Solidworks Lisanssiz kullanımi yanlış adreste arama
Selamlar, bir konu hakkında bilginizi almak istiyorum. Benim kendi A adında bir şahıs şirketim var. Ticaret yapıyorum. Sürekli iş yaptığım bir otomasyon firması da B firması olarak vereyim. Birisi benim A firmami şikayet ediyor ve kaçak solid kullandığımı söylüyor. Fakat nasıl oluyor ise adres olarak B firmasının adresini veriliyor. Tabi mahkeme kararı ile adrese aramaya gidilmiş, oradaki çalışanlar adres doğru ama firma ismi yanlış. Burada bu isimde bir firma yok diyorlar. Vergi levhasını getirip gösteriyorlar. Yine de arama yapılıyor ve oradaki mühendis bir arkadaşın şahsi bilgisayarında 1 adet Solidworks lisanssız buluyorlar. Buradaki mühendis çocuk 2021 yılında işe girişi var, program sadece 2019 yılında bir kere açılmış bir parçaya bakılmış ve birdaha açılmamış. 2019 yılında bir üniversitede okurken hocaları tüm sınıfa yükleyip bir kaç çizim göstermiş. Tespit ise 2024 yılı ortasında yapılıyor. Tutanaklara da aynen bu şekilde yazılıyor. 2019 yılında açılmış ve bir veya iki kere kullanılmış diye. Sonra önce benim A firmamı mahkemeye veriyorlar. Bende güzelce o adreste ticari bir faaliyetim olmadığını kanıtlıyorum ve dava düşüyor. Daha sonra o adresteki B firmasına dava açıyorlar ve yakında dava görülecek. B firması da benim yüzümden aramaya gidildiğini ve benden talep edeceğini istedi. Yasal olarak tabiki böyle bir hakları yok ama onları mağdur etmek istemiyorum. Şimdi öncelikle bu B firması bir elektrik otomasyon firması, Solidworks tasarım programı ile ilgili hiçbir ticari işleri yok. Sadece elektrik otomasyon işleri yapıyorlar. Ayrıca kendi işlerinde kullandıkları tüm programlar da lisanslı. Ve çalışan kendi bilgisayarına 2019 yılında üniversitede yüklemiş. Şirkete girişi 2020. Bilgisayarın adı da kendi şahsi adı ve programın en son kullanıldığı tarih de şirkete girişinden önce. Biz bunu solid e anlattık bizim bunu kullanmadığımız belli boşuna program aldırmayın, kendiniz incelediniz bizim işlerimizle alakalı program bile değil. sizin derdiniz hakkınızı aramak mı yoksa yuttuğunuza itelemek mi dedik. Malesef tek dertleri ne koparırsak. Birincisi bu ilk tespit yapılırken, adres doğru ama benim firma adına gelinmiş fakat orada B firması var, bu tespiti usulsüz kılmaz mı. İkincisi mahkeme gerçekten ticari faaliyetimiz olmadığını, bizim sektörümüzle uzaktan yakından alakalı olmadığını, çalışanın gerçekten üniversitede yüklediğini ve bizim işe gidiş tarihinden itibaren hiç kullanmadığını göz önüne alıp bizi haklı bulur mu. Yoksa direkt olarak bizene kardeşim burada crackli solid var mı der. Birde şunu sormak istiyorum bunlar nasıl resmi adrese bakmadan benim şirketim diye benim müşterime gidip arama emir çıkartıp arayabiliyorlar. Birde oradaki herkese benim firmamın kaçak solid kullandığını felan söylemişler. Burada tazminat hakkı doğmuyor mu. Bi yardımcı olur musunuz
Cevap: Solidworks Lisanssiz kullanımi yanlış adreste arama
bekironurozden35 rumuzlu üyeden alıntı
...bizi haklı bulur mu. Yoksa direkt olarak bize ne kardeşim burada crackli solid var mı der.
Aynen öyle der.
peki firma ile anlaşıp tek kullanıcılık lisans almayı neden düşünmüyorsunuz? Sonuçta mahkeme sonrası dava masrafları ve lisans ücreti toplamı çok daha yüksek miktarları bulabilecek.
Cevap: Solidworks Lisanssiz kullanımi yanlış adreste arama
Selamlar. Görüştük fakat çok yüksek ücret talep ettiler. Açıkçası kullandığımız bi program olmadığı için almak da istemedik. Hani en ufak işimize yarayan birşey olsa alalım ama yok. Şimdi tutanakları tekrar inceledim. Çalışanın bizim şirkete girişi 2020 yılı. Program 2019 yılında kurulmuş bilgisayara. Bilgisayarın adı da çalışanın ismi ve soyismi. Program ile 2019 yılında bizim şirkete girmeden önce 3 bin den fazla çizim yapıllmış. Bizim şirkette çalışmaya başladıktan sonra, 2021 yılında sadece 1 kere giriş yapılmış. Onun dışında 2025 e kadar hiç giriş yapılmamış. Bu 1 kere açılan parçanın da bizim ticari faaliyetimizle alakası yok. Şimdi bu dava da bizim bu programda ticari faaliyet yapmadığımız aşikar. Ama yine de 1 kere de açılmış olması bizi haksız yapar mı.
Mahkeme kararıyla belirlenmiş olan nafaka tutarlarını eksiksiz ödemeniz gerekir. Nafaka alacağı haciz dahi edilemezken , her ne sebeple olursa olsun...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
find this
13-06-2025, 16:56:34 in Askerlik Hukuku