Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Merhaba,
Şu anda düzenli ilaç kullanmamı ve yediğime, içtiğime dikkat etmemi gerektiren bir böbrek rahatsızlığım var (Diffüz Glomerülonefrit + böbreğin %20'si kayıp /
2007'de yapılan biyopsinin sonucu).
Bu hastalık ilk 1999 yılında protein kaçağı ile tespit edildi. 2007 yılında akut böbrek yetmezliği geçirdim, TSK 3 ay erteleme verdi. 3 ay ertelenmenin ardından 1 sene daha erteleme verildi.
Şu anda 3 ayda bir düzenli kontrole gidiyorum ve tahlil yaptırıyorum - Protein kaçağı ve C3 hariç diğer değerler genelde düzgün.
Bunların hepsi askerlik şubesinde belgelenmiş olarak mevcuttur.
Askeriyedeki doktor ile olan diyaloğum: Düzenli olarak kontrol edilmem gerektiği, ilaç tedavimin bitip, hastalığımın iyileşmesi durumunda askere gidebileciğim yönündeydi (-Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen- Bilimsel olarak bir anlam taşımıyor çünkü bu hastalığın ilerlemesi durdurulabiliyor ama tamamen geçme ihtimali düşük - illaç kullanmaya da hayat boyu devam edeceğim).
Benim sorum:
1) Bu tarz durumlarda askeriyenin tavrı ne yönde oluyor?
2) Askerlik şubesine gittiğimde askere gönderilmem yönünde karar verilirse önce bir itiraz hakkım oluyor ve ardından yine itiraz etmek istersem askeri yüksek idare mahkemesine başvurmam gerekiyor bildiğim kadarıyla. Bunun karara bağlanması ne kadar zaman alır?
Teşekkürler
Bu boy kilo orantisizligina son noktayı koyalım artık.....
Askere giden Kilolular icin;
Örnek; Boy 1.82 Kilo 120 olan kişi tsk boy kilo cizergesine göre
182 /79+ 65- 'dir üst sınırdan 31-40 kg fazlalıgı olanlar muhaftır cürüge ayrılır yasalara göre ,fakat şuan bu sistem uygulanmamakdadır ve hava degişimi uygulanmakdadır 6ay+6ay+6ay=18ay ,4. islemde cürüge bırakılmakdadır. veya direkde alabilir.
Askere gitmeden tecil ettirenler icin;
Askeri birligine teslim olmadan tecil hakkını kullanarak 5 yıl üst üste tecil alınır durumda degişiklik yoksa cürüge bırakılır.
Askere giden Zayıflar icin;
Örnek; Boy 1.90 kilo 60 olan kişi tsk boy kilo cizergesine göre
190/ 87+ 71- 'dir alt sınırdan 11-21 kg altındaki zayıflıkta olanlar muhaftır cürüge ayrılır yasalara göre, hava degişimi veya muhaf olma durumu sevk edildigi hastanede belirlenir hava degişimi alırsa bu kişi 4. işleminde muhaf olur
5 yıl üst üste tecil ettirebilir daha sonra cürüge ayrılır.
Merhabalar Askerlik tecilinde Orantısız Boy ve Kilonun 3 sene tecil hakkı verdiğini eğer 3 sene zarfında bir düzelme olmazsa çürük verildiği bilgisi doğrumudur Mesela Benim boyum 1.82 Kilo ise 120 :D
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Kısa dönem olarak askerliğinize karar alındı ise o rapor uyarınca askere gitmezsiniz.Ancak yedek subay olarak askerliğinize karar alınmış ise 30.11.2005 ten itibaren aranıyor olabilirsiniz.Adres değiştirmedi iseniz bu konudaki tebligatlar gelirdi.Yine de şubeye sormakta bir fayda var derim.
Şubeye sormak en garantisi ancak 19 mayıs olması hasabiyle sorum yarına kaldı, kafama takılan soruları cevaplandırmak adına yazıyorum bunları, yedek subay olarak askerliğe karar alınmış demişsiniz, bu karar ben sınava girmeden alınabilirmi? birde adresim değişti ancak 2006 dan sonra değişti ve muhtarlık naklimi de yaptım ki yapsamda eski, mahalle muhtarım ve komlşularım öyle bir tebligat gelseydi bana ulaştırırdı muhakkak bilgim olurdu yani. Bunların yanında en son şubede memurla görüşmemde yedek subay olur ibaresinin ne anlama geldiğini sormuştum, memur o senden önce bu şekilde raporu olanların sınava girdiklerini ancak bu sınavın tamamen prosodür gereği olduğunu ve sınav sonucunda bu şekilde raporu olanların yedek subay yapılmadıklarını ama bu dönemden sonra iç işlerinden bi talimat gelmiş, hiç sınava girmeden direk dosyalarının kaldırıldığını söylemişti. Ben yine işimi garantiye almak açısından şubeye sorucam ama bugün içerisinde hani bi cevap gelirde kafam rahatlar diye yazıyorum, tüm bu yazdıklarım dahilinde yine de aranıyor olmam mümkünmü, eğer 2005 ten beri aranıyorsam ve bana tebligat gelmediyse, herhangi bir cezai yaptırım olurmu. ilginize teşekkür ediyorum
birde polis kayıtlarında yoklama kaçağı durumunda olsam bildirilmez mi, yaklaşık 4 ay önce bir trafik kazası sonucu ehliyetim polislerin incelemesine alınmıştı,
quend rumuzlu üyeden alıntı
birde polis kayıtlarında yoklama kaçağı durumunda olsam bildirilmez mi, yaklaşık 4 ay önce bir trafik kazası sonucu ehliyetim polislerin incelemesine alınmıştı,
Şubene bir sor da bizde rahatlayıp durumuna göre cevap verelim .Bilmece çözmeye çalışır gibiyiz.POlis ehliyetini aldı seni niye alıp şubeye götürmedi o zaman.Biraz varlık göster.Şubene sor.
polisin ehliyetime bakıpta bi sorun çıkmadığını anlatmaya çalışıyordum zaten 19 mayısta resmi tatil olduğundanır belki varlık gösteremedim(?) ama bugün şubeme sordum. ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR RAPORU OLANLARIN TEKRARDAN BELLİ PERYODLARLA MUAYNEYE GELME ZORUNLULUĞU OLMADIĞINI SÖYLEDLER. BENİM İÇİNDE HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM YOKMUŞ. sizde rahatlayın ama cevap vermenize gerek kalmadı
burda zayıflar için yazılanın doğru olduğuna emin misiniz? herkes farklı bşey söylüyo. hastaneyi arıcam ama cevap vermezler bu konuda. boy-kilo konusunda özelliklede zayıflıkta en doğru bilgiyi nerden alabiliriz.
örnek: 1,83 boy için 1 yıllık muafiyet oluşması için min. değer nedir? 62 kg mı yoksa 52kg mı? net bilgi lüfen yada en doğru bilgiyi nerden almak lazım......
trader07 rumuzlu üyeden alıntı
Bu boy kilo orantisizligina son noktayı koyalım artık.....
Askere giden Kilolular icin;
Örnek; Boy 1.82 Kilo 120 olan kişi tsk boy kilo cizergesine göre
182 /79+ 65- 'dir üst sınırdan 31-40 kg fazlalıgı olanlar muhaftır cürüge ayrılır yasalara göre ,fakat şuan bu sistem uygulanmamakdadır ve hava degişimi uygulanmakdadır 6ay+6ay+6ay=18ay ,4. islemde cürüge bırakılmakdadır. veya direkde alabilir.
Askeri birligine teslim olmadan tecil hakkını kullanarak 5 yıl üst üste tecil alınır durumda degişiklik yoksa cürüge bırakılır.
Askere giden Zayıflar icin;
Örnek; Boy 1.90 kilo 60 olan kişi tsk boy kilo cizergesine göre
190/ 87+ 71- 'dir alt sınırdan 11-21 kg altındaki zayıflıkta olanlar muhaftır cürüge ayrılır yasalara göre, hava degişimi veya muhaf olma durumu sevk edildigi hastanede belirlenir hava degişimi alırsa bu kişi 4. işleminde muhaf olur
5 yıl üst üste tecil ettirebilir daha sonra cürüge ayrılır.
zayıflıkla ilgili olan kısmı tam olarak anlayan açıklasın.
1,83 e karşılık max 80 min 66 kg. bir senelik 4/c almak için min. kaç kg olmak lazımmm
--------------------------------------------------------------------------------
İÇ HASTALIKLARI
Madde 32 – (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.) A) 1.20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlıkta, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki ağırlıkların alt sınırından 10 kg. (dahil)’a kadar eksiklik (Daha önce geçirilmiş hastalığa bağlı olsun veya olmasın).
2. Boyu 210 cm.’den fazla olup vücut kitle indeksleri (vücut ağırlığı kg./boy uzunluğunun karesi m2) 19-35 kg/m2 arasında olanlar.
B) (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlıkta, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki ağırlıkların alt sınırından 11 ilâ 20 kg. (dahil) arasında eksiklik.
AÇIKLAMA : Bu Fıkra subay, astsubay, erbaş ve erlere 6 aylık bir rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
2. Kemik yaşı 19 ve üzerinde olanlarda boy’un 152 (dahil) santimetreden kısa olması.
AÇIKLAMA : Bu fıkra yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
3. Boyu 210 cm.’den fazla olup vücut kitle indeksleri (vücut ağırlığı kg./ boy uzunluğunun karesi m2)19 kg/m2 (dahil) altında olanlar ve 35 kg/m2 (dahil)’den yukarı olanlar.
C) 32. maddenin A, B, D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D) 1. Hiç bir askerlik görevini yapamayacak derecede düşkün ihtiyarlık.
2. (Değişik : 4/5/1993 - 93/4398 K.) Konjenital ya da kronik beslenme yetersizliğine bağlı beden gelişmesinin ileri derecede geriliği, boya göre ağırlığın, Boya GöreStandart Ağırlık Çizelgesinde gösterilen alt sınırdan 21 kg. ve daha fazla eksiklik.
NOT: 2 nci ve 3 ncü fıkralar en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
3. 20 yaşını bitirdiği halde boy'un 150 (dahil) cm.den kısalığı.
arkadaşlar
Kalp de Ritim Bozukluğu ve Yüksek Tansiyon hastaları askerlik den muafmıdır. Askeri hastane bu tür hastalara ne tür karar veriyor.
Bu konuda bilgisi olanların yardımını rica ediyorum ?
Ritim bozukluğu kesin tedavisi olmayan ani ölümlere sebep olabilen tehlikeli bir kalp hastalığıdır.
tekrar merhaba ben mahcup bir sekılde bir seyde sormak ıstıyorum. Benım boum 182 ve kılom malesef 112 oldu ben bu durumde 1 yıllık ertelme alırmıyım. ve bir sey daha yalasık 3 aydır depresyon hapı kullanmakdakdayım doktorların verdigi karar sonucu bu engel teskıl yaratırmı ve daha en az 1 sene kullanmam gerkektigini soyledi doktorlar dahılıye beyın dokdorları bilgi alabilirmiyim sizde .... tesekkurler
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku