+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 16´e kadar toplam 16 ileti bulundu.
    İletiler
    38
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: 155 polis imdat ve 156 jandarma imdat telefon kayıtları

Sayın Elvançetinkaya bir yazısında;
    " Örnek;
    ŞİŞLİ CUMHURİYET SAVCILIĞI
    HAZIRLIK NO:2006/XXX
    Şüpheli İ.Ö nün olay günü olan 28.12.2005 tarihinde TT TİM İletişim Hizmetleri A.Ş. ye yazılan talimata cevaben verilen döküm kayıtları incelendiğinde A.O ile yapılan telefon görüşmelerinde tehdit ve kişisel hayatına yönelik saldırılarda bulunabileceği yönünde görüşmeler tespit edilmiş olup ..........

Adana 1. Asliye Ceza Mahkemesi
    Esas No:2005/XXX
    12.01.2004 yılında boğularak öldürülen maktül A.A. nın olay tarihinden 3 gün önce yapmış olduğu görüşmeler incelendiğinde maktülün kayınbiraderi olan G.Y. nin " seni buralarda görmeyeyim, ayağını denk al, kendine bir kefen hazırla" gibi tehdit içeren görüşmeleri saptanmış olup yapılan yargılama.........

bunun gibi örnekler çoktur
    Ne yani kişilerin suç işleyecekleri önceden tespit edilip ona göre mahkemeden karar alınıp dinleme mi yapılıyor yada kayıt mı yapılıyor?Tabiki hayır tüm görüşmeler kayıt altına alınır TİM başkanınında söyledikleri gibi.Ancak kayıt içerikleri mahkeme kararı olmadan açığa çıkarılamaz, dinlenemez ve arşivden çıkarılamaz."

Sayın Karavelioğlu ben şunu sormak istiyorum her iki olaydada önceden mahkeme kararı olmadan bu konuşma içerikleri sayın çetinkaya nın dediği gibi kayıt altına alındığı doğru olabilirmi ?Cevaplarsanız sevinirim.

Hukuki NET Güncel Haber

155 polis imdat ve 156 jandarma imdat telefon kayıtları konulu yargıtay kararı ara
    155 polis imdat ve 156 jandarma imdat telefon kayıtları konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    38
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Karavelioğlu değerli yanıtlarınızı bekliyorum

Nerede
    Sivas
    İletiler
    365
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı damlasu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Karavelioğlu değerli yanıtlarınızı bekliyorum
    Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum aslında ama aşağıdaki haberi gözdengeçirmenizi öneririm.Tüm sorularınızın cevabını aşağıdaki haberden sonra öğrenmiş olacaksınız.

Lütfen tarihleri, olay tarihi(ocak 2007) ile kıyaslayınız.

İşte cinayet öncesi telefon konuşmaları
    İSTANBUL (İHA)

Yapılan incelemelerde, Yasin Hayal bin 225 kez kayıt altına alınırken, Erhan Tuncel ise toplam 5 bin 025 kez polisin dinlemesine takıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen kayıtların incelemeye alınmasından sonra Erhan Tuncel'e ait 46, Yasin Hayal'e ait 17 adet ses dosyasının önemli olarak değerlendirilerek CD'ye kopyalandığı ifade edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce soruşturmayı yürüten savcılara gönderilen CD'lerdeki konuşmalar dikkat çekti. Erhan Tuncel'in, 16 Ekim 2006 tarihinde C.A adına kayıtlı telefonla yapılan görüşmede şu konuşmalar yer aldı:

"C.A: Eee sizin durumlar nasıl, ne var ne yok? Bir şeyler duydum.
    Erhan Tuncel: İşte bakalım 2 ay sonra Allah nasip ederse.
    C.A: He.
    Erhan Tuncel: 2 ay sonra Allah nasip ederse yanımda, anlaştık.
    C.A: Neyi kitabı
    Erhan Tuncel: Hı hı yaz yaz düzenleme kaldı.
    C.A: Hı.
    Erhan Tuncel: Anladın mı? İnşallah adamlara rezil olmam.
    C.A: Allah Allah.
    Erhan Tuncel: Hı hı, o ayrı o dediğimden ayrı bir roman yazacağım.
    C.A: Tamam tamam sonra konuşuruz.
    Erhan Tuncel: Niye nereye gideceksin?
    C.A: Dinleniyoruz, senin yüzünden telefonlarım da izleniyor hayvan.
    Erhan Tuncel: Ne dedin?
    C.A: Telefonlar dinleniyor dedim oğlum.
    Erhan Tuncel: Bir şey olmaz oğlum, telefon dinlense ne olacak?
    C.A: Bizi bir adam sanar, telefonlarımızı dinlerler. Erhan anlayamadın mı?
    Erhan Tuncel: Bak Tuncay diyo, dinleyen bu ülkeyi bizden daha mı çok seviyor?
    C.A: Hı kim?
    Erhan Tuncel: Dinleyen dinleyen.
    C.A: Ya dinleyenlerin ...
    Erhan Tuncel: Adamın görevi, bir hata yapmazsan bizi ayrı tutarlar.
    C.A: Hı".

Tuncel, sevgilisine "MİT olayım mı?" diye sormuş

Telefonları dinlenen Erhan Tuncel'in MİT ajanı olmak istediğini başvurudan önce sevgilisi olduğu iddia edilen Y.K isimli bayanla telefon görüşmesi yaparak söylediği belirlendi. Erhan Tuncel ile Y.K arasında 31 Temmuz 2006 tarihinde yapılan ve polis kayıtlarına alınan konuşma tutanakları da Emniyet Müdürlüğü tarafından Savcılığa gönderildi. Dinlenen konuşmadan detaylar ise şöyle:

"Erhan Tuncel: MİT'e başvurayım mı aşkım?
    Y.K: Hı.
    Erhan Tuncel: MİT olayım mı?
    Y.K: Erhan saçmalama yaa.
    Erhan Tuncel: Valla hee.
    Y.K: Olur mu ya?
    Erhan Tuncel: Başvurum kabul olur mu olmaz mı bilmiyorum da deneyim mi?
    Y.K: Olmaz olmaz.
    Erhan Tuncel: Valla.
    Y.K: Ih ıh
    Erhan Tuncel: Niye? Maaşları iyi bir 750 alıyorlar
    Y.K: Ya maaş ne önemi var.
    Y.K Senin canın var olmadıktan sonra sağlam kalmazsan eğer.
    Erhan Tuncel: Niye aşkım?
    Y.K: Ne demek niye aşkım?
    Erhan Tuncel: Niye, güzel bir görev vatanı, milleti savunuyorsun.
    Y.K: Erhan parası için mi vatan millet sağ olsun mu?
    Erhan Tuncel: Hem vatan millet sağ olsun hem parası için.
    Y.K: Eee sen öteki tarafa gidersen parayı, milleti ne yapacağım ben?
    Erhan Tuncel.: Ya bir şey olmaz aşkım ne olacak ki?
    Erhan Tuncel: Olmaz mı diyorsun?
    Y.K: Olmaz
    Erhan Tuncel: Kabul etmeye etmezler büyük bir ihtimalle de.
    Y.K: Ya ederlerse!
    Erhan Tuncel: Ederlerse gitmem.
    Y.K: Nasıl gitmem? Boşu boşuna mı başvurdun? Öyle bir fırsat gelecek eline ayağına ondan sonra 'Gitmem'.
    Erhan Tuncel: Tamam, işim olur seni alırım. İşte sonra istifa ederim.
    Y.K: Hayır hayır.
    Erhan Tuncel: Olmaz mı diyorsun?
    Y.K: Olmaz diyorum.
    Erhan Tuncel: Doğuya gideriz. Şöyle güzel bir Hakkari'ye, Yüksekova'ya .
    Y.K: He he he. Olmaz olmaz aşkım.
    Erhan Tuncel: Ya da şöyle gider, girerim bi El Kaide'ye.
    Y.K: Biz biraz daha az tehlikede, az tehlike içeren.
    Erhan Tuncel: El Kaide'nin içine girerim, Hizbullah'ın içine girerim.
    Y.K: Beni de alırlarsa olur neden olmasın?
    Erhan Tuncel: Olmaz mı?
    Y.K: Ben başvuracaktım da".
    İSTANBUL (İHA)

Haber kaynağı:
    http://haber.mynet.com/detail_news/?...te=12Mayis2007
    Konu elvancetinkaya tarafından (12-05-2007 Saat 20:11:07 ) de değiştirilmiştir. Sebep: imla

İletiler
    38
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Elvançetinkaya olayları cımbızla bir yerlerden çekip alıyorsunuz;Olayın aslı işte aşağıda;
    Kim bu Memduh abi?
    Tuncel, 2005'ten beri dinleniyordu. Dava dosyasına 5 bini aşkın ses kaydından yalnız 46'sı girdi. Tuncel'in 'Memduh' kod adlı polisle cinayetten iki saat sonra yaptığı üç görüşme de dosyada yok

11/05/2007 (2274 kişi okudu)

DEMET BİLGE ERGÜN (Arşivi)

TİMUR SOYKAN (Arşivi)

İSTANBUL - Hrant Dink cinayeti soruşturmasında ilginç telefon görüşmeleri ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, cinayetin azmettiricisi Erhan Tuncel suikastten hemen sonra kayıtlarda 'Dilek B.' adına kayıtlı bir telefondan aranıyor. Ancak Tuncel, karşısındaki kişiye 'Memduh abi' diye hitap ediyor. Tuncel'in konuştuğu 'Memduh abi' aslında Tuncel'le irtibat halinde olan istihbarat görevlilerinden biri. İlginç olan, 'Memduh abi'yle ilgili 2006 yılındaki bir konuşma dosyada yer alırken, cinayet günü ve cinayetten sonraki iki gün içinde yaptığı görüşmelerin dosyaya girmemesi...
    Erhan Tuncel'in polis muhbirliği yaptığı dönemde çelişkili bilgiler vermesi üzerine 2006'da hem Tuncel'in hem Yasin Hayal'in konuşmaları Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine dinlenmeye başlandı. Son dinleme kararı cinayetten yaklaşık bir ay önce, aralık ayında alındı. Yani Tuncel ve Hayal cinayet planları yaparken telefonları dinleniyordu. Yasin Hayal, cinayetten aylar önce cep telefonu kullanmayı bırakmıştı. Cinayetin işlenmesi sırasında da tutuklu sanıklardan Ahmet İskender'in cep telefonuyla tetikçi O. S.'yle temas kurmuştu. Erhan Tuncel de telefonda yaptığı konuşmalara dikkat ediyordu.
    Bu telefon konuşmalarının 'yüzlerce sayfalık' kayıtları cinayet dosyasında yer aldı. Polisin Tuncel ve Hayal'in kimlerle konuştuğunun kaydını tuttuğu belgeye göre, Erhan Tuncel kadın adlarına kayıtlı bazı telefonlarla sık olarak görüşmüş. Bu isimlerden biri 'Dilek B.'. Erhan Tuncel, 2006 yılının sonlarında 'Dilek B.'yle defalarca konuşuyor. Tuncel'in 19 Ocak günü saat 14.57'deki Dink cinayetinden sonra, saat 16.43, 16.50 ve 18.26'da 'Dilek B.'yle konuşması dikkat çekiyor. Tuncel ayrıca 20 Ocak 2007 ve 21 Ocak 2007'de de birer kez Dilek B. tarafından aranıyor.
    Bencede artık bu konu hakkında bir yazı yazmayın...

Nerede
    Sivas
    İletiler
    365
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Elvançetinkaya olayları cımbızla bir yerlerden çekip alıyorsunuz;Olayın aslı işte aşağıda;
    1-Olayın aslını bilmem sadece basına yansıyan kısmı verilmiştir.
    2-Olayın aslı dediğiniz haberin kaynağı bile belli değil, kaldı ki ben haber olarak verdiğim olayın kaynağını linkle belirttim.
    Bencede artık bu konu hakkında bir yazı yazmayın...
    3-Bu sizin tekelinizde olan birşey değil sizden izin alacak değilim buraya ileti yazarken.
    4-Bir daha asla benim konularım üzerinden başkalarına soru yöneltmeyiniz.

Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı elvancetinkaya rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    4-Bir daha asla benim konularım üzerinden başkalarına soru yöneltmeyiniz.
    Sayın elvançetinkaya, 4. şıkkı anlamış değiim, yanlış anlamış olmayı ümit ediyorum. Buraya bir konu açtıktan sonra bu konunun şahsınıza münhasır olma niteliği sona ermiştir. Kişisel tartışmalara girmeyiniz, lütfen tartışmaya devam ediniz.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar:

155 ihbar gizlilik

cmk 135 izin istermi telefonda hakaRet

http:www.hukuki.netshowthread.php22284-155-polis-imdat-ve-156-jandarma-imdat-telefon-kayitlari

polis imdat kayitlari delil midir

Polis rasiya

geriye donuk savcilik telefon dinlemesini istermialo jandarma hatti kayitlari ne kadar saklanirpolis jandarma ihbarlari ses kaydi yapiliyor mu155 arama ses kayitlarini ne kadar sure saklar155 kayitlari ne kadar saklanir155 e kimlik biraknak zorunlu mujandarmadan ses kayitlari istenir mikayit altina alinan ihbarlarpolise yapilan ihbari polis acik edermi155 ihbarlari mahkemede delil.olarak kullanilabilir mi155 telefon kayitlari mahkemehttps:www.hukuki.netshowthread.php22284-155-polis-imdat-ve-156-jandarma-imdat-telefon-kayitlarijandarmaimdadnedemektir155 ihbar kimlik gizlilik155 konusmalar kayit156 ses kilipleripolis rasiya sesijandarmada herkesin telefonu var mi155 polis konusma kaydimi nasil cikarjandarma her ihbara bakmak zorunda mi
Forum