Kilitli Konu
4 / 6 Sayfa İlkİlk 123456 SonSon
31 den 40´e kadar toplam 53 ileti bulundu.

Konu: 5 gün göz hapsi

5 gün göz hapsi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #31
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

    Alıntı thk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hayırdır End0

    nedir bir yzb.dan seni bu kadar korkutan.
    adammı öldürdünde hapis cezasını kabul edeceksin.Hukuki forumda hukuksuzluğu önermek nasıl bir duygu? hoş olmasa gerek.Yazık.
    ADALET HER DAİM YERİNİ BULSAYDI KURT İNİNDEN ÇIKMAZDI!
    Belki yeniden düşünmeni sağlar.



    Hukuki NET Güncel Haber

    5 gün göz hapsi konulu yargıtay kararı ara
    5 gün göz hapsi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #32
    Kayıt Tarihi
    Apr 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    30
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

    Alıntı End0 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ADALET HER DAİM YERİNİ BULSAYDI KURT İNİNDEN ÇIKMAZDI!
    Belki yeniden düşünmeni sağlar.
    - Sayın Endo rumuzlu beyefendi,
    - Türk tarihine sembol olmuş, Ergenekon çıkışında Atalarımıza yol göstermiş, Türkiye Cumhuriyetinin ilk kagıt paralarına M. K. ATATÜRK tarafından özellikle bagımsızlıgın simgesi olarak bastırılmış Kurt Adalet adına ininden çıkıyorsa bizler neden inlerimizde yapılan haksızlık ve adaletsizliklere boyun egerek bekliyelim. Unutmayalımki cesaret ve atılganlık olmayan hiç bir dava başarıya ulaşamaz.

    Ökkeş Kadri BAÇKIR
    E.HAVA ASSUBAY

  4. #33
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

    Alıntı thk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öncelikle Sayın Ökkeş Kadri BAÇKIR abimizin yazdıklarını ahkam kesme ve kompleks olarak değerlendiren COMMODORE1tr yi kınıyorum.

    Assubay camiasının sonradan Astsubay olduğunu hatırlatırken sizin saydığınız o ikizleşmeler,düşmelerin keyfe keder olduğunu,hiç bir zamanda assubaya astsubay diye hitap edilmediğini sadece yazışmada kalan bir hitap olduğunu da hatırlatırım.

    siz AİHM le ilgili kararı sonraya bırakmayın, önce onu inceleyin, çünkü hukuksa konu öncelik onda.bırakın assubay konusunu büyüklerimiz değerlendirsinler.
    Merak etmeyin onun mücadelesinide en iyi şekilde yapacak donanımda tahmin edemeyeceğiniz kadar çok Assubay mevcuttur.
    saygılarımla.
    Kınamak iyi bir şeydir. Bir hakkın kullanılmasıdır. Kınayınız. İyi yapıyorsunuz. Ama kınarken bari yazdıklarınızda kendi kendinizle çelişkiye düşmeyiniz.
    '' sadece yazışmada kalan'' dediğinize göre burada yazı yazdığınızın farkında değilsiniz demekki. Burada pandomim oynamıyoruz. YAZI YAZIYORUZ. Sadece yazışmalarda dediğinize ve yazıştığınıza göre hiç değilse kendi dediğinize uyunuz. Gerisinide boş verin zaten Bu tarzınız anlatıyor yeteri kadar sizi bana..
    Sizin mantığınızdan hareket ederek '' mücadelesinide en iyi şekilde yapacak donanımda tahmin edemeyeceğiniz kadar çok Assubay '' büyüklerimizden rica edelimde araya YANLIŞ VE YALNIZ ıda sıkıştırıversinler. Çünkü sizden anlaşılan önemli olan ''ağız'' buradan hareketle halkımızın %98 inin bu iki sözcüğü YANLIZ ve YALNIŞ olarak söylediğini düşünürsek ve hatta yazışmalarda bile ( Ki size göre de astsubay yazılıyor.) ezici bir çoğunluk bu şekilde yazdığı göz önünde tutulursa öncelikle bunların ASTSUBAY sözcüğünden önce değiştirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Siz bir büyük astsubaylara iletiverin...
    Gene belirttiğiniz ''sizin saydığınız o ikizleşmeler,düşmelerin keyfe keder olduğunu'' cümlesinden de sizin '' imla kurallarını '' keyfe keder olarak kabul ettiğinizi görüyoruz.
    TDK --İKİZLEŞME azı sözlerin iç seslerinde türlü sebeplerle aynı ünsüzün iki defa söylenmesi, ikizleşme: döşek > döşşek, ışık > ışşık vb.
    TDK -- DÜŞME : Kaynaşma sırasında ekte veya kelimede bulunan ünsüzlerin birinin düşmesi: Alçak-cık > alçacık.
    İmla kılavuzunda ise Ünsüz düşmesi ( Konumuz ünsüz düşmesi olduğundan sadece bunu alıyorum yoksa imla kurallarında orta hece düşmesi, ses düşmesi, ünlü düşmeside vardır. Gerçi bunlarda keyfe kederdir ama olsun ...) :
    '' Arapçadan dilimize girmiş olan ve sonunda ikiz ünsüz bulunan kelimelerin yalın durumunda ünsüzlerden biri düşer (ünsüz tekleşir): hak (< hakk), his (< hiss), ret (< redd), zan (< zann), zem (< zemm). Bu tür kelimelere ünlüyle başlayan bir ek geldiğinde düşen ünsüz ortaya çıkar: hak, hakka; his, hissimiz; ret, reddi; zan, zannımca; zem, zemmi.'' ( İşte bu yüzden Üstteğmen değil üsteğmen astteğmen değil asteğmen Gene bu SAYEDE Assubay değil ASTSUBAY)
    Kısacası Türk dile sizin bu ''keyfe keder'' saydığınız kurallar bütünü içerisinde yol almaktadır. Bu bağlamda ''assubay'' ın keyfe keder olduğu görülmektedir kolayca...

    Kaldıki ASTSUBAY mı ASSUBAY mı tartışmasını yapmaya tam yetkli kişilerin Astsubaylar olmadığını düşünüyorum. Eğitimlerin bu yönde almış yıllarını bu konulara vermiş TÜRKOLOG lar dururken Hayırdır inşallah ????
    AİHM kararının yorumunu ise yapacağım merak buyurmayınız.Gerçi benim yorumuma hiç bir ihtiyaç yok ama ...

  5. #34
    Kayıt Tarihi
    Apr 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    30
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

    - Sayın commodore1tr rumuzlu beyefendi,
    Şunu gayet iyibiliyorumki, ""5 gün göz hapsi"" başlıgıyla başlatılan ve mevzunun dışına taşan gidişattan ne ben nede sizler memnun degilsinizdir.
    Ben daha fazlasını bilirim tarzındaki yazışmalar sosyal toplumda ragbet görmez, kaybolur gider. Bu platform asla bir bilgi yarışması degil bilakis bilgi paylaşımının ön plana çıkarıldıgı nezih bir ortamdır. Ben öyle düşünüyorum. Profilinizde mesleginizi Özel olarak açıklamışsınız. Yazışmalarınızdada bunu belli ediyor ve özel bir insan statüsünde yazıyorsunuz. Saygı duyarız.
    - Ancak şunu belirtmek isterimki Türkçemizdeki bir hatayı araştırmak, incelemek için İllada Türkolog olmaya gerek yoktur. Mutlaka Devlet kademesi içerisinde bu konunun ele alınacagı ve karara baglanacagı merciler vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nde bu kurumunda yetkilisi T.D.K dur. Bir vatandaş olarakta bizlerin bir takım görüş ve düşüncelerimizi o makamlara aktarmamız dogal hakkımız olsa gerek. Bugün TV kanallarında yaşamında hiç futbol oynamamış kişilerin futbol konusunda yorum yaptıklarını ve dünyanın en önemli futbolcularını, teknik direktörlerini eleştirdiklerini sıkca görürüz. Yine ilkokul tahsilli bir fabrikatörün ekonomi dersi verdigini ve zaman zamanda hükümetin ekonomi politikalarını yöneten prof. ünvanlı bürokratlarını eleştirdigini sıkca görürüz. Toplumun ve Devletimin her kademesini, her ünitesini eleştiren kendini gazeteci olarak tanımlıyan, tahsillerinin ne oldugu dahi belli olmayan (Gerçek gazetecileri mutlaka ayrı degerlendirir ve saygı duyarız) kişilerin gördükleri egitim ve tahsilin dışında AHKAM kesmelerini nasıl degerlendirmemiz gerekir. Sokakta ekmek parası ve okul harçlıgını kazanmak için gazete satan çocugada gazeteci denildigini unutmasak gerek.
    - ASTSUBAY'mı ASSUBAY' mı mevzuuna gelince yazdıklarınızın bir bölümüne katılıyorum. Ama bu Emeklisi ve Muazzafıyla 200 bin den ziyade koskoca bir camianın görüş, düşünce ve fikir yapısındaki sentezle oluşan ve T.D.K. ile hala devam eden yazışmaların sadece Türkologların işi oldugu şeklindeki şartlı öngörünüzün alil bir önyargıdan oluştugu kanaatini taşımaktayım. Bizler bilgi ve birikimlerimizi her platformda, bizlere tanınanan imkanlar ölçüsünde paylaşarak toplumun düşünce yapısına pozitif katkılarda bulunmamız ve böylece üzerimize düşen aydın, bilgili ve seviyeli toplum oluşturmadaki vatandaşlık görevini yerine getirmiş olmanın verdigi huzur ile yaşama devam etmemizin gerekliligine inanıyoruz.
    - Çagın geregi olan üst teknoloji ve muasır medeniyet seviyesini Ulu Önder M. K. ATATÜRK'ün direktifleri dogrultusunda yakalamaya çalışan Devlet kademeleri içerisinde T.S.Kuvvetlerinin çok ayrı ve müstesna bir yeri vardır. Bu sebeple Türk Silahlı Kuvvetleri Muazzaf kadrolarını oluştururken uhdesine aldıgı Subay ve Assubay adayı ögrencilerini bilgi ve becerilerinin yanında fiziki yapıları ve aile özgeçmişlerindeki krıterleri degerlendirerek Dünya orduları içerisindeki saygın yapısının devamlılıgını saglar. Bu nedenle T.S.K. bünyesinde Assubay Meslek Yüksek Okulları oluşturulmuştur. Bu okullara giriş şartları arasındaki kurallardan birincisi en az lise ve dengi okul mezunu olmak, Ö.S.S. den belirli bir puan almak ve tam teşekküllü Askeri Hastahaneden saglık raporu ile mümkündür. Yani sadece bilgi ve beceri degil fiziki yeterlilik söz konusudur. Bu ögrenciler 24 ay ve 24 saat esasına dayalı bir egitimden sonra başarılı olurlarsa Assubay nasbedilirler. 24 ay ve 24 saat esasına ve yaz tatili olmamaksızın yapılan bir egitim ve ögretimin sivil egitimin neresine tekabül ettigini varın siz düşünün.
    - Zatı alinize şunu belirtmek isterim. Assubay T.S.K. lerini oluşturan iki muaazzaf sınıftan biridir ve tamamı Yüksek okul mezunudur. Ayrıca %60'ı üniversite mezunu ve bu %60'ında %40'ı lisans ve lisans üstü egitim yapmışlardır. Hukuk egitimi alanlar çogunlukta olmakla beraber Fen bilimleri, siyasal bilgiler, ekonomi, filoloji ve benim gibi Edebiyat egitimi almış arkadaşlarımız çogunluktadır. Bu kadar geniş yelpazeye yayılmış Egitim alanların kendi hak ve hukukunu aramada göstermiş oldukları gayretin saygı ile karşılanılması gerekliligine inanıyorum. Bugün Devlet'in en yüksek ünvanlı memuru olan Başbakanlık Müsteşarının bir E. Assubay oldugunu unutmayalım. Kısır döngü içerisinde kalmak hiç birimize hiç bir şey kazandırmaz kanaatini taşıyorum. Sizlere yapılan bir haksızlıgada aynı yaklaşım içerisinde olacagımızı asla unutmayınız. Çünki bizler iyi bilirizki toplumun herhangi bir kesimine yapılan haksızlıga top yekün karşı koymak diger kesimlere uygulanacak haksızlıkların idamesini önleyecektir.

    Saygılarımla
    Ökkeş Kadri BAÇKIR
    E.ASSUBAY Uçak Silah Tek.

    (Meslegim Uçak Silah"" Tüm güdümlü ve güdümsüz patlayıcılar"" olamakla beraber uygun gördügümüz her konuda ve her platformda yazışmaya hazırım.)
    Konu Ökkeş Kadri BAÇKIR tarafından (06-05-2008 Saat 12:22:07 ) de değiştirilmiştir.

  6. #35
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.775
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

    Alıntı Ökkeş Kadri BAÇKIR rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    -
    ...
    - ASTSUBAY'mı ASSUBAY' mı mevzuuna gelince...
    ?????
    Hangisi doğru?Neyi tartışıyoruz?
    TDK na göre Türkiye'de 1 tane bile assubay yoktur.
    Gene TSK da assubay meslek okulları yoktur,astsubay meslek okulları vardır.Bu okullardan mezun olanlar da assubay değil astsubay olurlar.
    Daha önce sormuştum cevap alamadım.Askeri kimlik kartınızda assubay mı yazıyor?
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  7. #36
    Kayıt Tarihi
    Apr 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    30
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

    Sayın Kırcalı,
    Kimlik kartımda ASTSUBAY yazıyor. Zaten ASSUBAY vede doğrusu yazılmış olsaidi bu yazışmalara gerek kalmazdı. Yetki bende olsa Dogrusunu yani ASSUBAY olarak yazardım. Zaman zaman tıp ve hukuk dünyasında yapılan yanlış uygulamalara şahit olmuşuzdur. Kanser olmadıgı halde kanser, kanser oldugu halde saglam teşhisi konulmuş, hiç bir suç işlemedigi halde hukukun yanlış yönlendirilmesi nedeniyle mahkum edilmiş insanlarla sıkça karşılaşırız yaşamda. Doktorum kansersin dedi kabullenmem gerek, Yargıç suçlusun dedi yatmam gerek, T.D.K. böyle uygun görmüş ne yapalım dememizmi gerekir. Medeniyetin geregi olan hak arama müessesesini askıya almak, hak arayanları engellemek çagın geregi olmasa gerek. Ayrıca Erkek oldugu halde Nufus kagıdına yanlışlıkla bayan, bayan oldugu halde bay yazılanlar ne yapalım nufus memuru böyle yazmış diyerek kabullenmelerimi gerekir. Bir hukukcu olsaydınız bu konunun düzeltilmesi için size baş vuruda bulunan müvekkilinize yapılacak bir şey yok nufus memuru öyle yazmışmı derdiniz.
    Bahsi geçen okullar ASTSUBAY MESLEK OKULU degil, ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI dır.

    Saygılarımla
    Ökkeş Kadri BAÇKIR
    E.Hv. ASSUBAY
    Konu Ökkeş Kadri BAÇKIR tarafından (06-05-2008 Saat 12:55:36 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

  8. #37
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    diyarbakır, Turkey.
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Talking Re: 5 gün göz hapsi

    Comodor1tr kardeşim
    kusura bakma,ingilizcem zayıf nick ini yanlış yazmış olabilirim.

    Bize o kadar dil kuralı dersi vereceğine
    benim gibi cahilleride düşünerek Nickini türkçe yapsan daha iyi olmazmıydı.

    ben senin gibi bilgisayar klavyesi ile büyümedim.kırk küsur yaşta bunları yazbiliyorsak elimizi öpmen lazım.Bana harf hatalarını anlatıp Assubay camiası ile dalga geçen tarz yazını sana iade ediyorum.

    Yıllar önce Astsubay kelimesinin Assubay olarak T.D.K.geçtiğini ve hala kısaltmasınında Asb.olmasına rağmen T.S.K da Astsb.olarak kısaltmanın kullanıldığını hatırlatıyorum.

    sizin bilginiz çok bu konularda.Kusura bakmayında bir de şu Asbaşkan neden Astbaşkan olamıyor?Yani hangi harf ikizleşmiş,kim düşmüş,kim şişmiş.Açıklarsanız sevinirim.

    AİHM kararı konusunuda da sizin yorumunuza ihtiyaç yok,dert etmeyin.Boş işler bunlar.

    Diğer konularda Sayın BAÇKIRIN son yazısını repeat after me.
    Saygılarımla,Takipteyim.

  9. #38
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

    Hem Vah vah hem maşallah ;
    Maşallah kısmı İngilizcenize... Yazınızın başında İngilizcenizin zayıf olduğunu belirtirken sonunda birden gelişme olmuş bu sitenin yan etkisi olsa gerek... Her ne kadar anlamsız olmuşsada önemli değil İngilizce ingilizcedir. Sizden sonra tekramamız için sizin bir şey söylemeniz gerekir. Bu her dilde böyledir bu konu içinde TDK ya başvurmayın sakın....
    Vah vah kısmı ise sinir sisteminize 40 lı yaşlardakiler commodore yi bilir hem de en iyi onlar bilir....
    Commodore 64 koduyla bilgisayar dünyamıza giren ilk ışık olma özelliğini taşır. Bunu sivil asker 40 lı yaşlar bilir ...
    Commodore Kurmay Albay ( Zorunlu hallerde Albay) rütbesinde bir üst subayın kumanda ettiği gemilerdir. TSK da onca sene görev yapan subay Astsubay bunu bilir bilmelidir.... Hele kırklı yaşlardaysa sular seller gibi bilmelidir...
    Sizi bilmem ama ben Orgeneral Ethem Ruhi Ayan dan bu yana Hava Kuvvetlerini az buçuk bilirim. Turgut Eşiz paşa dahil... Bandırmadan Erhaç'a... Merak buyurmayınız. Çok önemli bir husus karşınızdakini tanımadan bilmeden kim olursanız olun '' SEN'' hitabını kullanmayın. Unutmayın karşınızdaki bulunduğunuz camiayı sizden çok daha iyi bilen ve orada olanları fiilen tanıyan birileri olabilir. Kaldıki o daklavye ile büyümeyip sonradan öğrendi ise eller karışabilir. Gırtlak dokuz boğumdur sekiz yutkunun bir söyleyin benden size tavsiye...
    As başkan ast başkanı anlamadıysanız o kadar açıklama karşısında sizin için yapabileceğim bir şey yoktur.
    Astsubay camiasıyla dalga geçtiğim tek satırı gösterirseniz burada herkesin içerisinde ben eşeğim diye yazacağım... Ama gösteremezseniz... Ne olacak ??? Astsubay büyüklerimiz yazısı bana ait değildir bulacağınız oysa şimdiden söyleyeyim çok dikkatli okuyun...

  10. #39
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    diyarbakır, Turkey.
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

    comodor kardeş

    Bak senin comodore için sözlükte ne yazıyor.
    1. komodor; yat kulubü reisi, başkan/kaptan/tuğamirâl.
    2. tuğamiral. ticari gemi filosu. kaptanı. komodor. yelken kulübü başkanı.
    3. tuğamiral.

    yani senin kurmay albay bak tuğgeneral olmuş.
    Bunları biliyormuşsunda,bazı paşalarıda biliyormuşsun falan filan.aman ne büyük bilgiler.diğer bilgilerinde böyle yazık.Hr asker olan askerliğin her branşını bilecek diye bir şey yok.Bizim doğa üstü olduğumuzu mu sandın.
    Comodore 64 ü 40 lı yaşlar bilirmiş. biliyoruzda (40'sız yaşlardakiler ne olacak.)olanlar sadece oyun oynuyordu. Ama bunun Türkçe ile alakası ne.O kadar dil kuralını biliyorsunda ne diye türkçe bir nickin yok.

    Astbaşkan işini de bir şişir,düşür,ikizlet hatta üçüzlette anlayalım hayrına.Yada işine gelmeyince yine dersin anlamadıysanız yapacağım bir şey yok.Anlat da.

    eşek konusuna girmeyeyim sen nasıl olsa söylemişsin.Ay pardon sen değildi.Gırtlaktada 9 boğum vardı 8 ini yutkunup birini söylecektim.Unuttum.Aynı zamanda da çokta korktum bu sözden.Ama birden hatırladım Demirden korksak trene binmeyiz be kardeş.

    Neyse gördüğün gibi yazarak bazı duyguları anlatabilme şansı yok.Doayısıyla çok basit ayrıntılarla çok farklı düşündüğümüz gibi bir sonuç çıkıyor.Halbuki yan yana yada birebir görüşmelerde çok rahat analaşılabilme durumu burada yazının bazı duyguları hissettirememesi nedeniyle zıtlaşmaya götürüyor.Belli birikimi,kültürü,hayat tecrübesi olan insanların da karşı kutuplarda ki görüntüsü hoş olmuyor kanaatindeyim.

    Ayrıca Hukuki net gibi belli bir değeri olan siteyede yakışmıyor.
    Sonuç bu konu burda dostça bitirilmiştir.(tabi eleştirilere cevap hakkınız baki)

    Bence önemli olanın,başlığa uygun astsubayların(TSK personelinin tamamı) aldığı oda hapsi cezasının AİHM de 2005 yılında astsubay lehine karara bağlanması karşısında 2008 yılında hala 14 gün,14 gün oda hapsi şeklinde devam etmesinin hukuki durumunun ne olduğu,ne olması gerektiği konusunu masaya yatırılması daha iyi olur.
    saygılarımla.

  11. #40
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

    Sayın THK ;
    Size son kez yazıyorum çünkü ne yazsak boşuna çünkü anlaşamıyoruz. Bende bu durumda asla bir tartışma gören aradaki farkı anlamayabilit durumuna düşüyorum ki bunu istemem. Son kez anlayabilmen umuduyla nafile bir umutta olsa yazıyorum....
    Madem ASTSUBAYSIN sözlüğe oraya buraya bakacağına bir denizci ASTSUBAY arkadaşını arayıpta sorsaydın commodore neymiş... Gerçi dözlükte yazanıda anlayamamışsın . Bir satır arayla Tuğamirali tuğ general yaptın ya işte senin tüm konulardaki ciddiyetinin göstergesidir bu iki satır ...
    3. tuğamiral. yani senin kurmay albay bak tuğgeneral olmuş.
    Yani pes.... ASTSUBAY kardeş Deniz Kuvvetlerinde General yoktur eşidi AMİRAL vardır. Umarım geçirdiğin bunca sene sonra öğrenirsin. Gerçi kendinin ASSUBAY olduğunu savunan birisinin bunu algılaması zor ama neyse...Sizin doğa üstü olduğunuzu filan sanmıyorum sıradan olun yeter. ORTALAMA BİLGİ...
    Sakın ha sakın Türkçe konusunda benle oyun oynamaya kalkmayın. Türkçe yi sizi bin kere katlayacak kadar iyi bilirim. Söz oyunlarına filan girişmeyin. Ummadığınız bir duvara tostlarsınız. Kinayenizdeli eşek i aynen iade ederim. Siz benimle bu konuda aşık atacak düzeyde değilsiniz. Ne eğitim ne öğrenim ne de bilgi olarak... Kibarlığımdan dolayı bilgisizliğinizi görmezden geldim ama yeter kendinize gelin haddinizi bilin.
    ASSTSUBAY ASTSUBAY olarak kalacaktır. Çünkü Türk Dili bu kuralı benimsemiştir. sizin saçmalamanız olan ( Bilerek pas geçmiştim.)
    hala kısaltmasınında Asb.olmasına rağmen T.S.K da Astsb.olarak kısaltmanın kullanıldığını hatırlatıyorum.
    Sizcüğündeki hala tamamen yanlıştır. Kısaltma ASB dir. Bunu anlamıyor olmanız eğitiminizden kaynaklanıyor olabilir.
    A Ast ın kısaltılmışıdır. ATGM- Asteğmen karşılığıdır örneğin...
    SB. Subayın kısaltılmışıdır. ASB yazdınız mı bu ASTSUBAY olur. Bunun neresi tarafınızdan anlaşılamamaktadır ????
    Türkçemizde sonu aynı harflerle biten sözcüklerin düşmesi kuralı vardır. Bundan dolayı AST TEĞMEN ve ÜST TEĞMEN yazılımlarında t nin teki düşer ve Astteğmen Üsteğmen olur... ASTSUBAY da ise bu yoktur. AST ve SUBAY isimleri birleşmiştir. T yi düşürmek cehalettir. ASSUBAY Türk diline uymamaktadır. Uygulanan imla kuralları gereği çift ''S'' yan yana gelemez bileşik sözcüklerde o zaman otomatikman ASUBAY olacaktır ki hiç bir şekle uymaz. Bunu anlamak bu kadar mı zor ? Tabiiki burada kendime göre düşündüğüm için kolay ANLAŞILIR geliyor ZEKA düzeyi işin işine girince bilemem tabiiki... Doğal olarak ASTSUBAY ASTSUBAY olarak kalacaktır... Zaten yıllardır da böyledir.... Böylede kalacaktır.
    Çok net anlatmama rağmen tarafınızdan anlaşılamadığını gördüğümden şahsınıza özel anlatım yapıyorum.... AST BAŞKAN diye bir sözcük YOKTUR dolayısıyla birleşik sözcük olarakta ASTBAŞKAN OLAMAZ. ASbaşkan vardır ve oda aynen okunduğu gibi yazılmaktadır. Kendi kendinize ASTBAŞKAN ASBAŞKAN oldu diye yumurtladığınızdan anlayamıyorsunuz bir türlü. Kağıt oyunlarında birliye AS derler ya bu odur sadece o yani asbaşkan İkinci başkan anlamındadır. Bir başkanın altındaki ast bir başkan ı ifade etmez. Bunu anlamakta da mı zorlanıyorsunuz ? Vah li vah...
    Türk Deniz Kuvvetlerinde Tuğ Amiral olan bir komodor olmadığı gibi ( ALBAY KURMAY ALBAY DIR) tüm TSK da bir tane assubay yoktur ama bir çok değerli ASTSUBAY vardır. Bu konuşmalarınızla onlarıda zan altında bırakmayınız. En azından diğer üyeler için. Çünkü ben sizin tanıdığınızdan çok daha fazla ASTSUBAY tanırım tüm TSK da... Ama bilmeyenler karıştırabilir...
    Dil ve kullanım konusunda size bol bol okumanızı tavsiye edeceğim belki bir yararı olur. Hali hazır konumunuzla anca benim yiğenimle belki baş edebilirsiniz ki o da üç dil bildiğinden gene sizi alt eder. Ben Türkçeye takla attırırım aynı sözcüğü 100 kere söylerim anlamazsınız onun için benle Türkçe konusunda atışmayın. En azından karşınızda ki kim onu bilin ona göre asgari SAYGIYI gösterin tıpkı benim size gösterdiğim gibi...
    Genede son paragarafınızdaki sizden beklenmeyen yaklaşımınıza saygıdan dolayı üzerinize daha fazla gelmiyorum. Ama sizde üzerinize getirmeyin konunuzda kalın. Bu kadar bilgili iki ASTSUBAY ın sadace bu foruma kilitlenmesi ayrıca düşündürücüdür... Hele bunu bir aşın sonra görüşür tanışırız eminim ki en az on kişi ortak tanıdığımız çıkacaktır... Sakın ASTSUBAY ları sevmediğimi düşünmeyin çoğunu severim. Dürüst insanlardır. Değer bilir değer verilir kişilerdir. Ancak bazılarını her meslekte her yerde olduğu gibi yoldan çıktığı bilinen bir gerçektir. Tıpkı bazı subayları komutanları gibi...
    Konumuza gelirsek AİHM sinin kararının satıraralarını iyi okumak İTALYA İNGİLTERE HOLLANDA kararlarıyla karşılaştırdıktan sonra karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kald ki örnek bir karar da ABD den çıkmıştır onada bakılmalı diyorum. Bu kadar ilgili olduğunuza göre bu ülkelerle ilgili kararlarıda bildiğinizi kabul ederek gerçekçi değerlendirmenizi bekliyorum.

Kilitli Konu
4 / 6 Sayfa İlkİlk 123456 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

turgut eşiz paşa

tuğgeneral turgut eşiz

tümgeneral turgut eşiz paşa

5 gün göz hapsi

Forum

Benzer Konular :

  1. Göz hapsi
    askeri personel (jandarma astsubayım)olarak oda düzeninden, yatak düzeninden ve cep tlf nu kullanmaktan toplam13 gün göz hapsi cezası...
    Yazan: bilgengin Forum: Askeri Ceza Hukuku
    Yanıt: 54
    Son İleti: 04-10-2013, 22:13:32
  2. Oda hapsi
    arkadaşlar kolay gelsin şuanda vatani görevimi yapmaktayım Jandarma Tokat Bölge Komutanlığında ve cep telefonu kullanıyordum yakalandım disiplin...
    Yazan: by_fatih Forum: Askeri Ceza Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 09-05-2013, 15:58:37
  3. Disiplin hapsi ve Tazyik hapsi
    Disiplin ve Tazyik hapsi için tanımda "tekerrüre esas olmaz" diye bir ifade var. Bunu açıklarmısınız lütfen ? Benim anladığım; hem disiplin...
    Yazan: mrtecetin Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 29-07-2008, 09:11:33
  4. Disiplin hapsi
    Benim sorunum almış olduğum disiplin hapsi ile ilgili borcum ayrı konu.Bana mal beyanında bulunmam gerektiğini bildirir yazı verilmiş fakat ben...
    Yazan: sbuyukkose Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 16-04-2007, 12:06:50
  5. Yeni Hukuki Kaynak: Disiplin Hapsi - Tazyik Hapsi - Yasa Yolu
    Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz : Disiplin Hapsi - Tazyik Hapsi - Yasa...
    Yazan: admin Forum: Mevzuata İlişkin Bilgi ve Yorumlar
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-04-2007, 14:38:36

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.