+ Konuyu Yanıtla
3 / 3 Sayfa İlkİlk 123
21 den 29´e kadar toplam 29 ileti bulundu.

Konu: AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde...

AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde... Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde...

Sn. matise,

İletiniz yazıldığından 5 dakika sonra tarafımdan onaylanarak yayınlanıyorsa iyiniyet konusunu geçmemiz doğru olur herhalde... Yazdıklarım da, önce de belirttiğim gibi sizi hedeflemediği gibi, kimleri hedeflediğini ve yazılanların gerçekte ne anlatmaya çalıştığını biraz düşünürseniz bulabilecek birikime sahip olduğunuzu düşünüyorum.

Kilit soru ve bizzat konu başlığı ile ilgili yorumlarım ise daha sonra...
    Kilit soruyu yanıtlamamak; bilinçli bir tarz değil, kilit soruya yanıt vereceğinizi bizzat sizin beyan etmeniz üzerine yazacaklarınızı gördükten sonra yanıt vermek objektifliği gibi önyargısız bir yaklaşımın eseridir. Bu yaklaşımı takdire şayan bulup bulmamak size kalmış tabi.

Şaşkınlık ve tebessümle karşılanan yazıların eğer içerikleri doğru ise, okuyanda bu duyguları ve başka duyguları yaratması doğaldır.

Burada bir partiyi savunmuyorum ama çarpıtmalara da kayıtsız kalamam, kalmıyorum. Sözü dolandırma niyetinde de değilim.

Bu halkın partisi, bu halkı anlamak, bu halka yaklaşmak (bütünleşmek çok ütopik olurdu) için ne yapıyor?

Sırtı Cumhuriyetin kurucusuna dayamak; O'nun fikirlerini ve kurucu ilkeleri savunmak ise evet bu doğrudur ve her zaman öyle olmalıdır. Ancak ikide bir Atatürk'ün partisiyiz beyanlarından ben de rahatsızım.

Kilit sorunun arkasından gelen zincirleme soruları sorarken, Kurucusunun ölümünü takip eden ve Dünya Savaşı'nı da içine alan ancak 11 yıl iktidar yürütüp (sağcısı, solcusu, liberali, faşisti, ümmetçisini içerisinde barındırarak) , çok partili rejime kendi eliyle geçen ve çok partili rejime geçildiğinden günümüze kadar toplam iktidar olma süresini gözönüne almadan yaptığınız eleştiriler sanırım biraz havada, haksız ve tebessümü hakeden yorumlar olacaktır. Elbette eksiklikleri ve yanlışlıkları vardır ama herhalde Halkevlerini, Köy Enstitülerini kapatanları, malvarlığına el koyanları, toplum mühendisliği uygulamaları ve global finansal desteklerle karşıdevrimi besleyenleri de o parti ile özdeşleştirmiyor ve gelinen noktada aynaya bakmayı tavsiye ederken aynanın diğer yüzünü de görmeyi ihmal etmiyorsunuzdur.

Selamlar,

Hukuki NET Güncel Haber

AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde... konulu yargıtay kararı ara
    AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde... konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    43
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İletiniz yazıldığından 5 dakika sonra tarafımdan onaylanarak yayınlanıyorsa iyiniyet konusunu geçmemiz doğru olur herhalde... Yazdıklarım da, önce de belirttiğim gibi sizi hedeflemediği gibi, kimleri hedeflediğini ve yazılanların gerçekte ne anlatmaya çalıştığını biraz düşünürseniz bulabilecek birikime sahip olduğunuzu düşünüyorum.
    Bunu sözlerinizin maksadınızı aştığının kabulü olarak algılıyorum. Önemli değil, daha önce de ifade ettiğim üzere, sözlerinizi kişisel almamaya çalıştım, aksi takdirde sohbetimizin devamı bir hayli güçleşecekti.

Şaşkınlık ve tebessümle karşılanan yazıların eğer içerikleri doğru ise, okuyanda bu duyguları ve başka duyguları yaratması doğaldır. .
    Güzel... Kelime oyunlarını severim. Konuyu saptırma ve dağıtma amacına alet edilmedikleri sürece tabi.

Sırtı Cumhuriyetin kurucusuna dayamak; O'nun fikirlerini ve kurucu ilkeleri savunmak ise evet bu doğrudur ve her zaman öyle olmalıdır.
    Size son derece basit ve anlaşılır yazacağımı söylemiş ve öyle de yapmıştım. Yani, sırtı cumhuriyetin kurucularına dayamak derken kastettiğim tek şey var: Sırtı cumhuriyetin kurucularına dayamak. (Daha nasıl basitleştirebilirim??):o
    Üstünden geçinmek, hala onun ekmeğini yemeye devam etmek, sırtından geçinmek, omuzlamamak, ileriye taşıyamamak.... terimleri daha anlaşılır kılmış mıdır acaba sözlerimi?

Kilit sorunun arkasından gelen zincirleme soruları sorarken, Kurucusunun ölümünü takip eden ve Dünya Savaşı'nı da içine alan ancak 11 yıl iktidar yürütüp (sağcısı, solcusu, liberali, faşisti, ümmetçisini içerisinde barındırarak) , çok partili rejime kendi eliyle geçen ve çok partili rejime geçildiğinden günümüze kadar toplam iktidar olma süresini gözönüne almadan yaptığınız eleştiriler sanırım biraz havada, haksız ve tebessümü hakeden yorumlar olacaktır. Elbette eksiklikleri ve yanlışlıkları vardır ama herhalde Halkevlerini, Köy Enstitülerini kapatanları, malvarlığına el koyanları, toplum mühendisliği uygulamaları ve global finansal desteklerle karşıdevrimi besleyenleri de o parti ile özdeşleştirmiyor ve gelinen noktada aynaya bakmayı tavsiye ederken aynanın diğer yüzünü de görmeyi ihmal etmiyorsunuzdur. .
    Kabalık etmek istemem ama madem halktan söz ediyoruz, halk ağzı ile söyleyeyim: Efendim, bu arada sizin (Şahsen Harun Gür değil) eliniz armut mu taşıyordu?
    Bayılıyorum bu kesiminin "ama ama ama" diye başlayan cümlelerine... :o Efendim o sırtını dayadığınız Cumhuriyet kurucularının sizin bu yukarıda yazdığınız bahaneleri yok muydu?? Bir gül bahçesi mi devralmışlardı? Yoksa el konacak bir malvarlıkları, kapatılacak bir Köy Enstitüleri bile yok muydu ve acaba içte ve dışta gerçek düşmanlara mı sahiptiler?
    Cumhuriyet acaba "rağmen"lere rağmen kurulmadı mı Sayın Gür???

Devamı gelecek ama siz arada buyrunuz Sayın Gür.:o

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.042
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

AKP ye vermeye devam edin. Verdiğiniz herşeyi de AKEPE YE değil de ABEDE ye verdiğnizi bilin. Bilmiyorsanız çok zaman da yok ...Orta yaşta olanlar hayatların da görürler...Rahat olun!!!!
    Konu Av.Mehmet Aydın tarafından (12-03-2008 Saat 13:31:15 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn. matise,

Yazdıklarınız “algıda seçicilik” e örnek teşkil ediyor, bilmem farkında mısınız? Yazdıklarım maksadım ne ise onu anlatır.Hedeflenen ve yazılan bellidir, yazılanları siz üzerinize almak isterseniz, serbestsiniz , alabilirsiniz.

Konu saptırma ve dağıtma deyince yine bilmem farkında mısınız konu başlığı “AKP Destekçisi Liberaller Panikte” ancak biz o liberaller yerine “bir partiyi” tartışıyoruz. Nedeni basit “algıda seçicilik”... Taha Bey kadar başarılı olmasanız da, konuyu oraya getirmeyi başardınız.:rolleyes:

Daha önce de belirttim, ima ettiğiniz partiyi savunmak bana düşmez. Eleştirilecek yanları hem geçmişte hem de günümüzde vardır. Ancak eleştirirken gerçekler tahrif edilirse bunu görüp yazmamazlık da edemem. Eleştirmek başka şeydir, çarpıtmak daha başka bir şeydir. Dürüst olun söylemim ile ne kastettiğim sanırım anlaşılmıştır.

Cumhuriyet bir savaşın ardından kuruldu, Elbette büyük “rağmenlere” rağmen kuruldu, ancak o dönemin olağanüstü şartları ile bugünkü şartları kıyaslamak ve bundan bir parti adına olumsuz çıkarımda bulunmak da herhalde algıda seçicilik ile mümkün kılınabilir.

Debray’in salt Cumhuriyetçilik anlayışı ile bir partiyi özdeşleştirip, salt demokratlığı tekeline almaya kalkanlar, eleştirdikleri partinin biraz da o günkü konjonktürün etkisi ile çok partili rejime adım attığını ama konjonktür zorlaması bir yana Kurucusu ve 2. Genel Başkanı’nın eylem ve söylemleri ile demokrasiyi hep gerçekleştirmek istediklerini unutmuşa benziyor. İma ettiğiniz parti, bu adımı atmasaydı sanırım ortada eleştirilecek bir şey de olmazdı.

Ülkemizin 1923’den 2008’e geldiği nokta ortada... Bence öncelikli eleştirilmesi gerekenler, yapması gerekenleri öyle ya da böyle yapmayanlar değil, 58 yıllık çok partili süreçte neredeyse 46 yıl iktidarda olup, yapmaması gerekenleri yapanlar...Ama bu eleştiriyi yapabilmek için demokrat?!!! olmamak gerekir tabii size göre...:o

Selamlar,

İletiler
    43
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çok yazık.
    Ben olayları basitleştirmeyi yeğleyen bir kadınım. Oysa karşımda yine bir sürü laf ve yine (salata hariç) hiçbir şey.
    O kötü, bu kaka, şu vatana ihanet etti, o halkı sattı, bu halkı tarikatlerin kucağına attı.
    Liberaller AKP'ye omuz verdi, AKP liberalleri hayal kırıklığına uğrattı veeee
    Yaşasınnnnnn AKP destekçisi liberaller nihayet panik içinde!!!
    Ne büyük mutluluk!
    Peki siz bu resmin neresinde duruyorsunuz?
    Ben tek bir partiden değil, o parti zihniyetinden söz ediyorum.
    Kafasındaki karanlık ve ölümcül korkuları yaymaya çalışan bir figür bu. (Şahsi almayınız :o )
    Suçu hep başkasının omuzlarına yıkan.
    Sorumluluk (mu o da ne?) almaktan ödü kopan.
    Rağmenlere rağmen kurulmuş bir cumhuriyeti taşıma misyonu üstlenip, o cumhuriyetten nasiplenmekten başka tek bir adım atamayan.
    O cumhuriyeti yaşatmak ve korumak için kılını kıpırdatmayan.
    Tamam başka herkes tu kaka. Tamam bu ülkeyi bugünlere hep o bir başkaları sürükledi.
    Aldık kabul eyledik. Peki siz neredesiniz???
    Öyle ki, AKP ile liberallerin arasının açılması fikri gözlerinizi ışıldattı.
    Hadi al birini vur ötekine, hadi onlar çok kötü, hadi onlar büyük yanlışlara imza attılar, hadi onları atalım, satalım. vs vs vs vs

Soruyorum: Size noluyor?
    Bu boşanmadan size nafaka çıkar ümidini mi taşıyorsunuz yoksa? :o

Hadi başlığın aktörleri birbirlerini yesin. (Size de keyiflenme payı verelim)
    Siz kendinize dönüp bir bakar mısınız? (azıcık cesaret ve dürüstlük, hiç olmazsa kendinize karşı)

Ve önceki zincirleme sorularımı yineliyorum.
    Bu halkın partisi, bu halkı anlamak, bu halka yaklaşmak (bütünleşmek çok ütopik olurdu) için ne yapıyor?

Halkın partisi o dillerinden düşürmedikleri (laf salatasına doymadılar…) T.C. devrimlerini halka aşılayabilmek adına eğitim kurumları mı açıyor? Körpe beyinleri tarikatlere terketmemek için anaokulları mı kuruyor? Özel yurtları, dersaneleri, eğitim bursları mı var acaba halkın partisinin? O cahil cühela bırakıldığını (kim bırakıyorsa!) iddia ettikleri halkı eğitmek için ne yapıyor bu halkın partisi???? Her yere yayılan tarikat kurslarının yanıbaşına halk eğitim merkezleri mi açıyor? Köylere, kasabalara, gecekondu semtlerine mi iniyor? (Kömür dağıtmasa da olur) Ücretsiz yayınlar mı dağıtıyor? Kasasındaki paracıkları (hayrına değil, hiç olmazsa kendisine oy olarak dönsün diye) halka mı harcıyor?
    Pardon duyamadım??

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn. matise,

Sorduğunuz sorulara doyurucu yanıtlar almak isterseniz, "Anadolu Bulvarı No: 12 Söğütözü / ANKARA" :o adresine başvuruda bulunabilirsiniz.

Selamlar,

İletiler
    43
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Daha önce de belirttim, ima ettiğiniz partiyi savunmak bana düşmez. Eleştirilecek yanları hem geçmişte hem de günümüzde vardır. Ancak eleştirirken gerçekler tahrif edilirse bunu görüp yazmamazlık da edemem.
    Sn. matise,

Sorduğunuz sorulara doyurucu yanıtlar almak isterseniz, "Anadolu Bulvarı No: 12 Söğütözü / ANKARA" :o adresine başvuruda bulunabilirsiniz.
    Selamlar,
    Eleştirilerimin haklılığı konusunda uzlaşmamıza sevindim. (kelime oyunları da bir yere kadar değil mi?:o ) Zira gerçeklerin -hele ki açık gerçeklerin- tahrif edilmesine ben de karşı dururum.
    Alışık olduğumuz "önce reddet, sonra üzerinde düşünebilirsin, ama kesinlikle geri adım atma" tavrını sergilemediğiniz için sizi kutlamak isterim. (Samimiyim)

Not: Başvuru metnini birlikte imzalamaya ne dersiniz? Halkın partisinin halk için nasıl çırpındığını (AKP-liberaller kavgası için yapılan el çırpması hariç) beraber görmüş oluruz.:o

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Oradan uzlaştığımız ve yorumlarınıza hak verdiğim anlaşılıyorsa ya yine algıda seçici davranıyorsunuz, ya da doğrusunu öğrenebilmeniz için adres göstermemize rağmen sorularınızı muhataplarına sormayı tercih etmekten bilinçli olarak kaçınıyorsunuz demektir.:rolleyes: Öyle olsun..

Neyse, konuyu kişiselleştirmemek ve başlıktaki konuya geri dönmek adına, başlık konusunda diyebilecekleriniz tükendi ise, mesela Radikal'den Gökhan Özgün'ün bu konuda bir makalesi var, onu eklemeye ne dersiniz?:o

Selamlar,

İletiler
    43
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Radikal'den Gökhan Özgün'ün bu konuda bir makalesi var, onu eklemeye ne dersiniz?:o
    Anlaşıldığımı, hiç olmazsa anlaşılabileceğimi sanmakla hata etmişim derim.

+ Konuyu Yanıtla
3 / 3 Sayfa İlkİlk 123

Bu sayfada bulunan kavramlar:

liberalizm destekçileri

Forum