+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Rapor ve iş akdi feshi

Rapor ve iş akdi feshi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Sep 2005
    Nerede
    istanbul, adalar, Turkey.
    İletiler
    72
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Rapor ve iş akdi feshi

    Merhabalar,
    İşyerinde çalışan bir personelimiz iş kazası sonucu yaklaşık 10 aydır raporlu.Çok şükür herhangi bir sorunu kalmadan tamamen iyileşerek önümüzdeki ay raporunu bitiriyor. Yani tekrar rapor alması içinde bir sebep kalmıyor.Ancak tekrar çalışması mümkün değil.Biz çıkışını yapacağız.Sebep olarak kanunun hangi maddesi uygun olur.ayrıca raporun bitmesinden kaç gün içinde bu feshi gerçekleştirmek gerekiyor.
    Ayrıca merak ettiğim diğer konu ise,kendi kusuru nedeniyle rahatsızlanarak rapor alan bir çalışanın çıkışı için hangi madde ve kaç gün gerekmektedir(4857/25-bveya 4857/25-a mı?)
    herkese kolay gelsin



    Hukuki NET Güncel Haber

    Rapor ve iş akdi feshi konulu yargıtay kararı ara
    Rapor ve iş akdi feshi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın inka;
    1) İşçi 10 aydır raporlu ise İş sözleşmesi İş Yasası'nın 25/I-b maddesine göre kıdem tazminatı ödenerek feshedilebilir. Bunu rapor bitiminden sonra ypmanız gerekir.
    2) Sorduğuynuz ikinci soruda da bence en uygun madde yine 25/I-b'dir. Çünküm 25/I-a'da işçinin kastını kanıtlamak gerekir diye düşünüyorum. Bunu kanıtlamak da biraz zordur.
    Selam.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Madde 25 - Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:

    I- Sağlık sebepleri:

    a) İşçinin kendi kastından veya derli toplu olmayan yaşayışından yahut içkiye düşkünlüğünden doğacak bir hastalığa veya sakatlığa uğraması halinde, bu sebeple doğacak devamsızlığın ardı ardına üç iş günü veya bir ayda beş iş gününden fazla sürmesi.

    b) İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve işyerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun Sağlık Kurulunca saptanması durumunda.

    (a) alt bendinde sayılan sebepler dışında işçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerde işveren için iş sözleşmesini bildirimsiz fesih hakkı; belirtilen hallerin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre 17 nci maddedeki bildirim sürelerini altı hafta aşmasından sonra doğar. Doğum ve gebelik hallerinde bu süre 74 üncü maddedeki sürenin bitiminde başlar. Ancak işçinin iş sözleşmesinin askıda kalması nedeniyle işine gidemediği süreler için ücret işlemez.
    Raporlu iken de fesih bildirimi yapılır ancak fesih rapor sonunda hüküm ve sonuçlarını doğurur. İşe son verirken bu durumda kıdem tazminatını ödeyeceksiniz, ihbar ödenmez. Ancak olayın işyerindeki iş kazasından kaynaklanması nedeniyle işçinin maddi ve manevi tazminat hakkı bulunduğunu gözden uzak tutmadan bir miktar tazminat ödemesi yapmanız sanırım hakkaniyete uygun olacaktır.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Sep 2005
    Nerede
    istanbul, adalar, Turkey.
    İletiler
    72
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sn. Bilgili ve Sn.Aydın bilgiler için çok teşekkürler.Ben ek olarak bişey daha sormak istiyorum konuyla ilgili olarak.10 aydır raporlu olan arkadaşın rapor bitiş tarihinde kıdem tazminatına henüz hak kazanamadığı için herhangi bir ödeme yapmama gerek yok sanırım.
    Ayrıca diğer durumdada kişi haftalık izni sırasında evinde geçirdiği bir kaza sonucu çalışamaz duruma geldi.Sonuçta kişide kasıt olmasa bile iş kazası değil !!! yinede rapor bitiminde kişininakdinin feshinde kıdemö ödeme zorunluluğu doğarmı?
    İlginiz ve bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın inka;
    10 aydır raporlu bir kişinin iş akdi kıdem tazminatı verilerek sonlandırılabilir. Ancak kıdem tazminatına hak kazanmıyor dediğinize göre sanırım hizmte süresi 1 yılı doldurmuyor şeklinde anladım ve anladığım gibiyse zaten kıdem tazminatı olmaz.

    İşçi evinde iken bir kaza sonucu yaralansa ve rapor alsa da rapor süresi yine 25/I'deki süreyi bulursa kıdem tazminatı ödenir.
    Selamlar.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    Nerede
    İZMİR/KARŞIYAKA
    İletiler
    56
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Rapor ve iş akdi feshi

    konuya ek olarak bir sorum var.

    ben 3 aydır raporluyum tani 90 gün rapaor nedeim iş kazası bahsedilen iş akdi feshi ne kadarlık bir rapor süresi dolunca verilir anlamadım?

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.775
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Rapor ve iş akdi feshi

    Sn.westcoast;
    korkarım siz,tekrar yapılmaması ve yazım kurallarına özen gösterilmesi konusundaki forum kurallarını da anlamamışsınız.Bu şekilde devam etmeniz durumunda konu ve üyeliğiniz kilitlenebilecek!

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Jan 2013
    Nerede
    ankar
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Rapor ve iş akdi feshi

    hocam mrb ben ameliyat oldum aralıksız 7 +3+1 +30 gunluk heyet raporum var yalnz drm iyileşmenin olmadığını soledi 30 gün tekrar heyet raporu vereceğini söyledi işveren sözleşmemi tek taraflı feshedebilirmi toplam çalışma sürem 10 ay bu süre sonunda 12 ayı geçmektedir bilgilendirme için tşk

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

raporlu iken çalışan iscinin maddi hakki

raporlu

rapor is

iş kazasi is feshi

iş kazalarında raporlu iken gun kesilir mi

heyet raporlu birkişinin iş akdi feshedebilir mi

heyet raporu ile is akdini fes etme

iş akdi feshi için heyet raporu

doğum sonrası rapor iş akdinin feshi

saglik problemleri nedeniyle akdini feshetmek için www.hukuki.net

is kazasi sonrasi is akdimin feshi

heyet raporunu verince tazminatimi

Forum

Benzer Konular :

  1. İş akdi feshi
    Merhabalar 2008 11 ayından beri çalıştığım işyerimden tarafıma 01.Mart tarihinde istinat edilen bir olay nedeni ile işten ayrılmak istedğimi...
    Yazan: ower52 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 23-03-2011, 01:20:26
  2. İş Akdi Feshi
    10.08.2005 Tarihinden 30.11.2009 Tarihine Kadar, Çalıştığım İş Yerinden İş Akdim Feshedildi. Kıdem ve İhbar Tazminatım ile Almamış Olduğum 4,5 Aylık...
    Yazan: muhkeles Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 14-12-2009, 15:54:08
  3. İş akdi feshi
    Değerli üyeler: ben Türktelekom da santral teknisyeni olarak görev yaptığım 2003 yılı nisan ayında bilgisayara dalgınlıkla hatalı bir komut vermem...
    Yazan: soner_ Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 22-10-2005, 15:49:44
  4. Rapor - İş akdi ve feshi
    Raporlu iken iş akdi feshedilebilir,ancak hüküm ve sonuçları raporun bitiminde doğar. Bu durumda işçinin çıkışı SSK' ne ne zaman bildirilir? Fesih...
    Yazan: Av.Fırat Bayındır Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 26-09-2005, 19:36:11
  5. İK Akdi Feshi
    İYİ GÜNLER DEĞERLİ AVUKATLARIM BEN 15.01.2005 TARİHİNDE T.TELEKOMDAN ÖZÜRLÜ İŞÇİ OLDUĞUM İÇİN VEDE 15 YILIMI DOLDORDUĞUM VE VERGİ İNDİRİMİM OLDUĞU...
    Yazan: mamudo63 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 02-02-2005, 06:32:51

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.