Memur statusunde kamu çalışanıysanız, 6772 sayılı kanun'un 4. maddesinde açıkça belirtilmiştir ilave tediye , çocuk yardımı vb ödemelere haciz uygulanamayacağı.
1457 sayılı yasaya göre işçi statusunde iseniz, maaş , ikramiye , ek ders ücretleri vb ödemelerin tamamının 1/4 ünden az olmamak üzere haciz uygulanabilir.
Eşimin babası bankaya borcunu odemedı ve icralık oldu sonrasında vefat etti eşim baldızlarım eşlerinizin masalarına ıcra yaparlar demişler onlarda reddi miras yapacaklar kayınpeder ın içralık borcu yuzunden benım maasıma icra konulurmu şimdiden teşekkür ediyorum yardım larınız için
Kayınpederiniz vefat ettiğinde borçları da miras olarak çocuklarına , eşine kalır eğer mirası red etmezlerse.
Eşiniz hayatta iken onun hiç bir borcu için sizin maaşınıza doğrudan haciz uygulanamaz, ancak size bununla ilgili bir ödeme emri geldiğinde süresi içinde borca itiraz etmezseniz, o borcu ödemeyi kabull etmiş olursunuz ve sonrasında sizin de maaşınıza haciz uygulanabilir.
kamu pers.ıscısıyım.Masımda hacz olup bır dosyanın maasım harıcınde tedıye ıkramıye egıtım ucretı mesaı vb odeneklerın tamamını kesmesı uzere bızzat mahkemeye ve cımere danısmam sonucu;mahkeme mudurlugu cevap olarak,benzerı odemelerın tamamnın kesılebılınegı hk kararra devam edecegını belırtmıstır.konuj hk dakı ılgılı kanun a uymadıkları kanısında sızlerede ne yapmama gerektıgı hk sormak ıstıyorum tesekkurler.6772 Sayılı Kanun'un 4. maddesinde ise; "fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri gibi esas ücrete munzam tediyelerin haczedilemeyeceği" belirtilmiştir. Bu durumda borçlunun ikramiyesinin de 1/4'ünden fazlasının haczi mümkün değildir.
öncelikle iyi akşamlar şimdiden özür dilerim konunun yeri burası mı tam emin olamadım fakat sizlere bir şey sormak istiyorum 2008 yılında başladığım kktc de bir özel üniversiteden maddi imkansızlık yüzünden ayrıldım.ayrılırken okul muhasebesine ödemelerde kolaylık sağlayıp sağlayamayacaklarını sordum kurul toplantısı sonucunda ödeme de kolaylık yapamayacaklarını dondurmak için basvurduğumda okul parasının neredeyse yarısını yatırmam gerektiği ve parayı yatırmaz iem kaydımın tamemen silineceği söylendi (yıl 2013).tabi maddi imkanlar el vermediği için dönem kaydı mı gerçekleştiremedim ve okulla ilişikliğim kesildi.artık ögrenci değildim.devlet üniversitesini de kazanamayınca çalışmaya başladım.aradan 7 yıl geçti tarih 04,02,2020 okul bana icra davası açmış sayın büyüklerim bu konuda ne yapabilirim.bu yazdıklarımın yeri burası mı bilmiyorum fakat şuanda çok madur durumdayım yardım edin.lütfen
....aradan 7 yıl geçti tarih 04,02,2020 okul bana icra davası açmış sayın büyüklerim bu konuda ne yapabilirim..
Borcunuzu ödemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.
Alacaklı vekili ile görüşerek faiz vs de indirim veya taksitlendirme yapma şansınız olabilir ancak.
Merhaba Ben fabrikada işçi olarak çalışıyorum maaşımdan icra kesintisi var . E vergi maaş hesabima bloke koydurmus kesintim varken böyle bişey yasalmi ayrıca bunu maaş hesabımdan nasıl kaldira bilirim yarimci olurmusunuz lütfen izlemem gereken yol nedir
SAYIN erdoğan ama nasıl olur senet yok cek yok ortada aradan 7yıl geçmiş o zaman euor 2,52 şimdi 6,61 fikirleriniz nedir bu konuda ?
O zaman euro şu kadardı bu zaman oldu bu kadar ın bir mantığı yok aslında.
O zaman ödemeniz gereken rakam ne kadar euro idi ise bugün de ödemeniz gereken rakam o kadar euro.
Okuldan ayrıldığınızda ödenmemiş borcunuz yokmuydu? Bu takip o ödenmemiş borcunuz için başlatılmamış mı?
,
asgari ücrete maaş haczi uygulaması 2015,
banka borcu maaşa haciz,
maaşıma haciz geldiğini nasıl öğrenebilirim,
maasa icra,
maasima haciz gelir mi,
https:www.hukuki.netshowthread.php97748-icra-borcu-maas-haczi-ve-bloke,
kredi borcundan maaşa haciz,
asgari ucretlinin maaşına haciz,
maasa haciz nasil konur,
maasa ne zaman haciz gelir,
maasa icra gelirmi,
asgari ucrete haciz gelirmi,
icra borcum ne kadar kaldı,
maaşa nasıl haciz konur,
maaşa haciz nasıl konulur,
icra maas,
maas haczinde tazminatin nekadari kesilir,
maaşıma haciz geldi zaman kesilir,
icra borcu,
emekli ikramiyesi kaç günde hesaba yatar
merhabalar kolaylıklar dilerim konuyu nereye açacağımı bilmediğimden burayı uygun gördüm.
kısaca anlatmak istiyorum; benim yaklaşık 1 yıl kadar önce...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku