Merhaba arkadaslar, forumu yeni kesfettim. Yorumlarin bir cogunu okudum cok faydali bilgiler var fakat bagzi yerlerde ayni konu ile ilgili farkli bilgilere ulastim. Ben evlilik yoktu ile Ilk basvurumu agustos 2016 yaptim, ekimde Parmak izi verdim ve ayni gun esimle ayri ayri mulakattan gectik. Komisyon dediginiz sey bu mudur acaba. Ekimden beri, yani 3 ay oldu, Genel Müdürlüğü ulastirilmak uzere isleme alinmistir diye bilgi aliyorum internetten. Bu yoldan gecen biri yazabilir mi, genel Müdürlüğe ortalama ulasma suresi nedir. Anladigim kadari ile ondan sobnrasi daha kisa suruyor. Sorduklarima daha once cevap verildiyse kusura bakmayin....
parmak ızının alındıgı gun hemen nasıl mulakattan gectınız boykle olmaması lazım ve mulakat ayrı ayrı degıl aynı anda oluyor verılen gunde gelınıp ve 6 7 kısıden olusan heyet sıze temel sorular soruyor en azından bende boyle oldu sızın surec bıraz tuhaf
- - - Updated - - -
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
erovin rumuzlu arkadaşın yazılarına bak o arkadaşda Bulgaristan vatandaşı.Birde şunu sormak isterim,mülakat'a hangi tarihte girdiniz,ben 16.11.2016 da girdim ve bu aşamadayım (Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurdunuz. Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.)
arkadasın dedıgı gıbı her soruna cevap verebılırım belkı bazen gec ama muhakkak yardımcı olurum arkadas, ayrıca delidolu kardes 3,5 ay gıbı suruyor ınceleme ve arastırma asaması ınsallah senın de guzel haberlerını alacagız
- - - Updated - - -
Sacdx001 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhaba, Ben evlilikten dolayı 15 Haziran 2016 Tarihinde İstanbul'dan başvuruda bulunmuştum, 28 Ağustos 2016'da parmak izi verdim, 15.12.2016 tarihinde beni ve eşimi Polis telefondan arayıp soruları sordu, Komisyon dediğiniz olay bu mu oluyor?
Ayrıca her gün inceleme yaptığımda "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca işleme alınmış olup Genel Müdürlüğe gönderilmeden önce gerekli olan inceleme ve araştırma işlemleri yapılmaktadır." mesajı çıkıyor. Bundan sonraki işlem veya işlemler nelerdir, tahmini bir zamanlama var mı? yardımcı olursanız sevinirim... Peşinen teşekkürler...
komısyon normal kosullarda boyle olmuyor , genel mudurluge gonderılmedenm once gereklı arastırma yapılıyor yazısından snra snaa normalde komısyon gunu verılır esınle gıdersın heyet karsısına mulakat olursun ve sonrakı asama da genel mudurluge gonderılmıstır olur , sonra ısleme alınmıstır, sonra arastırma asamasındadır, sonra karar asamasındadır sonra da tebrık ederız mesajı ama hanı basvurdugunuz yerde mulakat ıle ılgılı farklı bı uygulama yapılıyoprsa onu bılemem kardes en azından bende olanları soyledım ben 8 ay 3 gunde vatandas oldum ben ılk evraklaı verdıgım andan ıtıbaren
- - - Updated - - -
Sarmakle rumuzlu üyeden alıntı
Erovin arkadaşımızın yazılarından çoğunu okudum fakat oğlum çekiştiriyor hepsine bakamadım malesef, anladığım şu ki bekle anam bekle.... kimse doğru düzgün bilgi vermiyor bilgi toplıycam derken beynim yandı resmen. Ferdi rumuzlu arkadaşımızın paylaşımlarına denk gelmem iyi oldu güldüm ağlanacak halimize. yukarıda yine istanbuldan ve benden önce başvuran arkadaşın dosyası bile hala genel müdürlüğe gönderilmemiş iyice ümidim kırıldı. Eskiden vatandaş olan akrabalarım ver ve işlemler hemen tamamlanıyormuş, bizim günahımız ne diye soruyor insan. Benim komisyon yani mülakat 17 ekimdeydi hala dosya genel müdürülüğe ulaşmamış, kesin İstanbul'da olmamızın gazabına uğruyoruz diye düşünüyorum. Zaten mülakatta kadın dert yanmıştı yeterli personel yok diye, gerekirse ben yardımcı olayım diye şaka yapmistım inş bu hadsizliğimin sonucu değildir bu bekleyiş hepimize sabır diliyorum, boşuna giden senelerimiz, beklerken çekilen çile.... inşallah bunların mükafatını alacağımız zamanlar da gelir. Bende bir gelişme olursa buraya hemen yazarım belki birine kılavuz olur diye..... onun dişinda fırsat bulduğumda Kumkapı'da da gitmeyi düşünüyorum, sonucu paylaşırım
bu kadar karamsar olma derım benım 8 ay 3 gunde vatandas oldum bulgarıstan vatandası ıdım ve evlılık yolu ıle basvurmustum ve bursadan , bazı seyler kafanda oturmadıysa ozelden yaz numaranı arar konusuruz detaylı anlatırım telefonda kardes yanı sıkma canını
cok tesekkur ederim erovin. ayni sekilde beni sana yonlendiren delidolu rumuzlu arkadasimiza da. Umudumu kaybetmek istemiyorum bende ama.... bu kadar uzayacagni tahmin etmedigimden dolayi hayal kirikligi yasadim sanirim. Hele bir de gectigimiz komisyon muydu degil miydi dusuncesi..... farkli bilgiler vs, yetkili mercilerin saglikli bilgi vermemsi.... artik ne dusunecegimi bilmiyorum. Evet ayni gun ben parmak izi verirken esimi mulakata aldilar, parmak izinden sonra beni de odaya alarak esimin yaninda ayni sorulari bana sordular. ISte ne bileyim, dun aksam ne yediniz, esinizin kardesi var mi vs. bu tarz sorular, hatta boyle birsey beklemedigim icin heyecan da yapmistim bir anda. Sizin bahsettiginiz komisyon disinda boyle bir sorglamadan gectiniz mi peki?
işte bende onu diyorum,parmak izinden sonra,orada rutin sorular hepimize sordular,ondan sonra size sms yollanır ve komisyon için gün verirler,sonra komisyon'a girersin tabii aile olarak,komisyonda duruma göre bazen 5 veya 10 kişi olabiliyor(bende 10 kişi idi)Basit sorular ordan çıktıktan sonra dosya ankaraya yola çıkıyor,sonra genel müdürlüğümüze yollanmış olup henüz ulaşmamıştır sonrakinde genel müdürlüğümüze ulaşmıştır,sonraki aşama inceleme ve araştırma aşamasındadır,komisyondan,inceleme aşamasına 38 günde geldim,bende dilekçeden onu kastettim,bana göre durum anormal genede sen bilirsin sağlıcakla kal.
Konu delidolu tarafından (07-01-2017 Saat 17:27:31 ) de değiştirilmiştir.
Anlasildi.... Ben bugune kadar buyuk bir yanilgi icinde yasamisim. Daha komisyon gecmemisim haberim yok Önerin simdi daha da mantikli geldi delidolu! Gozumu actiginiz icin ayrica tesekkurler arkadaslar
Konu Sarmakle tarafından (07-01-2017 Saat 22:37:08 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Ek
çok şükür yarabi karar aşamasına tam 12 gün oldu ve bu gün sabah vatandaş oldum yeni dönem başladı hayatımda allah herkese bir an önce nasip etsin
Muhammed bey tebrikler, gozunuz aydın. Insallah en kısa zamanda bize de ayni kısmet olur.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar ben de artık sıkıldım bekle bekle nereye kadar... Ben Hırvat vatandaşım ve evlilik yoluyla gecen sene Nisan ayında başvurdum. Haziran ayında ilk komısyona gittik ve parmak izi verildi. Eylül ayında ikinci komısyona cagırdılar, bana mesaj falan gelmedi telefon ettiler. Neyse komısyonda 10kişi falan vardı ve fazla birsey sormadılar eşimle birlikte içeri girdik hatta. 2hafta falan ulaşması surdu ondan sonra ulaşmış ve üçüncü olarak araştırma 3 ay oldu yanı ve hala devam ediyor. Yanı sımdı 9.ay ilk günden beri ve hala bekliyorum. Artık sıkıldım bu işten.
Muhammed bey tebrikler, gozunuz aydın. Insallah en kısa zamanda bize de ayni kısmet olur.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar ben de artık sıkıldım bekle bekle nereye kadar... Ben Hırvat vatandaşım ve evlilik yoluyla gecen sene Nisan ayında başvurdum. Haziran ayında ilk komısyona gittik ve parmak izi verildi. Eylül ayında ikinci komısyona cagırdılar, bana mesaj falan gelmedi telefon ettiler. Neyse komısyonda 10kişi falan vardı ve fazla birsey sormadılar eşimle birlikte içeri girdik hatta. 2hafta falan ulaşması surdu ondan sonra ulaşmış ve üçüncü olarak araştırma 3 ay oldu yanı ve hala devam ediyor. Yanı sımdı 9.ay ilk günden beri ve hala bekliyorum. Artık sıkıldım bu işten.
Haklısın ama ne yazıkki elden birşey gelmiyor,bugün angaraya telefon ettim,bu araştırma ve tahkikat takriben ne kadar sürüyor dedim,bana söylediği 3 ay ile 6 ay sürüyormuş.(BekIemek cehennemdir. WiIIiam Shakespeare)
Haklısın ama ne yazıkki elden birşey gelmiyor,bugün angaraya telefon ettim,bu araştırma ve tahkikat takriben ne kadar sürüyor dedim,bana söylediği 3 ay ile 6 ay sürüyormuş.(BekIemek cehennemdir. WiIIiam Shakespeare)
Allahim ya 6ay ne demek... Valla guldurdun beni şimdi, dogru demiş cehennemdir ya. Duyduğum kadarıyla Şubat ayında kurum toplanıyormus ondan Şubat ayında olabilirmiş. Var her hangi başka bir yer nerde durumu ogrenebılırız?
Irakli bir arkadasim var. "Ürdun'de yasiyor" .Haniminin anneannesi Türk'mus. Soydan gelen bagla T.C. vatandasligina gecmek istiyorlar.Bu konuda yasla...
Curious about DeFi? Juice Finance is shaking up the space with its powerful Juice Finance DeFi platform. With smart Juice Finance lending, high Juice...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dijital Sağlık ve Yasal...
01-05-2025, 18:12:22 in Borçlar Hukuku