Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Merhaba,
Bundan 3,5 yil once isyerime yakin olmasi nedeniyle ozel bir hastanenin gogus hastaliklari servisine cesitli saglik sikayetlerim nedeniyle muayene icin daha once tanimadigim bir doktara randevu aldim,ancak ilgili doktor muayene saatinde gelmedi,resepsiyondaki ilgililerle gerginlik yasadiktan sonra doktorun telefonunu vererek onunla gorusmemin gecikme sebebini kendisinin aciklamasi icin daha dogru olacagini soyleyerek kendisini aramami istediler.Bende cep telefonumdan kendisi ile gorustum,gecikme sebeplerini aciklayarak randevuyu ileri bir tarihe atti(bunlari neden anlattigimi ileride anlayacaksiniz).Sonrasinda yapilan muayene,tetkikler esliginde 2-3 ay kadar ilacli tedavi gordukten sonra bronsektazi on tanisiyla ameliyat olmam gerektigini soyleyerek hastaneye yatirdi.Ameliyattan sonraki 2.gunde bolgedeki bir Karakoldan Polis Memurlari gelerek yoklama kacagi oldugumu hastanede bana bildirdiler,taburcu olduktan sonra gidecegimi kendilerine soyledim.Ciktiktan sonra Kadikoy askerlik subesine basvurdum.Beni oradan ameliyatli olmam sebebi ile Yd.Sb.Ad.Adayi olarak Gata H.pasa hastanesine sevk ettiler.Oradaki prosedur dahilinde cesitli muayenelerden sonra GATA Camlica Gog.Hast.servisine sevk edildim.Bu surecte ameliyatimla ilgili cesitli belgeleri almak icin doktorumu ve hastaneyi defalarca aradim fakat pataloji raporumu ve epikrizimi alamadim.Ancak GATA Gog.Hast.na muracaatimda supriz ve ilginc bir sekilde sevk edildigim serviste beni ameliyat eden doktor ile karsilastim.Eminimki ilk okuyusta sizede inadirici gelmeyecektir ancak bu tamamen bir tesaduftur.Doktor ile karsilastigimda beni tanidi ve belgeleri Ask.Hast.ye sunmak icinmi surekli arayarak istedigimi sordu.Kendisinin ilgili evraklari GATA'daki dosyama koyacagini belirtti.Ve akabindeki tetkikler sonrasinda Saglik kurulundan "kistik lezyon sebebiyle akciger ameliyati olmustur" konulu Saglik Yonetmeligi 51/c maddesi ile 1 yıl sevkinin ertelenmesi karari cikti(05/2005).1 yil sonra yeniden Askerlik islemlerimi yaptim(as.sub.-hastane vs.) tekrar gogus hastaliklarinda ayni doktor tarafindan "bronsektazi nedeni ile lobektomi" konusu 51/b maddesi(07/2006) ile curuge ayrildim.Bu 1 yil icerisinde ve sonrasinda bu doktor ile askerlik ile hic bir ilisigi olmayan cesitli yakinlarimin ozel hastanedeki muayeneleri icin ve doktor tavsıye etmesi icin telefon ile gorustum(bu yakinlarimin kayitlarida ilgili hastanede mevcuttur ve belgeleyebilirim).Buraya kadar hersey normal.Yalniz 2008 mart ayinda 1.Ordu Askeri Savciligindan aranarak ifadem icin cagrildim ve burada bu doktor ve cevresindeki bir cok doktor,asker ve sivilin sahte curuk raporlari vermek icin cete olusturarak bir duzen kurmakla suclandiklarini ve bundan hareketle benim bu gruba herhangi bir menfaat saglayip saglamadigimi "supheli" oldugum belirtilerek ifadem alindi.Aynı yukaridaki sekilde sureclerimi anlattim,suc kapsaminda isimleri gecen hicbir sahis ile iliskim olmadigini belirttim ve doktor ile tanismamin ozel hastanede muayene olmam esnasinda oldugunu ve GATA'ya gidene kadar kendisinin askeri tabib oldugunu bilmedigimi belirttim.Onlarindan ifademe guvendigi izlenimini edindim.Zaten ifade davetlerinin her ikisinede sucsuz oldugum icin Avukatsiz olarak katildim.Ancak curuk raporumda ve benim elimde bulunmayan epikrizimde belirtilen operasyonun(lobektomi) tarafima uygulanmadiginin bilirkisi ile tespit edildigi soylendi.Sonrasinda bende cesitli ozel saglik kuruluslarinda bu durumu arastirarak,akcigerimde bir amelyatin yapildiginin fakat bunun lobektomi degil wedge rezeksiyon oldugunu ogrendim.Zaten savcilikta gordugum pataloji raporumdada Wedge rezeksiyon oldugu yaziyor.Yani aslinda GATA'daki dosyamdaki pataloji raporum ile epikrizim birbiriyle celisiyor bunu GATA'da farketmiyor.Doktorun bu suca bulastigini dusunerek bunu nemaksatli yaptigini bende algilayamadim.Aradan 2,5 ay gectikten sonra tekrar cep telefonumdan aranarak Ask.savciliga davet edildim.Orada durumu kabaca tekrar anlattim ve benim yorumumun da doktorun hastane ve kendisine kazanc saglamak maksatli olarak bu operasyonu yapmis olabilecegini,ameliyat donemimde askerligim ile herhangi bir bilgisi ve ilgisi olmadigindan bunun bu durumla ilişiklendirilmemesi gerektigini Ve bu gelisen duruma benim etkide bulunamayacagimi,bilgim disinda gelistigini belirttim.Onlarda ameliyat oncesi,sonrasi,erteleme ve curuk aldigim donemlerde bir cok kez telefon ile bu doktorla gorustugumu belirterek suphelerinin kuvvetlendigini ifade ettiler.Bende bu gorusmelerin sebeplerini anlattim ve sebepleri destekleyecek cesitli belgeler sunabilecegimi soyledim ancak gerek olmadigini,kendilerinin beni hastaneye sevk ederek bronkoskopi yontemiyle yapilan ameliyatin kapsaminin yorumunu bilirkisiye yaptiracaklarini belirttiler.
Simdi sizlerede belirtmek isterimki,bu olay kesinlikle anlattigim sekilde gelismistir.Doktor ile tanismam tamamen tesaduftur.Bir vatandas olarak doktorun yapacagi operasyon,doktorluk ahlakina ve diger sureclere hakim ve etkili olamayacagim ifademdede belirttigim uzere gercektir.
Bu anlattiklarima gore;
1)Yargilanma asamasinin olacagini dusunerek bu surecten dolayi ceza alma durumu olabilir mi ve bu cezanin boyutu ve uygulanabilirligi nedir?
2)Akcigerimde yukarida yazdigim sekilde wedge rezeksiyon uygulamasi yapilmis ve TSKSY 51/b de belirtildigi uzere "parsiyel akciger rezeksiyonu"kapsaminda degerlendilerek raporumun gecerliliği devam edermi yoksa dava sebebi ile psikolojik baski sebebiyle ilgili mercilerin objektif degerlendirme yapamamalarindan dolayi bu saglik durumuma ragmen askere sevk edilirmiyim?
3)izleyecegim yol konusunda tavsiyeleriniz varmidir?
Olayi tam olarak anlatmak maksadiyla yazdigim bu uzun yaziya tahammulunuz icin ve yapacaginin yorum ve yardimlariniz icin,ayrica boyle bir platformu olusturan hukukinet yoneticilerine simdiden tesekkur ederim.
Serkan Yilmazer
1984 doğmluyum.15.12.2005 tarihinde geçirdiğim trafik kazasında karaciğerim ve pankreasım da yırtıklar oluşmuş ve dikiş atılmış aynı zamanda dalağımda(splenektomi) alındı ameliyat sırasında kalbim iki kez durmuş 3 gün yoğun bakımda kaldım.Yoklama kaçağına düştüğüm için askerlik şubesine gittim 12.06.2006 tarihinde 2 yıllık okulumdan ilişiğimi kestim hiçbir şekilde tecil hakkım olmadığını söylediler yoklama işlemleri sırasında Antalya Topçular piyade er eğitim komutanlığı tabibi tarafından Isparta Gata Askeri Hastanesine sevk edildim sevk mentubunu 09.05.2008(cuma günü aldım) ancak görevli memur zarfın üstüne sevk tarihimi 11.05.2008(pazara denk geliyo) yazmış ben mecburen en erken pazartesi 12.05.2008'de orda olabileceğime göre bu memurun yanlışlığı bana sorun yaratırmı ve ayrıca çürük raporumu alırım yoksa askere mi giderim
2005 yılında
B/58 F1 Er olarak askerliğe elverişli değildir, Yedek subay adayı olarak tsk syy nin iki numaralı çizelgesindeki (+) işaretli sınıflarda görev yapar kararlı raporumu aldım.
Daha sonra evime Tsk dan bir çağrı geldi, askerlik şubesine raporumla gittim. İşlemlere başladılar. En son zannedersem Yarbay yada üst rütbeli bir asker tarafından raporum onaylanarak, şubedeki memura gönderildim. Şubedeki memur raporu bir dosyaya koyarak arşiv odası gibi bir yere gönderdi. Tüm bu olaylar karşısından durumumuun tam olarak ne olduğunu sordum memura, dosyanız kapandı ifadesini kullandı.
Yani muaf mıyım dedim evet dedi. Bu arada üniversite mezunu olarak ben yukarıdaki ifade den yedek subayı oalrak gideceğim yargısın varmıştım. Bu sonuç karşısında çok şaşırdım.
Bir kaç gün sonra evime bir mektup geldi Tsk dan. Mektupta askerlik karar maddesinde geçen ifade 28.Mad. Sağlık Durumu YDSB. olur er olamaz. Anacak yukarıda geçen 1. nolu maddede geçen ifade ise Aşağıda kimliği yaılı yükümlünün 30/11/2005 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur. Şimdi bu ifade beni hep terettüt içinde bıraktı.
Benim durumum hakkında tam bir bilgi verebilecek varsa minnettar kalıcam. Askerlik şubesine 11/2005 tarihinden sonra tekrar uğramam gereklimiydi. Yoksa dosyamın kapatıldı ifadesi başka bir işlem yapılmayacağı anlamına mı geliyor.Bu konuda adresime herhangi bir tebligat yapılmadı. Ve askerlikten muafiyet te belirli dönemlerde yoklamaya katılınıyormu. Bu konular hakkında bilgi rica ediyorum.
Kısa dönem olarak askerliğinize karar alındı ise o rapor uyarınca askere gitmezsiniz.Ancak yedek subay olarak askerliğinize karar alınmış ise 30.11.2005 ten itibaren aranıyor olabilirsiniz.Adres değiştirmedi iseniz bu konudaki tebligatlar gelirdi.Yine de şubeye sormakta bir fayda var derim.
Merhaba
Benim sorunum hakkinda acil bir cevab verebilirseniz cok sevinirim.
1958 dogumluyum. Istanbul universitesi, Edebiyat Fakultesinde ogrenci iken, tahsilimi yarida birakarak Fransa'ya gittim ve isci olarak calismaya basladim.
Bedelli askerlik hakkini maddi imkansizlik nedeniyle kaybettim. 2002 yilinda agir bir is kazasi gecirdim. Sol dizimden ve burnumdan ameliyat oldum. Sol omuzumdan ise once ameliyat karari alindi ancak risk nedeniyle ameliyat ertelendi ve agrilardan kurtulmak icin bir igne yapildi, ardindan uzun sureli fizik tedavi uygulandi.
Belde ise ezilme nedeniyle agri ve hareket kaybi ortaya cikti. Ayrica sag kalcada ve kasikta da agrilar basladi.
Bunlara ek olarak, bu kazadan sonra siddetli migren agrilarida basladi. Noroloji servisinin testlerinden sonra surekli kullanacagim ilaclar verildi. Halen sabah ve aksam ilac aliyorum; her ay birkac kez siddetli migren krizi oluyor, bu krizleri ancak relpax denen pahali bir ilac ile atlatabiliyorum. Bazen bu ilacta etkili olamiyor ve hastaneye basvurarak serumla sakinlesmek zorunda kaliyorum.
Su an belimde korse ile dolasiyorum ve ayaklarimda da ortopedik taban var. Fransa'da B sinifi ozurlu isci olarak kabul edildim. Bu %70 oraninda sakatlik anlamina geliyor.
Bana verilen raporuda alarak Turkiye'ye geldim. Askerlik subesine basvurdum. Beni Istanbul GATA'ya sevkettiler. Orada filmlerim cekildi. Halbuki sakatliklarin daha iyi anlasilmasi icin MR gerekiyor ama doktor bunu reddetti. Bashekim ile birlikte filmlere goz attilar. Belde eski kirik tesbit ettiler. Ama beni hic muayene etmediler. Fransa'dan aldigim resmi raporuda kabul etmediler. Askerlige elverislidir diye rapor yazdilar.
Benim saglik durumum gercekten ciddi. Dedigim gibi korse takmasam bel agrisindan duramiyorum. Zaten 15-20 dakika yol yurusem ayaklarimda agrilar basliyor. Sag kalcada cabasi, bilhassa merdiven cikarken zorluyor.
GATA'dan raporu iki gun once aldim. Acaba bu rapora itiraz ederek baska bir hastanede gercek ve detayli bir kontrolden gecmeyi taleb etme hakkim var mi?
Boyle bir hakkim varsa ne kadar surede, nereye ve nasil basvurmam gerekir?
Mumkun olan en kisa surede cevap vermenizi onemle rica ediyorum. Ilginiz icin simdiden tesekkur ederim.
Askerlik şubene vereceğin dilekçe ile itiraz hakkın var.En son olarak durum değişmez ise Bu karara karşı Askeri Yüksek idare mahkemesinde dava açabilirsin.
Merhaba ben 24 yasındayım bu yıl unıversıteyi bitirip askere gitmeyi düsünüyorum fakat geçirmiş ve devam eden bazı rahatsızlıklarım var bunlar askere gitmeme engel teşkil edermi .
1-Trafik kazasında patellam kırıldı platın takılmadan diz kapağım toplandı .Fizik tedavi devam ediyor.
2-Kronik astım , bronşit ve kronik sinuzit var bunlardan ozellikle astım beni rahatsız ediyor ani hareketlerde koşularda hızlı hareketlerde nefes darlığı yaşıyorum .
3-Kasık fıtığı ameliyatı geçirdim kas sistemim zayıf.
4-Ayaklarım düz taban ayakta fazla kalınca belimde ve ayağımda şiddetli ağrılar oluyor.
Arkadaşlarım gibi askere gitmek istiyorum fakat bazende sıkıntı çekermiyim diye düşünüyorum tecrublerinizden bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba
Yukarida ozurlu isci raporum oldugunu ve yaptigim islemleri aciklamistim. Bana cevap yazarak bilgi verdiginiz icin cok tesekkur ederim. Gelen cevab dogrultusunda hareket etmek icin, askerlik subesine telefon ederek ek bilgi istedim. GATA'da muayene edilmeden ve gerekli tum analiz veya tahliller yapilmadan, ozurlu isci raporum dahi incelenmeden, sadece iki dakikada bu kararin verildigini aciklayarak, baska bir hastahanede daha detayli muayene hakkimin olup olmadigini sordum.
30 gun icinde dilekce ile itiraz hakkim varmis. Ancak yeni bir hastaneye sevkim icin 5-6 ay sure gerekiyormus. Bu arada dilekceyi verince hemen askere alinmam ve cevabi askerlik hizmetine devam ederken beklemem gerekiyormus.
Gorevliye durumumun gercekten kotu oldugunu, sol kasiktaki sorun nedeniyle aksayarak yuruyebildigimi, ustelik ozel bir korse tasidigimi ve o olmadan fazla yuruyemedigimi, sol kolumda da guc ve hareket kaybi oldugunu anlattim. Ancak gorevli dedi ki;
"Hatali bile olsa size askerlige elverislidir raporu verilmis. Bu durumda tekerlekli sandalya kullaniyor olsaniz bile, prosedur geregi, sizi askere sevketmek zorundayiz. Siz yurtdisinda isci oldugunuza gore diger secenek, 6850 euro yatirirsaniz sizi bedelli olarak sevkederiz 21 gun askerlik yaparsiniz. Veya 40 yasini astiginiz icin 9850 euro yatirarak hic askere gitmeden askerligi yapmis sayilirsiniz. Baska bir cozum yoktur."
Gorevliye bu para konusunu bildigimi, ancak kaza nedeniyle isimi ve sagligimi kaybederken elbette maddi imkanlarimi da kaybettigimi, bu nedenle Turkiye'ye gelererek sorunuma care aradigimi acikladim. Ama sonuc degismedi.
Simdi param olmadigi icin adeta cezalandiriliyorum hissine kapildim. Ustelik 15 ay askere alinmam durumumda Fransa'daki butun haklarimi kaybetme riskim de bulunuyor.
Ne yapacagimi bilmiyorum. Sayet bir cikis yolu varsa bana acilen cevap yazmanizi onemle rica ediyorum. Simdiden tesekkur ederim.
kucukada rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Yukarida ozurlu isci raporum oldugunu ve yaptigim islemleri aciklamistim. Bana cevap yazarak bilgi verdiginiz icin cok tesekkur ederim. Gelen cevab dogrultusunda hareket etmek icin, askerlik subesine telefon ederek ek bilgi istedim. GATA'da muayene edilmeden ve gerekli tum analiz veya tahliller yapilmadan, ozurlu isci raporum dahi incelenmeden, sadece iki dakikada bu kararin verildigini aciklayarak, baska bir hastahanede daha detayli muayene hakkimin olup olmadigini sordum.
30 gun icinde dilekce ile itiraz hakkim varmis. Ancak yeni bir hastaneye sevkim icin 5-6 ay sure gerekiyormus. Bu arada dilekceyi verince hemen askere alinmam ve cevabi askerlik hizmetine devam ederken beklemem gerekiyormus.
Gorevliye durumumun gercekten kotu oldugunu, sol kasiktaki sorun nedeniyle aksayarak yuruyebildigimi, ustelik ozel bir korse tasidigimi ve o olmadan fazla yuruyemedigimi, sol kolumda da guc ve hareket kaybi oldugunu anlattim. Ancak gorevli dedi ki;
"Hatali bile olsa size askerlige elverislidir raporu verilmis. Bu durumda tekerlekli sandalya kullaniyor olsaniz bile, prosedur geregi, sizi askere sevketmek zorundayiz. Siz yurtdisinda isci oldugunuza gore diger secenek, 6850 euro yatirirsaniz sizi bedelli olarak sevkederiz 21 gun askerlik yaparsiniz. Veya 40 yasini astiginiz icin 9850 euro yatirarak hic askere gitmeden askerligi yapmis sayilirsiniz. Baska bir cozum yoktur."
Gorevliye bu para konusunu bildigimi, ancak kaza nedeniyle isimi ve sagligimi kaybederken elbette maddi imkanlarimi da kaybettigimi, bu nedenle Turkiye'ye gelererek sorunuma care aradigimi acikladim. Ama sonuc degismedi.
Simdi param olmadigi icin adeta cezalandiriliyorum hissine kapildim. Ustelik 15 ay askere alinmam durumumda Fransa'daki butun haklarimi kaybetme riskim de bulunuyor.
Ne yapacagimi bilmiyorum. Sayet bir cikis yolu varsa bana acilen cevap yazmanizi onemle rica ediyorum. Simdiden tesekkur ederim.
Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde askere sevk işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açabilirsin.Yürütmeyi durdurma kabul edilirse dava bitene kadar askere sevk edemezler.
Merhabalar Askerlik tecilinde Orantısız Boy ve Kilonun 3 sene tecil hakkı verdiğini eğer 3 sene zarfında bir düzelme olmazsa çürük verildiği bilgisi doğrumudur Mesela Benim boyum 1.82 Kilo ise 120 :D
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları