Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Neden o kadar beklemediğiniz sitelerden bu sorunun yanıtını almadınız ki...
Askeri hukukta yanıtsız soru sadece terbiyesizlikte kalır veya mükerrerde.
Size verilen yanıtla zayıfım diyen üyeye verilen yanıt aynıdır. Herkese tek tek yazacak değiliz ki Hilal-i Ahmer cemiyetimi burası... Herkesin işi var gücü var..
Arkadaşlar sizlerden anlatacaığım mevzu hakkında bilmek istediklerime lütfen cevap veriniz.1992 senesinde akciğer tüberkülozu geçirdim vede kanamalı olarak hastaneye yattım 2 sene tedavi gördüm.2000 yılında ise askere gitmeden gölcük askeri hastanesinden B /46 F1 çürük raporu verdiler çocukluktan beri kansızlık vede kilo alamama problemim vardı.her neyse 4.5 yıllık esnaf bağkurluydum bağkuru durdurdum fabrikaya girdim çalışıyorum.birde 2004 ten beri ishal vede ileri derecede halsizlik sorunu vardı.buna bağlı olarakda karın şişliği aşırı asabi kramplar vede kemiklerim ağrıyordu .protein eksikliğine bağlı olarakda ayaklarım balon gibi şişmişti.vede haseki araştırma hastanesine yattım2006 nın mart ayında yaklaşık 1 ay serum la beslendim teşhis konuldu vede hastalığımın tedavisi olmadığını ömür boyu diyet tedavisi yapacakmışım yani glutensiz hayat (ÇÖLYAK HASTALIĞINA YAKALANMIŞIM)yalnız şu an fabrikada çalışıyorum özürlü kategorisinde girdim .ayak üstü duramıyorum .sürekli pirinç pilavı yemekteyim.fabrikanın yemeklerini yiyemiyorum günde 6 defa tuvalete gidiyorum yaklaşık 10 dakikam tuvalette geçiyor.işveren işten kaytarıyorsun diye azrlıyor .son 1 ayda mesaiye bıraktılar hastalığımı bildikleri halde bedenen zaten çalışmam mümkün değildi yaklaşık 8 aydırda aktif sigortalıyım.antibiyotik yasaklandı kullandığımda bağırsak floryasını bozduğu için hastalanıyorum rapor alıyorum işveren kabul etmiyor etsede boş yere rapor alıyorsun diye azar işitiyorum .malulen emekli olmak istiyorum .nasıl ne şekilde nereye başvuruda buluna bilirim.intihar eğilimide başladı ne hikmetse son haftalarda huzursuzluk vede asbiyim evliyim eşimle boşanmaya kadar giden ilişki yaşıyorum eşim kendisine ilgisiz oldumu söylüyor bana yardım edin neee olur
oncelikle ilgilenen arkadaslara saygımı sunarım, bana hipertansiyon teshisi askeri hastanede koyularak 3 ay smk hava degisimi verildi.birligimde bayılma durumu yasayıp 3 defa acil mudahaleye maruz kaldım, benim sorum; smk yazdıgı icin gene aynı askeri hastaneye mi sevk edilecegim? ki bana boyle denmisti.ayrıca devamlı hava degisimimi verilecek? ogrendigim kadarıyla askerligim uzamıs durumda kd er oldugum icin. ilginize ve alakanıza tesekkur ederim.
oncelikle ilgilenen arkadaslara saygımı sunarım, bana hipertansiyon teshisi askeri hastanede koyularak 3 ay smk hava degisimi verildi.birligimde bayılma durumu yasayıp 3 defa acil mudahaleye maruz kaldım, benim sorum; smk yazdıgı icin gene aynı askeri hastaneye mi sevk edilecegim? ki bana boyle denmisti.ayrıca devamlı hava degisimimi verilecek? ogrendigim kadarıyla askerligim uzamıs durumda kd er oldugum icin. ilginize ve alakanıza tesekkur ederim.
Smk yazması aynı hastahaneye sevki gerektirmez askerlik şubenin olduğu yere yakın hastahane varsa oraya sevk edilirsin.Hastalığının seyrine göre değişir.
Smk yazması aynı hastahaneye sevki gerektirmez askerlik şubenin olduğu yere yakın hastahane varsa oraya sevk edilirsin.Hastalığının seyrine göre değişir.
hocam ilginize tesekkur ederim, bende 42/c diye bir belirtme mevcut raporumda,hastaneye sevk almadan once bu durumda askerlik yapamayacagımı belirtti revirdeki tabip ve 6 ay hava degisimi alınca cürüğe cıkarsın dedi KD oldugun icin (hipertansiyon krizi nedeniyle acile gonderiolardı hep ambulansla). askeri hastanede de 3 ay verildi simdi birdaha 3 ay mı verilecek? bu prosedur hakkında bir bilginiz var mı? ben tabipede durumumu belirttim, ailemin geciminin benim sorumlulugumda oldugunu ve askerlik sebebiyle işimde calısamadıgı belirttim, hava degisimiylede askerlik uzuyor 45 gunden sonrası sayılmıyormus askerlikten malum, askerliğe devam etmek istediğimi soyledim fakat bu hipertansiyon krizinin ölümle sonuçlanma riski olduğunu belirtti.Kısa dönem erler için bu hava değişimlerinin sayısının bir prosedürü var mı acaba? şimdiden 1,5 ay uzadi benimki zaten, askere gitmemede izin verilmiyor kendi isteğimle, mesleğimide icra edip aileme bakamıyorum. Bana aydınaltırsanız çok memnun olurum, saygılar efendim.
askerlige elverisli olmama sartlari yurt disinda yasayan ve bedelli askerlik yapmak isteyen turk vatandaslari icinde gecerlimidir?
esimin bir kulaginda duymama var. gozleri ileri derece miyop olmasina ragmen toplam 15 olmasi gerekiyormus.eger bedelli askerlik icinde tek kulaktan duymama askerlige elverisli olmama raporu icin gecerliyse ne yapmamiz gerekir?
hocam ilginize tesekkur ederim, bende 42/c diye bir belirtme mevcut raporumda,hastaneye sevk almadan once bu durumda askerlik yapamayacagımı belirtti revirdeki tabip ve 6 ay hava degisimi alınca cürüğe cıkarsın dedi KD oldugun icin (hipertansiyon krizi nedeniyle acile gonderiolardı hep ambulansla). askeri hastanede de 3 ay verildi simdi birdaha 3 ay mı verilecek? bu prosedur hakkında bir bilginiz var mı? ben tabipede durumumu belirttim, ailemin geciminin benim sorumlulugumda oldugunu ve askerlik sebebiyle işimde calısamadıgı belirttim, hava degisimiylede askerlik uzuyor 45 gunden sonrası sayılmıyormus askerlikten malum, askerliğe devam etmek istediğimi soyledim fakat bu hipertansiyon krizinin ölümle sonuçlanma riski olduğunu belirtti.Kısa dönem erler için bu hava değişimlerinin sayısının bir prosedürü var mı acaba? şimdiden 1,5 ay uzadi benimki zaten, askere gitmemede izin verilmiyor kendi isteğimle, mesleğimide icra edip aileme bakamıyorum. Bana aydınaltırsanız çok memnun olurum, saygılar efendim.
efendim, bu 42/c maddesinin hipertansiyon baslıgı altında anlamı tam olarak nedir? saglık yonetmeliinde nekahat ve hastalık evresi olarak geciyor. ben ilk 3 aylık hava degisimini almıs bulunuyorum bundan sonra nasıl bir prosedur izlenecek? lutfen acıklayabilirmisiniz bilginiz var ise? tesekkurler saygılar!
ben cewaplayım, acemi birliğinde hiç birşekilde hava değişimi vermezler.. mademki aldınız, usta birliğinde olmalısınız... bu işlerde prosedür ilk önce düzelmeniz ve tedaviniz için 3 ay hava değişimi verirler... daha sonra düzelmezseniz bir 3 ay daha verirler... bu 6 aylık hava değişimi sonucundada durumunuzda bi düzelme olmazsa çürük verirler... bu genel kuraldır, askerliğinizde uzamaz ... askerlkten sayılır..
bende 313 olarak yaptım askerliğimi acemei birliğinde bi arkadaş behçet hastasıydı, anladığımıza göre baya fena bi hastalık, sırf askerliğ yapmış olmak için dişini sıktı acemi birliğini atlattı, usta birliğinde muayene olup hava değişimi aldı... ve öylece bitirdi askerliğini...
Yalnız şu var, eğer siz acemi birliğinde alırsanız bu hava değişimini askelriğinize eklenir.. yani hava değişimi değil, izin olarak geçer... bilginize..
bu arada geçmiş olsun diyorum.. umarım bir an önce iyileşir veya tedavinizi olursunuz...
hipertansiyon sonucu hava degisimi ve prosedur hk.
satri rumuzlu üyeden alıntı
ben cewaplayım, acemi birliğinde hiç birşekilde hava değişimi vermezler.. mademki aldınız, usta birliğinde olmalısınız... bu işlerde prosedür ilk önce düzelmeniz ve tedaviniz için 3 ay hava değişimi verirler... daha sonra düzelmezseniz bir 3 ay daha verirler... bu 6 aylık hava değişimi sonucundada durumunuzda bi düzelme olmazsa çürük verirler... bu genel kuraldır, askerliğinizde uzamaz ... askerlkten sayılır..
bende 313 olarak yaptım askerliğimi acemei birliğinde bi arkadaş behçet hastasıydı, anladığımıza göre baya fena bi hastalık, sırf askerliğ yapmış olmak için dişini sıktı acemi birliğini atlattı, usta birliğinde muayene olup hava değişimi aldı... ve öylece bitirdi askerliğini...
Yalnız şu var, eğer siz acemi birliğinde alırsanız bu hava değişimini askelriğinize eklenir.. yani hava değişimi değil, izin olarak geçer... bilginize..
bu arada geçmiş olsun diyorum.. umarım bir an önce iyileşir veya tedavinizi olursunuz...
alakanıza cok tesekkur ederim satri bey, ben acemi birliindeyken askeri hastaneye sevk edildim ve 3 aylık hava degisimini aldım.bana subede bu hava degisiminin sadece 45 gununun askerlikten sayıldıgını soylediler ve hava degismininden sonra birlige geri gonderilirsen 45 gun daha fazla askerlik yapacagımı belirttiler su an tekrar verilirse 3 aylık hava degisimi kontroller sonucunda; bu 3ay askerlikten mi sayılcak yoksa gene eklenme durumumu sozkonusu? Verdiginiz onemli bilgiler icin cok tesekkur ederim allah razı olsun.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları