2004 mart ayı ile 2006 ekim ayları arasında VW bayisinde satış temsilcisi olarak çalışmaya başladım ve babama 2004 kasım ayında vw tranporter panelvan araç sattım ve bütün işlerini kendimiz takip ettik.Araca ilk başta proje çizildi sanayi bakanlığında proje onaylandıktan sonra araca 8+1 koltuk eklendi karayollarında muayenesi yapıldı, vergi dairesinden alınan izin ile birlikte İç işleri bakanlığına bağlı olan Emniyet Trafik tescilde ruhsatı 8+1 minibüs olarak tescillenerek kayıt altına alındı. 2005/1-2 , 2006/1,2007/1 MTV lerini vergi dairesi kayıtlarınca minibüs mtv 'si vergi dairesine yada banka kanalınca yatırıldı ve bugüne kadar hiçbir sorun çıkmadı.yanlış hatırlamıyorsam 2004 yılınının ilk yarısında panelvan ve diğer araçların ötv si %4 dü, ağustos ayından sonra panelvan araçların %4, yarımcamlı yada tamcamlı olan (örn. vw cityvan, vw camlıvan) %4 den %10 a çıkartıldı, minibüslerin ise %4 den %9 a çıkartıldı ve 1/1/2005 tarihine kadar panelvan araçların minibüse çevrilmesinde ötv farkı alınmadı sadece ilk mtv bandrolü (2004/2 mtv) panelvan olarak alındı ve araç tadilat gördükten sonra yani günümüze kadar Mtv si minübüs olarak alındı, işleyiş böyleydi ve birçok kişi bu işleyişi yerine getirdi.Karayolları, Sanayi bakanlığı, İç işleri bakanlığına bağlı Ankara Emniyeti Trafik tescil toplam da 9 (8+1) minibüs kabul ederken Maliye bakanlığı Gümrük kanunu baz almaya başlamış ve topalamda 10 (9+1) ve üzeri araçları minibüs olarak kabul etmiş ve aracımızı minibüs değil hususi araç olarak kabul etmek istiyor ve Ötv farkı taleb ediyor ve bu miktar 25bin Ytl Bizler düzenli vergilerini ödeyen borçtan korkan devletle hiçbir sorunu olmayan Türk vatandaşlarıyız. zorumuza giden devletin vatandaşına neden zulüm etmesi vergi dairesindeki insanlarda bunun böyle olduğunu biliyolardı neden kimse 8+1 minibüs değildir demedi, niye Türkiye de kaydını doğru tutan düzenli kişiler sorunlarla karşılaşıyor? bizde bilirdik yasal olmayan yoldan aracın içine tadilat yapıp hiç bir kayıt yaptırmadan kaçak bir şekilde kullanmayı ama adı üzerinde kaçak, yasal olmayan böyle işlerle bizim işimiz olmaz ben işin içerisindeyken bu hale gelebiliyorsam diğer vatandaşlarımız ne yapsın kim düzeltecek peki ? insanlar aracını satsa vergi borcunu ödeyemiyor yada aracının çoktan satmış vergi borcu peşini bırakmıyor, birde buna vergi borcu deniyor nasıl oluyorsa. Doğru dürüst bilgide alamıyoruz ne yapcam bilemiyorum babama karşı çok mahçup durumdayım şu anda. Sizlerden isteğim bu konu hakkında bilgisi olanlardan bilgi istiyorum. Nasıl ve nereden bilgi albilirim? hangi yolu izlemeliyim?
lütfen yardımlarınızı esirgemeyin benim durumumda olan birçok insan varmış
Hukuki NET Güncel Haber
Konu estamemuchoo tarafından (22-01-2007 Saat 12:54:48 ) de değiştirilmiştir.
bu konuyu gündeme taşımamda yardımcı olursanız sevinirim bildiğiniz forumlara gruplara gazetecilere sivil toplum kuruluşlarına aklınıza gelen her yere göndermenizi rica ediyorum duyduğuma göre 10-15 bin arası böyle bir aracı olan vatandaşlarımız varmış düşünsenize 25bin ytl x 10 bin kişi =250.000.000ytl devletimiz bizlerden zorla ötv farkı diye bu meblalarda para toplayacak
ben şahsım olarak bir avukata vekaletimi verdim
kendileri bu konu hakkında dernek kurmuslar-meclisten kanunu iptal ettirmek için ugrasıyorlar çünki bu cezalar ödenecek miktar degil herkesin gücü yetmez
buda benim e-posta ve msn adresim
degişik bi bilgi alırsanız bizi bilgilendirmenizi rica ediyorum..
tebligat geldi 27,500 ytl x 2 =55,000 ytl lik ceza göndermişler aracımın değeri 35,000 ytl ile 40,000 ytl arası
Meclisten yeni yasa tasarısı geçti Cumhurbaşnımız yasayı onarsa araçlarımız %10 luk ÖTV dilimine alınacak tabi Maliye bakanlığı geriye dönük uygulama yapmama olasılığı var ozamanda gündeme niye böle bir yasa tasarısı geldi diye sorarsanız onu bende bilemiyorum.
tebligat geldi 27,500 ytl x 2 =55,000 ytl lik ceza göndermişler aracımın değeri 35,000 ytl ile 40,000 ytl arası
Meclisten yeni yasa tasarısı geçti Cumhurbaşnımız yasayı onarsa araçlarımız %10 luk ÖTV dilimine alınacak tabi Maliye bakanlığı geriye dönük uygulama yapmama olasılığı var ozamanda gündeme niye böle bir yasa tasarısı geldi diye sorarsanız onu bende bilemiyorum.
birde faizini istiyorlar aylık %2.5-3 vergi dairesi 28 ay sonra ceza gönderiyor ki sistemlerine hemen işledikleri bir araç için bunun üstüne ötv farkı+cezası+faizi toplamda 70.000 ytl yi geçiyor sizce adil mi ? yazık
bir uzlaşma daha için bugün son gündü
lakin kimse bizleri anlamıyor
aslında anlıyorlar ama yetkli kişiler değiller
aracın değerinin 2 katı kadar vergi farkı çıkarıp bunu ödememizi istiyorlar
umarım bir afda bize çıkar yoksa başka çare kalmadı
minibüsleri yakmak gerekecek
slm arkadaslar bende ayni durumdan magdurum,banada 30bin ytl geldi ceza.
acaba bu konu hakkında bir dava goruldumu,gorulduyse sonuç ? yada ,uzlasma heyetin de cıkan sonuç nedir,n kadar bi fiyat uzlasması çıkıyor bilgisi olan lutfen yazsın paylasalım. tskrler.
Merhaba arkadaşlar:
Benimde aracım aynı durumda
ceza kesen ve tebligatı gönderen Yeğenbey vergi dairesini dava ettim.
Mahkeme vergi ziyaı cezasının 1 katını kaldırdı ancak tek katı ve gecikme cezasıyla yine 30-40 milyarı buluyor.Kararı temyiz edip davayı Danıştaya götürdüm. Hala danıştayda karar bekliyorum.
Bu sırada (şubat-2008 de) hükümet meclisten bu konuyu kapsayan bir uzlaşma ve yarı af kanunu çıkardı.Bu kanunda
öğrendiğim kadarıyla maliye uzlaşma yoluyla:
Vergi aslının % 95 ini,vergi ziyaı cezasınında yarısını kaldırıyor.
yani geriye vergi cezasının %5 i ve vergi zıyaı cezasının da %50 sinin aslını,düşük faizle günümüze kadar hesaplayıp 18 taksitte ödenmesi şeklinde kanun çıkarttı.
uzlaşmama hakkıda var.
Ben müracaat ettim
Ama bu şartlardada yaklaşık 20-25 milyarı buluyor.
Çok haksız olan bu durum karşısında devlete olan güvenimiz hala sarsılmış vaziyettedir. Avrupa ülkelerinde olsa bizleri bu durumlara düşüren memurlar çok ağır cezalar alıp mesleklerinden de men edilirler.
Çünkü yasalara ve mevzuata uyan ,devlete güvenen biz dürüst vatandaşlar çok mağdur edildik ve hala da mağdur ediliyoruz.
Vatandaşa doğru bilgi verip yardımcı olmak vergi memurlarının asli görevleridir.
Bizim mevzuatı ince detaylarına kadar bilmemiz beklenemez.Onlar bizi işlemler yapılırken uyarmalı,hatta mevzuata uymuyorsa işlem yapmamalı idiler.Asıl sorumlu memurlar hiç sorumluluk almıyorlar.
Eğer dava Danıştay'dan da aleyhimize sonuç çıkarsa davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacağım. Öğrendiğime göre Davalar şuanda Anayasa Mahkemesine götürülmüş durumda ve Anayasa Mahkemesinden
henüz karar çıkmadı.Danıştayda ,Anayasa Mahkemesinin vereceği kararı bekliyor.
Dileriz anayasa mahkemesi bu zulme ve haksızlığa son verir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku