arac kredisi kullanarak bir otmobil aldım daha sonra aracla kaza yaptım aracım pert oldu bankaya sigorta sirketinden para geldi bankaya kredi borum dururkende banka yanlışlık yapıp parayı tarafıma ödedi bende sigortadan arabayı satın aldım yanlız bu işlemler için ben herhangi bir yere imza atmadım arabam pert olduktan sonra yeniden trafige kayıd olması gerekiyor imiş daha sonra ben krediyi ödeme güçlüğü çekince banka icra işlemi baslattı kefilin banka hesaplarına el koydu sorum su banka perte ayrılan aracın parasını nasıl olurda bana öder ayrıca arac pert oluysa kefilin yasal yükümlülüğü kalkması gerekmiyomu nihayetinde arac pert olmuş sigorta sirketide arac borcunu bankaya ödemiş bankanın yapmış olduğu hatayı kefilin cekmesimi gerekiyor cevaplarınız için tesekkürler
oguz bey merhaba
ben yaklaşık 10 yıldır sigorta işi ile uğraşıyorum yani mesleğim sigortacılık.
karşılaşmış olduğunuz durum şundan ibarettir.
sigorta şirketiniz aracınız araç yaptığında borçlu olduğunuz bankadan muhafakatname ister (yani bankaya vadesi geçmiş borcunuzun bulunup bulunmadığına dair yazı, eğer vadesi geçmiş borcunuz var ise banka bu parayı kendisine de isteyebilir).anladığım kadarıyla bu işlem benim söylediğim gibi gerçekleşmiş ve sigorta hasarınızın parası banka hesabınıza yatmış.ama bankasizebu parayı iade etmemiş siz kendi isteğinizle çekmiş olmalısınız.keza gidip sigorta şirketinizden aracınızın hurdasının size satılmasını talep etmişsiniz.bu işlemi yaparken diyelimki aracınızın ikinci elpiyasa değeri 15,000 ytl. (yani sigorta şir.size ödeyeceği para) aracınızın hurda değeride 4,000 ytl. siz sigorta şir. ile aracın hurdasının size satılmasını kararlaştırmış iseniz sigorta şirketiniz 15,000 ytl den 4,000 ytl hurda bedelini düşerrek bankaya hesabınıza 11,000 ytl yatırmış olabalir, genelde bu işlem böyle olur.yani sigorta şirketi doğru işlem yapmıştır ve hasar parasını banka hesabınıza yatırmıştır.paranın hesabınıza yattığı anda da bankaya vadesi geçmiş borcunuz yok ise bankada hesabınıza yatan paraya dokunmamıştır.sizde banka bu parayı kredinize kesmediğiiçin çekmiş olabilirsiniz, bu da doğrudur.bu işlemler geçtikten sonra banaya vadesi geçmişborcunuz oluşmuşsa ve ödememiş iseniz bankada doğal olarak sizin ve kefilin hesaplarına bloke koyabilir.bankanın burda yapmışolduğu işlemde de hata yoktur.
burada hata sigorta şirketinin hasar parasını banka hesabınıza yatırdığınızda o parayı hesaptan çekmek olabilir.para hesabınıza yattığında banka memurunu uyarıp bu parayı kredinizekesilmesini isteseydinizbu durumla karşı karşıya kalmayabilirdiniz.
bu arada bu işlemleri yaparken herhangi bir yere imza atmadım demişsiniz.bankadan parayı alırken imza atarak para çekebilirsiniz.
son olarakda arabam pert olduktan sonra yeniden trafiğe kayıd olması gerekiyormuş demişsiniz, araç pert olduktan sonra yeniden trafiğe kayıt yapılmaz çünki aracın kaydını tarfikten sildirmiyorsunuz.
yani işlemlerin yapılışında hata görünmüyor, yapacağınız en iyi şey iyi niyetli birşekilde banka avukatıyla görüşerek ödeme planı belirlemek.
kaza yaptıktan sonra aracın pert olacak demişlerdi ve bende 3 taksitini yatırmamıştım yani günü gecmiş 3 taksitim vardı pert için ödenen para bankaya yattıktan tam 22 gün sonra ben bakaya gittim ve birde baktıkkı 12000 ytl borc günlük faiz işliyor ve amcalar sigortadan gelen parayı vadesiz hesapta bekletiyolar bende paranın tamamı borcumdan duşulup kalan parayı benden istemeleri gerekiyolar diye biliyorum ama durum böle olmadı ben günü gecmiş olan taksitlerimi bu gelen parayla yatırdım kalanını bana iade ettileryani esasında pert olan aracın tüm borcunu almaları gerekiyolardı burada bankacı amcaların bir hatası yokmu ve bu hatadan kefilin bası agrıdı benim sorumda bu simdiden cok tesekkur iyi çalışmalar
sayın Eyilik öncelikle ilginizden dolayı tesekkur ederim anladığım kadarıyla olay söyle oluyo sahısın biri arac kredisi kullanarak araba alır ve bu arac pert olursa banka yetkilileri YANLIŞ ödeme yapıp parayı bankaya olan borca sayması gerekirken borcluya ödüyo ve daha sonra borclu borcun taksitlerini ödemediği için hiçbir seyden haberi olmayan kefilin bankanın yaptığı bu yanlış ödemeden dolayı bası ağrıya biliyor ne güzel istanbul
Sayın oğuz33
Bankadan aldığınız kredinin 3 taksidi geçmiş. Banka sizin tüm borcunuzu almayarak, size iyilik yapmış. Taksitle ödemeniz için parayı size vermiş. Ama siz parayı alıp taksitleri ödememişsiniz. Şimdi de bankayı suçluyorsunuz. O zaman parayı almayıp, borcuma mahsup edin diye iade etseydiniz bu sorunlar olmayacaktı.
İşlem yanlış olup, banka günü geçmişl borölarınızı da kesmeyip tamamını iade etseydi yine siz, kredi borcunu ödemek zorundaydınız.
Banka kredisiyle alınan araçlara bankalar müşterilerine kasko sigortası yaptırma zorunluluğu getirmektedir ve düzenlenecek kasko poliçesine de "daini mürtehin" şartı isterler. Eğer poliçede bu şart olduğu halde sigorta şirketi bu durumdan bankayı haberdar etmeksizin hasar tazminatını araç sahibine ödemiş ise burada bankanın değil sigorta şirketinin kusuru ve sorumluluğu olmalı kanaatindeyim. Zira bu şerhi taşıyan bir poliçede hasar tazminatının alacakllısı araç maliki değil krediyi veren bankadır.
Yok eğer "daini mürtehin" şartı olmaksızın banka bu poliçeyi kabul etmiş ise o zaman ne bankanın ne de sigortacının sorumluluğu olamaz.Sorumluluk, kredi taksitlerini zamanında ödemeyen borçluya ve dolayısıyla kefile aittir.
Poliçe taksitlerinin zamanında ödenmediği ancak bir hasarın da meydana geldiği durumda sigortacı tüm primleri mahsup ederk hasar tazminarını ödeyecektir.
Taşıt kredisi taksitlerinin ödenmesinin hasar ile bir ilgisi yoktur. Kredi taksitlerinin aksatılması halinde banka hem kefilden hem kredi borçlusundan alacağını isteme hakkına sahiptir. Kredi borcu banka tarafından hasar tazminatına mahsup edilmiş olsaydı kefil de bu oranda borçtan kurtulurdu.
Hem hasar tazminatını bankadan alıp hem de kredi taksitlerini zamanında ödememek sonra da bankacı amcaları veya sigortacıyı suçlamak nasıl oluyor anlayamadım.
Sözün özü "İstanbul güzeldir".
sayın atay ve sayın bayındır öncelikle ilginizden ve acıklamalarınızdan dolayı sizlere tesekkur ediyorumyanlız benim sigortacı amcalara hiçbir lafım yok zaten onların bana ve kefile yapmış oldukları herhangi bir yanlışlıkda yok yanlız sayın bayındırın acıklamasında "Kredi borcu banka tarafından hasar tazminatına mahsup edilmiş olsaydı kefil de bu oranda borçtan kurtulurdu." diyor işte benim sormak istediğim bu bankanın borcun tamamını alma fırsatı var iken hangi mantıkla borcu olan aracın parasını musterisine ödeye biliyor yok böyle ödemesi normalse neden daini mürtehin sartı arıyolar ozaman aramasınlar banka md insiyatifi dahilinde para müşteriyede ödene bilir sartı olsun belkide banka md bana sana bu parayı ödeye bilirim fakat bana 1000 ytl verirsen dediyse ve bende bu olayı bir türlü ispatlıyamıyosam ve banka md benden bu parayı alıp daini mürtehin sartı nı göz ardı edip ödemeyi yapan memura bu parayı musteriye öde diyip aradan zaman geçip bende taksitlerimi aksatınca ödemeyi yapan memuru görevden uzaklastırılırsa bunların sorumlusu ben mi olacam yanibankamd amcanın hiçmi sucu günahı yok
NE GÜZEL BANKACILIK NE GÜZEL İSTANBUL
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku