+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: Ayıplı Bilgisayar Monitörü

Ayıplı Bilgisayar Monitörü Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2016
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    845
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Ayıplı Bilgisayar Monitörü

    Merhaba arkadaşlar,

    Durum aslında Tüketici mevzuatıyla ilgili değil çünkü taraflar tacir. Ancak Borçlar Hukukunda bulunan Ayıplı Mal konusuyla ilgili ki bu konuyla ilgili bu forum kategorisindeki bilgi daha yüksek olduğu için konuyu buraya açmanın daha faydalı olacağını düşündüm. Hatalıysam özür dilerim ve konunun alakalı foruma taşınmasını rica ederim.

    Konu şu: Şirket, bir adet bilgisayar monitörü satın alıyor. Monitör ekranının alt kısmı, 4-5 ay arası bir süre geçtikten sonra siyah, koyu bir şerit haline geliyor. Cihazı garantiye gönderip tamir ettiriyorlar garanti kapsamında. Cihaz geri geliyor, yaklaşık bir sene sonra tekrar bire bir aynı arızayı veriyor. Ekranın alt kısmı tamamen kararıyor.

    İnternette yaptığım kısa bir araştırmayla sorunun bu modelde çok sık göründüğünü öğreniyorum. Cihazın içindeki çiplerden biri ekranın altına çok yakın yerleştirilmiş ve zamanla ısısını ekrana geçirerek ekranın bozulmasına sebep oluyor.

    Merak ettiğim husus şu: Bu durumda ürün gizli ayıplı ve hatalı üretimlidir demek mümkün müdür? Bize ürün tamir edildi dendi ancak belli ki sorun giderilememiş sadece geçici olarak saklanmış. Ayıp, doğası itibariyle zaman geçtikçe ortaya çıkıyor. Bu yüzden ürünün defalarca servise girmesi gibi bir durum söz konusu değil. Sadece bir kez tamire gitti. En nihayetinde bir kez daha "Tamir ettik bunu" diye ürünü geri yollarlarsa ve garantisi bitince aynı sorun ortaya çıkarsa çok ciddi maddi külfeti var. Durum ortaya ilk çıktığında değişim talep etmek yerine tamir ettirmek istedik. Ancak sorunun böyle bir sorun olduğunu bilmiyorduk. Bizce bunu servisin tespit etmesi gerekirdi. Bizce, ürüne değişim vermemek için tamir denediler. Oyalama taktiği yani. Garantiyi doldurana kadar.

    Yarın ihtarname çekerek sözleşmeden döndüğümüzü bildireceğiz. Ancak karşı taraf kabul etmez ise ticaret mahkemesine gitmemiz lazım ki, kaybetmemiz durumunda durum iyice masraflı bir hal alabilir. Yorumlarınızı rica ediyorum.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Ayıplı Bilgisayar Monitörü konulu yargıtay kararı ara
    Ayıplı Bilgisayar Monitörü konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Dec 2015
    Nerede
    samsun
    İletiler
    587
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ayıplı Bilgisayar Monitörü

    Ben bunun gizli ayıp kapsamına gireceğini düşünmüyorum. Sebebine gelecek olursak bazı markaların bazı tip ürünlerinin çoğıunluğu fabrikada istemeden hatalı üretilebilir. Buna kronik sorun denir. Cep telefonlarından örnek verecek olursak General Mobile 1 adlı ürünlerin bir çoğunun sarj soketi bozulmaktadır. Bu sorun, bu ürüne has kronik bir sorundur. Veya samsung s3marka telefonların kenarları erken soyulmaktadır. Bu da, bu tip ürünün kronik sorunudur ve genel olarak aynı marka tüm ürünlerde mevcuttur. Sizin örnek göstermiş olduğunuz moınitör markasında da, bu sorun kroınik bir sorun halini almış ve hemen hemen aynı tip tüm ürünlerde mevcuttur. Ve bu ürünlerin tamamının ayıplı mal olduğu iddia edilemez kanısındayım.

    Gizli Ayıp: Basit muayene ile tespit edilemeyen ve malın kullanılması ile ortaya çıkan ayıptır. Bu sizin durumunuza uyuyor gibi gözükse de, sizin aldığınız üründeki modellerin hemen hemen tamamı aynı hatayı vermediği sürece bu GİZLİ AYIP kavramına girmez diye düşünüyorum. ilaveten şirket adına aynı monitörden 30-40 tane almış olsaydınız arkasında durmanınızı önerirdim. Ancak bir monitör için hukuki yollara girmeniz, harcayacağınız zamana ve paraya değmez şeklinde görüş belirtmek isterim..

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.784
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ayıplı Bilgisayar Monitörü

    Alıntı CanCi rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ... Durum ortaya ilk çıktığında değişim talep etmek yerine tamir ettirmek istedik. Ancak sorunun böyle bir sorun olduğunu bilmiyorduk.
    Değişim yerine tamir seçeneğini kullanmaya karar verdikten sonra,
    Alıntı CanCi rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bizce bunu servisin tespit etmesi gerekirdi. Bizce, ürüne değişim vermemek için tamir denediler. Oyalama taktiği yani. Garantiyi doldurana kadar.
    son cümlenizin bir anlamı kalmıyor. En başta değişim isteyip tamir etme yoluna gitmişlerse haklısınız ama bu durumda oyalama taktiği denemez yapılana.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Mar 2016
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    845
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ayıplı Bilgisayar Monitörü

    Sayın adaletistiyorum55

    Görüşünüz için teşekkürler ancak katılmadığım yanları var. Öncelikle gizli ayıp kavramının tanımı: "Adi bir incelemeyle tespit edilemeyecek, ürün kullanıldıkça ortaya çıkacak ayıplardır." Ürünün kronik sorunlu olması gizli ayıplı olmasına hiç bir şekilde engel değildir. Üstelik bir ürünün tüm serisinde aynı problemin olmasının, bu sorunun bir üretim ayıbı olduğunu değiştirmeyeceği kanaatindeyim. Örneğin Toyota marka araçların fren sistemi arıza çıkarttığında Toyota 400bin civarında aracını geri çağırdı. Ancak Toyota çağırmasaydı bu 400bin tane aracın ayıplı olacağı gerçeğini değiştirmezdi.

    İkinci olarak, şarj soketi ya da kaplamalar garanti kapsamında daha sağlam malzemeyle parça değişimi yapılıp tamamen giderilebilecek problemler. Ancak ürünün direkt olarak tasarımından kaynaklanan ve tamirle giderilemeyen bir problem söz konusu. Yani bu sorunun kendini tekrar etmesi kesinlik içeriyor. Garanti bittikten sonra ne yapacağız?

    Sayın Erdoğan Kırcalı

    Görüşünüz için teşekkürler ancak durumu yanlış aktarmışım biraz zannedersem. "Tamir talep ettik." derken demek istediğimiz "İlla değişim olsun" gibi bir talebimizin olmadığıydı. Biz sadece şikayetleri bildiren bir kağıtla ürünü servise yolladık. Bu problemin yapısını tespit etmek, mümkünse tamir etmek, mümkün değilse değişim kararı vermek onların göreviydi. Biz teknik servis değiliz, problemi inceleyemeyiz, anlayamayız. Belli ki arkadaşlar tamir etmeyi deneyip başaramadılar. Burada bizim bir hatamız söz konusu değil diye düşünüyorum.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Mar 2016
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    845
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ayıplı Bilgisayar Monitörü

    Merhaba arkadaşlar.

    Yeni cevaplar gelmedi o yüzden ben durumun son haliyle ilgili bilgilendirme yapmak istedim.

    Öncelikle Erdoğan Bey'in mesajıyla ilgili.

    Sayın Erdoğan bey sizinle şansımız bir türlü tutmuyor Daha önce de bana bir taahhüt sözleşmesi konusunda haksız olduğumu söylemiştiniz ve haklı bulunmuştum. Yine benzer bir durum oldu :D Yanlış anlamayın, tamamen espiri amaçlı söylüyorum.

    Her şeyden önce dediğim doğru çıktı. Ürünün tamirini talep ettik ancak garanti servisinin hatayı doğru tespit etmek, doğru tamir uygulamak ve hatayı temelden kaldırmak zorunluluğu var. Eğer tamirle giderilmesi mümkün olmayan bir hata söz konusu ise bunun raporla belirtilmesi gerek. Aksi taktirde yapılan şey ayıbın hile ile gizlenmesi. Mevcut durum da bu şekilde. Bu konuda emsal Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararı buldum iki tane. Yani oyalama taktiğinden bile beter, direk hile.

    Sayın adaletistiyorum55;
    Sizin fikriniz bana baştan hatalı gelmişti bunu zaten belirttim. Ancak yine de elime fırsat geçtiği için bunun değerlendirilmesini istedim bir hocamızdan. Kendini benimle hem fikir. Gizli ayıpla imalat hatasının ayrımını yapamadığınızı söyledi ve hatta verdiğiniz soyulma gibi örneklerin de ayıp olduğunu belirtti.

    Benzer durum yaşayanların dikkatine duyrulur.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Ayıplı Bilgisayar ve Yetkili Servis
    Merhaba! 2014 yılında satın almış olduğum ve garantisi hala devam etmekte olan cihazımı, iki kez aynı ve farklı nedenler dolayısıyla yetkili servise...
    Yazan: Anıl77 Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 09-03-2016, 20:46:25
  2. Ayıplı laptop bilgisayar ürünü ile ilgili
    Merhaba, 5 gün önce internet üzerinden laptop bilgisayar satın aldım. Ama ürünün arızalı olduğunu kendimce tesbit ettim ve firmaya bildirdim. 30 iş...
    Yazan: Saphiretr Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 7
    Son İleti: 09-07-2014, 19:12:11
  3. Gizli Ayıplı Dizüstü Bilgisayar
    Merhaba, öncelikle aşağıda yer alan uzun yazımın son derece ilginç bir konu olacağını belirteyim. Vatan Bilgisayar'dan Haziran 2009'da 1918 TL...
    Yazan: greenflash Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 6
    Son İleti: 07-01-2012, 17:19:21
  4. Ayıplı Mal (Dizüstü Bilgisayar)
    Merhaba arkadaşlar; 2009 yılı sonlarında aldığım bilgisayarımda aldığım günden beri aşırı ısınma, kendi kendine kapanma ve batarya ömrünün bitip hiç...
    Yazan: Mak.Müh. B.CETINER Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 10
    Son İleti: 25-07-2011, 14:57:30
  5. Ayıplı mal (dizüstü bilgisayar)
    18.01.2007 tarihinde satın almış olduğum HP marka laptop 03.08.2007 tarihinde bozulup servise gitti. Anakart,harddisk ve batarya olmak üzere 3 parça...
    Yazan: fffffx Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 1
    Son İleti: 27-08-2008, 20:07:18

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.