+ Konuyu Yanıtla
21 / 69 Sayfa İlkİlk ... 111213141516171819202122232425262728293031415161 ... SonSon
201 den 210´e kadar toplam 683 ileti bulundu.
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...

Şimdi birisi kalkacak
    '' Velev ki siyasi simge olsun diyecek...''
    Öteki çıkacak
    '' Atatürk devrimleri travma yarattı diyecek ''
    Berideki çıkacak
    ''Yeni bir inanç, yeni bir din ortaya çıktı ve o dine inananlara baş örtüsünü emrediyor'' diyecek
    Perde arkasındaki utahlı çıkacak
    '' devleti ele geçirmek için hazır olana kadar beklemeli...''
    Diyecek
    Bunları eleştirmek yasakçı olacak.
    Dinle ilgisi olmayan hurafeleri din diye yutup sallayana saygı duymak dine yapılacak saygısızlıktır bayım onun için
    Müslümanlığa hurafe karıştırmış olsa bile insanları
    cümlesini kuramazsınız. O hurafeleri islamdan çıkartmak hepimizin görevi. Sonra birileri öyle bir hurafe sokar ki islama herkes apışır kalır. İslam Hurafeler dini değildir olamaz. Dediklerimi net anlıyorsunuz ama işinize gelmiyor biliyorum. İşinize hiç gelmeyecek bölümü daha yazmadım onu da söyleyeyim.
    Bak dünyada sağdaki soldaki büyük elçiliklere sığınanlara ya bilim adamı ya ırkçılıktan kaçan ya sanatçı ya sporcu ya düşünce suçlusu AKP sayesinde bize düşe düşe Eşcinsel hemde tecavüzcü eşcinsel düştü buna da kızmamalıyım değil mi?
    Düşüncelere elbette saygı duymak lazım ama o düşünce sahipleride kibar yazıların altından aslında kendilerinden başkasının doğru olmadığını iddia etmedikleri sürece... Sadece kendilerine saygı istemedikleri sürece....
    ayrıca onlar iktidar olalı 6 yıl oldu ama, ben hala mini etkeli kızları görüyorum.

sakın bana demeyin şurada burada şu olaylar oldu. kezzap attılar, laf attılar.
    kaç tane oldu böyle olay?
    günde kaç mini etek giyen kızın başına bu geliyor ?
    türbanı islama uygun olup olmadığını tartışmak en rehat tartışılıcak ve yorum farkı sebebi ile istenilen yerlere çekilebilecek bir konu.
    ama eğer laikçiler bahsettiğiniz hukuki, sosyal ve toplumsal konular bağlamında türbanı tartışırlarsa duvara toslayacaklarını ve sonuçta karşı tarafın haklı çıkma ihtimali olduğunu bizden daha iyi biliyorlar. çünkü onlarda insan haklarına inanıyor, çünkü onlarda demokrat ... ama görünen o ki sadece sözde...
    buradan tüm laikçilere sesleniyorum,
    yüksek öğrenimde türban takılırsa laiklik nasıl elden gider? sorusunun cevabını olarak bekliyorum.

bana sakın avrupa insan hakları mahkemesi demeyin!!!
    ahim'in böyle bir düşüncesi olsaydı avrupanın hiç bir ülkesinde dini semboller ile üniversiteye girilemezdi ?
    Bakın gördünüz mü yasakçı zihniyet nasıl oluyormuş. Çaktırmadan yapıyor. Şu oluyor mu aman şunu demeyin bu oluyor mu aman bunu demeyin. Ne diyelim ? Zaten yazar kendiside şaşırmış HALA MİNİ ETEKLİ KIZLAR GÖRÜYORMUŞ. Ne cesaret değil mi?
    Aslan diye bir hayvan var bilir misiniz ? Erkekleri yeleli olur. Aslında bu hayvanlar ETOBUR dur. Ama nasıl olduysa olmuş VAHŞİ ve bazen CANAVAR lakabı almıştır.
    Hiç belgesel seyrettiniz mi bilmiyorum ama bu aslanlar sürüye daldığında yandan bakar genç yavru olanın yanından geçer gider hasta yaşlı olanı gider yakalar. Muhtemel bu bir içgüdü doğanın dengesi. Aslan zorunlu olmadıkça genç bir ceylanı yakalamaz...
    Sonra insanoğlu gelir bu hayvanı alır kafese kapatır. Bu hayvanları sirkte gösteri yaptırır. Bu hayvanları öldürmek için eğlenceli gezi düzenler adına safari der çıkar. Hiç adil olmayan bir şekilde gider bu hayvanı vurur. Kendisine hala insan der. Hayatına doğasına ailesine tecavüz edilen kendi yerinden edilmeye çalışan aslan şansına bir pençe atabilirse o insan ölür ve aslan CANAVAR kabul edilir hemen ve öldürülür !!!! Asıl canavarı görmez.. bir kişiyle yaftayı yer garip aslan. Yaptığı doğanın dengesine uymaktır anlamaz insan....
    İnsan a gelince ha bire kaç kere olduki demek ayıp oluyor artık. Her yıl başında nedense ya iranlı yada AKP gençlik kollarından çıkan bir takım itlerin genç kızları taciz etmeleri sıradan olay denip geçirilemez. Bu bilinen pisliğin üstünü örtmektir, etek boyun kısa diye polisten dayak yiyen liseli öğrenci geçiştirilemez, kezzap geçiştirilemez... Bunların hepsi bilinçli bir plan uygulamasıdır. Geçiştirmeye çalışmakta aynı planın başka parçası...
    AİHM sinin türban kararını ancak bir Fethullahçı yada şeriatçı öyle yorumlayabilir. Karar öyle bir şey demiyor. Ne dediğini çok net biliyorsunuz. Kandırmayın kimseyi. Burada uzun uzun yazmıyorum çünkü onun olduğu forum var merak eden okuyabilir oradan. Zaten avrupada ciddi dini sembollerle okula girmek yasaktır ayrıca. Kaldıki hristiyanlıkla İslamı bu şekilde benzeştirmeniz İslamı hiç bilmediğinizin ayrı bir göstergesidir. O kanuyada girmek anlamsızdır.

Şimdi kısa kısa sorulara yanıt verip konumuza gelelim.

Hukuki NET Güncel Haber

Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü... konulu yargıtay kararı ara
    Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü... konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    rize, merkez, Turkey.
    İletiler
    205
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu deyimleri öylesine verdim. Bakan olur diye...
    Sayın Erdem53 demiş ki

Sayın sadivarol da bunu çok beğenmiş ve oda

demiş.
    Böyle diyerek beni eleştirmişler saygılı olmamı istemişler ki en büyük saygıyı benim duymam kendilerinin hiç bir saygı kuralını tanımadan sadece kendilerine istemelerine rağmen.
    Eğer bir gün bir ateist toplumun önüne çıkıp inananları rencide eder konuşma yapar hakaret eder kendi dediğinin kabulu için baskı yaparsa ona da ilk karşı çıkanlardan olurum. Tıpkı size olduğu gibi. Ama ateistler genelde tüm dinleri bilip sonra bir karara varmış ve sadece kendilerini bu kararla bağlamış insanlardır. Genelde konuşmazlar ve asla saygısızlık yapmazlar. Ama nedense onlara karşı her türlü abukluk fırsat bulunduğu an yapılır . Bu da ayrıdır.
    Şimdi sizin yazınızdan asıl gizli düşüncenizi kalın olarak bir kez daha sizin ağzınızdan görelim.

Breh breh breh işte sizin gerçek yüzünüz.... Emin olun ki ben gene gülümseyerek saygı duyarım ama bunu İSLAM DİYE YUTTURMANIZA KENDİNİZİNDE İSLAM OLDUĞUNUZA İNANMAMI İKNANIZA KARŞI ÇIKARIM. Benim tüm yazılarımla sizin yazınızı gönderin bakalım fetva veren bir ülkeye ne oluyor. Anında KATLİ VACİP fetvasını yersiniz. Bana da 50 adet falaka sopası düşer. Kesin düşer. Çünkü ben onlarıda eleştiriyorum. Siz islam inancının temeline dinamit koyuyorsunuz. Eyyy beni islamı bilmemekle suçlayan yani din mensubu iyi oku :
    İslam dini temelde iki temele dayanır. Bu diğer dinlerle olan farklılıklar haricindeki iki temeldir.
    1. Allah a Peygamberlerine ve onların getirdiği kitaba inanmak
    2. İslam peygamberinin ve kitabının son kitap ve peygamber olduğuna inanarak Allah ın tek olduğuna Hz. Muhammedin onun son ve İslam peygabberi olduğuna inanmaktır.
    Zaten bu ikincisine Kelime i Şahadet denir ki İslam ın temelini oluşturur.
    Dolayısıyla ben İSLAM ım diyen hiç bir kişi YENİ BİR DİN ORTAYA ÇIKTI diyemez. Bu Allah ı Peygamberi inkardır. Şirktir büyük günahtır. Ve sizler bunu bana İslam diye yutturmaya kalkarsanız tepki alırsınız.
    Şimdi siz islamda asla olmayacağı belirtilen yeni bir din olduğunu ve benim ona saygı duymamı istiyorsuuz. Hay hay duyarım tabiiki ben abd deki bilmediğim garip tarikatlarada saygı duyuyorum. Neden sizlere duymayayım ? Ama sizlerde dürüst olun buna İSLAM demeyin . Değil bak kendinizde söylüyorsunuz !!

Kaldıki bana saygıdan söz eden kişi olarak benim cümlelerimi ''TAG'' layıp sonra altına başörtüsü diye devam etmeniz o alıntı içinde bir kere başörtüsü yazmazken bunu yapmanız en basit deyimi ile saygısızlıktır ayıptır.
    Sayın commodore1tr;

pes doğrusu, bu kadar mı çaresiz kaldınız? artık cevap verecek söz bulamıyor da yazdıklarımızdan kısa alıntı yapıp olayı çarpıtmaya mı çalışıyorsunuz.

Bir kere ben yazdığım yazının bir kısmında: ''Diyelim ki insanlar yanlış biliyor; Yeni bir inanç, yeni bir din ortaya çıktı ve o dine inananlara baş örtüsünü emrediyor.Ateizme saygılı oluyoruz da diğerlerine neden olamıyoruz?..'' diye yazdım.

Bundan ne anlam çıkarıyorsunuz? yeni bir inanç mı ortaya çıktı diye anlıyorsunuz? Tabii cımbızlama yöntemiyle çekip alırsanız her türlü anlam çıkar. Cümleye başlarken ''DİYELİM Kİ İNSANLAR YANLIŞ BİLİYOR'' diye başladığıma göre böyle bir şey yok ve olsa da yanlıştır anlamı çıkar. Hani ezanın Türkçe okunmasını istiyordunuz ya bence TÜRKÇE OKUNSA DA SİZ ANLAMIYACAKSINIZ.Çünkü siz işinize geldiği şekilde anlıyorsunuz.

Benim ateistlere veya bir başkasına abukluk yaptığımı da nereden çıkardınız.Asıl abukluk yapanlar herşeyi bildiğini zanneden insanlar olsa gerek.

Birde din dersi vermeye kalkıyorsunuz.Baş örtüsü veye siz ne diyorsanız Kuran'da yok da ezanın değişik dillerde okunması var mı? Ezan İngilizce okunsaydı herhalde rahatsızlık duymazdınız. Türkçe yi okadar çok seviyor iseniz rumuzunuz neden türkçe değil? Sizin Türkçenizde ''commodore1tr'' nin anlamı varsa bilemem tabii.

Bu kadar mı çaresiz kaldınız yani... Yeni bir din ortaya çıkmış.... Ben gülemiyorum malesef.Eğer çıksaydı mutlu olurdunuz herhalde.

Başörtüsüne(siz türban demeye devam edebilirsiniz) karşısınız, ezanın arapça okunmasına karşısınız, sırada ne var peki çok merak ediyorum... İstiklal marşı mı? yoksa ''Hakkıdır Hak'ka tapan milletimin istiklal'' denmesi sizin laiklik anlayışınıza aykırı mı? Atatürk'ün laiklik anlayışına karşı olmadığı kesin. Ayrıca kurtuluş savaşını kazanan halkın laiklik anlayışına da aykırı değil.

Benim Müslüman olup olmadığıma ne siz nede bir başkası karar veremez.Allah kulunu bilir. Ancak ateizmi överken kendinizi biraz fazla kaptırmış gibi görünüyorsunuz. Çok inanmış gördüm sizi.

Başkalarının yazılarından kesitler alıp çarpıtacağınıza kendi fikirlerinizi yazmanızın daha faydalı olcağı kanaatindeyim.

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

DİNCİ KESİM kim oluyor?Ben Müslümanım diyen mi acaba?
    Bu sorunun yanıtını bin kez verdim. Hatta basında verdi. Okumakta yarar var diyorum. Demogoji yapmamak lazım müslümanım diyenle dincinin ilgisi yoktur.
    Peki; ateizme sagı duyuyorsunuz da neden baş örtüsüne saygı duymuyorsunuz?
    Başörtüsüne yemeniye eşarba şala tülbent e saygı duyarım Ben zaten TÜRBAN yazıp duruyorum Okuma sorununuz mu var Türbanı ha bire başörtüsü okuyorsunuz ? Ayıptır ayıp. Başörtüsüne çok saygı duyuyorum ama bşörtüsüde kuran emri değildir...Onuda söyleyeyim.
    Peki ateizm Kuran da mı var?, Dinde mi var?.. Ateizme saygı duyulması gereken görüşünüze göre saygılı olmanız gerekmezmi?
    Ateizm yada çok tanrıya inanma Kur'an da çok fazla var. Sizin haberiniz yok sanırım. Bizat Allah '' Biz onların Kalplerini mühürledik'' diye onlardan bahseder. Ad kavmi onu anlatır. Ah biraz bilseniz ne iyi olurdu ....
    Din de doğal olarak ateizm yoktur. adı üstünde din. Allah a bağlanma yolu.. Allah ı inkar din de olamaz. Ama din anlatımında doğal olarak bilgi bağlamında vardır.
    Sayın commodore1tr;

Aslında bu forumda konuyu İslamiyette başörtüsü var mıdır-yokmudur tartışmasına yönlendirmenizin yerine, baş örtüsü sorununun hukuksal boyutuna yönlendirmenizin daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

HUKUKİ.NET sitesine yakışacak baş örtüsü konusu; hukuksal açıdan başörtüsünün üniversitelerde, devlet kurumlarında, toplumsal alanlarda takılıp takılamayacağının tartışılıp yorumlanması olmalıydı bence.

''don ve kurufasulye..'' içerikli başlık hem tartışılıp yazılan yazılara hemde bu siteye yakışmıyor.
    Bu forum islamiyette başörtüsü var mı yok mu forumu değil ki? Bu forum kadın ı anlatarak gidiyordu. Türbanı daha yeni dahil ettik konuya zatıalleriniz damladı. Dine uygun diye kadına yapılan cinsel sapkınlıklarda yoktunuz yada diyecek laf bulamadınız bilemiyorum. Hala başörtüsü yazmanızı artık kınıyorum. Ben Türban ın hukuktaki yerini tartışmaya açmam çünkü o forum var. isteyen yazabilir orada. Hukuki sonlanış sorunu tartışmam.
    Kurufasulyeyi bilmem ama don kısmına geleceğim. İnanınki hemde dini olarak geleceğim. Kapatmaya çalışsanızda geleceğim ....Çünkü zaten ben açmadım...
    bu olayı madımak ile aynı kefeye koymak mı? tek kelimeyle yazık ki yazık...

orada belli bir amaç uğruna toplanmış bir grup insan vardı. ne söyleyecekleri ve ne hakkında konuşacakları belli idi. olay sonucundada kitlesel bir tepki olmuş ve sonucunda bu tepki eyleme ve son olarakta vahşete dönmüştü.

1- burada yazarın konuştuğu ortam siyasi değil kültürel bir ortamdı
    Karabük Kültür-Sanat Festivali'ni siyasi değil kültürel bir ortam olarak nitelemek çok doğru, işte saptığınız nokta otomatik geliyor insanları kandırıp yalan söylüyorsunuz. Madımak olayı neydi ? Miting mi vardı orada ? Pir sultan Abdal şenlikleri bu ülkenin en büyük şanlikleri kültür festivaliydi. Bunu söylemeyip laga luga ile geçiştirmek bu yeni dine uygun bir şey sanırım. Sivas madımak katliamının yapıldığı olay en büyük kültür sanat festivaliydi. Bunu kabul edelim hele bir sonra bakalım.
    Karabük Belediye başkanıda siz gibi savunmuş hatta ileriye gitmiş. Alkollüydü !!! Dincilerin en büyük silahı... Alkollüyse herşey yapılabilir ona!!! Alkollü olduğuna inanmıyorum o da ayrı ya Alkollüyse yani sarhoş demek istiyor neden çıkarırsın kürsüye ??? Kibarca baktın sarhoş
    '' Latife hanım pek iyi değilsiniz sanırım sonra konuşun... '' dersin biter... Kaldıki Latife hanım Enerji politikasını eleştirmiş... Ama AKP olunca yasakçılık sizin için yok Latife hanım saygı gösterecek ....
    Ve şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere....

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı erdem53 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın commodore1tr;

pes doğrusu, bu kadar mı çaresiz kaldınız? artık cevap verecek söz bulamıyor da yazdıklarımızdan kısa alıntı yapıp olayı çarpıtmaya mı çalışıyorsunuz.

Bir kere ben yazdığım yazının bir kısmında: ''Diyelim ki insanlar yanlış biliyor; Yeni bir inanç, yeni bir din ortaya çıktı ve o dine inananlara baş örtüsünü emrediyor.Ateizme saygılı oluyoruz da diğerlerine neden olamıyoruz?..'' diye yazdım.

Bundan ne anlam çıkarıyorsunuz? yeni bir inanç mı ortaya çıktı diye anlıyorsunuz? Tabii cımbızlama yöntemiyle çekip alırsanız her türlü anlam çıkar. Cümleye başlarken ''DİYELİM Kİ İNSANLAR YANLIŞ BİLİYOR'' diye başladığıma göre böyle bir şey yok ve olsa da yanlıştır anlamı çıkar. Hani ezanın Türkçe okunmasını istiyordunuz ya bence TÜRKÇE OKUNSA DA SİZ ANLAMIYACAKSINIZ.Çünkü siz işinize geldiği şekilde anlıyorsunuz.

Benim ateistlere veya bir başkasına abukluk yaptığımı da nereden çıkardınız.Asıl abukluk yapanlar herşeyi bildiğini zanneden insanlar olsa gerek.

Birde din dersi vermeye kalkıyorsunuz.Baş örtüsü veye siz ne diyorsanız Kuran'da yok da ezanın değişik dillerde okunması var mı? Ezan İngilizce okunsaydı herhalde rahatsızlık duymazdınız. Türkçe yi okadar çok seviyor iseniz rumuzunuz neden türkçe değil? Sizin Türkçenizde ''commodore1tr'' nin anlamı varsa bilemem tabii.

Bu kadar mı çaresiz kaldınız yani... Yeni bir din ortaya çıkmış.... Ben gülemiyorum malesef.Eğer çıksaydı mutlu olurdunuz herhalde.

Başörtüsüne(siz türban demeye devam edebilirsiniz) karşısınız, ezanın arapça okunmasına karşısınız, sırada ne var peki çok merak ediyorum... İstiklal marşı mı? yoksa ''Hakkıdır Hak'ka tapan milletimin istiklal'' denmesi sizin laiklik anlayışınıza aykırı mı? Atatürk'ün laiklik anlayışına karşı olmadığı kesin. Ayrıca kurtuluş savaşını kazanan halkın laiklik anlayışına da aykırı değil.

Benim Müslüman olup olmadığıma ne siz nede bir başkası karar veremez.Allah kulunu bilir. Ancak ateizmi överken kendinizi biraz fazla kaptırmış gibi görünüyorsunuz. Çok inanmış gördüm sizi.

Başkalarının yazılarından kesitler alıp çarpıtacağınıza kendi fikirlerinizi yazmanızın daha faydalı olcağı kanaatindeyim.
    Sayın erdem 53 ;

Araya bu iletiniz girmeseydi zaten sırf size yazacaktım. Cümleleri çarpıtan anlamadan bilmeden yazıp duruyorsunuz. Bana laf yetiştireceğinize baştan biraz okuyun da öyle yazın.

Kendinizi haklı çıkarmak için sözcük oyunları yapmaznız sanki yer değiştirmişiz gibi yapmanız yersiz vede anlamsız. Tamam anladık sıkı bir Feto cu ve AKP lisiniz. Zaten Kur an ı bilmeden sallamanızdan anlamıştım ben en başta. Beni çok kızdıran daha doğrusu üzen yazınız olmasaydı size yanıt bile yazmazdım ama o yazıya nedense sıra bir türlü gelemiyor. Şu ezan Ve Atatürk e gelelim asıl orada kıyameti koparırsınız.

Bakınız. İnsanlar yanlış biliyorsa ve yeni bir inanç yeni bir din ortaya çıktıysa benim bunu kabuletmem hele hele bunu İslam diye yutturmalarını kabul etmem mümkün değildir diyorum. Bunun neresini anlayamıyorsunuz ? Anlıyorsunuz da işinize mi gelmiyor ?
    Yazdıklarınıza verilen bu kadar yazıyı okuyamıyorsanız asıl size pes. Unutmayın şeytan ayrıntıda gizlidir. Demek istediğiniz araya sıkışıverir onu gösterdim size . Hadi güzel haatırınız için Türkçe'yi yanlış kullanmadan doğan anlam karmaşası diyelim buna.
    Ben azan Türkçe okunsun diye bir şey demedim. İlle arapça okunsun diye diretmek asıl baskıdır dedim. Saptırmayalım. Türkçe okunmasının daha iyi olduğunu düşündüğümüde gizlememe gerek yok. Onu zaten ayrıca yazacağım size özel...Bu arada merak buyurmayınız ben azanın Türkçesinide Arapçasınıda anlarım. Siz yeterki kendiniz doğru anlayın yeter.

Yazılanları anlayamadığınız gibi maalesef Kur'an dan da ezandan da haberiniz yok sizin.
    Baş örtüsü veye siz ne diyorsanız Kuran'da yok da ezanın değişik dillerde okunması var mı?
    Bu ne demek ? Kur'an da ezan mı var ? Siz öyle mi sanıyorsunuz ? Bu ne cehalet bu ne bilgisizlik ? Sadece boru gibi konuşuyorsunuz. 622 ye kadar Ezan var mıydı ? İlk ezan 622 yılında okunmuştur . İslam peygamberinin de katıldığı istişare toplantısıyla sabit bir yöntem bulunmuş adına ezan denmiş ilk ezanda İslam peygamberinin emriyle okunmuştur.
    Demek kuranda Ezan var ha... Vah vah vah...
    Kuran'da namaz için bir çağrı yapıldığı görülmektedir. Fakat Kuran'da bu çağrının şekli açıklanmaz. Ezan dediğimiz namaz çağrısının nasıl yapılacağı bizlere bırakılmıştır. Eğer Allah isteseydi ezanın (namaza çağrının) sözlerini de açıklardı. Ezanın sözleri açıklanmadığı gibi, hangi dilde yapılacağı da Kuran'da geçmez. Aslolan namaza çağrının yapılmasıdır. Ezanın hangi dilde, hatta ne şekilde yapılacağı tamamen insanlara bırakılmıştır. Ezan gibi namazın da Kuran okumanın da Türkçe yapılmasında hiçbir engel yoktur. Kuran'da tefekkür etmemiz geçer. (Tefekkür: düşünme, fikir üretme, kafayı çalıştırma demektir.) Kuran’da Kuran’ı tedebbür etmemiz söylenir. (Tedebbür: derinlemesine kavramak, düşünüp taşınmak, inceliğini kavramak manalarına sahiptir.) Kuran'da akletmemiz, tezekkür ile Kuran'ı okumamız, fıkhetmemiz (ince anlayış sahibi olmamız) de söylenir. Hiç şüphe yok ki bunları en iyi şekilde ancak ana dilimizde Kuran okur, namaz kılarsak yapabiliriz. Kısacası her ibadeti ana dilde yapmak söylenenleri daha iyi anlayacağımız için isabetli olacaktır. Böylece Kuran'ı ince anlayış ve derin düşünce ile okuma emri daha iyi yerine getirilecektir. "Ezanı herkes anlıyor, ezan her dilden Müslümanın ortak çağrısıdır" da denebilir. Bu da ayrı bir tartışma konusu olur. Fakat ezanı ana dilde okumanın dinen bir sakıncası olmadığı anlaşıldıktan sonra bu tartışma yapılmalıdır. Bilmem anlatabildim mi ?

Bu arada bir iletinizde de asıl konuşacağımız iletiniz Çünkü Atatürk e dil uzatıyorsunuz uzatmadım derken onu hiç hazzedemem oradada yazacağım ama karışıklık olmasın diye belirteyim
    Müslüman olan bir Alman, Fransız, İngiliz, Arap, Çinli...... nin Türkiye'ye geldiğini veya Türkiye ye yerleştiğini düşünün. Ezan vaktinde Türkçe ezan okunduğunu düşünelim.. Saat farkı olduğundan namaz saatini de bilemeyecektir.
    buyurmuşsunuz ?
    Ne düşünecek o adam ? Türkiye de camilerden günde beş vakit
    '' Dağda davar güderim '' türküsünün çalındığını mı ??? Komik olmayın komik!!!
    Ya ezan okunur ya sela verilir camiden! Cuma ve özel günlerde de teravilerde açılır ses .... Bunu bilmiyorsa O sizin Alman İngiliz Arap Çinli Her ne halt ise o kişi zaten boş ver namaz kılsada olur kılmasada....

Bu kadar din dersi yeter size bu günlük yarına iyi çalışıp gelin çünkü konumuz ATATÜRK ve ATATÜRKÇÜLÜK... Ben size göstereceğim başka komutanda çıkardıyı...

Pes ki pes haklısınız Türkçe yi düzgün kullanmıyorsunuz Dininizi Tam bilmiyorsunuz Örneklemeleriniz rezalet yahu bari ATATÜRK ü bil demi güzel kardeşim bir de bir şeyi bil yahu....
    Konu commodore1tr tarafından (02-07-2008 Saat 23:43:34 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    rize, merkez, Turkey.
    İletiler
    205
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın commodore1tr;

sizin yazınızdan anladığım kadarıyla Kuran da olmasa dahi birşey tüm İslam alemince kabül görebiliyor.(ezan la ilgili yazdıklarınızdan) Demek ki İslam dini sadece Kuran dan iberet değildir.Peygamberimiz (S.A.V.) ve onun hadis ve sünnetleri de vardır.Kuran da olmayan her şey de demekki hurafe olmuyormuş.
    Hiç kızmayınız sizden öğrendim.

Kuran da ezan ile ilgili ''MAİDE-58. Namaz için ezan okuduğunuz zaman, onu bir eğlence ve oyun yerine koyuyorlar. İşte bu, onların akılları ermez bir topluluk olmalarındandır.'' ayeti vardır.Doğrudur ezanın nasıl okunacağı orada belirtilmemiştir.Başörtüsü için de aynı şey geçerli.(Ben ısrarla başörtüsü diyorum.Türban diyerek polemiğe giripte meseleyi uzatmak istemediğimden) Örtünmeyle ilgili de Kuran da ayetler vardır.Örtünmenin şeklide tam net bir şekilde belirtilmemiştir.Siz daha iyisini bilirsiniz tabii ki...

Birde beni fetocu ve akp li olarak lanse etmeye çalışmanız çirkin. Ha, bu konudaki görüşümü sorarsanız Fethullah Gülen'i kastediyorsanız dine hizmet eder bilirim, AKP yi sorarsanız dine zarar verir bilirim.Birde AKP ye hizmet eden 2 grup var:
    Birinci grup din kendi tekellerindeymiş gibi, kendi siyasi simgeleriymiş gibi davranıp AKP ye oy toplayanlar.
    İkinci grup ise dini konuları kurcalayıp kendince yorumlar yaparak insanları dine sahip çıkma düşüncesine sevkederek AKP ye (akp de dine sahip çıkmaya soyunmuş ya) oy toplayan kişiler. Bence siz 2. grupta kalırsınız.Şeytan ayrıntıda gizlidir diyorsunuz ya çok doğru.Aslında pek ayrıntısı falan kalmamış ortada duruyor.

Hemen her yazımda akp ye karşı olduğumu yazıyorum.Ama sizin neye karşı olduğunuzu anlayamadık... Açıkça belirtseniz de millet sayfalarca yazıyı okumasa daha iyi olacak herhalde.Sıkışınca yazıları okuyun anlarsınız diyorsunuzda neden bir cümle ile yazmıyorsunuz?

Hamen Atatürkçü kamuflajına girmeyiniz.Sizin yanlış yorumlayacağınızı tahmin ettiğimden önceden açıklamasını yazayım dedim.Sizden fazla Atatürkü sevip saygı duyduğumdan eminim.

Benim görüşümü sürekli irdeleyip kendinizce yorumlar yapıyorsunuz.

Beni sorarsanız:

TÜRKÜM.MÜSLÜMANIM.ATATÜRKÇÜYÜM.OSMANLIYIM. ve hepsiyle de GURUR DUYUYORUM.

İlk okuduğumda bu sözle ne demek istediğinizi pek anlayamamamıştım.(''bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum'')
    Şimdi anlıyorum ki bilmediğiniz konuda yazıyorsunuz.

Nerede
    rize, merkez, Turkey.
    İletiler
    205
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Fischer rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sn Erdem53, yazınıza turistik bir şehirde yetişmiş ve çokça müslüman turistle konuşmuş, cami yolunu müsülam turistlere belki de onlarca kez tarif etmiş biri olarak katılamayacagım. Nasıl olur da düşüncelerinize bu kadar kolay kılıf uydurursunuz, hayret ediyorum...

Eğer namaz kılmak istiyorsanız, saati de kurarsınız, güneşe de bakarsınız ya da teknolojiyi, gazeteyi vs de kullanırsınız...Ne yazık ki bu toplum, bırakın ezanda ne söylendiğini bilmeyi, mevlütü sünnet ya da Kuran-ı Kerim'in bir ayeti sanıyor, nikahta eller çapraz yapılmaz diyor, geline 3 kere kuşak diyor, sayılara manevi anlam yüklüyor falan da filan... Camiden cevşen alıyorsunuz, küçük poşetini açıyorsunuz, içinden küçük bir kağıt çıkıyor. Depremden korur, hastalıktan korur, cinlerden korur ve daha bir sürü şeyden korur yazıyor...Diyanet kontrolündeki Allah'ın evinden aldıgınız kagıtta yazıyor bu safsatalar...

