Dilekçenin doğruluğu yanlışlığı konusunda icra müdürlüğü uyarmaz verdiğiniz dilekçeyi almakla yükümlüdür onlar sadece yanlış anlaşılma olmasın lütfen. Konu nerelere gelmiş :eek:
Eğer İcra Müdürlüğüne başvurduysanız ve icra müdürü dilekçenizi inceleyip kabul ettiyse mal beyanından dolayı herhangi bir endişe duymanız gerekmediği kanısındayım
Ben en iyisi pazartesi günü ilgili icra md.ne gideyim son gün çünkü!, mal beyanımı tekrar vereyim iş adresimi de yazayım, diğeri zaten buraya gelene kadar postada bayağı zaman geçer! Çok basit bir soru sordum ancak görüyorum ki bu konuda da çelişkiler devam ediyor. Yine de yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler herkese.
Sizin bu konudaki yani dilekçemin geçerliliği hakkındaki düşünceniz nedir acaba sayın keziban? Yani şunu diyebilirmiyiz; Hakkımda alacaklı tarafından şikayet yapıldı ve dava açıldı diyelimki. Mahkemeye çıktık ve ben mal beyanımda adres belirtmediğim için yani dilekçem geçersiz olduğu için süresinde mal beyanında bulunmamış oldum ve 10 gün disiplin cezası aldım! Ne dersiniz mümkün müdür sizce?
Konu medya71 tarafından (21-04-2007 Saat 15:59:34 ) de değiştirilmiştir.
Bu konuyla ilgili görüşleri olan diğer hukukçuların da görüşlerini rica ediyorum. Mal beyanıyla ilgili bugüne kadar çok şey yazılıp söylenmiş, ancak madem mal beyanıyla ilgili standart bir form yok o takdirde herkes şeklinin nasıl olacağını bilmek zorunda değil diye düşünüyorum. İİK 74.maddesinde belirtilen hususlar yer aldıktan sonra beyanda adres olmaması, damga pulu olmaması gibi faktörlerin verilen beyanı geçersiz kılmayacağı görüşünü savunuyorum. Çünkü bunlar esas olarak belirtilmemiş. Borcun ne suretle ödeneceği, borçlunun gelir kaynağı, sahip olduğu mallar beyan edildikten sonra problem olacağını düşünmüyorum. Bu kadar önemli bir konunun aslında yoruma açık değilde kesin hükümler içermesi lazım ki kesin hükümler de bellidir zaten. Bunun dışında beyanı geçersiz kılacak ne olabilir, hangi durumlar mal beyanı olarak verilen dilekçenin sırf şekil itibariyle ki bunun bir formatıda olmadığı halde geçersiz kılar?
Ben, mal beyanı içeriğinin usulsüz olup olmadığının tespitini icra md.yapar demiyorum. İcra md. tabiki dilekçeyi alacak. Ancak dilekçenin üzerinde sadece adres yok diye mal beyanı da usulsüz mü oluyor ya da hiç verilmemiş mi oluyor onu öğrenmek istiyorum net olarak?
Sayın Medya71,
Sadece verdiğiniz şeyin kanunen dilekçede olması zorunluluk olan şekil şartlarını taşımadığını bu nedenle dilekçe olamayacağını belirtmek istedim.
Verdiğiniz belge yazılı beyan olarak kabul edilebilir ki bunun da mal beyanıyla ilgili herhangi bir sorun doğurmayacağını kabul etmek gerekir. Ortada bir belirsizlik yada açıklık yoktur. Siz mal beyanında bulunmuşsunuz. Ama verdiğiniz belge dilekçe değildir. Zaten mal beyanının dilekçe verilerek yapılması gerektiği hakkında da bir kanun yok.
Madde 74 - Mal beyanı, borçlunun gerek kendisinde ve gerek üçüncü şahıslar yedinde bulunan mal ve alacak ve haklarında borcuna yetecek miktarın nevi ve mahiyet ve vasıflarını ve her türlü kazanç ve gelirlerini ve yaşayış tarzına göre geçim membalarını ve buna nazaran borcunu ne suretle ödeyebileceğini yazı ile veya şifahen icra dairesine bildirmesidir.
İcra İflas Kanunu'na göre, icra takiplerinde bulunmanız gereken mal beyanlarının bu unsurları taşıması gerekli ve yeterlidir.
Sayın Medya71,
Sadece verdiğiniz şeyin kanunen dilekçede olması zorunluluk olan şekil şartlarını taşımadığını bu nedenle dilekçe olamayacağını belirtmek istedim.
Verdiğiniz belge yazılı beyan olarak kabul edilebilir ki bunun da mal beyanıyla ilgili herhangi bir sorun doğurmayacağını kabul etmek gerekir. Ortada bir belirsizlik yada açıklık yoktur. Siz mal beyanında bulunmuşsunuz. Ama verdiğiniz belge dilekçe değildir. Zaten mal beyanının dilekçe verilerek yapılması gerektiği hakkında da bir kanun yok.
Madde 74 - Mal beyanı, borçlunun gerek kendisinde ve gerek üçüncü şahıslar yedinde bulunan mal ve alacak ve haklarında borcuna yetecek miktarın nevi ve mahiyet ve vasıflarını ve her türlü kazanç ve gelirlerini ve yaşayış tarzına göre geçim membalarını ve buna nazaran borcunu ne suretle ödeyebileceğini yazı ile veya şifahen icra dairesine bildirmesidir.
İcra İflas Kanunu'na göre, icra takiplerinde bulunmanız gereken mal beyanlarının bu unsurları taşıması gerekli ve yeterlidir.
Sayın Alisinkay;
Bir ara konu dağılır gibi oldu ancak şimdi sayenizde netleşti sanırım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sonuç olarak şunu diyebiliriz sanırım; Verdiğim beyan gerekli unsurları taşıdığına göre usulune uygundur.
Konu medya71 tarafından (21-04-2007 Saat 16:57:38 ) de değiştirilmiştir.
Sizin bu konudaki yani dilekçemin geçerliliği hakkındaki düşünceniz nedir acaba sayın keziban? Yani şunu diyebilirmiyiz; Hakkımda alacaklı tarafından şikayet yapıldı ve dava açıldı diyelimki. Mahkemeye çıktık ve ben mal beyanımda adres belirtmediğim için yani dilekçem geçersiz olduğu için süresinde mal beyanında bulunmamış oldum ve 10 gün disiplin cezası aldım! Ne dersiniz mümkün müdür sizce?
Dediğiniz gibi eğer dilekçeniz usulune uygun olmadığı kaaneti alacaklı vekilince düşünülüp mahkemeye verilirse bunda karar mercii icra mahkemesidir. Dediğiniz gibi belli bir şekil zorunluluğu yok mal beyanı dilekçesi için.. Bu arada süresinde bulunmamaktan değil usulüne uygun olmadığından ceza çıkar bu cümleniz yanlış olmuş bunu belirtmek istedim.
Dediğiniz gibi eğer dilekçeniz usulune uygun olmadığı kaaneti alacaklı vekilince düşünülüp mahkemeye verilirse bunda karar mercii icra mahkemesidir. Dediğiniz gibi belli bir şekil zorunluluğu yok mal beyanı dilekçesi için.. Bu arada süresinde bulunmamaktan değil usulüne uygun olmadığından ceza çıkar bu cümleniz yanlış olmuş bunu belirtmek istedim.
Teşekkür ederim. Ben sizin fikrinizi öğrenmek istedim sadece. Bakın hala dilekçemin usulune uygun olup olmadığından bahsediyorsunuz! Dilekçenin şekli önemli olmadığına göre içeriğine göre sizce bu şekilde verdiğim beyan usulune uygun olur mu size göre? (yani adres yazmamış olmam beyanı usulsüz kılar mı?)
Konu medya71 tarafından (21-04-2007 Saat 18:40:07 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
why not try these out toast wallet...
10-09-2025, 14:08:27 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku