TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUN'DAN İHALE İLE BİR GAYRİMENKUL ALDIM. HANİ ŞU BATAN BANKALARA EL KOYAN KURUM. İHALE ŞARTNAMESİNE GÖRE BANA 3 AY İÇERİSİNDE TAPU DEVRİ YAPMASI GEREKİYORDU. SÜRE DOLALI 15 GÜN OLDU VE HALA TAPU DEVRİNİ GERÇEKLEŞTİRMİYORLAR.
NASIL BİR HUKUKİ YOL TAKİP ETMELİYİM. DAVA AÇMAM GEREKİRSE MADDİ MANEVİ NASIL BİR DAVA OLMALI VE NEREDE DAVA AÇMALIYIM. GAYRİMENKUL ANTALYADA TMSF İSTANBULDA YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
Batan bankalara el koyan kurum değil de, faaliyet izni kaldırılan ve bankaların kendisine devredilen kurum desek daha doğru olacak. Genel kural olarak mülkiyet ihale anında alıcıya geçer. Tapuya geçen tescil bildiricidir, kurucu değildir. Bu yüzden TMSF'ye uyarı gönderdikten sonra tapuda düzeltme davası açabilirsiniz kanaatimce.
fonun 6183 sayılı yasaya göre yapmış oldtuğu satışlardan değil anladığım kadarı ile mülkiyeti fona intikal etmiş taşınmazların ihalesi ise ilgiili kuruma bir ihtarname göndererek taşınmazın adınıza tescilinin sağlanmasını aksi halde ödediğiniz bedellerinin iadesini isteyiniz
Konuyu biraz daha detaylı anlatmamda fayda var sanırım. Benim aldığım gayrimenkul 15 hissedar bankaya ait. Batan bankaların hisseleri TMSF ye geçiyor. TMSF de yetkisini kullanarak bu gayri menkulü ihale ile satıyor. Şu anki sorun diğer hissedar bankalar dan satış için vekaleti hala vermeyenler var. En azından bana verilen bilgi bu. Şimdi ben bu parasını ödeyip aldığım gayrimenkulü satmak istiyorum. Fakat tapu tescili adıma olmadığı için bunu gerçekleştiremiyorum. Alıcı kişi parasını ödeyip tapusunu almak istiyor. TMSF daha önce bana ihaleyi kazandığımı ve parasını ödemem gerektiğini ve tapu devri için gerekli belgeleri göndermemi bir yazı ile bildirmişti. Bende bir yazı ekinde gerekli erakları 3 ay önce kuruma gönderdim. Neticede biz müşterisi olan bir malı tapusu benim olmadığı için şuan satamıyorum. Bu anlattığım olaylar neticesinde biraz daha yol göstererici bilgi vermenizi rica ediyorum.
TMSF; Bankacılık Kanunu ile Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerinden yararlanarak bu satışları gerçekleştirmektedir.
Bu satışlarda, bir Satış Kurulu oluşturulmaktadır. Bankacılık Kanunu'nun, özellikle 134. maddesini incelediğimizde; hele son cümlesinde, açıkça, tescile tâbi işlemlerde Kurul tarafından gereğinin yapılacağından bahsedilmektedir. Yani; satış şartnamesine uygun ve kesinleşmiş bir ihale varsa, Kurul, tescilin yapılması için Tapu'ya yazı yazmalıdır.
Bunu yapmadığı hallerde de; hem bu ve hem de bu eylemden kaynaklı zarar var ise o, dava edilebilir.
Ben; sizin bir yerlerde bir atlama yaptığınızı düşünüyorum. Ancak, belgeler incelendiğinde size ayrıntılı bilgi verilebilir ve hukuki yardım sunulabilir. Bu nedenle; en yakınınızdaki bir avukat melekdaşımızdan yardım almanızı önemle öneririm.
TMSF ye tapu devrini yapması için ihtarname çektim. İhale şartnamesine göre tapu devri için gerekli süre bittiği için maddi manevi dava açaçağımı 3 günlük süre içinde tapu tescilinin gerçekleştirmelerini talep ettim.
Ben TMSF nin kendi iç işlerinden kaynaklanan sorundan dolayı tapu devrini uzun süre yapamayacağını düşünüyorum. Tapunun adımıza tescili için ayrıcada maddi manevi dava açmak istiyorum.
Mehmet bey fon iki tip satış gerçekleştirmektedir. Birincisi alacakların tahsili için 6183 sayılı yasaya göre yapılan satışlar diğeri ise gerek mülkiyeti fona ait olan veya halefiyet nedeni ile fona intikal eden mal varlıklarının satışı.
Birinci halde satışın nasıl yapılacağı 6183 sayılı yasa, bankacılık yasası ile ekonomik bütünlük arz eden malların satışına ilişkin yönetmelik gereğince belirlenir
İkinci halde ise dayanağı 6183 değil sadece bankacılık kanunu olup ayrıca gayrimenkul dairesinin yönergeleri doğrultusunda yapılır. Buradaki usul rızai bir satıştır koşullarını kendisi belirler
Soru soran üyemizin satışı ise ikinci halde ki satışa girmektedir.
05 eylül 2007 tarihinde çalışmaya başladığım firma 18.08.2011 tarihinde beni işten çıkardı normalde tazminatım işe ilk giriş tarihinden hesaplanması...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku