Daha önce yaşamış olduğum bir davadan dolayı, bu dava ile anılmak istemediğim için isim tashihi davası açtım. Çünkü bu isimle, iş ve özel hayatımda çok büyük sıkıntılar yaşıyordum. Dava günü geldi, hakim, dava neticesinde ceza aldığım ve temyiz aşamasında olduğu için (yani dava bitmemiş olduğu için), ileride karar kesinleşirse biz bu şahsı bulamayız benzeri bir sebeple isim tashihi davamı reddetti ve temyiz edebilirsin dedi.
Bilindiği üzere tüm kamu ve özel sektörde tüm işlemler TC Kimlik No ile yapılabiliyor ve isim ne olursa olsun insanlar bulunabiliyor. En basiti ileride bir ceza alıp yakalama kararı da çıkartılsa, polis ya da jandarma noktasındaki GBT sorgusunda çıkacaktır ve cezanın infazı için ilgili kuruma teslim edileceğimdir. Yani bunun kaçarı yok. Üstelik aldığım ceza da sadece 12 ay açık cezaevinde kalabilmek üzerine.
İsim tashih davasını TC Kimlik no ve bu cezanın azlığını ve zamanı gelince ceza kesinleşirse zaten kendim gidip teslim olabileceğim kadar az bir ceza gerekçesini sunarak TEMYİZ edebilir miyim, şansım sizce nedir, ya da başka ne önerirsiniz ?
Belirttiğiniz gerekçelerle temyiz edebilirsiniz yapacak başka bir şey yok isim tashihi davalarında davacının aranan kimselerden olmaması gerekiyor hakim henüz aramanız yokken böyle bir ihtimal ile karar vermiş demekki.
Yukarıda belirtmiş olduğum temyiz dilekçesini 1-2 ay önce verdim ve e-devlet'ten baktığımda Yargıtay'da yazıyor.
Hakimin reddetme sebebi olan " temyizde olan ceza dosyasındaki alınan ceza kesinleşirse şahsın temini (bulunması) zor olur.." durumu, 17/08/2016 tarih ve 671 nolu kanun hükmünde kararname ile iyice ortadan kalkmıştır. Çünkü, verilen ceza 4 yıl 2 ay ve daha önce tutuklulukta geçen 8 ayım vardı. Yeni KHK'ya göre önceden ceza 2/3 olarak uygulanırken, 01/07/2016'dan önceki suçlarda 1/2 oranında yani 2 yıl 1 ay (25 ay) olarak uygulanacaktır. Tutuklulukta geçen 8 ayı da düşünce geriye 17 ay kalıyor. Ayrıca yine aynı KHK'de belirtildiği üzere 1 yıl olan denetimli serbestlik 2 yıla çıkartıldığından, dolayısıyla benim bu davadan dolayı tekrar içeri girmem gibi bir durum ortadan kalkmıştır.
Bu nedenle Yargıtay'a yukarıdaki gelişmeyi detayları ile belirten ek bir dilekçe göndersem APS ile, sizce nasıl olur, dava sürecini hızlandırıp TEMYİZEN BOZULMASINA katkıda bulunabilir miyim ?
Ayrıca bu dilekçeyi illa ki ilgili Asliye Hukuk Mahkemesinden mi göndermek zorundayım yoksa direkt kendim de gönderebilir miyim ? ( Yargıtay'daki ilgili hukuk dairesi ve esas numarasını biliyorum. )
Bu konuda bilgi ve tecrübelerinizle bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. Çünkü daha önceki mesajlarda da belirttiğim gibi, özellikle iş ve özel hayatımda büyük sorunlar yaşıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler,
Saygılarımla..
Konu aozupek tarafından (18-08-2016 Saat 21:17:24 ) de değiştirilmiştir.
3 yıl önce kimlik yenileme için nüfus müdürlüğüne gittiğimde kimlik bilgilerim önce İsim CUNEYT doğum tarihi 00.00.00 doğum yeri Anakar olarak çıktı....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dijital Sağlık ve Yasal...
01-05-2025, 18:12:22 in Borçlar Hukuku