Ailemize ait bir ev var ve bu evde sadece babam kalıyor (anne vefat) kardeşim yurt dışında yaşıyor.
annemin vefatında kardeşim bir beyanda bulunmuştu Allah göstermesin babam vefat etmesi durumunda
hemen o evdeki payımı isterim yoksa sana dava acar haciz getiririm demişti. Bu evde ikimizde %50 hak sahibi
olacagımızdan şunu teklif edebilirmiyiz (aslında birkac sorum olacak)
1) Ortak anlaşılacak bir fiyat ile ev satışa cıkartılıp satışında paranın verilmesi, bizden zorla hemen para isteyebilirmi
2) Evin %50 si hakkım ve o yurt dışında yaşadıgından o evde hala hazırda bulunan bazı eşyalarımızı tutmaya
ve arada bir gitme hakkımız olurmu. Kardeşim kapıya mühür vurdururum onayım olmadan giremezsiniz diyor
3) Evin sabit sigorta ve vergileri var BEN ÖDEMEM yurt dışındayım diyor. Bu durumda ne yapmamız lazım.
4) Diyelim oturmamıza izin verdi Evde tadilat yaparsak belgeleir ibraz etme durumunda ev satışından gelecek
%50 paya ilaveten bu tadilat paralarınıda alabilirmiyiz
Aslında cok soru var ama bunlar ilk akla gelenler.
ben farklı bi evde oturuyorum ve babamın kaldıgı evin durumu.
Evin değeri diyelim 1.000.000 tl kardeşim ben hemen yarısını alırım geldigimde yoksa avukat ile haciz davası acarım sana dedi
bir kere evin fiyatını o belirleyip para talep edemez benim bildigim onun icin bile dava acıp bilirkişi ile fiyat belirletmesi lazım
Peki ben şunu önerebilirmiyim. Evi belirleyecegimiz bi fiyatdan emlak sitelerinde satışa cıkaralım satıldıgında al paranı
oda diyorki bende evin kapısını muhur koydururum. Varmı böyle deli dumrulluk ?
Konu eocal tarafından (31-12-2019 Saat 15:44:01 ) de değiştirilmiştir.
Ev babanıza ait ise,
babanız vefat ettikten sonra , vergisi de gergisi de ikinize aittir, isterse kutuplarda yaşasın babanızın vefat tarihinden itibaren eşit sorumlu olan sizler olursunuz.
Kapıya kilit vuramaz, ev kapısına mühür koyucu diye bir meslek grubu yok, mühürletemez. Kullanırsanız ecrimisil talep edbilir, bu da oturduğunuz süre için belirlenecek kira bedelinin yarısı olur.
Payını istemesinde bir dumrulluk yok, ama bana şu kadar para ver şeklinde istemesi dumrulluk olur. ( dumrulluktan kastınız ne bilmiyorum ama sizinle aynı anlamda kullandığımı düşünüyorum)
Payını istiyorsa, ortaklığı sonlandırma davası açar, ev açık arttırma yoluyla satışa çıkar, satıldıktan sonra masraflar düşülüp kalan kısmın yarısı sizin adınıza diğer yarısı kardeşinizi adına banka hesabına ödenir, gider oradan çekersiniz payınıza düşen kısmı.
Bunun dışında, o hakka sahip olduğunuzda , yani babanız vefat edip mirasçı sıfatını kazandığınızda, birbirinize dilediğiniz teklifte bulunabilir, istemezseniz o teklifleri kabul etmeyebilirsiniz.
Yani bu durumda sırf o istedi diye ev yok pahasına gidebilir. Peki masrafını üstlenerek ev icin fiyat belirletebilirmiyiz bilirkişi yada bir bankadan
yani enazından açıkarttırmada yok pahasına gitmektense böyle birşeyi isteme hakkımız var mıdır ? Bu arada o ev bir dubleks ve o konumda hic
bir kiralık ev yok kirası nasıl belirlenebilir yani icinde oturmak istersek ???
Bu arada nick değişimi talep etmiştim bu konuda talebim reddedildi sanırım.
"Yok pahasına" siz almayı deneyebilirsiniz. Bu durumda artırmada çıkacak rakamın yarısını ödeyeceksiniz.
Örneğin buna benzer şahit olduğum bir durumda, 150-160 bin lira değerindeki taşınmaz satışa çıktı, 60 bin liraya mirasçılardan biri aldı, yarısı kendi hissesi olduğundan 30 bin lira ödedi.
o konuda kardeşimin bilmedigim bir arkadaşıda arttırmaya girebilir bu durumda peki yazdıgım bankadan uzman (exper) cagırtıp fiyat belirlenmesine ne diyorsunuz
Siz de girersiniz, sizin razı olacağınız bir fiyat verene kadar siz arttırırsınız.
Eksper olayı zaten olacak. Satışa çıkarken bir fiyat belirlenecek zaten. Ama bu fiyata satılacak diye bir kural yok. Mesela fiyat 100 bin lira belirlenecek, artırmaya girenler artırırsa belki 200 bine gidecek. Artıran olmazsa, veren varsa 100 bine gidecek. 100 bini de kimse vermezse bir süre sonra daha düşük fiyatla tekrar artırmaya çıkacak. O zaman sanırım yarısı fiyatına alınabiliyor.
Bu söylediklerim "kabaca" bilgileri. Net ayrıntıları ben de bilmiyorum. Ama genel akış bu şekilde.
o konuda kardeşimin bilmedigim bir arkadaşıda arttırmaya girebilir bu durumda peki yazdıgım bankadan uzman (exper) cagırtıp fiyat belirlenmesine ne diyorsunuz
Kardeşiniz dava açtığında ortak mülkün bölünmesi mümkün ise bölünmesine, mümkün değil ise satılarak hak sahiplerinin paylarının ödenmesine karar verilir.
Satış yoluyla ortaklık sonlanacaksa, hakim tarafından bilirkişi tayin edilerek değer tesbiti yapılır, beğenmezseniz bilirkişinin belirlediği rakama itiraz etme hakkınız var, yeniden tesbit yapılır.
En nihayetinde hakimin atayacağı bilirkişinin belirttiği bedelin yarısı kadar teklife ulaşılamazsa, bir sonraki satışta en yüksek teklifi verene satış yapılır.
öncelikle böyle bir imkanı tanıyan siteye teşekkürler.sizlerle paylaşmak istediğm konu malesef miras. Bundan 6 ay önce dedem vefat etti.Vefatından 2...
sayın hocalarım dedemin bir evi vardı ölünce 7 çocuğa miras kaldı birisi babam diğeride kardeşleri. dedemin evinin karşısında yolla ayrılıyo bizim ev...
Annem ve babam 1980 yılında boşandılar. Annem 1990 yılında ikinci evliliğini yaptı ve annemin kızlık soyadıyla üzerine kayıtlı olan ve tamamen kendi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku