir çelişki bulunmadığı.
ve sözleşmenin çeşitli yerlerinde şirketin beni tazminatsız çıkaracağı yazmakta. Erdoğan beyin önceki yorumlarına göre tamamen tek taraflı sözleşme olduğu iöin 2.fikirde olan arkadaşın dediği miktarı ödememe şansım var.
bu durumda deneme süresi içinde istifa edersem zararım ne kadar olur
SAYGILAR..........
Konu Turbofan tarafından (30-12-2008 Saat 21:55:45 ) de değiştirilmiştir.
evet başladığımdan beri eğitimdeyim fakat bu kurumun kendi içerisinde verdiği maliyeti pek de fazla olmayan bi eğitim. bakalım iyi niyet ile çözmeye çalışacağım bi sorun çıkmaz inşallah
s.a.öncelikle bir avukata danıştım ama halaa içimde bir kurt var eğer bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
bir dersanede öğretmen olarak çalışıyorum işi bırakacağım.kurum müdürüne şifai olarak 6 gün sonra işi bırakacağımı söyledim.sözleşmemde herhangi bir cezai hüküm yok.ama adam beni zor durumda bıraktığın için hakaret davası,tazminat davası açarım dedi.ama dediğim gibi sözleşmemde herhangi bir tazminat maddesi yok.bu davaları açabilir mi kazanırsa acaba ne kadar tazminat alabilir.avukat ihtarname çekmene gerek yok dedi ama halaa düşünceliyim.
ayrıca ben sözleşmemde belirtilen maaşımı almıyorum. bana maaşımı aldığıma dair bir belgede imzatlamıyorlar.aramızda sözlü olarak anlaştığımız maaşı alıyorum.istifa dilekçemi daha vermedim dilekçeme maaşımı alamıyorum gibi bir sebep yazmama gerek var mı yoksa dava açtığında mahkemede mi belirteyim.avukat bu geçerli bir sebeptir dedi istersen şimdi bırak dedi.
buna binaen ben tazminat davası açsam maaşımı alamıyorum diye elle tutulur bir miktar olur mu yoksa hiç uğraşmıyayım.( sözleşmemde ders saati olarak 7,72 ytl yazıyor ve en fazla 20 saat derse girebilir diyor.ama ben 38 saat derse giriyorum haftada.) sözleşmemde eğer belirtilen saatten fazla derse giriyorsa girdiği ek derslerde ayrıca hesaplanır ve ödenir yazıyor.ve eğer çalışan eleman maaşı alamıyor ise her geçen gün için %1 faiz ödemeyi kurum taahhüt eder yazıyor.
işin kısası ben işi bıraktığımda bu adam bana dava açtığında benimde yukarıda saydığım sebepler beni kurtarır mı ?
Değerli arkadaşlar bu sitenin çoğu soruların cevabının bulunmasında çok önemli olduğu aldığı sorulardan ve cevaplardan belli oluyor.Ben de bu sitenin...
merhaba;
isten cikarildim tazminatsiz simdi is kur basvuracam sigorta icin sirketten herhangibirseyi imzalamadan cikmistim iskura basvurabilmem icin...
Yapabileceğiniz / yapılması gereken, dediğim gibi kız kardeşinizin gelen ödeme emrine bu adreste ilgili kişi yaşamamaktadır , adres hatalıdır, borçla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Savcılıpa Başvurdum Ama Dosyam...
09-09-2025, 21:16:16 in Bilişim Hukuku