İyi günler, akşamlar, geceler;

Direk soruma gireyim.

Suçlanmam: Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma Suçu (tck 123)

İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde SANIK olarak bulunduğum dava "şüpheden sanık faydalanır" ilkesinden BERAAT'la sonuçlandı ama itiraz yolu açık tutuldu. Karşı taraf tabi ki itiraz etti (6 Ocak 2025). Bugün (28 Mart 2025) 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dosya açıldı. Diğer dosya da halen açık. İkisinin de UYAP sistem üzerindeki belgeleri birebir aynı, taraflar aynı.

E-devlet üzerinden 38.Asliye için yazan durum: Gerekçeli Karar Yazıldı ; 44.Asliye için yazan durum : Tevzi Biriminden İlk Açılış .

Nasıl bir beklenti içinde olmam lazım?

Konuyu da az kapalı şekilde anlatayım. Komşu problemi. Gürültülerini şikayet ettim. Kendileri daha şiddetli gece ard arda devanlı beni uyandırdılar. Sinirden patladım. Kendi çapımda kendi evimde enerjim bitene kadar sövdüm. Yatağımı salona taşıdım. Karşı taraf bunu günlerce, haftalarca, aylarca yaptığımı belirten belgeyi, bitişimde olmayan dairelere bile gidip imzalattı. İstanbul'da olmadığım zaman süresi içinde suçlamalar var. Karşı tarafın delili o imzalı belge ve etrafta çektiği çöpler. Suçlanmamsa devamlı TV, müzik, tekrar eden bir şeyle vurmak(?), gizli görüntü alıp dağıtmak, etrafı pisletmek; ayrıca kendisi beni uyarmış(!), kapıma da polis gelmiş(!), misli ile ceza hak ediyormuşum. Tek yaşadığım ve kiracıları tanımadığım için kolay hedef olduğumu düşünüyorum. Mayıs 2024'den beri bunları öğrenince tükenmiş olduğumu belirtebilirim.

İyi kötü yorumlarınızı bekliyorum. Vicdanım yapmadığımı bildiklerimden dolayı hür olsa da, pek anksiyete rahat hissetmeme izin vermiyor. :-) Kötü sonuçlanması durumunun en üstünü yüklenmek için bir sosyal dayanağım yok.
Teşekkürler, İyi de Bayram dilerim, Biraz yağmurlu İstanbul ama hava güzel.