Sizlere avukatlar adına, hukuk adına yüz karası olarak nitelendirdiğim bir olayı açıklayacağım.
Ben babamdan kalan 4 mülkün(2 daire 2 dükkan) 1/4 hissedarıyım. Hissedarlardan bir tanesi bana ve diğer 1/4 hissedara avukat kanalıyla noterden ihtarname göndermiş.
Bu ihtarnamede;
1-Bu Avukatın (!) müvekkili, miras bırakanı tarafından müvekkil hissesine düşen miras payını ve gelirlerini miras kalma tarihinden itibaren alamamaktadır.
2-Oysa siz DAİRE VE DÜKKANLARIN KİRALARINI almaktasınız ve intifaındanda yararlanmaktasınız. Miras kalma tarihinden itibaren aldığınız kira bedellerinin ve bundan sonraki kira bedellerinin 1/4 hissesini 48 saat içinde müvekkilime göndermenizi ihtaren talep ederiz.
Şeklinde bir ihtarname geldi.
Bir hukuk adamı, ben bu iki daire ve dükkanın kira gelirlerini şimdiye kadar hiç almadığım üzerime hiç bir zaman kira kontratı yapılmadığı halde, ve 3 mülkün kira kontratı Annem üzerine yapılmışken ve kiraları o almaktayken böyle bir itham ve iftirada nasıl bulunabiliyor.
Bu dükkanlardan birini avukatın müvekkili resmi kayıtlı işyeri olarak kullanıyorken yani benim 1/4 hissedar olduğum yeri benden izinsiz kullanıyor iken, benden almadığım kiraların 1/4 'ünü nasıl oluyorda bir sözlü ifade ile isteyebiliyor. Elinde kontrat yok belge yok benim aldığıma dair. Bu avukatın "Kiraları siz almaktasınız" diyerek Böyle bir itham ve iftiraya hakkı varmı? Bunun cezai yaptırımı nedir?
Bir hissedar diğer bir hissedarı bu kadar kolay belgesiz kanıtsız suçlayabilir ve hak iddia edebilirmi?
Bu durumda bu avukat hakkında tazminat davası açmayı düşünüyorum.
Bu ihtarnameye karşı ne tür bir işlem yapmak uygun olur..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Meslektaşımız,kuvvetle muhtemel kendi müvekkilinin beyanları ve belgeleri ile bu ıhtarnameyi hazırlamıştır.
İçerik belli ki sizi üzmüş ve sinirlendirmiş. Yanlışlıklar var ise mutlaka siz de bir meslektaşımızdan yardım alarak karşılık verebilirsiniz ve vermelisinizde.
Bence gidip o avukatı dövün (!) O kim oluyormuş ki size sizin gibi ulu ve yüce bir insana böyle bir ihtarname gönderebilir. Hatta iftiradan dolayı avukat hakkında TCK 301. maddeden dolayı dava da açabilirsiniz. İsterseniz trilyonluk tazminat davası da. Peeh avukat da kim oluyor ki???
fırat bey lütfen kendiniz gelin.
vatandaş soru sormuş. Elbette avukat böyle yapmaz.
Bir dava geldiğinde, önce araştırma yapacak. Hissedarlar kim araştıracak, sonra gidip kiracılarla konuşacak, kimin kaç paraya kiraya verdiğini araştıracak. Gerekirse kira bedeli için tesbit yapacak. Kimlerin kullandığını öğrenecek. Müvekkili ne demiş önemli mi? Avukat müvekkili adına iş yapmıyor ki, sorun neyse çözecek ona göre hareket edecek.
Haa mahkemeler ne iş yapar derseniz onu bilmem işte. Hukukçular bilir.
Sayın ibrahim, dö demek ayıp ama siz avukatı şikayet edin bana kalsa. Gerekçe olarak da müvekilinin beyanına göre ihtar çekti diye yazarsınız
Sayın Av. Fırat Bayındır,
Sizinde hiç olayın gelişimini irdelemeden sadece meslektaşınızı koruma içgüdüsüyle hareket etmeniz ve onu koşulsuz şartsız desteklemeniz gerçekten mesleğiniz adına üzücü.
Ben sizide aynı noktada hatta alaycı bir tutumla isterseniz şunu yapın, buda olabilir tarzı gayri ciddi yaklaşımınızdan mesleğin kimlerin eline kaldığını ibretle anladım.
Yani size göre ben ulu ve yüce bir insan(ne demekse) olmadığıma göre, bu arkadaş müvekkilini memnun etmek, kırmamak veya başka gayelerle(!) bana aklına gelen, mesnetsiz, belgesiz, kanıtsız hertürlü isnatta bulunabilir ve ihtarname gönderebilir, para talep edebilir hiçbir mahsuru yok öylemi..
Vah benim ülkemin genç zavallı hukukçuları vah....Hani onur, haysiyet, gurur, meslek ahlakı!!! Onlarda ne demek der gibi baktığınızı biliyorum bu satırlara...Yani para için her şey mübah. At yalanı kap parayı..Bu kadarmı ucuz bu meslek... Evet sizlerle maalesef...
Mesleğini onuruyla, gururuyla, haysiyetiyle yapan hukukçulara lafım yok.Allah onların yollarını açık etsin...
Bir hukuk adamı kendisine gelen böyle bir talebe karşı peki ama bu hissedarın bu parayı aldığına dair elinde belge, kanıt veya herhangi bir ispat unsuru varmı diye sorma gereği duymazmı müvekkiline.
Arkadaş ihtarnamede oradan "KİRA BEDELİNİ ALMAKTASINIZ" diyor. Peki bunu nasıl hangi yöntemle tespit ettin. Elinde hangi belgeler var. Yoksa bir süre düşünüp, tahminen bu olsa olsa böyle olmuşturmu dedin..
HANİ ADIMA KİRA KONTRATI, HANİ KİRAYI ALDIĞIMA DAİR ÖDEME BELGESİ.. BELGE NEREDE BELGE...
Benimde 1/4 hissedar olduğum işyerini rızam olmadan resmi işyeri adresi olarak gösterip yıllardır ve şu anda hala kullanan kendi müvekkili..
Benim oranın kirasıyla hiçbir alakam yokken, bunu bir hukuk adamı nasıl yazılı ihtarname konusu yapabiliyor..
Banada müvekkilim öyle söyledi ben ne yapayım mı diyecek yarın ...
Bu meslek çocuk oyuncağı değil tam tersine öyle alaya alınmayacak kadar ciddi bir iştir...
Bu ülkede hukukun üstünlüğünün sağlanması bu şekilde bu anlayıştaki hukukçularla mümkün olmayacağı açıktır. Eğer hukukçuların düşünceleri bu arkadaşınkiyle kesişiyorsa biz bu ülkede adliyelerde yaşanan dehşet sahnelerini izlemeye devam ederiz.
Sizin anlamadığınız şey, müvekkilinden aldığı bilgi ve talimat dairesinde avukatın VEKİL sıfatıyla hareket ettiğidir. Avukat laf olsun diye size ihtarname göndermemiştir, müvekkilinin talebi doğrultusunda işlem yapmıştır. Sonuçta siz de belki bir avukat vasıtasıyla ihtarnameye cevap verecek ve ihtarnamede yazılanlar gerçek değildir diyeceksiniz. Daha doğrusu sizi temsilen avukatınız yazacak. Ozaman da karşı tarafınızdaki bu kez de sizin avukatınızı yalancılıkla mı suçlamalı?
Allah size akıl ve izan versin ne diyeyim.
Eğer hukukçuların düşünceleri bu arkadaşınkiyle kesişiyorsa biz bu ülkede adliyelerde yaşanan dehşet sahnelerini izlemeye devam ederiz.
Doğrusu bu sözden bir şey anlamadım ben... açıklarmısınız...
Sanırım bu siteye üye olduğumdan beri en sık kullandığım cümle " Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olmak " üzerinedir. Bilenleriniz vardır. Söz Rahmetli Ugur Mumcuya aittir. Kendisi araştırmadan öğrenmeden üfürenler için söylemiştir. Buradaki arkadaşımız NERDE BU DEVLET NERDE BU MİLLET diye höykünürken keşke Avukatlık mesleğini ve ilkelerini gerekli dökümanlardan bakıp inceleseydi.
Belki o zaman anlayabilirdin Avukatlık Adalet dağıtan değil adaletin yerine gelmesine yardımcı olan kutsal bir meslektir.
Ne olduğunu bilmeden höykünen ve hakaret eden arkadaşımızın sandığı gibi değildir.
Avukat müvekkili adına ve namına işlem yapar. Kendisine müvekkili tarafından belirtilen beyanlara göre işlem yapar. İhtarname keşide etmek için gerçek olup olmadığını , belge olup olmadığını araştırmak zorunda değildir. Kaldıki böyle bir belge olmak zorunda bile değildir.
Bu bilgisiz arkadaşın düşündüğü gibi düşünüyor olsak TÜm icra dairelerindeki belgeye dayanmadan icra takibi yapan icra memurları da ahlaksız, onursuz saymamız gerekecekti.
Ne diyeyim sevgili fırat ağabeyimizin dediği gibi " Allah size akıl ve izan versin"
Tayfun Bey,
Ben her ne kadar sizin kadar derin hukuk bilgisine sahip olmasamda Avukatların mahkeme yerine karar veremeyeceğini bilecek durumdayım , fakat verilecek kararlara tasarruflarıyla etki edip rol oynayacağını bunu yaparkende gerçeğin ortaya çıkması için üzerine düşeni yapması gerektiğini anlatmaya çalışmıştım.
Her ortaya çıkıp avukata başvuran ve istediği gibi suçlama yapan itham eden almadığı parayı ver bakalım diyen kişiye bir hukukçununda bu kadar kolay alet olmasını ve hemen sarılıp ihtarname göndermesini doğru bulmadığımı belirtmek istemiştim..
Böyle bir durumda yasal olarak belgeye ihtiyaç duyulmasa bile bir hukukçunun kötü niyetli kişilere alet olup telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açmamak adına çok daha titiz davranması gerektiğini düşünüyorum.
Biz o sizin bahsettiğiniz yazarların kitaplarını okuyarak büyüdük. Fakat hiç bir zaman kendimizi, başkalarının üstünde alim, ulema sayarak insanları küçümseyerek toplumdan soyutlamadık.
Bilgi sahibi olmak için kütüphanleri hatim etmek yetmiyor maalesef. Hukuki sorunlarına çözüm bulmak için ortaya çıktığın toplumun yapısını ve yaşadığı hukuki sorunlarıda yakından öğrenmek gerekiyor.
Siz alaya alıpta nerde bu devlet -millet diyorlar hala diyeceğinize de oturun o adliye koridorlarında yaşanan rezaletlerin sebebini düşünün ve üzerinize düşen sorumluluklar neler bir araştırın.
Sizin ne olmuş ne var bunda avukat işini yapmış dediğiniz olayda bir insan canından oluyordu. Siz bu kadar toplumdan kopuksunuz işte. Böyle bir olayın nereye varacağını tahim etmek için toplum bilimci olmak gerekmiyor. İnsan olmak yeter.
Allah bu ülkeyi bu toplumu sizin gibi hukukçulardan korusun.
İbrahim Bey, el insaf avukatlık kurumu karar merci değildir.Size hukuki bir talep ile gelen insanı sorguya çekmek iddialarını ispat etmesini istemek gibi bir saçmalık düşünülemez bile,düşünün ki siz bir avukata boşanmak için başvurdunuz eşinizin sorumsuzluğunudan ve daha bir çok geçimsizlik sebebinden bahsediyorsunuz yani şimdi avukat dava açmadan önce sizin ev halinizi gözlemeli mi yada tanık mı dinlemeli ki ,ha bide belgeler herzaman doğruyu yansıtmaz bir karara varmak için karşı tarafta dinlenmelidir mahkemeler de bunun için var zaten bence böle teknik konularda ahkam kesmeden önce biraz daha bilgi sahibi olmalısınız.
Merhaba, Forumunuza yeni kayıt oldum ve aklımda uzun süredir bulunan bir soruyu sormak istiyorum, kısaca olaydan bahsetmek gerekirse bundan bir sene...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları