+ Konuyu Yanıtla
3 / 3 Sayfa İlkİlk 123
21 den 30´e kadar toplam 30 ileti bulundu.

Konu: Raporlu iken işten çıkartılma

Raporlu iken işten çıkartılma Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Raporlu iken işten çıkartılma

Alıntı ekircali rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sözleşme feshi(sözleşmenizin yazılı olması gerekmiyor,işe başlamanızla bir sözleşme yapılmıştır)rapor süresi sonunda işlerlik kazanacağından,rapor bitimi ile 3yılı doldurduğunuzdan izin hakkını kazanmış oluyorsunuz,ihbar tazminatınızı 3 yıl ve üzeri şartını sağladığından 8haftalık olarak hesaplanması gerekmektedir.6haftalık ihbar tazminatı ödenmesi durumunda ve 3.yılı tamamlayarak kazandığınız iznin ücretinin ödenmemesi durumunda fark için dava açma hakkınız var.

saygılar
    çok teşşkürler yanıtlarınız için

Hukuki NET Güncel Haber

Raporlu iken işten çıkartılma konulu yargıtay kararı ara
    Raporlu iken işten çıkartılma konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ekircali rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sözleşme feshi(sözleşmenizin yazılı olması gerekmiyor,işe başlamanızla bir sözleşme yapılmıştır)rapor süresi sonunda işlerlik kazanacağından,rapor bitimi ile 3yılı doldurduğunuzdan izin hakkını kazanmış oluyorsunuz,ihbar tazminatınızı 3 yıl ve üzeri şartını sağladığından 8haftalık olarak hesaplanması gerekmektedir.6haftalık ihbar tazminatı ödenmesi durumunda ve 3.yılı tamamlayarak kazandığınız iznin ücretinin ödenmemesi durumunda fark için dava açma hakkınız var.

saygılar
    son bişey daha sorabilirmiyim 30 dan fazla çalıaşanı olan yerlerde haksız fesih sonucu normal ihbarın üç katı ödenir diyolar.Benim işten asıl çıkartılma nedenim burda ki şefim küfürlü konuşuyodu bununla ilgili yazı göndermiştim ,ve işten çıkartıldım böyle bi durumda üç katı ihbar alırmıyım

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.873
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Size en başta önerilen işe iade davası açar,davayı kazanır işe iadenize karar verilir de işveren sizi işe geri almazsa o dediğiniz tazminatı da alabilirsiniz.

saygılar

İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Size en başta önerilen işe iade davası açar,davayı kazanır işe iadenize karar verilir de işveren sizi işe geri almazsa o dediğiniz tazminatı da alabilirsiniz.

saygılar
    bişey daha sorabilrmiyim size acaba bordrolarda maaş dışındaki gelirler gösterilmeye bilirmi (yemek yol yardımı gibi )ayın ikisinde maaş yatıyo ve bu ek gelirleri daha sonra yatırıyolar fakat bordroda göstermiyolar bunu herangi bir hukuki cezası varmı

İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı yasemin 27 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    son bişey daha sorabilirmiyim 30 dan fazla çalıaşanı olan yerlerde haksız fesih sonucu normal ihbarın üç katı ödenir diyolar.Benim işten asıl çıkartılma nedenim burda ki şefim küfürlü konuşuyodu bununla ilgili yazı göndermiştim ,ve işten çıkartıldım böyle bi durumda üç katı ihbar alırmıyım
    yemek ve yol paraları bordroda gösterilmemesi bi suçmu AYNI SEKÖTRDE ÇALIŞTIĞIM ARAKADŞIMIN BORDROSUNDA yol yardımı ve yemek yardımı için aldığı para gösteriliyor benim bordromda aldığım ücretin bile altı gösteriliyor bunun herangi bir hukuki yapıtırmı varmı göstermeye bilirmi

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.873
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn.yasemin27;
    çalışana yapılan tüm ödemelerin bordroda gösterilmesi gerekmektedir.Yemek-yol-ikramiye vb.çalışana yapılan bu ek ödemeler ücretin bir parçası olduğundan kıdem tazminatınızın hesabında kullanılan brüt ücretinize etki edecektir.
    Maaşınızdan daha düşük prim ödenmesi yasal değildir.Tazminatlarınız hesaplanırken aldığınız ücrete göre hesaplanması gerekir.SSK primlerinizin ödendiği maaş üzerinden hesaplanması durumunda alacağınız tazminat miktarı daha düşük olacaktır.Düşük ödenen primleriniz için ssk ve bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.Eksik ödenen tazminatlarınız için iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.Gerçek maaşınızı ispatlamanızda bankaya yapılan ödeme bilgileri size yardımcı olabilecektir.Konunuzu hukuki boyuta taşımaya karar verdiğinizde bir avukatla birlikte hareket etmek hak kaybına uğramanızı engelleyecektir.
    (Ayrıca iletilerinizde imla kurallarına uymanızın hem sizi hem bizi memnun edeceğini hatırlatmak isterim. https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=29)

saygılar

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhabalar.

Sanıyorum bu konuyla ilgili tüm soruları burada yanıtlıyorsunuz.

Ben de durumumu dilim döndüğünce anlatayım.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde 2005 yılı haziran ayında engelli kategorisinde sözleşmeli işçi olarak çalışmaya başladım. Hükümet geçen yıl kadro çalışmalarına başladı.

2006 Mayısta sağlık problemleri nedeniyle istirahat aldım. Sözleşmelerimiz 6 aylık süreler için yapılıyordu. Haziran ayında sözleşmem bittiğinde benim dışımdaki tüm arkadaşlarımın sözleşmeleri yenilendi. İşveren bana sözleşmemin askıya alındığını ve işten çıkartılmadığımı sözlü olarak bildirdi. Bu durumu Çalışma Bölge Müdürlüğüne telefonla danıştım. Görevli şef bana kanunun açık olduğunu, sözleşmenin ya yenileneceğini yada işten çıkartılabileceğimi, sözleşmenin askıya alınması gibi bir durumun olamayacağını söyledi. İşkuru arayıp benimle ilgili bir işten çıkartma bildirimi yapılıp yapılmadığını sordum. Böyle bir bilgi gelmedi dediler. Ben hastanedene yatarak tedavilerime devam ettim. Bir iki defa daha işveren bana ileride bunun sorun olmayacağını ve işe döndüğümde işbaşı yapabileceğimi söyledi. Aralık ayına geldiğimizde, nerdeyse 6 aydır sigorta primim yatırılmadığından sağlık sigortasından faydalanamaz hale gelecektim. Koltuk değnekleri ile işbaşı yaptım ve 1 ay kadar çalıştım. Ardından tekrar istirahat alıp tedavilerime devam ettim. Bu tedavi sürecinde 3 defa ameliyat oldum ve her 6 ayda bir sağlık kurulu raporu ile istirahatimi belgeledim ve gerekli evrakları işverene bildirdim.

Önceki gün İçişleri Bakanlığından kadro listedi geldi ve benim dışımdaki tüm arkadaşlarım kadroya alındığını öğrendim. Personel Müdürümüz benim adımın ve sağlık kurul raporlarımın bakanlığa gönderildiğini ama gelen listede adımın olmadığını, reddedilmeme dair herhangi bir gerekçe gösterilmediğini söyledi. Ayrıca tahmin ettiğine göre kanundaki "2006 yılı içerisinde usulüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyonlarında toplam 6 ay veya daha fazla süreyle çalışmış geçici işçiler kapsamdadır. Ancak, 2005 veya 2006 yıllarında usulüne uygun olarak vize edilen geçici iş pozisyonlarında (6) ay ve daha fazla sürelerle çalışıp da askerlik, doğum veya sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen sağlık sorunları sebebiyle iş sözleşmeleri askıda kalan*lar da bu kapsamda değerlendirilmektedir." ibareden dolayı kapsam dışı kaldığımı söyledi. SSK Prim dökümüme baktığımda 2005 Yılından 167 gün, 2006 Yılından 160 gün prim yatırıldığını görüyorum.Bugün tekrar işkuru araıp Haziran 2006da benimle ilgili işten çıkarma/askıya alma gibi bir bildirim olup olmadığını sordum. Bana bu defa sözleşmeniz askıya alındığına dair bilgi gelmiş dediler.

Şu anda hala istirahatim devam ediyor(du). Personel Müdürünün söylediğine göre kanun gereği kapsam/kadro dışı kalan işçilerin sözleşmelerinin 7 gün içinde fesh edilmesi gerekiyormuş ve dün itibariyle sözleşmem fesh edilmiş.

Şu durumda benim yapabileceğim bir şey var mı ?
    Lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz.

Saygılarımla.
    Konu Darkiself tarafından (04-12-2007 Saat 13:55:25 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu konuda fikri olan var mı ?

İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba ben 1997 yılından beri çaliştigim iş yerinden 5 haziran 2009 da sağlık gerekceleri gösterilerek işime son verildi. Sebebi ise ben agır sanayide elektrik işcisiyim yalnız şu var elektrik işi her yerde tehlikeli işler kısmına girer ağır işlere girmez iş verenin düzensiz çalıştırmaları sonucu bir gunde mesela 16 saat çaliştigimiz zamanlar oldu haftada bir gün sitirahat ettgim nadirdir bu 1997 yılından beri bu şekilde devam ediyordu neticede bende bir rahatsızlık baş gösterdi ayaklarımda şişmeler oldu iş yerimde bu durumum zaten sıkıntı verir olmuştu benden sorumlu formen arkadaş haliyle bu durumumdan huzursuz oluyordu ve ban sürekli rahatsızlığınla ilgili bir rapor al fabrikaya sun sana göre iş versinler diye beni yönlendiriyordu bunun üzerine mayıs 2009 sonlarına dogru hastaneye sevkedildim yapılan mayenede venoz yetmezliği teshisi ile tedavi altına alındım sonucu venoz yetmezligi diye teshis konuldu doktora bu neden olmuş deyince fazla çalşmaktan ve uzun sureli ayakta kalmaktan olduğunu söyledi rahatsızlığımın sebebi apaacık iş verenin benim hakkım olan istirihat hakkımı vermemesinden kaynaklandiği net olarak görünüyor dokrorum bana nasıl çalıştığımı sordu bende nerdeyse ayda bir gün bile istirihat edemedigimi veya zor ettiğimi ve gece gündüz vardiyalı çalıştığımı bununda 12 senedir böyle devam ettiğini söyleyince doktorum tedavi edilmem için bir yıl süre ile uzun süreli ayakta kalıcı işlerde ve ağır işlerde çalışması sağlığı acısından sakıncalıdır raporu tuttu faka t bu rapor benim sadece tedavim süresi içersinde uzun süreli ayakta kalmamaı ve agır iş yapmamı engelleyici nitelikte idi iş veren bunu görünce beni derhal izne çıkardı ben bu durumdan şüphelendigim için izinde iken tam teşekküllü agır ve tehlikeli işlerde çalışabilr heyet raporunu 4 haziran 2009 da arastirma hastanesinde muayene olarak aldım aynı zamanda 4 haziran 2009 da fabrikadan vizite kağidi alarak 5 haziran 2009 da belimdeki baş gösteren bir ağrı sebebi ile hastaneye muayene oldum doktorum 5 haziran 2009 itibari ile 10 gün sitirahat etmemi uygun gördü rapor verdi bunun uzerine istirahate cekildim
    yalnız süpriz bir posta aldim noter tastikli tek taraflı bir fesih belgesi vardı içinde gerekce olarak sunu gösteriyorlardı Bulundugumuz iş kolu metal iş kolu olduğu için sizinde agir işlerde 1 yıl süre ile çalişmanızın sağlığınız acısından sakınca arzetmesi sebebi le ve iş yerimizde konumunuza müsait başka bir iş olmaması nedeni ile iş akdiniz 5 haziran 2009 tarihinden itibaren tek taraflı fesh edilmiştir çalışmanızdan doğan kıdem tazminatı ve kalan yasal izin haklarınızın ücreti hesabınıza yasal süre içerisinde yatırılacaktır şeklinde bir ihtarname vardı.
    Size sunu sormak istiyorum iş verenimle aramda 3 aydır başka bir nedenden dolayı iş mahkemesinde davam görülüyor sebebin sağlık olmadıgı fesih nedeninin tamamen kötü niyetten kaynaklandiği ortada benim 4 haziran 2009 tarihinde ağır ve tehlikeli işlerde çalşabilir heyet raporum oldugum halde iznimin bitmesini beklemeden aynı zamanda istirahatli oldugum bir tarihte ve istirhatimin ilk gününde iş akdim agır ve tehlikeli işlerde çalışamaz gerekcesi ile fesh edildi üstelik rahatsızlıgımın en büyük sebebi iş verenimin beni çok agır şekilde çaliştirması bu fesih ne derece gecerlidir ve kendimi nasıl savunabilrim bana yapılan bu kötü niyete karşı neler yapabiliriz saglıgımın bozulmasına sebep olduklarından dolayı tazminat talep edebilirmiyim bana yardimcı olursanız sevinirim.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.873
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yapılan işi gereği sağlığınızın bozulduğuna sebep olduğu iddiasıyla işverenden bir tazminat alabileceğinizi sanmıyorum.
    Aldığınız rapor ile işverene başvurduğunuzda,işverenin durumunuza uygun yeni bir iş önermesi ,bu mümkün olamıyorsa da sözleşmenizi feshetmesi gerekiyordu.İşveren de bunu yapmış.
    Raporlu iken veya izinde iken yapılan sözleşme feshi rapor/izin süresinin sonunda geçerlilik kazanacaktır.

+ Konuyu Yanıtla
3 / 3 Sayfa İlkİlk 123

Bu sayfada bulunan kavramlar:

raporlu iken işten çıkış

raporlu iken tebligat

forum raporluyken iş akdinin fesh edilmesi

raporluiken isten cikarilma

raporlu iken isten cikis olurmu

raporlu iken isten cikarilma cezasi

raporluyken isyeri cikis verdi

raporlu iken isten cikarilma

sozlesmeli isci raporluyken sozlesmesi biterse