İlk önce şunu belirteyim oğlumun sınıfını değiştirmeye çok çalıştık ama başaramadık. 4+4+4 çıktıktan sonra da son sınıfta biz gerek görmedik.Oğlum için rehber öğretmenin ve il milli eğitim denetmenlerinin çok zeki, yaşıtlarına göre çok mantıklı olduğu, kendini çok iyi ifade edebildiği ve iyi bir eğitimle sınıf bile atlatılabileceği raporu var.Ve aşağıda anlatacağım süreçten dilekçe dışında hiçbirinden oğlumun haberi yok. Devamlı oğluma öğretmenine saygı göstermesini ve okulunu düşünmesini söykedik.
İlkokul 1. sınıftan beri oğlumla uğraşan sınıf öğretmeni 3. sınıfta okurken oğluma öğretmenlik mesleği dışında bulunduğu davranışları abartmış, zorla çeşitli dilekçeler yazdırtıp işleme sokmuştu. Zorla yazdırtılan bu dilekçelerden bir tanesininin kopyasını il milli eğitim müdürlüğünün dosyasından bir şekilde ele geçirdim. Bunun sonucu olarak kendisini oğlum 3. sınıftayken Bimer'e ve il milli eğitim müdürlüğüne şikayet ettim. Öğretmenin eşi ilimizde çok saygı duyulan bir okul müdürü, görümcesi de ilçe milli eğitimde bölüm şefi. Soruşturma bir çok kez usulsüzce kapatılmaya ve öğretmen aklanmaya çalışıldı. Ama eşim ve ben çok sıkı takip ettik ve işin peşini asla bırakmadık. Nihayetinde açılan ve 10 ay süren bir soruşturma sonucunda öğretmen suçlu bulunarak 2 adet kınama ve 1 adet maaş kesintisi cezası aldı. Ama öğretmen tanıdık çevresini araya sokarak soruşturmanın bir sonucu olarak da kendisini şikayet eden benden kurtulmak için oğlumun sınıfının değiştirilmesi kararı çıkarttırmış. Oğlum zaten 4. sınıfta olduğundan ve karar çıktıktan 3-4 ay sonra zaten mezun olarak sınıftan ayrılacağından uzmanlarla görüşüp fikir aldık ve hepsi mezun olmasına bu kadar kalmışken arkadaş çevresini değiştirmesinin oğlumuzu psikolojik olarak olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti. Biz de bunun üzerine kararın iptali için idari mahkeme açtık ve idari mahkeme oy çokluğuyla sınıf değiştirme kararını hukuğa aykırı olması ve ileride çocuk üzerinde telafisi güç zararlar verebileceğine dayandırarak iptal etti. Yani mahkemeyi kazandık.
Avukat tutma gücüm olmadığı için tüm davalarıma kendim girip netten örnek davalara bakarak, sizin gibi işinin uzmanı olan kişilerin fikirlerini alarak kendi kendimi savunuyorum, savunmaya çalışıyorum. Aşağıda açıklayacağım iki mahkeme için bana yol gösterirseniz minnettar kalırım.
Bu kişi bana tehdit ve hakaret davaları açtı. Tehdit mahkemesinde ilk duruşma görüldü. İkinci duruşma 3 mayıs cuma günü görülecek. Hakaret davası için ilk duruşma 9 mayıs perşembe görülecek. İlk olarak tehdit mahkemesini açıklamak istiyorum.
Öğretmen benimle yaklaşık 2 yıldır ne veli görüşme günlerinde ne de başka bir şekilde görüşmüyor. Zaten şikayetlerimden biride buydu. Oğluma dilekçe yazdırırken seni bu okuldan attıracağım bu dilekçeler bunun için gibi laflar etmiş. Oğlum okula gitmeyi istememeye başladı. Hergün yine dilekçe yazacak korkusuyla okula ağlayarak gidiyordu. Kendisine dilekçenin istekle yazılacağını, zorla kimseye yazdırılamayacağını, eğer öğretmeni yine yazdırmak isterse "velime haber verir misiniz?" diye hatırlatmasını söyledim. Yine yazdırmaya kalkınca oğlum tembihlediğim şeyi söylemiş öğretmen de "ben yaz diyorsam yaz baban karışamaz bu işe" demiş ve yazdırtıp müdüre de onaylattırıp il milli eğitime sevk ettirmiş. Dilekçe " şu şu makama, ben böyle böyle yaramazlık yaptım, beni lütfen cezalandırın, ne ceza verirseniz razıyım" şeklinde. Bu arada şunu belirtmek isterim,bunlar olurken soruşturma devam ediyordu ve bu dilekçeyi işleme soktukları için okul müdürü ve müdür yardımcısı da kınama cezası aldılar. Ben bunu duyunca okula gittim, dilekçe verdim ve öğretmenle görüşmek istediğimi belirttim. Öğretmen görüşmeyi kabul etmemiş. Ben de müdürün makamından ayrıldım. Okulun yanındaki kafeye oğlumla öğle yemeği için gittiğimde öğretmen ve 3 arkadaşının yemek yediğini gördüm. Yanıma oğlumu da alarak yanlarına gittim. Amacım öğretmeninin oğluma "okuldan attırma diye bir şey yok, biz yaramazlık yaptın diye onu yazdırdık" diye oğluma teselli vermesi. Yanlarına gidince "oğluma neden dilekçe yazdırıyorsunuz; 18 yaşından küçük birine dilekçe yazdırtacaksanız velisine haber vermek zorundasınız, çocuk okuldan atılma korkusuyla okula gelmek istemiyor" deyince "ne istersem onu yazdırırım, karışamazsın" diyerek beni tersledi. Ben de kendisine " hakkında soruşturma devam ediyor, merak ediyorum bundan sonra yazdırabilecek misin, hep beraber göreceğiz" dedim. Bundan sonra 1 tane bile dilekçe yazdıramadı.zaten dilekçeden suçlu bulundu ve kınama cezalarından birini bundan dolayı aldı. Ama oradaki "göreceğiz" lafından beni kendisini "tehdit ediliyorum can güvenliğim yok" diye 2 şahitle ( biri şahitliği kabul etmemiş) mahkemeye verdi. Hakkımda basit tehdit suçundan kamu davası açıldı. Davada hakime olayı anlattım, delillerimi sundum. Delil olarak oğluma yazdırılan dilekçeyi, izmit kaymakamlığının kaymakamın imzası ile idari mahkemeye yolladığı "öğretmen ...........öğrencisi .........'ya olumsuz davranışlarından dolayı öğrencisi..........'nın psikolojisi bozulmuş ve kendisinin yararı için yeni bir öğretmende devam etmesi" yazan belgeyi ve il milli eğitim ile bimerden gelen öğretmenin soruşturma sonucu ceza aldığını gösteren belgeleri mahkemeye sundum. Müştekinin avukatı benim kendisine hakaret ettiğimi de belirtip dava açıldığını söyledi ama hakim o beni ilgilendirmez dedi. Ayrıca mahkemede öğretmene dilekçe yazdırtıp yazdırtmadığını sordu "yazdırtmadım" dedi, zorlama yok mu dedi hakim " kesinlikle yok" dedi ve soruşturmadan hiçbir şey çıkmadığını ve kesinlikle hiçbir ceza almadığını belirtti. Bu beyanları tutanağa geçti. Hakim il milli eğitimden öğretmen hakkında açılan tüm soruşturmaların ve kararlarının ayrıntılı olarak mahkemeye bildirilmesini istedi. Geçen gün tekrar dosyayı incelemek için adliyeye gittim ve il milli eğitimden 25 sayfalık bir yazının geldiğini gördüm. Yazıda ceza aldığı, ne ceza aldığı, dilekçe yazdırttığı, ayrıca diğer tüm yaptığı olumsuz davranışlar yazıyor. Hakim de okumuş olacaklı dilekçe, olumsuz tespit edilen davranışları ve aldığı cezalar hep yeşil kalemle işaretlenmiş. Bu dava için şunu sormak istiyorum.
1. Yukarıda anlattıklarıma göre beraat kararım verilir mi?(eksiksiz anlattım) Çünkü kesinlikle tehdit amacım yoktu. Ayrıca oğlumun okulu tam gün. Günde en az 3 kez gördüğüm bir öğretmeni bu kadar yasal yolla uğraşmış ve ceza almasını sağlamışken tehdit etmem mantığa aykırı, bunu mahkemede de belirttim.
2. Kesin ceza alır mıyım veya mevcut durum hafifletici sebep sayılır mı?
3. Mahkemede ve savcılık ifadesinde dilekçe yazdırtmadığını ve ceza almadığını belirtmiş. İl milli eğitimden gelen yazı ile bunun gerçek olmadığı anlaşıldı. Bununla ilgili bir suç duyurusu veya karşı dava açmam mümkün mü?
4. Savcılık ifadesinde benim için " hayalinde kurguladığı gerçek dışı olaylarla beni amirlerime şikayet etmiştir" ve " canıma kast edecek kadar psikolijisi bozuk olduğunu ispatlamıştır" cümlelerini kullanıyor. Bunlarla ilgili hakaret olarak savcılığa şikayette bulunmayı düşünüyorum. Sizce doğru bir karar mıdır?
5. Sizin tavsiyeleriniz var mı?
İkinci olarak ise hakaret davamız. Bu olayın tarihi yukarda anlattığım olaydan 3 ay sonra oldu. Bu olay esnasında da soruşturma devam ediyordu ve bu olaydan 1-2 hafta sonra soruşturma tamamlandı.
Okula veli toplantısı için davet edildik. Madem dışarıda konuşunca tehdit edildim diyor, bari veli toplantısında soracaklarımı sorayım düşüncesi ile toplantıya katıldım. Bu arada belirtmek isterim ki 1. sınıftan 4. sınıfa kadar sadece 1 veli toplantısına katılmadım. hepsinde imzam vardır. Toplantı başladı, öğrenci durumları maddesini de içeren toplantı gündem maddeleri okundu; 1,5 saate yakın anlattı öğretmen ve sözü bitince "söz almak isteyen var mı" diye sordu. Ben konuşmak istediğimi belirttim. "Siz konuşamazsınız, gündem maddesi dışında konuşacaksınız" dedi. Ben de kendisine "öğrenci durumları maddeler arasında var, 1,5 saattir ben sizi dinliyorum, öğretmen olarak siz de beni dinlemek zorundasınız, eğer sadece siz konuşacaksanız neden bizi çağırdığınız, yazıp gönderseydiniz okurduk" dedim. Bu eşyalarını toplayıp sınıf kapısına doğru yönelince "hakkınızda zaten soruşturma var, bu durumunuz için de tutanak isteyeceğim" dedim. Bunu deyince bu sınıf kapısında durdu. ben de kendisine "oğluma dilekçe yazdırttıp seni attıracağım deyip duruyorsun, çocuğa neden yalan söylüyorsun" dedim. Bunu duyunca bu sınıftan çıktı ve kapıdan velilere "bunun yüzünden yazrım kesiyorum, kusura bakmayın" dedi. Bunu deyince bütün veliler bir anda üstüme gelmeye başladılar. Soruşturma esnasında meğer çocukların da ifadelerini almış müfettişler ve öğretmen velilere benim bu ifadeleri aldırttığımı belirtmiş.Bunu sonradan öğrendim. Ben de arkasından çıkıp müdürün odasına gittim ve dilekçe yazıp kendisinden şikayetçi oldum. Sonradan karakola ifadeye çağrıldım ve kendisi hakkımda görev başındaki memura görevinden dolayı hakaretten dava açmış. Ve bilirsiniz her okulda bu tiplerden vardır, isim vermeyeyim, 3 veliyi de tanık göstermiş. Tanık ifadeleri hepsinde fotokopi gibi "ben seni 2 yıldır dinliyorum, artık sen beni dinleyeceksin, sen ne yalancı kadınsın" şeklinde.
Savunma olarak aldığı cezayı, oğluma uyguladığı olumsuz davranışları belki ağır tahrike girer diye sunmak niyetindeyim. Ayrıca idari mahkeme zamanında işlem dosyasını incelediğimde birçok velinin müfettişler tarafından ifadesinin alındığını , ifadelerinde bu toplantının da sorulduğunu ve hepsinin başka başka cevaplar verdiğini gördüm. İl milli eğitim müdürlüğünden bu soruşturma zamanında alınan diğer velilerin ifadelerinin istetilmesini mahkemeden talep etmeyi düşünüyorum. Toplantıda veli olarak bulunduğumdan ve oğlumla ilgili konularda veli toplantısında benim de söz alma hakkım olduğundan durumu eleştiriye de sokmayı düşünüyorum. Benim durumuma düşmemek için maalesef tanık bulamıyorum. Bu dava ile ilgili sorularıma gelince:
1. Bu şekilde bir savunma için yorumlarınızı alabilir miyim? Yardımcı olur mu?
2. 3 tanığın da aleyhime ifade verecek olması kesin ceza almama sebep olur mu?
3. Tanıklardan biri ile aramız iyi değil. Hatta kendisi bu toplantıdan 2-3 gün sonra oğlumun ceza alması için okula dilekçe verdi. Bu tanığı ifadesinde taraf konumuna sokma şansım var mı?
4. Öğretmen benim katılmadığım o tek toplantıda kendisini şikayet eden olursa "ben ceza almam, ama sonra şikayet edenle görüşürüz" şeklinde tehdit etmiş. Bu toplantıda eşim vardı. BU tehditten dolayı kimseyi tanık yazdıramıyorum. Bu tehditi yaptığına dair eşimi mahkemeye tanık sunabilir miyim ? Kabul edilir mi? Ayrıca artık bu saatten sonra oğlumun durumu öğrenmesi sorun olmayacağını düşündüğümden (kendisi 9 yaşında) mahkemeye öğretmenin davranışlarından dolayı tanık sunabilir miyim? Mahkeme kabul eder mi? isterlerse bir uzman gözetşminde ifadesini alabilirler yalan mı söylüyor yoksa ebeveyni olarak biz mi öğrettik diye.
5. Bu 3 tanık da öğretmenin devamlı geliş gidiş yaptığı kişiler.Tanıklardan bir diğerinin toplantıda olduğunu dahi hatırlamıyorum. Çünkü eğer o tanık olmasaydı öğretmenin 3. bir tanık bulma şansı yoktu. Ama toplantıda olup olmadığından ben de emin değilim. Her toplantıda olanların imzaları alınıyor. Okuldan mahkeme kanalı ile bu toplantının imzalarını istettirsem ve o kişinin imzasının çıkması bana olumsuz olarak döner mi?
6. Tehdit davası dosyasında yok ama bu hakaret davası dosyasında daha önce okunması ertelenmiş 10 ay hapis ve 80 tl bir cezam var. 5 yılın dolmasına 10 ay var. Bu ertelenmiş hapis bu mahkemeye olumsuz bir etkisi olur mu? Bu mahkemeden herhangi bir ceza almam durumunda bu ertelenen cezam da gündeme gelir mi?
7. Oğlum için öğretmenin birçok yerde "şiddete meyilli ve buna benzer" tabirleri var, benim için de " hayal görüyor, hayalinde kurguluyor, psikolojisi bozuk" diye savcılığa verdi ifade var. Bunları "o bize hakaret etti" diye mahkemeye sunma şansım var mı?
7. Bunun dışında sizin tavsiyeleriniz var mı?
Çok uzun yazdığımın farkındayım. Fakat neredeyse 1,5 yıla yakındır bu öğretmenin ceza alması için uğraştım. Sonunda adalet yerini buldu diye sevinirken başıma bu çıktı. erçekten çok çaresizim. Tek suçum oğlum için uğraşmış bir baba olmak ve mesleğini kötüye kullanan bir öğretmenin ceza almış olmasını sağlamak. Yorum yazarak yol gösterecek herkese şimdiden teşekkürler...
Hukuki olarak yardımcı olmam mümkün değil ama bu konuda fikri beyan edeyim
1-Boşuna uğraşmışsınız okuldur , müdürdür , öğretmendir diye ; yapacağınız tek şey o dilekçenin aslını ya da onaylı suretini alıp direkt başsavcıya gideceksiniz . (Görevi suistimal vs sebeplerle)
2-Şunu baştan belirteyim çocukta dilekçe yazsa , öğretmende yazsa , feriştahıda yazsa kimse çocuğunuzu okuldan atamaz
a-İlköğretimde disiplin cezası yok (olsa da atması en az 2 yıl --okul disiplin kurulu karar alacak , rehberlik servisi , ilçe disiplin , il disiplin Ram , psikolog .... Ayrıca adli sicil değildir verilse de hiçbir anlamı yoktur .)
3-Bu öğretmen eğer mevcut yetkili (eğitim birsen) sendika üyesi ise zaten ilde meslekten men cezası almaz , sendika başkanı bu kurulun üyesi (((( (yüz kızartıcı suç olmadığı için)
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Sn. drejaa maalesef dilekçe için şikayet süremiz zaman aşımından dolayı artık mümkün değil. Oğlumun okuldan atılması mümkün değil; bilincindeyiz , zaten sınıf değişikliği kararı da idari mahkemeyi kazanmamız sonucu durduruldu. İlginize teşekkürler...
Sn İsmail Arslan http://www.kocaeligazetesi.com.tr/ro...age&nid=458741 soruşturma devam ederken örtbasları engelleyebilmek ve milli eğitimin dikkatini iyice çekebilmek için bu haberi yaptırmıştım. Şu anda tekrar haber yapılacak 1 hafta içinde onunda linkini paylaşırım bu haberde dilekçe de paylaşılacak görsel olarak. yazdırdığı dilekçenin bir resmini http://n1304.hizliresim.com/18/y/mlsk8.jpg bu linke koydum.. altta imzaya kadar attırıp işleme soktuğunu görebilirsiniz. zaten bundan maaş kesintisi cezası aldı. ama mahkemede yazdırmadım ceza almadım dedi, fakat hakim il milli eğitimden evrak istetti, orada aldığı cezada yazdırttığı da ayrıntılı olarak yazıyor. zaten hakim de hep işaret koymuş. ilginize teşekkürler... hala yol gösterecek yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden herkese teşekkürler....
Sabah tehdit davasının 2. duruşması yapılacak. Muhtemelen artık kimse yeni bir istekte bulunmadığı ve yeni bir şey sumadığı için karar verilecek. Belki örnek olur maksadı ile sonucu buraya yazarım. Hakaret davası için halen 6 günümüz var ilk duruşmaya. Yol gösterecek her türlü bilgili kişinin yorumu başım üstüne. İlginize teşekkürler...
Benzer bir sorunu biz de yaşıyoruz. Şiddet nedeni ile öğretmeni şikayetimizden sonra , öğretmenin çocuğumuzun sınıfının değiştirilmesi konusunda çocuğumuzu son derece üzen bir durum yaşıyoruz şu anda ...
Biz de sizin gibi , haksız ve çocuğun anlayamayacağı ve ceza gibi algılayacağı sınıf değişikliği işlemine karşı iptal davası açmaya karar verdik.
Acil olarak açmalıyız devamsızlık olmaması için ...
Sizden , dilekçenizin ve mahkemenin verdiği kararın bir örneğini rica edecektik.
Çok çok faydalı olacağına inanıyorum.
Bunları siz atlatmışşınız ve hukuk mücadelenizi kazanmışsınız .. Yardımcı olabilirseniz çok çok seviniriz....
Bu davayı 5 yıl önce açan, siteye en son Eylül 2017'da giren biri muhtemelen siteye yakın zamanda girip bu mesajınızı görmeyecektir.
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
sayın veliler,
ben 25 yıllık ilkokul öüretmeniyim,eskiden öyle denirdi ilkokul şimdi adımız sınıf öğretmeni oldu.
bu geçen süre yüzlerce öğrencim daha fazla da velim oldu.25 yıl içerisinde o kadar çok olay gördüm ki.
yukarda yazılanlara şaşırmıyorum.ama aslında şaşırmak gerekiyor.
uzun uzun yazan talihsiz velimiz bi okar da hukuk mücadelesi vermiş.
şunu söylemek istiyorum çocukla öğretmen arasındaki bağ eğer koptuysa çocuklarınızı o sınıftan alın.
okudum ki sınıf değişimini bile idari mahkeme kararıyla durduranlar var.
sınıf içi bir sosyal ortamdır, çocuğunuzun öğretmeni ile sorunu varsa onu o sınıfta tutmak ileri eğitim hayatında telafi edilmeyen sorunlar doğurur.
çok uzun yazamayacağım ama sınıf değişimi aslında sizin çocuğunuz için iyi olacaktır.
ben öğretmenken aynı okulda çalıştığım arkadaşımın sınıfından aldım çocuğumu.
benimle yaşadığı bir tartışmayı bile çocuğuma yansıttı.
çocuk bir sınıfta mutsuzsa alın başka okula ya da başka sınıfa verin.
emin olun o sınıfta daha mutlu olacak ve yaşanan olaylar uzatılmazsa yürüyüp gidecektir.
çocuklarınızı emanet ettiğiniz günün büyük bir bölümünü birlikte geçirdiği öğretmenle iletişim kuramıyorsanız zorlamayın.
,
öğretmen davaları,
bimere şikayet edilen öğretmen,
telefonda ogretmene hakeret,
öğretmen. veli. davası,
ogrenciyi tehdit eden ogretmene ceza,
hakaret dava örnekleri,
hakaret davası örneği,
ogretmene tehtid sucu,
ogretmenin actigi tehditve hakaret davasi sonucu,
ertelenen hapis cezası para cezasına dönermi,
muduru tehdit eden ogretmene,
görevi başındaki memura hakaret www.hukuki.net,
ogretmen hakkinda veliye hakaretden dilekce verilirmi,
sinifta ogretmeni tehdit,
veli öğretmene hakaret edince nasıl bir ceza alır,
tehdit ve hakaret dilekçe örneği,
ogretmene tehdit
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku