Ben Milli Eğitim Bakanlığna Bağlı bir okulda öğretmenim 30 Kasım 2005 tarihinde askerden döndüm ve 01.12.2005 tarihinde göreve başladım. Aynı tarihte sadece ve sadece kurumuma dilekçe yazarak, herhangi bir yazıyı veya kararnameyi ek tutmadan Eğitim Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğini almak için başvurdum. Ödenek tarafıma 03.12.2005 tarafında ödendi. Aradan yaklaşık 5 ay geçtikten sonra 20.04.2006 tarihinde mal müdürlüğü bir yazıyla ödeneği geri iade etmemi istedi. Bende tarafıma yapılan ödemenin yasal olduğunu ve geri ödeme yapmamın söz kousu olmadığını içeren bir itiraz dilekçesi yazdım. Ayrıca dilekçeme ilgili Sayıştay Kararlarını ve örnek davaları da ekledim. Dilekçeme herhangi bir yanıt gelmedi.Daha sonra mal müdürlüğü 16.05.2006 tarihinde bir yazı daha yazarak ödeneği tekrar istedi. Bende İdare Mahkemesine Dava açtım. Davam usülen rededildi. Gerekçesi ise Kesin ve yürütülmüş bir idari işlem olmadığıydı. Yani para geri alınmadığından ortada da idari bir işlem yoktu. Bu nedenle davam rededildi. Mal müdürlüğü 16.11.2006 taraihinde Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla bir yazı daha yazdı ve ödeneği tekarar istedi. İlgili belgelerimle tekrardan itiraz dilekçesi yazdım. Dilekçeme herhangi yanıt gelmedi. İlgili idareler 15.02.2007 tarihindeki maaşımdan bana herhangi bir bilgi vermeksizin 427 YTL yi kesti. Fakat memurun maaşından kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan, kesin bir kanun hükmü olmadan para kesilemez diye biliyorum. Şu durumda ne yapmalıyım?
Yargı kararı olmadan hiç kimse maaşınızdan kesinti yapamaz bunun istisnası emekli sandığı kanununda mevcut bir maddedir.Savcılığa suç duyurusuna bence gerek yok çünkü onlar amirlerinin istediğini yerine getiriyor.Şu aşamada icrai bir işlem söz konusu bence yürütmeyi durdurmalı işlemin iptali davası açmanız en iyisi okararın sonucuna göre idare işlem yapmaz ise tazminat davası açabilirsiniz ilk dava aleyhinize sonuçlanırsa tazminat davasının olumsuz etkilerinden (avukatlık ücreti gibi)kurtulmuş olursunuz.
Cevabınız için teşekkür ederim sayın yld19sm. Maaşımdan parayı kesen İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Mal Müdürü, dolayısıyla amirler onlar olduğundan oların hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşünmüştüm. Yanlış mı olu? Parayı daha önce yazdığı yazılarla mal müdürlüğü istiyordu. Fakat ilgili mal müdürlüğü 15.11.2006 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bir yazıyla takip dosyasını göndermiştir. Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen bu yazıda "Yersiz ödenen Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 27.09.2006 tarih ve 2006/11058 sayılı Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesi gereği tahsilatının yapılması için dosya yazmız ekinde sunulmuştur" diyor." Yazıda adı geçen yönetmeliği incelediğimde ise kamu zararının hukuki kanallar ve hazine avukatları ile açılacak istirdat davası ile tahsil edilebileceği anlaşılıyor. Birde idare mahkemesine yürütmeyi durdurmalı ava açığımda maşımdaki kesinti bana geri ödenip, dava devam mı ediyor? Birde Tazminat davası hiç aklıma gelmemişti. Nasıl ve hangi istemle tazminat davası açabilirim? Bı konular hakkında da bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Yürütmeyi durdurma kararını mahkeme verirse idare bunu işleme koyup kesilen parayı size ödemek durumunda.Diyelimki ödemedi ve işlemin iptali davasını kazandığınız takdirde size yine yasalsüre içinde ödeme yapılmaz ise paranızı yasal faizi ile birlikte almak için idare mahkemesinde tazminat davası açmak zorundasınız.Yargı kararını yerine getirmeyen ve geciktiren devlet memurlarına karşıda manevi tazminat davası hakkınızda baki.
Vermiş olduğunu cevaplar için teşekkür ederim sayın yld19sm.
Yanlız suç duyurusu konusunda herhangi bir açıklama yapmamışsınız. Maaşımdan parayı kesen memurlar değil , iadare amirleridir. Yani onların talimat ve imzasıyla para kesilmiştir. Bu durmum onlar hakkınna görevlerini kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunma hakkını bana vermez mi?
Maşşımdan para kesildiğini öğrencince 15.02.2007 mal müdürlüğü muhasebe servisinden maaş bodrosunu aldım ve kişi borcu adı altında 427 YTL kesinti gördüm. Bunun üzerine hem mal müdürlüğüne hemde milli eğitim müdürlüğüne kurumum kanalıyla dilekçe gönderdim. Dilekçemde maaşımda kesinti olduğunu bu kesintinin neden yapıldığının tarafıma açıklanmasını ve tararafıma geri ödenmesini istedim. Dilekçeme henüz yanıt alamadım. Ancak iki iadre anlaşmazlığa düşmüş dilekçeme yazacak yanıtı henüz bulamamışlardır. İki idarede topu birbirlerine atmaktadırlar. Bende şuan beklemedeyim. Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
İlla suç duyurusunda bulunmak istiyorsanız hakkınız.Ancak dilekçeye verilecek cevabı bekleyin yalnız dilekçenize 60 gün içinde cevap alamazsanız ikinci 60 gün içinde davanızı açmanız lazım.
Maaşımdan yapılan kesintini nedenini sorduğum dilekçelerime yanıtı hem Milli Eğitim Müdürlüğünden hemde Mal Müdürlüğünden aldım. Mal Müdürlüğü kesintinin resmi bir yazıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine bildirildiğini, bu yazıya istinaden de kesinti yaptıklarını ifade etmişler. Milli Eğitim ise "Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin" 05-30 Eylül tarihleri arasında fiilen görevde olan öğretmenlere ödendiğinden geri alındığını ifade etmiş. Tabi Sayıştay'ın bu konuda 3 tanene olumlu kararı mevcut. Mal Müdürlüğü ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü 27.09.2006 gün ve 26324 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2006/11058 sayılı “Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usül ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik” e dayanarak maaştan kesintiyi yaptıklarını söylüyorlar. Ancak yönetmeliği incelediğimde maaştan re'sen kesintiden bahsetmiyor. Yönetmelik kişi borcunu sulhen ödemesze dava açlıması gerektiğini söylüyor. Konuyu sendikam aracılığı ile avukata bildirdim. İdare Mahkemesine dava açacağım. Şuanda dava dilekçem yazılıyor. Ancak bir sonuç alsam da almasam da hem Mal Müdürü hem de İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Ancak kendimi de korumak istiyorum. Suç duyurusunda bulunduğum taktirde şahsıma herhangi bir zarar gelme durumu olur mu? Ceza alma , sicilimin bozulması v.s. gibi. Sonuç itibari ile İlçe Milli Eğitim Müdürü amirim konumuda. Bu konudaki görüşlerinize ihtiyacım var. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Konu volkan67 tarafından (08-03-2007 Saat 21:24:56 ) de değiştirilmiştir.
Merhabalar, yaklaşık 2450 m2 alana sahip arazimiz üzerinde 1958 yılında inşa edilmiş bir okul bulunuyor. Tapu kaydında herhangi bir şerh ya da farklı...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Şahsa ait arazi üzerinde bulunan...
14-05-2025, 22:25:33 in Gayrimenkul Hukuku