Türk insanının en yumuşak oldugu konu din... Okullar kapatılacak deseniz yanınıza 3-5 kişi gelir-gelmez ama din elden gidiyor deseniz yıgnları arkanıza alırsınız. Üstelik bu yıgınlar, ne oldugunu bile sorgulamazlar... Alın size AKP... Benim endişe ettiğim konu bu, Türk insanı dinini bilmiyor, bilmek dahi istemiyor, cehaletinden bile bihaber. Farzlar, sünnetler ve hurafeler birbirine karışmış gidiyor ve siz hala Arapçayı savunuyorsunuz. Bırakın da insanlar en azından ezanda ne söylendiğini bilsinler. İş o kadar cıvıdı ki, 2 hafta önce Avrupa kupasındaki maçta Türkler'in favori tezahuratı Ya Allah bismillah Allahuekber oldu. Şimdi tartışaduralım, zeytin ağacının dalında zeytin, yerden yüksekliği 187, siz topuklarınızın üstünde durup ellerinizi uzattıgınızda parmaklarınız 185 cm'e kadar yükseliyor. Açlıktan öleceksiniz, yanınızda ise sadece Kuran'ı Kerim var ve kalınlıgı 3 cm. Kuran'ı Kerim'in üstüne basarak zeytini alıp yemeli mi yoksa ölmeli mi.. Bu soruyu Yaşar Nuri Öztürk'e sordular... Dinimizle ilgili merak ettiğimiz konular bu kadar vahim yani...
    Sayın Fischer;
    sizin hangi şehirde yetiştiğiniz bizi ilgilendirmiyor.Lütfen yazılanları saptırmayınız.Okuyan herkes bal gibi de ne denildiğini anladı.

Bir konuda haklısınız Türk insanı dinini layıkıyla bilmiyor.Size katılıyorum.İnsanımızı dini konularda yeterince eğitememişiz.Kuranı kerimin arapça okunmasının yanında Türkçesini de okumamız gerekiyor.Ancak buradan tutupta ezan Türkçe okunsun demek de yanlış bence. Kimisi İmamhatipleri arka bahçesi yapar kapatır, kimisi başörtüsü siyasi simgedir der başörtüsünü yasaklatır.Sorarsanız bunları da din adına yaptıklarını söylerler. İnsanlar dinlerini layıkıyla öğrenemiyorlar.Asıl eleştirmemiz gereken noktalar buralar.
    Yok zeytin ağacıymış bu kişilerin laflarını kayda değer alıp yazmanız bile doğru değil.Buaraya güzel şeylerden örnek yazsanız daha iyi olmazmıydı.Neden bardağın hep boş kısmına bakıyorsunuz?

Hangi camiden cevşen aldığınızı merak ediyorum.Türkiye de bir çok camiye gitmiş olmama rağmen ben bu güne kadar cevşen dağıtan ve de satan bir camiye rastlamadım.Bildiğim kadarıyla da cevşenin kağıdı değil okunduğunda duasının insanı koruduğuna inanılır.
    Acaba kitap dağıtılan başka bir yerde rastlamış olmayasınız?

Nerede
    istanbul, şişli, Türkiye.
    İletiler
    1.653
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    1

Sayın Erdem53; iyi hoş yazıyorsunuz da dün TV de görmüşsünüzdür 10 YTL ye iyileştirme duası ayinini... Bu açıdan sayın Fischer'e ben de katılıyorum. Üstelik yazılanların sonuç noktası da ortak: Dinimizi yeterince bilmiyoruz, mantık gözüyle bakamıyoruz, onu öğreteceğini söyleyenlerin elinde de malzeme oluyoruz. Bazı Hrıstiyan yazarların (isimlerini şu an için hatırlayamıyorum) Müslümanlık için yazdıklarını görseniz, bilimselliğine hayran kalırsınız...
    Ancak benim görüşüm şudur: Hiçbir din Allah'ın bizlere ihtiyacı olduğu için indirilmemiştir. TÜM Din kuralları hep şunu emreder; GÜZEL AHLAK. Yani Allah'a iyi davranın yazmaz hiçbir kitapta. Hep şunu yazar kutsal kitaplar; ALLAH'A İNANIN, BİRBİRİNİZE İYİ DAVRANIN, YALAN SÖYLEMEYİN, HIRSIZLIK YAPMAYIN, HİLE YAPMAYIN, DEDİKODU YAPMAYIN....

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Erdem ;
    Lütfen artık yazmayınız. Yazdıkça batıyorsunuz bilgisizliğiniz yayılıyor. Bende sizi daha fazla rencide etmek istemiyorum. Kaldıki sinir katsayımda git gide artıyor...
    sizin yazınızdan anladığım kadarıyla Kuran da olmasa dahi birşey tüm İslam alemince kabül görebiliyor.(ezan la ilgili yazdıklarınızdan) Demek ki İslam dini sadece Kuran dan iberet değildir.Peygamberimiz (S.A.V.) ve onun hadis ve sünnetleri de vardır.Kuran da olmayan her şey de demekki hurafe olmuyormuş.
    Hiç kızmayınız sizden öğrendim.
    Asla kızmam sonunda doğru bir şey öğrenmişsiniz tam tersine mutlu olurum. Ama sakın bunu her yazılan doğrudur olarak algılamayın. Bilmin teoloji biliminin vede ilahiyat onayından geçmiş bir çok yerde birbirini doğrular nitelikteki bilgilere inanılır. Peygamber söyledi denen bir çok hurafede vardır maalesef.

Dini bilgisizliğinizi yada kandırılmışlığınızı daha fazla yalanlamayacağım. Gerçekten üzülüyorum.
    Kuran da ezan ile ilgili ''MAİDE-58. Namaz için ezan okuduğunuz zaman, onu bir eğlence ve oyun yerine koyuyorlar. İşte bu, onların akılları ermez bir topluluk olmalarındandır.'' ayeti vardır.
    Buyurmuşsunuz.

Kur'an da böyle bir ayet yoktur. Sallıyorsunuz yada size yalan yanlış öğretiyorlar. Tıpkı diğer yazdıklarınız gibi. Bakın baştan beri diyorum Kur'an a ekleme çıkarma yapamazsınız. Bu günahtır anlayın artık

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet...3.x=11&I3.y=12

Bu diyanetin Maide suresinin 58, ayeti bakın ne diyor

58 - Siz namaza çağırdığınız vakit onu alaya alıp eğlence yerine koyuyorlar. Bu şüphesiz onların akılları ermeyen bir toplum olmalarındandır.

Buda en güvenilir tercüme Elmalılının

http://www.kuranikerim.com/telmalili/maide.htm

Burada da

58- Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır.

Gördüğün gibi Kuran tercümeleri aynı , bir sizinki değişik

Namaz için ezan okuduğunuz zaman
    Son kez diyorum KUR'AN DA EZAN YOKTUR NAMAZA ÇAĞRI VARDIR ODA YUKARIDA ANLATTIĞIM GİBİDİR. DEBELENMENİZİN ANLAMI YOK. BİLMİYORSUNUZ. SORUN BİLMEMENİZDE DEĞİL DOĞRUYA KARŞI DİRENMENİZ VE YANLIŞA ORTAK OLMAMIZ YOK ÖYLE ŞEY

Hem Türk hem Osmanlı olamazsınız ama aman neyse.. Sizle uğraşmaktan bıktım bugün... Fıkradaki gibi neresini düzelteyim...

Bu arada Sayın Fischer' e gitiğiniz bir çok camide cevşen olmadığını yazmışsınız. Ne olur el insaf yada siz camii diye başka bir yere gidiyorsunuz haberiniz yok. Camii minareli olan Kubbeli yer.... ??!!!

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    515
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Üstelik yazılanların sonuç noktası da ortak: Dinimizi yeterince bilmiyoruz, mantık gözüyle bakamıyoruz, onu öğreteceğini söyleyenlerin elinde de malzeme oluyoruz.
    TÜM Din kuralları hep şunu emreder; GÜZEL AHLAK.
    **Dini eleştirmede çekingen davranmaya gerek yoktur. Dini eleştirebilmek batı kültürünün bir parçasıdır (Luther, Calvijn, Voltaire, Kant, Renan, Russell). Islam külturünde ise on ikinci yüzyıldan itibaren dini eleştirmek tabu olmuştur, Ve bu nedenle de Islam kültürünün gelişmesi durmuştur.

**Birden fazla (farklı) kültürün yan yana yaşadıgı toplumlarda kurumların yapıları uzerine iyi düşünülmelidir. Böyle toplumlarda, farklı görüşlerden ve inaçlardan olan insanlar arasındaki ilişki trafigini çatışmasız düzenlemeyi amaçlayan bir kurum, ‘nötral’ olmak zorundadır. Bu da, hareket noktası laiklik olan Fransız modeline benzeyen nötral bir devlet kavramına işaret eder.

**Burada eski gelenekleriyle yaşayanlara ve yeni gelenlere din ve devlet işlerinin ayrılıgının (veya laikligin) temelini açıklamaktan korkmamalıyız.
    Laiklik bazen bize popüler olmayan önlemler almayı dayatabilir. Örnegin batı hukugu temelinde kurulmuş bir devletin nötralliginin vurgulanması gerekebilir ve bu nedenle bazı kurumlarda bir örnek giysi şart koşulabilir. Örnegin mahkemelerde, polis teşkilatında, orduda ve hatta tarafsız görünmesi gerekli bazı devlet kurumlarında.

**Çok kültürlü toplumların saglıklı olabilmesi için bir tür ‘ahlaki esperanto’ geliştirmek gerekli olabilir. Boyle bir esperantonun geliştirilmesinin önündeki en büyük engel, ahlakla din arasındaki kaçınılmaz baglar kuran dinlerdir. Başka bir deyisle: dinler insanlara ahlakın temellerinin ve meşrulugunun dinde aranması gerektigi ögretir.

**Özellikle yahudilik, hristiyanlık ve islam gibi tek tanrılı dinlerde, ahlakın din bazında belirlenmesine özel hassasiyet ve dikkat gösterilir. Böyle bir esperanto ahlak anlayışını savunmak, öncelikle bu tek tanrılı dinlerin taraftarlarıyla bir diyaloga girmeyi gerektirir.
    Ahlak anlayışının dinden koparılmasını savunmak, ateist olmayı gerektirmez.
    Din, bu kopuşa ragmen, bazı geleneksel işlevlerini yerine getirmeye devam edebilir. Örnegin ölümden sonraki hayatın nasıl olabilecegi konusunda görüş belirtebilir, hayatın anlamı konusunda insanlara yol gösterebilir v.b.
    Ama ahlak anlayışı kendini dinden ayırmalı, bagımsız olmalıdır.
    Ahlak anlayışının dinden bagımsızlıgı (emancipation), önyargılardan arınmış, geniş perspektifli bir bütünleşme politikası için ideal bir durum yaratacaktır.

Paul Cliteu/Filosofie Magazine, nisan 2004

Nerede
    rize, merkez, Turkey.
    İletiler
    205
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Erdem ;

....................

Buda en güvenilir tercüme Elmalılının

http://www.kuranikerim.com/telmalili/maide.htm

Burada da

58- Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu
    onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır.

Gördüğün gibi Kuran tercümeleri aynı , bir sizinki değişik

Son kez diyorum KUR'AN DA EZAN YOKTUR NAMAZA ÇAĞRI VARDIR ODA YUKARIDA ANLATTIĞIM GİBİDİR. DEBELENMENİZİN ANLAMI YOK. BİLMİYORSUNUZ. SORUN BİLMEMENİZDE DEĞİL DOĞRUYA KARŞI DİRENMENİZ VE YANLIŞA ORTAK OLMAMIZ YOK ÖYLE ŞEY

Hem Türk hem Osmanlı olamazsınız ama aman neyse.. Sizle uğraşmaktan bıktım bugün... Fıkradaki gibi neresini düzelteyim...

Bu arada Sayın Fischer' e gitiğiniz bir çok camide cevşen olmadığını yazmışsınız. Ne olur el insaf yada siz camii diye başka bir yere gidiyorsunuz haberiniz yok. Camii minareli olan Kubbeli yer.... ??!!!
    Sayın comodore1tr;

aslında ben başka yerde bakmıştım ama sizin tavsiyeniz üzerine yukarıda yazmış olduğunuz ( http://www.kuranikerim.com/telmalili/maide.htm ) hatta sizin cevabınızdaki linke tıkladım ve çıkan sonuç aşağıda, hiç dokunmadan kopyaladım.Takdiri okuyanlara bırakıyorum.

'' 58- O kâfirleri de dost edinmeyiniz ki, namaza çağırdığınız, yani ezan okuduğunuz zaman o ezan veya namazı eğlence ve oyun yerine tutar, alay ederler. Bu da bunların akılsız bir toplum olmalarından doğar. Bu akılsızlıkları cümlesindendir ki, mânâsız çanları dinlerler de tevhide, namaz ve kurtuluşa çağıran yüksek mânâlı güzel ezanlardan hoşlanmazlar.

Bu âyet önce ezanın meşru olduğuna, ikinci olarak onunla alay etmenin ve hafife almanın küfür olduğuna delalet etmektedir. Bunun için ezana icabet etmek vacibtir. Bu âyetin iniş sebebinde de şu iki rivayet vardır: Ezan okununca müslümanlar namaza kalktıklarında yahudiler gülüp alay ederek "Kalktılar, kalkmaz olsunlar; kıldılar, kılmaz olsunlar; rûkû ettiler, etmez olsunlar" derlermiş. Sûddi'nin rivayetine göre Medine'de bir hıristiyan varmış, müezzinin "Ben şahitlik ederim ki, muhakkak Muhammed Allah'ın Resulüdür" dediğini işittiği zaman "Allah yalancıyı yaksın" dermiş. Bir gece hizmetçisi elinde bir ateş ile odasına giderken bir kıvılcım sıçramış, hane halkı da uykuda imiş, derken bir yangın çıkmış, hıristiyan da bütün âilesi ile beraber yanmış gitmiş, bu âyet de bunun üzerine inmiştir. ''

Sizin yazdığınız siteden aynen aktardım.Merak edenler deneyebilir.

Ben aslımı inkar etmiyorum.Osmanlı'ya sizin gibi düşünenlerden başka herkes TÜRK diyor.Ordu yürüyünce TÜRKLER geliyor diye dünya titrerdi.

O Osmanlı ki; lideri ve askeri Peygamberin övgüsüne mazhar olmuştur.Türkler yıllarca İslamın bayraktarlığını yapmış bir millettir.Hangi mantıkla Osmanlının Türk olmadığını iddia ediyorsunuz.Burayı da yine çarpıtacağınızdan şunu da eklemek isterim.Ben şu anda Osmanlıyım demiyorum.Osmanlı nın torunuyum ve bununla da gurur duyuyorum.

Sonunda caminin minareli olan kubbeli bir yer olduğunu farkettiniz.Bu da sizin için iyi bir gelişmedir.

Bir de içerisine girseniz cevşen dağıtılmadığını da farkederdiniz.

ATATÜRK BAKIN CAMİ KONUSUNDA NE DEMİŞ:

"Camilerin mukaddes mimberleri halkın ruhi, ahlaki gıdalarına en yüksek, en verimli kaynaklardır. Minberlerden halkın anlayabileceği dille ruh ve beyne hitap edilmekle Müslümanların vücudu canlanır, beyni temizlenir, imanı kuvvetlenir, kalbi cesaret bulur." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 1, s. 225)

BİRDE ŞUNU BUYRUN;

Büyük Önder, gerçek dinin temelini ve Müslümanların konuyu hangi kıstaslara göre değerlendirmeleri gerektiğini 7 Şubat 1923 tarihinde, Balıkesir'deki Paşa Camii'nde verdiği hutbede kendisini dinleyenlere şöyle ifade etmiştir:

"Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selameti, sevgisi üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası, hepimizce bilinmektedir ki, Yüce Kuran'daki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 2, s. 93)

BU DA OSMANLI İÇİN;

Büyük Önder Atatürk, Türk Milleti'nin dindar olmasını ve dini değerlerini muhafaza etmesini de, sıklıkla vurgulamıştır. Ayrıca, Atatürk'ün Osmanlı Devleti'nin çöküşünü dine bağlayan, Türk düşmanlarına yanıtı ise kesin bir şekilde olmuştur:

"Düşmanlarımız, bizi dinin etkisi altında kalmış olmakla itham ediyor, duraklamamızı ve çöküşümüzü buna bağlıyorlar; bu bir hatadır. Bizim dinimiz hiç bir vakit kadınların, erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Allah'ın emrettiği şey, Müslüman erkekle, Müslüman kadının beraberce din öğrenerek eğitilmesidir. Kadın ve erkek bu ilim ve eğitimi aramak ve nerede bulursa oraya gitmek ve onunla mücehhez olmak zorundadır. İslam ve Türk tarihi incelenirse görülür ki, bugün kendimizi bin türlü kuralla bağlanmış zannettiğimiz şey yoktur. Türk sosyal yaşantısında kadınlar bilimsel yönden eğitim ve öğretim görmekte ve diğer konularda erkeklerden katiyen geri kalmamışlardır. Belki daha ileri gitmişlerdir." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, 1959, c.2, s.86)

Yarınki dersinize iyi çalışmanız gerekecek.

+ Konuyu Yanıtla
21 / 69 Sayfa İlkİlk ... 111213141516171819202122232425262728293031415161 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kapall kadlnpornsu

lolipop

googleturbanll kadln kocaslnl alfl

kadin iddesi

turk turbanli hikayetürk türban bayan hikaye sekizhayvan pornnsuhttps:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage53yunan pornnsuam sikken turbanll kadlncuce kiz pornnsuturk turbanli kadnlarlahttp:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage11yandik biz pornnsu indirilknur pronsuNesrini pornnsuALMAN PORNNSU INDIRasker pornnsu indirrus.pornnsu.indirhamile pornnsuturk turbsnll sm resim 17likturbanllamerikan pornnsuhttp:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage33http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage58
Forum