Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
kamelyam208 rumuzlu üyeden alıntı
Siz bu çağrıya uymayıp savcılığa gitmez veya bu çağrıdan haberiniz olmayıp yine gitmezseniz savcılık kanalıyla aranacaksınız. Hepsi budur... demişsiniz.bu durumda arama gbt ile yapılacak değilmi?
peki savcılık kanadıyla aranıp yakalandıktan sonra ifade alınıp askeremi gönderecekler yoksa mazeret sunma şansı olacakmı.
mazeret sunma şansınız olacak elbette, eğer mazeretiniz savıcıyı ikna ederse süre tanınır, ancak sarrp arkadaşın dediği gibi gbt den düştük askerlik derdi bitti diye bir şey yok, bunu defaatle açıkladık bu başlıkta.
ancak, genelgede söylendiği gibi savcı sizin askere gitmenize dair kanaat getirse dahi mahkeme çıkışında vs. kolluk kuvvetleri dışında (ki bu jandarma,inzibat oluyor) götürülmüyorsunuz, yani misal savcı sizi dinledi ve askere paşam dedi çıkışta sizi asker polis beklemiyor, muhtemelen size şu tarihte teslim olunuz diyor ve şayet o sürede teslim olmazsanız gbt den aranırsınız ve yakalandığınızda polislerce (jandarma, inzibat tamamiyle devre dışı) şubenize teslim edilirsiniz.
ayrıca birisi demişki bu gbt den düşme ile pasaport alırız çıkarız memleketten, iyide ne yararı var? askerlikten kurtulma diye bir şey olmuyor ki, çıakrsın yurtdışına ama hiç mi memlekete gelmicen? hiç mi pasaport uzatmayacan konsolosukta? şayet savcılık sizi çağırır ve gitmezeniz yani yeniden gbt ye düşerseniz eskisi gibi sorununuz olacak.
ayrıca tahminim, bu gbt den temizlemeler oldu ve muhtemelen 2009 ile beraber, belki daha evvel, savcılıklarla ilgili insanların yaşadıkları olaylar vs. buraya yansıyacak, yani prosedür tam olarak netleşecek.
herkesin çeşitli nedenlerle askerliğe gitmeme bahanesi olmuştur, bu genelge insanlara biraz daha süre tanıyor gibi yoksa ne vicdanı ret olayına ne de askerlik kalktı olayına yorumlanmamalı, güzel bir gelişme ancak henüz yeterli değil.
bence en güzel yanı, askeriyenin sivillere karşı oluşturdupu pskolojiyi büyük ölçüde kaldırması, şehrin göbeğinde, üniversite bahçelerinde inzibatların ne işi var allasen, bu yönden iyi bir gelişme.
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
sarrp rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım, Askerlik zorunlu bir hizmet, eninde sonunda yapılacak. Bu genelge ile bakaya, yoklama kaçağı vs olanlar için düzenlenmiştir. Genelgenin amacı GBT de oluşan yoğunluk nedeniyle askerlik işi ile ilgili olanları zamana yayarak çağıracaklar savcılığa, savcı ifadenizi alacak eğer mazeretinizi uygun görürse askerlik borcunuz durmakla beraber kaçak olmayacaksınız, yani nasıl vergi borcun duruyorsa askerlik borcunda duracak. Mazeretiniz kabul olmazsa askere gönderilirsiniz. GBT den sizi çağırana kadar düşürülmenizde bu yüzdendir. Siz bu çağrıya uymayıp savcılığa gitmez veya bu çağrıdan haberiniz olmayıp yine gitmezseniz savcılık kanalıyla aranacaksınız. Hepsi budur...
GBT den düşmekle kurtuldum diye düşünmeyiniz. Bu geçici bir durum askerlik şubeniz sizin hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda (yoklama kaçağı, bakaya vs) kaçaklık durumunuz yeniden başlamış demektir. Yurtdışı ile ilgili bilgim yok ancak aranmıyorsanız temiz kağıdınızı alabilrsiniz, Askerlik şubenize sormanıza gerek yok çunku orda kaçak durumundasınız, sizin öğreniceğiniz yer savcılıktır, tanıdık vasıtası ile GBT nize baktırabilirsiniz.
yani kacaklara yurt icinde pasaport uzatimi yapiliyor mu gbt de aranmiyor ise?diger sorumda ;asker kacaklarinin 3 aydan 3 seneye kadar sivil mahkemelerde yargilanmasi dogrumudur?ty
Konu deniz_r1 tarafından (18-09-2008 Saat 22:30:14 ) de değiştirilmiştir.
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
benim sormak istediğim şey tam olarak şu savcılıga gitmedik ve hakkımızda gbt den arama çıkartıldı.herhangi bi aramada polis tarafından yakalandığımızda tekrar savcılığa çıkmayacakmıyız.yoksa polis sen gbt den aranıyorsun zaten deyip bizi şubeye teslim etmek zorundamı?
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
kamelyam208 rumuzlu üyeden alıntı
benim sormak istediğim şey tam olarak şu savcılıga gitmedik ve hakkımızda gbt den arama çıkartıldı.herhangi bi aramada polis tarafından yakalandığımızda tekrar savcılığa çıkmayacakmıyız.yoksa polis sen gbt den aranıyorsun zaten deyip bizi şubeye teslim etmek zorundamı?
savcılığa çıkarsınız, çünkü savcılık kanalıyla aranıyorsunuz.
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
Arkadaşlar ben kasım 2006 dan beri bakaya durumundayım gecenlerde gbt den gectim temiz cıktım.yani yasa uygulanmış haberiniz olsun daha öncede yzmıştım tekrar yazmakta fayda var.
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
sonucta askerlik zorunlu degil gibi ,savciliktan temiz kagidini alabiliyorsunuz,savcilik arama emri cikartmadigi surece yakalanma yok!!askerlik neden zorunlu su anda ?su durumda kimse askere gitmez .
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
beko07 rumuzlu üyeden alıntı
ya o kadar gelişme var, bedelli hakkında niye bişeyler olmuyor? hiç kulağına bişeyler gelen varmı?
yaa arkadaşlar bence bir şansımız var, kurmay başkanı değiştiği için çıkartılma ihtimali yüksek aslında bu gelecek günlerde ortaya çıkar, şimdilik insanlar ergenekon vs durumlarıyla meşgül ama bence bu işi biri soracak başkana ve sonuç olarak olup olmayacağı ortaya çıkacaktır.
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
Bulunduğunuz forum hukuki bilgi paylaşım formudur.
Bir gün bedellik askerlik uygulaması çıkarsa,çıktığında şartları taşımanıza rağmen uygulamadan yararlandırılmazsanız,bu konudaki sorularınıza cevap bulunabilir,ama neden sormuyor kimse,genel kurmay başkanı değişti bedelli çıkarmı gibi cevabı olmayan sorularınıza burada bir cevap bulabilmeniz mümkün değildir.
Bedelli askerlik çıkar mı diye soracak olursanız, ihtimal %50 ,ya çıkar yada çıkmaz!
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku