2015 yılında bir kişiden senet almıştım, ödemeyince icraya verdim. Bu dolandırıcı borçlu kişi borcunu ödemediği gibi imza bana ait değil dedi. Senette sadece iki adet imzası vardı, diğer kısımlar avukat tarafından dolduruldu, adresi ismi vs. Yanımda imza atmasına rağmen, attığı sallama imza yüzünden kriminal ve adli tıp imzanın borçluya ait olmadığına hükmederek, bana dolandırıcılıktan ve resmi kurumları alet etmekten 2017 yılında toplamda 2 yıl 8 ay ceza verildi ve hagb kararı uygulandı.
2022 yılında süre doldu, kaldırılması için dilekçe verdim, ağır ceza mahkemesi diğer mahkemelere yazı yazdı, 2018 yılında 17 yaşındaki kız ile birlikte evime gelen 25 yaşındaki kız arkadaşım ile alakalı benim de dahil olduğum reşit olmayan kızla ilgili bir dosya daha oluşturuldu. Kızın yaşından şüphelendiğim için aramızda hiçbir şey geçmemesine, kendisi ve ben de bu durumu beyan etmemize rağmen kızın farklı kişiler ile birlikte olması ve birlikte olduğu evine gittiği kişileri tek tek belirtmesi sebebi ile birlikte olmasam da evime geldiği için şüpheli olarak emniyette ifadem alındı ve dosyaya adım yazıldı.
2018 yılından beri hiçbir gelişme olmadı, ne mahkeme ne dava görmedik, dosya şüpheli bir çok kişinin ifadesi alınacağı gerekçesi ile yıllardır uzadı.
Mahkeme, kararında bu dosyada şüpheli göründüğüm için, kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmasa dahi derdest olan dava yüzünden hagb kararının kaldırılması yönündeki talebimi reddetti.
GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
UYAP sistemi üzerinden yapılan incelemede; sanık hakkında .... Cumhuriyet Başsavcılığının 2018/... soruşturma sayılı dosyanın bulunduğu, sanığın mevcut dosyada şüpheli sıfatına haiz olduğu, ... Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosunun 14.04.2022 tarihli yazıları ile dosyanın henüz derdest olduğunun bildirildiği, Yargıtay Ceza Genel Kurulunun 15/01/2019 tarih ve 2015/1-330 Esas 2019/8 sayılı ilamının"Denetim süresi içinde kasıtlı bir suçtan mahkûm olunması durumunda hükmün açıklanabilmesi için bu ikinci suçun denetim süresi içerisinde işlenmesi ve kasıtlı bir suç olması yeterlidir. Deneme süresi içerisinde işlenen ikinci suçun bu süre içerisinde kesinleşmesi gibi bir zorunluluğa madde metninde yer verilmemiştir. Ancak mahkeme sanığın denetim süresi içerisinde işlediği kasıtlı suçtan verilen mahkûmiyet kararının kesinleşmesinden sonra hükmü açıklayabilecektir. İkinci suçun doğrudan ya da olası kastla işlenmesinin bir önemi yoktur. İkinci suçun şikâyete bağlı veya resen soruşturulan bir suç olması da sonuca etkili değildir. Yine ikinci suçtan mahkûmiyetin adli para cezası ya da hapis cezası olması yanında TCK'nın 50. maddesindeki seçenek yaptırımlara çevrilmiş olmasının da önemi olmadığı gibi kesin nitelikte olmasının da bir önemi yoktur. Kanun koyucu ikinci suçun kasıtlı bir suç olmasını yeterli görmüş, ikinci suçtan verilecek mahkûmiyet hükmünün niteliği konusunda bir sınırlama getirmemiştir. İkinci suçun taksirle işlenmesi durumunda ise, bilinçli taksir de olsa hüküm açıklanamayacaktır." şeklinde olduğu, anlaşılmakla; derdest soruşturma dosyası gözetilerek talebin bu aşamada reddine ve bununla birlikte kesinleşmiş suç ihbarı bulunmadığı için hükmün açıklanması konusunda da karar verilmesine yer olmadığına dair aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.
HÜKÜM//Yukarıda açıklanan nedenlerle;
1-Sanık ...'nun hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin kararın kaldırılması talebinin bu aşamada REDDİNE,
2-Hükmün açıklanması ya da düşmesi yönünden karar verilmesine yer olmadığına,
3-Karardan bir suretin talep edene TEBLİĞİNE....
Bu dava 5 yıl daha uzarsa 5 yıl daha hagb devam edecek midir? Mahkemenin kararı doğru mudur?
Saygılarımla.
Cevap: HAGB 5 yıl denetim süresinin mahkemece uzatılması
Karıştığın 2. olay ilk olaydan 1 yıl sonra 2018 yılında. 5 yıl içinde kasıtlı bir bir olaya karışmışsın. Denetim süresi içerisinde yeni bir suç işlenirse 2.suçun yargılamasının yapıldığı mahkemenin kesin mahkumiyet kararı sonrası ilk mahkemeye ihbarı üzerine HAGB dosyası yeniden açılır .Bu nedenle Dava 5 yıl sürerse HAGB 5 yıl bekler .Olay 2018 de değilde bu yıl olsaydı ancak o zaman düşerdi.
Cevap: HAGB 5 yıl denetim süresinin mahkemece uzatılması
Cevap için teşekkürler fakat ben çok aydınlanamadım, 2018 yılındaki olay için bir duruşma vs olmadı, tahminime göre de 2023 yılına kadar da bu dava sonuçlanmayacak. Silah taşıma ruhsatı için hagb kararının kaldırılması benim için önemli, bu sebeple istinaf vs bu sürenin bir üst sınırı yok mu? Yani dava 10 yıl bu şekilde veya daha uzun bir süre devam etse mecburen sonuçlanmasını mı bekleyeceğim yoksa haklarım belli bir süre sonra iade edilecek mi? Verdiğiniz cevaba göre bana göre mantıklı olan bu mahkemenin hagb kararını kaldırması olmalıydı çünkü zaten 2018 yılındaki davadan ceza alırsam ihbar durumu söz konusu ve ondan sonra tekrar yargılanmam gerekirdi. Suçun işleniş tarihinin üzerinden 7 yıl geçmiş, bir ömür bunu mu taşıyacağım..
İmar Kanunu Madde 33 te "...... Bu gibi hallerde verilecek müddetin on yıl olması, yapı izni verilmezden önce belediye encümeni veya il idare kurulu...
Curious about next-gen DeFi? Sky Money is transforming savings and rewards through the powerful Sky Protocol. From SKY token rewards to smart MKR to...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
2. küçük dairemde kira artış...
29-04-2025, 20:42:16 in Kira Hukuku