+ Konuyu Yanıtla
6 / 10 Sayfa İlkİlk 12345678910 SonSon
51 den 60´e kadar toplam 100 ileti bulundu.

Konu: Alevilik Din Değil... Gerisi Ne?

Alevilik Din Değil... Gerisi Ne? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    515
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Alevilik Din Değil... Gerisi Ne?

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu "çok ciddi" din adamlarının adlarını verelim de eksik bir konu kalmasın:

Yaşar Nuri Öztürk
    "çok ciddi" din adamının Yaşar Nuri Öztürk olması/olmaması neyi değiştirir???
    Sn Sdt23 mevzuuları 'kimliklendir'me gibi bir handikapınız var farkında mısınız???
    Bu handikapınız yüzünden bir türlü bakış açınızı dapdaracıklıktan kurtaramıyorsunuz...

Oysa; konudan misal vereyim,,, ya namaz 3 vakit ise?? ya ezberiniz uyduruk bir kul safsatası ise?? ya bu ve bunun gibi bin türlü safsata allah ile aranızda aşılmaz duvarlar ördü ise?? ya ilim Çin'de ise?? ya Çin'e gidecek bir yol da var ise??
    imdi sen niye oturduğun yerde kaldın diye sormazlar mı adama??
    siz ne diyeceksiniz tam da o zaman???
    "kılavuzum hakkında dapdaracık zihnimi doldurmuş bidolu önyargım vardı" mı???

Hukuki NET Güncel Haber

Alevilik Din Değil... Gerisi Ne? konulu yargıtay kararı ara
    Alevilik Din Değil... Gerisi Ne? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    rize, merkez, Turkey.
    İletiler
    205
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Erdem53 ;
    ............................
    Çok ciddi din adamlarının görüşü..

'' Kur’an’da kılmakla yükümlü tutulduğumuz namaz üç vakit olarak gösterilmiş ve adları verilmiştir:

1- Fecir namazı (sabah namazı) (şafak sökmesinden güneşin doğuşuna kadar),

2- Vüsta (orta namaz) (günün ortasında öğle yada ikindi adıyla kılınan namaz),

3- İşa (günün batışından sonra akşam yada yatsı adıyla kılınan namaz) (Güneşin batışından şafağın söküşüne kadar)

Ancak Peygamberimiz, bu üç vakte müekked (pekiştirilmiş) sünnet olarak iki namaz daha ekleyerek kılmıştır.Yani bir miktar sevap namaz eklemiştir. Ama çoğunlukla namazlarını üç vakitte toplamıştır. Günün ortasında ve gün batışından sonra kılınan namaza değişik adlar verilmiş olması bu gerçeği değiştirmez. '' olarak açıklanmakta...
    Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hah bir sen eksiktin sdt23 gözüm yollarda kalmıştı.. Sırf sen gelebilesin diye sadece yaşar hocanın internete düşen yazısını aldım... ende <internete baktın koştun geldin.. ne iyi ettin... İhya ettin sağol varol...

Her şeyin kabulde Yaşar Hoca'nın din bilgisini küçümser gibi ''çok ciddi'' yi tırnak içine alman hiç hoş olmadı. Bence Türkiye'nin en ciddiye alınacak din adamlarından birisidir....

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, Prof Dr. Ali Köse,Prof. Emrulllah Yüksel,Prof. Abdullaziz Bayındır, Prof.Dr. Süleyman Ateş, Prof.Dr. İsmet Şirin..... Daha yazmaya gerek yok... Tüm İran din adamları ve İran.... Aslında karşısında ciddi görüş yok. sunni geleneği ama onu yazmadım o da var dedim...

Ah ah ah...
    Sayın commodore1tr;

Türkiyenin en ciddiye alınacak din adamlarından birisi mi? Nasıl bir insanın AYDIN diye adlandırılması kalbini karanlıktan çıkaramadığı gibi; din adamı veya Prof. olarak adlandırılması da ciddiye alınacak adamlardan birisi olduğu sonucuna ulaştırmaz.

Nasıl sözde AYDINLAR diyorsak sözde din adamları da vardır. Gelelim sizin Kuran konusunda en güvendiğiniz isme... Kaldı kı bende güvenirim.

Alıntı:
    commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
    ''Buda en güvenilir tercüme Elmalılının''

perki neden en güvendiğiniz kaynaktan alıntı yapmıyorsunuz.İşinize gelmediği için mi? Çok tehlikeli bir oyun sizinkisi...

Peki ben birkaçını yazayım (Elmalılı):
    Hud. 114. Gündüzün iki tarafında ve gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kıl! Çünkü iyilikler, kötülükleri giderir. Bu, algılaması olanlara bir öğüttür.
    Bakara.238. Namazlara, özellikle orta namaza devam edin ve kalın Allah için divan kurun!
    Nur. 58. Ey iman edenler, sahibi olduğunuz köleleriniz ve henüz erginlik çağına girmemiş olan çocuklarınız,(odanıza girmek için) sizden üç vakitte izin istesinler; sabah namazından önce, öğle sıcağında elbisenizi çıkardığınız sırada ve yatsı namazından sonra. Bunlar, sizin için üç eksikli (açık bulunabileceğiniz) vakittir. Bunların dışında ne size, ne de onlara bir günah yoktur; çevrenizde dolaşırlar, birbirinizle iç içesinizdir. İşte böyle, Allah size ayetlerini açıklıyor. Allah , herşeyi bilendir, hikmet sahibidir.
    Rum. 17.O halde akşama girdiğiniz zaman da sabaha girdiğiniz zaman da Allah'ı tesbih edin.
    Rum. 18. Göklerde ve yerde, ikindileyin ve öğleye erdiğiniz zaman da hamd O'na mahsustur.
    İsra. 78. Güneşin kaymasından, gecenin kararmasına kadar namazı güzel kıl; bir de kıraatıyle seçkin olan sabah namazını; çünkü sabah Kur'an'ı gerçekten şahitlidir.
    İsra. 79. Gecenin bir bölümünde de sana mahsus fazla bir namaz olarak uykudan kalk. Kur'an ile teheccüd kıl; yakındır ki Rabbin seni övgüye değer bir makama ulaştıra.

Yukarıdaki Ayetlerle 5 vakit namaza ulaşmak mümkündür herhalde. Ha yine de anlaşmazlık olduğunu iddia ediyorsanız, bir kaç ayet daha yazayım. Anlaşmazlık durumunda Peygamberimizin yol gösterici olduğunu belirten(Elmalılı):

Nisa……….59. Ey iman edenler, Allah'a itaat edin, peygambere de itaat edin, sizden olan yetkililere de. Sonra bir şeyde anlaşmazlığa düştünüz mü, hemen Allah'a ve Peygamberine arz edin onu, eğer Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanan müminler iseniz. Bu hem hayırlı hem de netice itibariyle daha güzeldir.
    İbrahim….. 4.Ve biz her gönderdiğimiz peygamberi, ancak bulunduğu kavminin diliyle gönderdik ki, onlara iyice açıklasın; sonra da Allah dilediğini sapıklık içinde bırakır, dilediğini de hidayete erdirir. Ve O, öyle herşeye galip, tam hüküm sahibidir.
    Mücadele..20.Allah'a ve peygamberine hudud yarışına (onların koyduğu sınırlardan başka sınırlar koymağa) kalkanlar, en alçaklar arasındadırlar.

Ama siz ne yapıyorsunuz Peygamberimiz üç vakte iki tane daha sünnet eklemiştir. Pekiştirilmiş sünnet.. Sevap namaz... Hemde çoğunlukla namazlarını üç vakitte toplamıştır...

Peygamberimiz döneminden bu yana Namazlar 5 vakit farz olarak kılınmıştır. Bahsettiğiniz prof. lar din adamları falan; Kuran'ı Peygamberimizden daha iyi mi tercüme ve tefsir ettiler de namazın 3 vakit olduğunu söylüyorlar.

Karıştırmışsınız ki hemde ne karıştırmak. O sizin dediğiniz 3 vakit olayı Hac da yapılan Cem' olayıdır. Hanefi Mezhebine göre Arafat'ta Cem-i takdim (Öğle ve İkindi namazlarını Öğle vaktinde), Müzdelife de ise Cem-i Tehir (Akşam ve Yatsı namazlarını Yatsı vaktinde) şeklinde uygulanmaktadır. Peygamberimizin ise bazı hallerde (çoklukla değil, çok az) cem' ederek kıldığı namazları ise, Suri Cem' olarak adlandırılmıştır. İhtilaf konusuna gelince Cem'in hangi hallerde yapılacağı konusunda Mezhepler arasında bazı değişik uygulamalar olabilir. Yolculuk (sefer), yağmur, çamur, kar, dolu ve hastalık durumlarında Mezhepler arasında cem yapılması hususunda mazeret kabül edilmesi açısından değişik kabüllenmeler olabilmektedir. Arzu ederseniz detaylı da bilgi yazabilirim. Ancak namazın cem olarak kılınması yukarıda belirttiğim gibi mazeret olduğunda söz konusu olabilmektedir.

Son olarak birkaç ayeti daha yazıyorum (Elmalılı):
    Tevbe…….65. Şayet kendilerine sorsan "Biz, sadece lafa dalmış, şakalaşıyorduk." derler. De ki: "Siz Allah ile, ayetleriyle ve peygamberiyle mi eğleniyordunuz?"
    Tevbe...... 66. Sakın boşuna özür dilemeyin, siz iman ettiğinizi söyledikten sonra küfrünüzü açığa vurdunuz. İçinizden bir kısmınızı bağışlasak da, bir kısmına suçlarında ısrar etmelerinden dolayı azap edeceğiz.

Kısacası bu konular hassas konular. Her işi uzmanına bırakmak lazımdır. İnsanlar dinlerini öğretmek bizim işimiz değildir. Şu alim diye adres göstermek de bize düşmez. Hani arada kul beyanlarını kabül etmiyorsunuz ya; zaten alim olarak bir kul giriyor bir de siz girmeyiniz.

Başörtüsü dedik Namazı da işin içine karıştırdınız. Yoksa 5 vakit olması Laikliğe aykırı mı? İnsanlar yüzyıllardır yanlış biliyor da siz mi doğruyu bildiniz?

Yukarıda ki ayetlerle açıkça görüldüğü üzere Kuran'ı bize anlatacak açıklayacak anlaşmazlık durumunda müracaat edeceğimiz tek merci Peygamberimizdir. Namaz, abdest, Örtünme.... v.b. Peygamberimiz aracılığı ile bizlere açıkça anlatılmıştır.

Siz en doğrusunu ben bilirim insanlar dinini yanlış biliyor diyorsanız... o da sizin görüşünüz.. ona da saygı duyalım.

Saygılar.

Nerede
    rize, merkez, Turkey.
    İletiler
    205
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı horasan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ..............
    Son iletinde işlemiş olduğun ve malum kişiler ve onların taaaa buralara kadar sızmış "işçi"leri tarafından sık sık dile getirilen "İNANÇLARA SAYGI" hususunda OJT yapmak istiyorum izninle... ....
    Bakınız horasan;

kendisine saygısı olmayan kişiden başkalarına veya başkalarının inançlarına saygılı olmayı beklemek abesle iştigal etmek olur. Sizin kendinize saygınız olsaydı, yukarıdaki tabiri kullanmazdınız.

Forumda bir konuyla veya insanların sıkıntıları ile alakalı yazı yazılmaktadır. Sizin de fikriniz varsa karşıtta olsa yazıp tartışabilirsiniz. Tabii ki belli bir kurallar çerçevesinde. (Türkçe imla, genel ahlak, kanun,.....)

Sizi birkez ciddiye alıp yazdığım da da yine aynı üslüpla yanıt yazmıştınız. İletilerinizde sözde Tarih içerikli birşeyler yazıp sonunda ESSELAM, VESSELAM yazıp kendi kendinize kasılıyorsunuz. Sanki tarihle alaklı herşeyi siz ortaya çıkarmışsınız edasıyla, sizin haricinizdekiler tarihten bihabermiş gibi yazmanız da saygısılık zaten. Bilginiz varsa yazınız, bilmeyen varsa faydalanır.Ancak yukarıda alıntı yaptığım iletinizdeki üslüpla, başka bir yerinizle değil de; ağızınızdan ses veya klavyenizden yazı çıkararak.

Yazılarınızı okuyunca, Mehmet Akif Ersoy'un kendisine hakaret eden bir gence vermiş olduğu cevap geldi aklıma. Bir kısmını yazayım:

Ne gördün, söyle evladım, ne duydun, lütfen izah et?
    Hayır, hacet de yok izaha, pek meydanda mahiyyet!
    O mahiyyet fakat iğrenç, o mahiyyet fakat çirkin!
    ''Niçin'' dersen, sıkılmak hissi insanisi yok ilkin!
    Evet, beynim sağırdır... Kainatım, çünkü, hep feryad...
    İşitmem başka bir ses milletim eylerken istimdad.
    Gözüm görmez, evet, zira mühitim kapkaranlıktır;
    Fakat sinemde imanım müebbed fecr-i sadıktır.
    Kör olmaz ağlayan gözler, sağırlaşmaz tutuşmuş beyin;
    Yaşarmaz gözle yanmaz beyni hilkat addeder bir şeyn!
    Geçilmez kahkahadan her taraf yangın içindeyken...
    Yanan bir sineden, lakin, ne istersin? Nedir öfken?
    Beraber ağlamazsın, sonra, kör dersin, sağır dersin.
    Bu hissizlikten insanlık hem iğrensin, hem ürpersin!
    Ne ibret, yok mu, bir bilsen kızarmak bilmeyen çehren?
    Bırak tahsili, evladım, sen ilkin bir haya öğren!

Mehmet Akif Ersoy.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    427
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bay erdem53,

Bu sanal alemde horasan'ın "ciddiye alınma" gibi bir derdi olmamıştır...

Horasan'ın derdi karşısındakilere hakettikleri yanıtı üslup dahil verip verememektir...

Anlaşılan sen ve senin gibiler yanıtlardan bir hayli nasibinizi almışsınız...

Sen ve senin gibilerin tipik tepkisidir bu hallar...

İçerik olarak gıkınızı çıkaramayacağınız bilgileri hele bir de kıvıramıyorsanız hemmeenn üslup diye birşeyler uydurup tartışma ortamından kaçmaya araç olarak kullanırsınız... Bu durum, peşine takıldığınız siyasi anlayışın ele başları tarafından, satın alınmış medya desteği ile sık sık başvurulan bir durumdur...

Üslup eleştirinizin konusu olan İNANÇLARA SAYGIya gelecek olursak algılatma yönündeki sinsi çabalar ortaya balkabağı gibi çıkmaktadır...

Mustafa Kemal'den alıntıladığım İNANÇLARA SAYGI konulu sözler ile sen ve senin gibilerin kastettiği "İNANÇLARA SAYGI" örtüşüyorsa ve sizler bundan gocunup üslubumu bir saygısızlık olarak algılıyor ve algılatmaya çabalıyorsanız ÜSLÜPTAN ÖTE şeyleri hakettiğinizi bilesiniz...

Horasan, sen ve senin gibilerin İNANÇLARA SAYGI anlayışına, tarihine ve atasına sahip çıkan bir anlayışla şiddetle karşıdır...

Bununla birlikte tarihim ve atalarım, sen ve senin gibilerinin peşine takıldıkları tarih ve atalarına İNANÇLARA SAYGIyı elinden geldiğince öğreten, bunu o atalarının çarpık inançlarına yerleştirmeye çalışan insanlardır...

Devşirilmiş, geçmişini bilmeyenlerle bu ve benzer konuları tartışmaktan inanın ben de zul duyuyorum...

Ama en azından meraklılar ise geçmişlerine, konu başlığını, o başlığa hizmet etmekten uzak tefsirlerle boğmak yerine, sormuş olduğum soruyu tartışarak ve günümüze taşıyamayı nacizane öneriyorum...

Ama üslup konusunda kimseye de güvence vermem... Hele bel altından ve sinsice vurmaya kalkışanlara...

AMMMAN DİKKAT!

(Konu dışı bir soru bay erdem53: Mehmet Akif, "MİLLET" sözünden neyi anlar?)

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı cognis rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Oysa; konudan misal vereyim,,, ya namaz 3 vakit ise?? ya ezberiniz uyduruk bir kul safsatası ise?? ya bu ve bunun gibi bin türlü safsata allah ile aranızda aşılmaz duvarlar ördü ise?? ya ilim Çin'de ise?? ya Çin'e gidecek bir yol da var ise??
    imdi sen niye oturduğun yerde kaldın diye sormazlar mı adama??
    siz ne diyeceksiniz tam da o zaman???
    "kılavuzum hakkında dapdaracık zihnimi doldurmuş bidolu önyargım vardı" mı???
    Sayın cognis,
    Bir kişi "namazın 3 vakit olduğuna inanıyorum, o yüzden öyle kılıyorum." derse buna saygı duyarım. Ama bir kişi "namazın 3 vakit olduğuna inanıyorum, siz niye 5 vakit kılıyorsunuz?" derse buna katılmam.

Din bir imtihandır. Namazın 3 veya 5 vakit olması konusunda herkesin aklı fikri var. Herkes aklına yatana inanır.

Yaşar Nuri gündeme geldiğinde aklıma Al Pacino'nun Devil's Advocate filmindeki muhteşem repliği gelir: "Vanity, definitely my favorite sin."

Bir önceki (sayın commodore1tr'ın alıntısının Yaşar Nuri'den olmadığını mı iddia ediyorsunuz konulu) mesajım sayın commodore1tr'a değil, bu alıntının Yaşar Nuri'den olmadığını iddia eden sayın phantom of law'aydı. Sayın Commodore1tr da zaten Yaşar Nuri'den alıntıladığını zaten onaylamış. Ben mesaj yazarken commodore1tr'ın mesajı yoktu.

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın erdem53 ;

Bana yönelik yazmış olduğunuz son yazı bir bütün olarak sizin ''inançlara saygılı olalım'' diyip dururken ne demek istediğinizi anlatan bir yazı olduğu için öncelikle teşekkür ederim. Zaten ben baştan beri sizin böyle olduğunuzu söyleyip duruyordum. Yüzlerce örneğiniz vardı bunuda yeni eklediniz..

Benden ileti olarak aldığınız yazının bir bölümünü alarak aslında büyük saygısızlık ve terbiyesizlik yapıyorsunuz. Hafif kibar uslubunuz da bunu gölgelemeye yetmiyor. Sadece belki birilerini kandırabilirsiniz ama sanırım oda bu siteden değil..

Konuyu açmadan önce yazmış olduğunuz
    Türkiyenin en ciddiye alınacak din adamlarından birisi mi? Nasıl bir insanın AYDIN diye adlandırılması kalbini karanlıktan çıkaramadığı gibi; din adamı veya Prof. olarak adlandırılması da ciddiye alınacak adamlardan birisi olduğu sonucuna ulaştırmaz.

Nasıl sözde AYDINLAR diyorsak sözde din adamları da vardır.
    sözüne Yaşar hoca çok üzülmüş vah vah vah diyor... Yaşar Nuri Öztürk gibi birisi hakkında pervasızca böyle konuşacak kadar terbiye özürlü olduğunuzu umarım sizi kibar sananlar anlar... Gerçek yüzünüzün ne olduğunu aslında görürler.

Çok ciddi din adamları olarak Sadece yaşar Nuri Hocayı saymadım eğer okuma yeteneğiniz kısmi değilse okumuş olmanız gerekirdi. En azından

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, Prof Dr. Ali Köse,Prof. Emrulllah Yüksel,Prof. Abdullaziz Bayındır, Prof.Dr. Süleyman Ateş, Prof.Dr. İsmet Şirin...
    bölümünü okuyabilirdiniz...

Sizin yanıt diye yazdığınız o kadar yazı aslında benden ileti olarak aldığınız kısmın hemen altında

Aynı şekilde gene ciddi bilim adamlarınca

''"Gündüzün iki ucunda ve gecenin bir kısmında namaz kıl. Doğrusu iyilikler kötülükleri giderir." (HUD suresi : 114)

Gündüzün iki ucu akşam ve sabah namazı, bir kısmında da yatsı namazı vardır. Üç vakit bu ayette.

"Güneşin batıya yönelmesinden gece karanlığına kadar namazı kıl. Tanyeri ağarırken de sabah namazını kıl. Zira bu namaz görülmeye değerdir." (İsra Suresi :78)

Güneşin batıya yönelmesinden gece olana kadar kılınan namaz ikindi namazıdır. Sabah namazı tekrar edilmiştir.

"Ey Muhammed! Onların dediklerine sabret. Güneşin doğmasından önce ve batmasından sonra Rabbini tesbih et (namaz kıl) geceleyin ve gündüzün yanlarında da tesbih et (namaz kıl)." (Taha suresi : 130)

Güneşin doğmasından önce sabah namazı, batmasından önce ikindi namazı, geceleyin yatsı namazı, gündüzün yanlarında akşam ve öğle namazı kılınacak. Bu ayetle beş vakit namaz sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları sabit oluyor.''
    olarak durmaktadır.

Yani ben ikisinide almış iki dini görüşüde yazmışım. Siz ne yapmışsınız ??? Kaldı ki Phantom of law isimli üyemiz ise uzun uzun tüm bunların ne anlama geldiğini anlatan bir bilim adamının yazısını da eklemiş ''görmek istemeyen göz görmez'' örneği görmemişsiniz...

Özetle size baştan beri söyleyip durduğum söz olan inançlara saygılı olalım dan sizin anladığınız sadece sizin inandığınız ve dediğinize saygılı olmak başka fikir varsa susturmak olarak algılanmaktan öteye gitmez. Yani özetle siz inançlara saygı konusunda saygısızlık abidesisiniz. Bense her iki görüşüde alarak yazmış ikisinin de kendi inanç dünyası içinde doğru olabileceğini belirtmişim... Hangimizin ki inanca saygı erdem efendi ?

Kapalı gözlük baktığınız dünyanızda aslında dediğiniz dışında bir sistem kabul de etmiyorsunuz saygıda duymuyordunuz. Sadece ''sıkıştığınız için '' ona da saygı duyarım diye geçiştiriyorsunuz. Kabulünüz sadece son iletideki düşünce gerisi değil ... Bu görüş sunni ağırlıklı görüştür ki ilginç bir şekilde onca saçmalamalarınıza rağmen cidden saygı duyabileceğim tek görüşünüzdür. İnşallah bu görüş sizin iç görüşünüzdür... Ama şunuda söyleyeyim ki bu görüşünüzü diretirken İslam aleminin yaklaşık yüzde 21 ini oluşturan şiileri yada alevileri ve gene büyük bir grup olan haricileri bir anda din dışına itiyorsunuz. Onlarda müslüman ve inançlarına göre namaz 3 vakittir ama isteyen beş kılabilir... O yüzden siz siz olun İnançlara saygılı olalım demeyin.. Çünkü bu sitede inançlara hiç saygısı olmayan hali hazırda atılmamış olarak bildiğim dört kişiden birisiniz... Sizin inanca saygınız yok... Kendi dediğinize var... O kadar.

Hiç söylemediğim sözcükleri kullanarak laf salatası içersinde beyhude çabanız beni aslında hiç ilgilendirmiyor. Çünkü ben sizin içinizi görebiliyorum.

''Başörtüsü dedik Namazı da işin içine karıştırdınız. Yoksa 5 vakit olması Laikliğe aykırı mı? İnsanlar yüzyıllardır yanlış biliyor da siz mi doğruyu bildiniz?''
    Benim hangi yazımda beş vakit namaz laikliğe aykırıdır sözü var ??? Bulup gösteremezsiniz islamda sizin için güzel bir sözcük var kendi kendinize o yaftayı boynunuza yapıştırınız. Benide bilgisizliğinize karanlık irticanıza daha fazla bulaştırmayınız. Acaba İran da doğan bir şafi olsaydınız ne derdiniz merak ediyorum. Yüzyıllardır temel öğretileri islam ve namazın üç vakit olduğuna inanan biri olsaydınız ve birisi size sizin ki gibi bir hitapla konuşsaydı ne yapardınız !!! Çünkü onlarda 600 lü yılların ortalarından beri doğrusu bu diye devam ediyorlar !!! Amma inanca saygılı kişiymişsin ha tebrik ederim...

Her görüşü eşit olarak değerlendiren ve buna göre davranıp yazan mı inançlara saygılıdır ? Yoksa sizin gibi dediğim dedik çaldığım düdük diyenin mi? Tek taraflı ve bencil bakış açınızla siz inanca saygılı olamazsınız. Zaten de değilsiniz.

Ben yazdığım her forumda olayların tarihi gelişimini neyin ne olduğunu nasıl olduğunu anlatmaya çalışırım. Bunu yaparkende kendi görüşümüde yazdığım gibi gerçek anlamda inananları asla rencide etmemeye çalışırım. Kör bir bağnazlık aşırı yobazlık içerisinde debelenen sizin gibiler ise bu yazıları zaten kaldıramaz.

Bir çok yerde '' inancı olan örtünür'' söyleminiz var !! Sonra sıkışınca başka türlü konuşuyorsunuz. Bu inanca saygılı birisinin yazabileceği bir yazı mı? Tepki görünce hemen DİNE sığınma aczinizde var türevlerinizde olduğu gibi... İnancı olan örtünür lafının içersinde örtünmeyen inançsızdır sözü gizlidir. Hem bunu hiç utanmadan diyeceksiniz hem tepki görünce ''inançlara saygılı olalım'' hele sen bir ol dürüst ol bir şey ol da sonra ahkam kes..

Her türlü dayatmayı yapıp en sonunda

Siz en doğrusunu ben bilirim insanlar dinini yanlış biliyor diyorsanız... o da sizin görüşünüz.. ona da saygı duyalım.
    demeniz ise ayrı bir saygısızlıktır... Çünkü yukarıdan okuyarak geldiğinizde ne dediğiniz anlaşıldığından en doğrusu sizin yukarıda dediğiniz olduğu anlaşılıyor yemezler...

Ha gerçektennnn... İnançlara gerçekten saygılı olalım... Bize ters gelsede olalım.. Yoksa zaten saygı denmez sizinkine körler sağırlar birbirini ağırlar derler...

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    427
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın editörler tarafından önceki iletim neden yayınlanmadı bilmiyorum...

Ama herşeyden önce alınganlığın itiraf noktasında buluşanlar için ibret verici yanıtlara tanık olduğumuz bu konu başlığı yeniden yanıt vermeyi gerektirmektedir...

Bu tip insanlar alınganlık özelliklerinden gayri ve çok daha önemli olan bir başka özelliğe de sahiptirler...

SIKIŞINCA ONURLUCA KENDİNİ SAVUNMAK VEYA ONURLUCA KAÇMAK YERİNE 'BAK KUŞ UÇUYOR' BENZERİ HİLELERLE RİNGDE KALMAYA ÇALIŞMAK...

Onlar ve öğretmenleri için en kolay "BAK KUŞ UÇUYOR" hilesi, ÜSLUPu ön plana çıkararak mağdur edebiyatına göndermeler yapıp halkın ezilenlere karşı beslediği o kadirşinas hislerine hitap etmektir...

Bizler havadaki kuşları vurup sadede gelmeye çalıştıkça hep bir başka kuş uçuruluyor taaa UTAHdan, BROOKİNGSden... Yine aynı edebiyat...

Nacizane önerim dünyada hırçınlığın giderek artacağı bir yüzyılın başında atış sporlarının halk tarafından yakından ve takdirle izleneceği bir döneme giriyoruz... Lütfen ring de kalmak için okuyun... AMA ANLAYARAK OKUYUN...

Bizler, havada kuş göstererek ringde kalmaya çalışanlara değil mertçe ve açık açık ringde kalanlara saygı göstererek saygınlığımızın artacağının bilincinde insanlarız...

Bizler, ağzımızdan çıkanların kimlere, çok afedersiniz ama, bir tarafımızdan çıkanların da kimlere melhem olduğunu çok iyi bilen insanlarız...

Bizler, millet kavramını bildiği yalnız ümmet kavramı ile eşleştirmeye çalışanların değil, tarih, dil, kültür, vatan gibi nesnel ve daha kutsal olduğuna inandığımız kavramlarla bir araya getirmeye çalışan aydınlarımızın peşinden gidenlerdeniz...

Bizler, özgürlüğü, ümmetin özgürce ibadetinde arayanların değil milli egemenlikte, siyasal ve ekonomik tam bağımsızlıkta arayanların peşinden gidenlerdeniz...

Bizler, kimin şeyh kimlerin de mürit olduğunu çok iyi tahlil edebilen MUSTAFA KEMALLERİZ!

İnadına VESSELAM!

Yönetim Notu: 54 nolu ileti-niz yayında, sizden biraz sabırlı olmanızı diliyoruz. Saygılarımızla,

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    515
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Namaz mevzuunu tartışırken gerçekçi olmayı da hele bir denesek! Bugünkü yaşam şartlarında 5 vakitten vazgeçtim, 3 vakit bile mümkün değil. Bunun için ya maddi ve manevi refahlık içinde ya da 70 inde olmanızdan başka bir yol yok.
    Şimdi kalkar hayatın doğal akışını organize ederken islami değerlerden nasiplenilmezse vaziyet tabii böyle olur denilebilir??? En azından çalışan kadın için islami değerlerden nasiplenilse de hiçbir fayda sağlamayacağı açık oysa. İşten eve gelmiş bir kadının ailesi ve kendine yemek hazırlamayı bir yana bırakıp şahsi ibadetine ve şahsi ahiret hayatına yatırım yapması ile çocuklarını açbilaç bekletmesi arasında tuhaf bir paradosk mevcut. Yahut ailesi ile geçireceği son derece kısıtlı saatleri akşam ve yatsı namazlarına, bunların abdestlerine vs. ortalama en az bir saat de aynı paradoksun bir başka sarkacı... O halde gelsin aperatif, bol karbonhidrat, yarı hazır mamül gıdalar..., gitsin birbirine ev içinde koşuşturma esnasında rastlaşma ihtimaline dayalı sıcak islami yuva motifleri???
    Şimdi kadın çalışmak zorunda mı diye tuhaf bir çıkış olmaz umarım. Çalışmayacak kadına neden örtülü bir üniversite diploması için bunca kıyamet kopartılır? bu da bambaşka bir paradoks. Çalışan bir müslüman kadından islamın talep ettiği yüksek annelik v.s. vazifelerden müslüman koca neden feragat eder? bu da bilmem kaçıncı paradoks... Galiba bunca feragat ve imkansızlık arasında en kolayı bir bez parçasını şöyle en cafcaflısından seçip altını da tepesi yüksek bir tasla gösterişleyip kadının kafatasını sardırıp sarmalamak en kısasından bu itikat işini kotarmak...
    Neyse namaz demişken; müslüman namaz kılacak diye global çalışma saatleri vs. pek ehemmiyet vermez. Müslüman da açıkçası misal avukat diyelim ezan okundu diye duruşmasını kaçırmaya pek tevessüt etmez. E bu müslüman ne yapsın?? kaza mı etsin?? her gece en azından 3 vakti (öğle/ikindi/akşam diyelim) kaza etmeye kalksa geriye insani yaşamla ilgili birşey yapmaya zaman kalmaz, yatsı vakti de gelir zahir:mahcup:
    Yani bu işin 3 ü 5 i karavana tartışma sanırım. Günlük yaşam ortada. Eee kitap da ortada???? O halde biri birine uymuyor.., eğer ki 5 vakit ise bu kitapın sonsuza dek islam ümmetine kafi gelecek bir sistematiğe oturmadığını bugünden gösterir.
    Kabahat islam ümmetinde ise; burda biraz radikal ve anarşist olmak da müslümana düşer. O halde mesleki ve maddi kaygıları bir kenera bırakacak, hatta dünyevi zevklerini ya vaktinde ya da geceleri saatlerce natamamlarını tamam edecek, her güne 5 vakti çentikleyecek.., herşeye ragmen. En azından namaz vakti pc başında oturup oraya buraya laf yetiştirmeyecek,,, namaz 5 vakit farz diye bas bas bağırırken kulağı seste, kendisi abdestte olacak...

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı cognis rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Namaz mevzuunu tartışırken gerçekçi olmayı da hele bir denesek! Bugünkü yaşam şartlarında 5 vakitten vazgeçtim, 3 vakit bile mümkün değil. Bunun için ya maddi ve manevi refahlık içinde ya da 70 inde olmanızdan başka bir yol yok.
    Başka sorum yok ...

Nerede
    İzmir
    İletiler
    600
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Comodore 1 TR nin yazısı Yaşar Nuri Öztürk ten aynen alıntı olamaz. Çünkü Sayın Commodore 1 Tr dayanak olarak sad suresi 114 (Bu surede yanlış olmuştur. Doğrusu Hud 114 olmalıdır. Hud 114 Gündüzün iki tarafında ve geceye yakın saatlerde namazı/duayı yerine getir. Güzellikler kötülükleri silip süpürür. İşte bu, Allah'ı ananlara bir öğüttür.) Isra suresi 78 ve Taha suresi 130 a atıfta bulunmakta ve dayanmaktadır.

Oysa Yaşar Nuri Öztürk ise bu yoruma katılmaz ve ret eder. (Sitesinden alıntı:Tâhâ 130’da sözü edilen namaz yani salât değil tespihtir. Namazla ilgisi yoktur. Üç vakti belirleyen ayetler, Bakara 238 ve Nur 58’dir.) Ona göre namaz vakitlerini belirten sureler Bakara 238 ve Nur 58 ayetleridir.

Bakara 238 "Namazları/duaları ve orta namazı/orta duayı koruyun. Tam bir saygıyla Allah'ın huzurunda kıyam edin."

Nur 58 "Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunanlarla, ergenlik yaşına gelmemiş olanlarınız sizden üç vakitte izin istesin: Sabah namazından/duasından önce, öğlen vaktinde elbiselerinizi çıkardığınızda, gün battıktan sonra yerine getirilen namazdan/duadan sonra... Kaygılanacağınız üç vakittir bunlar. Bunlar dışında size de onlara da bir günah yoktur. Aranızda dolaşırlar, birbirinize bakabilirsiniz. Allah, ayetleri size işte böyle açıklıyor. Allah Alîm'dir, Hakîm'dir."
    Ben kendi düşüncemi yazdım ve gerekçesi de yukarıda somut olarak delilleri ile anlatılıyor. Madem Yaşar Nuri Öztürk ten birebir alıntıdır. Neden fikirler çok farklıdır?
    Sayın Commodore 1 Tr kendisi gerek görürse detayını yazar sanıyorum.

+ Konuyu Yanıtla
6 / 10 Sayfa İlkİlk 12345678910 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

muhammed nurdoğan alevilik açılımı

Ziyad b. Ebih ve Büsr İbni Ertat’ın yaptıkları katliamlar ve zulümler

ziyad b. ebih ve büsr i

prof dr muhammed nur doğan alevilik

zulfi livaneli mehzepi

isra 78-79 hud 114 medeni ayetlerdir

Forum