Merhabalar öncelikle belirtmeliyim ki forumda yaklaşık 5-6 saat konuyu araştırmış olup benımkıne benzer bir emsal bulamadığım için konuyu açmış bukunmaktayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

arkadaşıma tecavüz davasında tanık olarak adliyede bulunmaktaydım, sanığı görünce yüzüne iki çift laf soylemek için yanına gittim. sen nasıl erkeksin kendine sahip çıkamıyormusun dıye seslendım sonra oturmasını soyleyıp konusmaya basladık o anlattı ben dınledım ben anlattım o cevap verdi. bu konusma suresınde herhangi bir küfür tehtid yok. sonra kalkarken akla kara belli olacak, yüzüme iyi bak dedim sanık beni tehtid mi ediyorsun dedı,bende seni niye tehtid edeyım yüzüme iyi bak dedim. yanında bulunan iki arkadaşıyla üstüme yürüdüler. olay buraya kadar böyle. onların bilmediği bir ayrıntıysa ben yanına giderken belki agzından kaçırır diye ses kaydı almıştım. konuşmalarımız kayıt edilmiş.
ve sanık savcılığa tehtid şikayetinde bulunmuş yanındakileri de tanık göstermiştir. benım olayda tek tanığım ses kaydıdır. mahkeme bunu kabul eder mi, sanık ve tanıklar yalancı şahitlikte bulunursa bunu ses kaydıyla ispat edersem karşı tarafın yalancı şahitlikten dolayı ceza alması muhtemelmidir.

tarafıma daha tebligat gelmediği ve savcılıktan çağırılmadığım için herhangi bir avukata konu ile alakalı başvurmadım.