Avukatınıza güvenin,iletişimi kopartmayın.
Yaş konusunda sizin bildiğiniz yaş değil,karşı tarafın kimliğinde yazan yaş dikkate alınacaktır.Yaşında hata yapmış olmam neyi değiştirir sorunuzun cevabı ise :Herşeyi değiştirir.
Sizin 2 sokak arkasına taşınması konusunda;
Bahsettiğiniz bayan sanıyorum yanlız yaşayan biri değil.Yani taşınma kararını tek başına verip,uygulayabilecek durumda değil diye tahmin ediyorum.
Bu durumda bir komplo teorisinin biraz fantastik kaldığını düşünüyorum.
sayın esmerman, mağdur olduğunu söyleyen bayana hiç bir kötülüğüm olmadı. ne saygısızlık etmişimdir nede kendisini cinsel bir obje olarak görmüşümdür.tabiki dosyayı görmeden karar vermek zor. tanık olarak ortak bir arkadaşımıza 3 ay önce çektiği mesajlar halen mevcut ve silinmemiş olarak telefonda duruyor. şimdi ben mağduru ilk önce 19 yaşında olarak tanıyorum, buluşuyoruz ve bakıyorum ki hiç 19 yaşında gibi değil. soruyorum bana 17 yaşında olduğunu söylüyor. bende 18 yaş sınırının olmadığı bir sitede 17 yaşında olduğunu görüyorum ve inanıyorum. nufüs cuzdanına bakmak gibi bir yükümlülüğüm var mı onuda bilmiyorum ayrıca mağdur internette bir forum sitesine "...çok güzel öpüşüyor,aşık oldum" diye yazmış.bunu yazdığı sitede bile yaşı 17 görünüyor.bu yazılarda halen mevcut ve duruyor. ve en son olarakta işin en ilginç yanını sizlere söyleyim, bu bayan daha önce bana 30 km uzaklıkta oturuyordu, şikayet etmeden 1 ay öncede 2 sokak arkama taşındı ve beni eve kendisi çağırdı,ifaesinde bunu söylemiş. ama aramızda birşey olmadı sadece inanması için çağırdım demiş. ben bunun komplo olduğunu düşünüyorum. ifademde belirttim,yaşında hata yapmış olmam neyi değiştirir? bunu da merak ediyorum
İşte bunu demek istiyorum dosyanın yakınen incelenmesilazım.Bakınız kızın beni eve zorla götürdü diye ifade verdiğini bahsetmiştiniz,şimdi kız ifadesinde beni eve cağırdı diye ifadede verdiğinden bahsediyorsunuz buralarda hep celişki var.tabiki kız buşekil kacamak celişkiliifade vermesi onun bu iddiasında samimi olmadığınıda gösterir,bunları hep hakim değerlendirmektedir.Yaş tabiki önemli,Reşit olmak var,Reşit olmamak var,Ayrıca kücük olmak var,yasa bunları acıkca belirtmiş.yaş bunun icin önemli.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, oyuncu ve sunucu Gamze Özçelik`e tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol`un davasını oybirliğiyle bozdu.
Yargıtay, cinsel saldırı görüntülerinin medyada yer almasının ardından Özçelik’in beden ve ruh sağılığının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan yeni bir rapor alındıktan sonra yeni bir hüküm kurulmasını istedi. Özçelik’in "beden ve ruh sağılığının bozulduğu" yönünde bir rapor çıkarsa Demirkol 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılacak.
Eski basketbolcu Gökhan Demirkol, 1 Temmuz 2004`te eski sevgilisi Gamze Özçelik`in “ırzına geçtiği” iddiasıyla Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Yaklaşık 9 ay tutuklu yargılanan Demirkol, eski TCK`nın 416/1 ve 59/2 maddeleri gereğince 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı. Daire, Özçelik’in beden ve ruh sağılığına ilişkin yeni bir rapor alındıktan sonra karar verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
-İŞTE TARİHİ KARAR
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, kişinin onayı olmaksızın, tecavüze kalkışanların ve görüntüleri internet ortamında dağıtılanların on yıldan az olmamak üzere yargılanmaları gerektiğini belirttiği kararında şu görüşleri dile getirdi:
“Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’nun raporunda mağdurede, travma sonrası stres bozukluğu denilen ‘ağır nöroz bozukluğu’ tespit edildiği ve mağduresi bulunduğu olayda durumunun 5237 sayılı TCK`nun 102/5. maddesine mümas bulunduğu bildirilmekle birlikte aynı rapora dosya kapsamına göre mağdurenin cinsel ilişki sırasında bilincinin yerinde olmadığı, bir maddenin etkisi altında olduğu, ilişkiye katkısının bulunmadığı gibi duyarlılık göstermediği, farkında olmadığı ve iradesi dışında tezahür ettiği, meydana geldiği kabul edilen ırza geçmeye ait bilgi ve görüntülere 2005 yılı ağustos ayında basında ve internet ortamında yer verilmesi üzerine mağdure tarafından uzun süre sonra fiilin öğrenildiği ve belirlenen ruhsal bozulmaya ait bulguların Adli Tıp Kurumu tarafından olaydan çok sonra tespit edildiği dikkate alınarak suç ile bulgular arasında illiyet bağı olup olmadığı gözetilmemiş...”
-OLAYIN BASINA YANSIMASININ MAĞDURE ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ DE ARAŞTIRILMALI-
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, ruhsal bozulmaya olayın basın ve yayın yoluyla duyurulmasının etki edip etmediğinin de araştırılması gerektiğini vurgulayarak şu görüşleri dile getirdi:
“Ruhsal bozulmaya olayın basın ve yayın yoluyla duyurulmasının, mağdureye ait başka özel nedenlerin ya da sanığın fiili dışında sair etkenlerin katkı sağlayıp sağlamadığının, ruhsal araz belirlenmesi durumunda bunun sürekli ve kalıcı olup olmadığının açığa kavuşturulması gerektiği halde bunlara yer verilmediği nazara alınarak Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’ndan bu hususlar ile doğrudan olaya bağlı 5237 sayılı TCK nun 102/5. maddesine uygun ruhsal bozulma var ise 765 sayılı TCK nun 418/2. maddesinin uygulanma olasılığı nedeniyle bunun mağdurenin sıhhatine büyük bir nakisa irası niteliğinde olup olmadığını gösteren mütalaa alındıktan sonra uygulama yapılması gerektiğinin gözetilmemesi, suçun işlenmesinde kullanılan CD’lerin dosyada saklanması yerine müsaderesine karar verilmesi kanuna aykırıdır.”
bunu göndermemdeki sebeb ceza davasının,nekadar hassan ve detay istediğini göstermemdir.
Konu esmerman tarafından (05-08-2008 Saat 15:21:23 ) de değiştirilmiştir.
arkadaşlar ilginize ne kadar teşekkür etsem az. sayın esmerman, bayanın diğer çelişkisi ise; aynı evde ilkini zorla yapmışım,d.günüm var demişim ama sadece o ve ben varmışım,bişeyler yemişiz sonra bayılmış ben zorla yapmışım. daha sonra aynı olay aynı evde 3-4 defa olmuş(o istememesine rağmen).bir insanı yada 15 yaşında birini 30 km uzaklığa ve en üst kata nasıl zorla çıkartırım ki ben ya komplo olduğunu neden düşünüyorum hemen belirteyim, beni eve çağırdığı gün gittiğimde binanın girişinde bir bayan duruyordu, ben yukarı çıktım ve 2 dakika sonra indim, aynı bayan hala kapıdaydı. meğer annesiymiş. zaten o beni gördüğü için olay patlak vermiş.mağdur bayan ifadesinde de bunları söylemiş,"taşındığıma inandırmak için eve çağırdım,evden çıkarken annem gördü ve şikayetçi oldum" demiş. asıl amaç annesi beni evde görecekti, ama başaramadılar diye düşünüyorum.birde bahsi geçen eve gittiğimiz doğrudur inkar etmiyorum, ama gitmemizin bi sebebi var ve buna inanmamak elde değil. olayın ayrıntısını bilseniz bu kadarı tesadüf olamaz dersiniz. yani mağdur bayanın ifadesinin samimi gelmeyeceği ve benim ifademde anlattıklarımın dellillerle ispatlanabilir olması sizce benim lehime ne kadar önemli? ceza mahkemeleri mutlak ceza vermek için midir yaşı konusunda beni aldatmış olmasının hiç mi geçerliliği yok, ayrıca sadece ben değil herkesin yaşında hata yapması kaçınılmaz, tabi internetteki profiline bakarak..
Konu batarju tarafından (05-08-2008 Saat 15:46:26 ) de değiştirilmiştir.
yırtarsa rapordan yırtar avukatının zaten bir şey çıkmaz demesinin sebebi de bu...yoksa bu iş tanık beyanlarıyla çok zor.....kız kızsa sorun bitmiştir...ehlivukufun raporu her ne kadar taktiri delil olsa da yargıtay hakimlerin bilirkişi raporuna bağlı olarak karar vermelerinden yana....hakimlerin raporla bağlı olmamalarını ise ek rapor alabilirler anlamında yargıtay yorumluyor...
sayın şahbudak, ilk mahkemede hakimin söylediği kız anatomik bakire(duhule müsait) yani.Esnek zar dedikleri. olmuşta olabilir,olmamışta olabilir bilemeyiz dedi. ve şikayet edenin ifadesine göre de olay 3 ay önce olmuş..
mahkemeden gelen iddianamede yazanları size aynen yazıyorum
ASLİYE CEZA MAHKEMESİNE
.......
.......
.......
SUÇ : Çocuğun cinsel istismarı
DELİLLER : İddia,İfade tutanakları,doktor raporu
soruşturma evrakı incelendi:
yukarıda açık kimliği yazılı bulunan şüphelinin müşteki mağdureyle 2008 yılının şubat ayında internet aracılığı ile tanıştığı ve arkadaş oldukları, **mart 2008 tarihinde, şüphelinin müşteki müşteki- mağdureyi telefonla arayarak doğum gününe davet ettiği, müşteki mağdureninde bu teklifi kabul ettiği,bunun üzerine şüphelinin müşteki mağdureyi evinden alarak teyzesinin ****mahallesindeki evine götürdüğünü,evde kimsenin olmadığı ve birlikte film izledikten sonra şüphelinin müştek mağdureyi yatak odasına götürerek,giysilerini çıkartmaya çalıştığı müşteki mağdurenin şüpheliyi itekleyerek karşı koyduğu ancak şüphelinin müşteki mağdurenin direncini kırarak zorla giysilerini çıkartıp cinsel organını mağdurenin cinsel organına sokarak müşteki ile ilişkiye girdiği, bu sırada müşteki mağdurenin kendinden geçtiği, kendine geldiğinde cinsel organının kanadığını farkettiği,şüphelinin müşteki mağdureyi "liseyi bitirince seninle evleniriz" diyerek müşteki mağdureyi evine bıraktığı,Şüphelinin müşteki mağdureyi tehdit ederek daha sonrada bir kaç kez cinsel ilişkiye girdiği, Şüphelinin Kendisiyle görüşmek istemeyen müşteki ve mağdureyi mesajlar çekerek tehdit ettiği,müşteki mağdure ve müştekinin şüpheliden şikayetçi oldukları,
alınan doktor raporunda müşteki madğurenin anatomik oalrak bakire olduğunun tespit edildiği,ancak şüphelinin müşteki mağdureye çektiği mesajlardan ve mesaj tespit tutanağından anlaşılacağı üzere şüphelinin zorla müşteki mağdureyle cinsel ilişkiye girdiği ancak kızlık zarının yırtılmadığı anlaşılmış olup,
Şüpheli alınan savunmasında ;
müşteki mağdurenin 18 yaşından büyük olduğunu zannettiğini,kendisiyle bir kaç kez buluşarak gezdiklerini ve hiç cinsel ilişkiye girmediklerini bu nedenle atılı suçlamaları kabul etmedğini beyan ettiği, her ne kadar beyan etmiş ise de,verilen kesin doktor raporu,mesaj tespit tutanağı ve tüm dosya kapsamından şüphelinin atılı suçları işlediği anlaşılmakla;
Yüklenen suçtan şüphelinin yargılamasının mahkemenizde yapılarak eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nun 103/1-2-4-6,106/1 maddelerine göre cezalandırılmasına,aynı yasanın 53/1-2 maddesindeki güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.
Konu batarju tarafından (08-09-2008 Saat 12:14:09 ) de değiştirilmiştir.
sn avukat arkadaşlar, benim elimde sadece tanıştığımız internet sitesindeki profilinin çıktıları mevcut. orda da yaşı 19 yazıyordu. cinsel ilişkinin anlaşıldığı mesajlar ise şikayet etmeden 2 gün önce kendisiyle mesajlarımızda bu olacakları konuşuyoruz. o bana "ben bakire değilim,annem senden şikayetçi olursa bu senin üstüne kalacak" diyor, bende kendisine "benim yaptığımın anlaşılacağını sanmıyorum,ispatı lazım,var mı elinde bir delil","beni yapmadığım birşeyden dolayı suçlayamazsınız,birşey ispat edemezseniz bende size yasal haklarımı kullanıp karşı taraf dava açarım" diyorum.oda bana "ben seni savunacağım, annem beni adli tıp doktruna götürürse intihar edeceğimi söylerim sağlam raporu alırım" diyor. bende buna istinaden,"o kadarını ben bilemem,ayrıca adli tıp doktorunun sana inancağı ne malum? bu işler öyle kolay değil,bence annenle konuşalım" diyorum. hepsi bu..
aramızda geçenler ise sadece yüzeysel cinselliktir. anlatıldığı gibi zorla cinsel ilişki kesinlikle olmadı. ben şimdi nasıl bir savnma yapmalıyım, henüz avukat tutmuşta değilim..
16.01.2007 tarihinde Akdeniz üniversitesi hastanesine ssk dan sevkim olmadan gidip ameliyat oldum.. Üniversite bana 10 günlük istirahat raporu verdi....
Ortak konutta ortağınızla ortak bir karar olmadan keyfine göre yaptığı gerekli olmayan değişikliklerin durdurulması için Asliye Hukuk Mahkemesine mi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
I actually won one crazy amount...
22-12-2025, 05:41:27 in Hukukçular İçin Bilgisayar ve İnternet