+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 20 ileti bulundu.

Konu: AB Kültür Büyükelçisi Fazıl Say

AB Kültür Büyükelçisi Fazıl Say Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı AB Kültür Büyükelçisi Fazıl Say

Evet dünyaca ünlü 7 isimle birlikte Fazıl Say, AB Kültürbüyükelçisi seçildi. Sanıyorum ki Fazıl Say'ın sanatçı kimliğini, başarısını ve ülke tanıtımında oynadığı rolü kimse yadsıyamaz.

Peki dünyanın bildiği ve takdir ettiği sanatçımız Fazıl Say'ın geçtiğimiz günlerde gündeme oturan beyanlarını nasıl yorumluyorsunuz? Sanatçıya gösterilen tepkiler, Türklerin Ermenilere, Kürtlere soykırım uyguladığını beyan etse idi değişir miydi?

Hukuki NET Güncel Haber

AB Kültür Büyükelçisi Fazıl Say konulu yargıtay kararı ara
    AB Kültür Büyükelçisi Fazıl Say konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: AB Kültür Büyükelçisi Fazıl Say

AB'ye büyük elçi secilmesine şaşmadım Sayın Orhan Pamuk'da soykırım yaptık 1 milyon ermeniyi kırdık dedikten sonra nobel ödülü sahip oldu. Dünyada ismini duyura bilmek için vatanım dediğin uğruna ölüme gittiğin ülkeye ihanet etmen yeterli. Kendisi bu ülkeyi terk edecekmiş falan filan...
    Bu saate kadar durduğu hata, hangi görüşe inanıyorsan inan karşı görüş ülkeye hakim olsun hiç fark etmez. Ben ülkemi kaderine bırakmam, bırakamam... Mücadelemi sonuna kadar veririm, tabi bu laflar ülkesini seven bir insan için , sevmeyen bir insana imkanı da varsa ülkeyi terk etmek bundan da nemalanmışsa oh ne ala memleket...

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sapla , Saman , Hikayesi.

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı timsah55 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    AB'ye büyük elçi secilmesine şaşmadım Sayın Orhan Pamuk'da soykırım yaptık 1 milyon ermeniyi kırdık dedikten sonra nobel ödülü sahip oldu. Dünyada ismini duyura bilmek için vatanım dediğin uğruna ölüme gittiğin ülkeye ihanet etmen yeterli. Kendisi bu ülkeyi terk edecekmiş falan filan...
    Bu saate kadar durduğu hata, hangi görüşe inanıyorsan inan karşı görüş ülkeye hakim olsun hiç fark etmez. Ben ülkemi kaderine bırakmam, bırakamam... Mücadelemi sonuna kadar veririm, tabi bu laflar ülkesini seven bir insan için , sevmeyen bir insana imkanı da varsa ülkeyi terk etmek bundan da nemalanmışsa oh ne ala memleket...
    Sayın timsah55, Fazıl Say kültür büyükelçisi seçildikten sonra bu çıkışını yaptı, bu durumda yorumunuz yine aynı mı?

İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın timsah55, Fazıl Say kültür büyükelçisi seçildikten sonra bu çıkışını yaptı, bu durumda yorumunuz yine aynı mı?
    tabiki aynı sayın avukat hanım
    sadece
    değişen kendisinin meşhur olmadan önce yaptığını düşünerek haksızlık yaptığım
    aşikar bundan dolayı özür dilemak isterdim kendisine tüm kalbimle...
    sonuç itibari ile kendisi bu ülkeyi terk etmeyi düşünmesi benim türklük onuruma ters geliyor (açıkladığı nedenlerden dolayı)
    ama ben ve benim gibi alt kültür yaşantısındaki insanlar bu insanı ya hiç duymamıştır ya da bi kez duymuştur ama
    şimdi gündemin tam ortasında iyiniyet elçisi seçilmiş ülkesine karşı kötü niyetli...
    bana bunlar kezat geliyor .

Nerede
    İçel/Tarsus
    İletiler
    403
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bir Türk olarak dilimizi daha güzel kullansanız çok daha hoş olacak. Türk değil dedikleriniz dahi sizden çok daha güzel kullanıyor dilimizi. Sayın Fazıl Say' ın çok mükemmel bir piyanist olduğundan farklı olarak kendisinin kişisel düşüncelerini bilmiyorum. Ayrıca Sayın RTE, yargı kararları hakkında eleştiri yaparken kimse ağzını açıp bir şey söyleyemiyor ama iş kendilerinin yaptıklarının eleştirilmesine gelince kimse tahammül edemiyor. Sayın Fazıl Say' ın böyle onurlu bir mevkide bulunması bir Türk olarak beni de onurlandırır.

Dilimizi daha düzgün kullanmanız umuduyla!!!

Saygılar...

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çevremdeki bazı tanıdıklarıma bakınca.
    Ülkesini çoktan terk etmişler bile
    Ülkesinin deyerleri bir bir kaybedilirken farkında bile deyiller.
    Askeri operosyanlardan bi haber
    Haber kanallarından bi haber
    Ev de iş de gazetelerden bi haber
    Gazeteyi eline alsa bile köşe yazarlarından bi haber olan
    Sınır kapılarını açtığınızda ülkesini işsizlikten terk etmeye hazır binlerce insanımız oldugu gerceğini göremeyen ama ANKARA'da dogan17'sinde Yurtdışına giden 25 kılasik bestesi,bir kitabı,6 nota defteri,9 albümü 15 uluslar arası ödülü olan. Dünyanın en önemli orkestralarında düzenli konuk santçı alarak çalan. Fazıl Say sadece Ülkesindeki gidisin siyasal olarak gittiği rotaya dikkati çekmiştir(O.Pamuk)gibi ülkesini karalamamıştır bu konuyu iyi deyerlendirmek gerekir! Yoksa sayın Fazıl Say'ın söhrete paraya ihtiyacıda yoktur yabancı bir ülkeye gidip orada iyi bir hayat süre bilirdi.
    İnsan olarak var oluş nedeninin gerektitdiğini yapan.Fazıl Say " Babalar gibi satarım diyenlerin"karsında sesi çıkmayanların uykularını kacırmıştır bence.

İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Yusuf Aydın Şahin rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bir Türk olarak dilimizi daha güzel kullansanız çok daha hoş olacak. Türk değil dedikleriniz dahi sizden çok daha güzel kullanıyor dilimizi. Sayın Fazıl Say' ın çok mükemmel bir piyanist olduğundan farklı olarak kendisinin kişisel düşüncelerini bilmiyorum. Ayrıca Sayın RTE, yargı kararları hakkında eleştiri yaparken kimse ağzını açıp bir şey söyleyemiyor ama iş kendilerinin yaptıklarının eleştirilmesine gelince kimse tahammül edemiyor. Sayın Fazıl Say' ın böyle onurlu bir mevkide bulunması bir Türk olarak beni de onurlandırır.

Dilimizi daha düzgün kullanmanız umuduyla!!!

Saygılar...
    sayın Y.A.AYDIN dilimizi daha güzel kullanmaktan kastınızı anlayamadım
    ama uyarınızdan dolayı teşekkür ediyorum ve daha dikkat etmeye çalışacağım
    kime türk değil dediğimide bilmiyorum eğer kasıt bu ülkeden gitmek isteyenlerse
    olabilir
    ben kelimelere takılmak istemiyorum benim için önemli olan kelimelerin içindeki anlamlar
    kelimelrin üstlendiği görevler...
    ben RTE den bahsettmedim tartışacaksak buda apayrı bi konu çünkü eleştirecek bi dünya şey söyleyebilirim kendisi hakkında bence her kelimenin arkasına RTE yi getirmeniz bi handikap oluşturmuş sizlerde iligiyle izliyorum aslında
    neticeye gelirsek sayın .F.SAY ın yüzde 70 den bahsederken bu yüzdede benimde olduğumu düşünüyorum
    bu nedenle kendisini eleştiriyorum
    sürekli olarak varoşların çocuğuyum şeklinde açıklama yapmaktan hoşlanmasamda ben ve benim gibi alt kültür eli klavyeden çok daha ağır ve pis işelere yakışan insanlar olarak ne olursa olsun kişiliğime hakaret algıladım
    şahsın açıklamasını ve bu konuda bu şekilde yorum yapmanın çok doğru olduğunu düşünüyorum
    saygılar...

Nerede
    İçel/Tarsus
    İletiler
    403
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın timsah55,

Dilimizi iyi kullanmaktan kastım dil bilgisi kurallarına uyumluluğunuzdu. Ne yazık ki bir sonraki iletinizde de aynı hataları barındırmışsınız. Her neyse demek her şey umut etmekle olmuyormuş.

Sayın Fazıl Say' ın açıklamalarında kişiliğinize yönelik bir hakaret bulduysanız yargı yolu açık. Adalete teslim edin bilgilerinizi.

Bu arada o %70 olarak bahsedilen kısım da aslında ülkenin tamamı var. Hiç kimse elini kirletmeden, çalışmadan, çırpınmadan bir üst kademeye geçmemiştir. Ben 2002 yılından bu yana kendi tarlamda kendi ektiğim ürünün getirisi ile okuyorum. Ben çalışıyorum, ben yazın güneşin altında tarlamda pamuk topluyorum.

Saygı ve onur duyulması gereken bir başarı örneğini çirkinleştirmek için herkes elinden geleni yapmış. Ülkeyi terkeden onca bilim adamı varken küçük bir beyanatla ülkenin çizdiği yolun yanlış olduğunu belirtmek isteyen bu üstadın başarılarını ayakta alkışlıyorum.

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı timsah55 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    tabiki aynı sayın avukat hanım
    sadece
    değişen kendisinin meşhur olmadan önce yaptığını düşünerek haksızlık yaptığım
    aşikar bundan dolayı özür dilemak isterdim kendisine tüm kalbimle...
    sonuç itibari ile kendisi bu ülkeyi terk etmeyi düşünmesi benim türklük onuruma ters geliyor (açıkladığı nedenlerden dolayı)
    ama ben ve benim gibi alt kültür yaşantısındaki insanlar bu insanı ya hiç duymamıştır ya da bi kez duymuştur ama
    şimdi gündemin tam ortasında iyiniyet elçisi seçilmiş ülkesine karşı kötü niyetli...
    bana bunlar kezat geliyor .
    Sayın timsah55, Fazıl Say dünyaca ünlü bir sanatçımzdır ve ününü, AB kültür büyükelçisi olmakla kazanmamış, bilakis bu misyonu başarısının sonucunda hak ettiği için kazanmıştır.

Bakın kendinize alt kültür diyerek haksızlık ediyorsunuz, alt kültür üst kültür gökten inen bir durum değildir, yaratılır ya da hissettirilir. Eğer kast ettiğiniz maddi anlamda alt kesimse, nice zengin insanlar da emin olunuz ki Fazıl Say'dan bihaber. Kast ettiğiniz iyi bir eğitim ile birlikte iyi bir müzik eğitimi almış kesim ise, Fazıl Say'ın kötü niyetli bulduğunuz bu çıkışı ile bizlere vermek istediği mesaj da burada gizlidir zaten. Fazıl Say daha sonra yaptığı açıklamalarda da bir sanatçı olarak (Dünyanın bildiği ve değer verdiği ama maalesef bizlerin anlayamadığı.) topluma mesajlar vermek istediği, toplumun dikkatini ülkemizin durumuna çekmek istediğini bu nedenle o çıkışı yaptığını açıklamştır. Evet, ben de bir sorunun kaçarak değil, kalıp sonuna kadar mücadele ederek çözülmesinden yanayım ama Fazıl Say'ın yanlış anlaşıldığını ya da aksettirildiğini; veyahut kızgın/kırgın bir anında ortaya çıkan tepkisinin özünü görmek yerine şekli ile ilgilenildiğini düşünmekteyim.

Sanatın ve sanatçının önemini burada saymaya ne zaman yeter ne de sayfalar?.. Bırakın sanatın ve sanatçının teşvik edildiği, sahip çıkılıp korunduğu, önündeki engellerin kaldırıldığı bir ülkede yaşamayı; müzik dersleri kaldırılan, nü tablolara fistanlar giydirilen ya da bıçaklanan, heykellere tükürülen, sanatı müstehcenlik olarak değerlendiren, filmleri RTÜK engeline takılan bir ülkede yaşadığımızı inkar edebilir miyiz? İşte bence Fazıl Say'ın dikkat çekmeye çalıştığı hususlardan biri de buydu...

Demişsiniz ki "ben kelimelere takılmak istemiyorum benim için önemli olan kelimelerin içindeki anlamlar, kelimelrin üstlendiği görevler" Oysa Fazıl Say'ın kelimelerine takılmış durumdasınız, kelimelerin içindeki anlamları da görebilmenizi çok isterdim...

Son olarak Fazıl Say'ın müziğe verdiği önemi ve bu önemin nedenini annesinin kaleminden okumanın konuya farklı bir bakış açısı getireceğini düşünüyorum.

Fazıl SAY müzik eğitimini neden önemsiyor?

24.12.2007

Dünyadaki tüm ülkeler her şeyden çok,yüksek kültürleriyle ve bu kültürün ortaya çıkardığı değerli kişilerle övünürler.Müzik kültürün en önemli öğesi durumundadır ve her ülke yetiştirdiği klasik müzik sanatçılarıyla gururlanır.

Fazıl SAY da,çağdaş dünyada önce bir " Harika Çocuk", sonra bir "Dahi" olarak değerlendirilen,müzik çevrelerinde,400 yıllık müzik tarihinin en önemli sanatçılarıyla örneğin Mozart'la,Horovitz'le,Rubinstein'la denk olduğu iddia edilen,en ünlü orkestraların ve orkestra şeflerinin gözdesi olarak konserler veren,aldığı övgüler,ödüller,müziğini tanıttığı sayısız konserlerle,çağdaş ülkelerin gözlerini kamaştırarak,göğsümüzü kabartan genç bir Türk sanatçısıdır.

Olağanüstü müzik yeteneğini fark ettiğim 2 yaşından günümüze kadar,yani tam 35 yıldır müzik içinde yoğrulduğundan,artık dünyanın sayılı müzik otoritelerinden biri… Avrupa'daki farklı kültürler arasında hakemlik yaparak,diyalog kurulması konusunda görev üstlenmiş,uluslar arası bir kültür elçisi…

Kendisi ülkemizde çağdaş müzik eğitimine yeterince önem verilmediğinden rahatsız olduğunu söylüyor.Bizler Fazıl SAY'ın müzik eğitimine neden önem verdiğini anlamaya çalışmalıyız.

Bana sorarsanız "müzik eğitimi", büyük bir nimet… Bu eğitim sadece sanatçı olarak yetişecek kişiler için değil herkes için gerekli… Sanatçı olabilmek için özel bir yetenek lazım.Bu yüzden herkes sanatçı olamaz.Ama herkesin müzik sanatı eğitiminden öğreneceği şeyler var…

Müzikten anlamak,müzik dinlemekten zevk almak,kuşkusuz hayatımızı zenginleştiren bir ayrıcalık.Ama bundan önemlisi,müzik eğitimi sadece müzik çerçevesinde kalmayıp "kişiliğimizin oluşmasında da " etkili oluyor.Müziğin "kültürü oluşturan" en önemli faktör olarak görülmesi ondan.

Çağımıza damgasını vuran çok sesli müziğin,"kişileri" ve dolayısıyla bir toplumun kültürünü nasıl etkilediğini açıklayan bir çok yol var.Bunlardan biri müzik eserlerinin seslendirilişi ile sosyal davranışların benzeşmesi olabilir.

Örneğin bir eserin seslendirilişini düşünelim.anlatımda kolaylık olması için müzik bir orkestra ile değil de,2 sesli bir koro tarafından seslendirilsin.Bu koroyu bir ülke olarak düşünelim.

Koroda farklı sesleri çıkaran gruplar vardır.Bunların hepsinden birden çıkan sesler bir bütündür.Bir ülkede farklı gruplar olduğu gibi.

Koroda kalın sesleri çıkaran toplumdaki erkekleri,ince sesleri çıkaran grubu da,toplumdaki kadınlar olarak düşünelim her ses grubu o koro için gerekli olduğu gibi,toplumdaki bütün farklı gruplar da ülke bütünlüğü için önemlidir.

Koroda seslerin ahenk içinde çıkması için gruplardan birinin bas bas bağırıp diğerini bastırmaması gerek.Çünkü bir grup bas bas bağırırsa müziğin ahengi bozulur,kakafoni olur… Toplumda bir grubun diğerini bastırmamasının ülkede sorunlar yaratması gibi.
    Ayrıca orkestra veya koro için bestelenen eserlerde diyaloglar vardır.Örneğin 2 sesli koroda bir eser seslendirilirken,bir ara sadece kalın sesler duyulur.Bu arada ince sesler bekler.Sonra sadece ince sesler duyulur.Bu kez kalın sesler dinler.Birbirinin sırasını bekleyerek müziğe bir ahenk kazandırırlar.Birbirini beklemeden yani olmayacak yerde her ses kendi partisyonunu bas bas seslendirmeye çalışırsa ahenk bozulur,kakakfoni olur.Toplumda,farklı grupların birbirini dinlemeden,kendi bildiğini okumasının ülkede huzursuzluk yaratması gibi.

Koroda bulunan her kişinin,her kişinin,veya grubun kendi sesini,bütünlüğü bozacak şekilde yükseltip diğer sesleri bastırmaktan çekinmesi,diğer sesleri dinleyip ona göre sesini çıkarması da,güncel yaşamda "insana saygı" olarak ortaya çıkıyor.Yani korolarda sürekli müzik öğrenimi gören bir kişi,yalnız kendisini düşünmemek,kendi kişiliğinden ödün vermeksizin,başkalarının kişiliğine saygı göstermeyi öğreniyor.

Sonuç olarak,"Sürekli ve düzenli olarak korolarda çalışan çocuklar demokrasiyi daha kolay benimsiyor" diyebiliriz.Yıllarca bu eğitimi almak sonucunda,başkalarını dinlemeyi yani diyalog kurabilmeyi,ezilmemeyi,ezmemeyi kısaca demokrasiyi öğrenmek mümkün olabiliyor.

Daha açık söylemek gerekirse,çok sesli müzik,insanların "demokrat" ve "İnsan haklarına saygılı" kişiler olmasına yardımcı olarak görülebiliyor.Böyle kişilerden oluşan toplumlarda,"eşitlik","özgürlük" gibi kavramların bayraklaştığı bir kültür ortamı oluşabiliyor.

Müziğin bu etkileri bin yıllardır biliniyor.Örneğin M.Ö 400 yılında Aristo müzik eğitimini genel eğitimin bir parçası olarak görüyor,okulunda müzik derslerine yer veriyormuş.

Bugün bana "Batı ülkelerinde en çok neyi kıskanıyorsun?"diye sorsalar,"Okullarında okutulan "müzik dersleri " diyebilirim.Keşke bizim ülkemizde de yurdun en ücra köşelerindeki okullarda,hatta her sınıfta korolar kurulsa…Küçük öğrenciler barış ve hoşgörü aşılayan sözleri içeren şarkılarla büyüse…

Ülkeye demokrasi getirelim demekle olmuyor ama demokrat nesiller yetiştirmekle olabilir.Bu amaca hizmet neden müzikten niçin yararlanmayalım?

Gürgün Say

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php31537-AB-Kultur-Buyukelcisi-Fazil-Saypage2

Forum