5 ay önce alınmış hiçbir yedek parça sorunu olmayan 1400 Tl ye satılan telefonun 1200 Tl ye ekran değişim fiyatı olması Yakalarsam öperim. Anlamına gelir.
Güzel kardesim oncelikle bir sony markasi aldigindan oturu geçmiş olsun diyeceğim seyleri iyi dinle
2014 yilinin 12 ayında xxx firmasindan sony m2 markali hanima telefon aldim 3 ay geçti geçmedi ses sorunu çıktı ve aldığım yere gotorup garanti kapsaminda verdim ve telefonumu iddiaya gore 1 hafta içinde yapmislar fakat telefon bana 72 gunde geldi sonradan ogrendimki telefonu ankaradaki xxx magazasi yerine mersindeki xxx magazasina gondermisler ordaki kiside telefonu almis ve sonra garantiyi aradigimda telefonun arizasi devam ediyor diyip geçiştirdi ve telefon 72 gunde geldiginde anasini aglatmislar Sony aradigimdada bu bizlik sorun olmayip garanti ile sizin aranizdadir dediler yani anliyacagin birdaha sony markasina yaklasma derim ben.... Ayrıca hic durmadan hakem heyetine giderek para iadesini talep et senin icin en hayirlisi bu olacaktir...
Güzel kardesim oncelikle bir sony markasi aldigindan oturu geçmiş olsun diyeceğim seyleri iyi dinle
2014 yilinin 12 ayında xxx firmasindan sony m2 markali hanima telefon aldim 3 ay geçti geçmedi ses sorunu çıktı ve aldığım yere gotorup garanti kapsaminda verdim ve telefonumu iddiaya gore 1 hafta içinde yapmislar fakat telefon bana 72 gunde geldi sonradan ogrendimki telefonu ankaradaki xxx magazasi yerine mersindeki xxx magazasina gondermisler ordaki kiside telefonu almis ve sonra garantiyi aradigimda telefonun arizasi devam ediyor diyip geçiştirdi ve telefon 72 gunde geldiginde anasini aglatmislar Sony aradigimdada bu bizlik sorun olmayip garanti ile sizin aranizdadir dediler yani anliyacagin birdaha sony markasina yaklasma derim ben.... Ayrıca hic durmadan hakem heyetine giderek para iadesini talep et senin icin en hayirlisi bu olacaktir...
Ses sorunu 6 ay içinde çıktığından ayrıca Tamirde geçen süre 20 iş gününü geçtiğinden dolayı bedel iadesi yada birebir aynı ile değişim yapabilirdiniz.
Burada zaten sorun yedek parçanın fiyatı değil. Servis Yedek parça bulundurmak zorunda. Yedek parça yok demek yada tamir edilemiyor demek. Tüketiciye seçimlik haklarını kullanma hakkı verir. Yeni telefon verecek ise bunun bedelini isteyemezler.
Diyelim yedek parça bulunsun ve ürünün değerinin sizin dediğiniz gibi 2 katı olsun. Hukuk bu kadar kabakmı sizce ?
- - - Updated - - -
Siz telefonu ne zaman teslim ettiniz? Teslime dair belgeniz varmı? size yazılı olarak tamir ile ilgili bilgi verdilermi ne zaman verdiler?
Bana telefon mesajı ile durumu ilettiler mesajda teslim no mevcut, kvk dan gelen bir mesaj bu,
- - - Updated - - -
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Bu sadece yakınanın iddiası
Tamirci ise, parça fiyatın bu olduğunu iddia edecektir. Fiyat listesi kendi elinde çünkü. Muhtemelen listedeki fiyatı söylemiştir zaten.
Yedek parça yok demeyecektir, var ve fiyatı bu. İstersen tamir edelim diyecektir.
Bunu bu kadar net söyleme sebebim bir tecrübem. Bundan seneler seneler seneler evvel (yaklaşık 25 sene evvel) ad vermeyeyim, "biz tüm ürünlerimizin yedek parçalarını 10 sene boyunca bulundururuz" diyen bir firmanın taktiği idi. O zamanlar Tüketici yasası falan yoktu. Siz bu güvenceye dayanarak ürünü alırdınız, ama 10 sene sonra parça baktığınızda, demode olmuş bir ürünün fiyatın belki %5'ini oluşturan bir parça için o cihazın son modelinin yarısı kadar fiyat isteyince almaktan vazgeçiyor insanlar. Ama asla "parça yok" demiyor. Muhtemelen cihazdan 1-2 tane bırakıyor elinde, birisi o parayı verip alma isterse verbilmek için.
Yukarıda aynı soru vardı bu tarz davalarda bilirkişi atanıp ya arkadaş akıl var mantık var telefon 1400 tl ki şuan piyasada sıfırı da yok nasıl ekrana 1200 TL fiyat çıkarabilirsin demezler mi ki gönderdiğimde telefon çalışıyordu sadece dokunmatikle ilgili olarak ekranın 3te 1 inde sorun vardı gerçi okuduklarımdan bu adamların telefonu dahil bozup gönderebileceğinden korkuyorum, ülkemizde müşteri hizmetleri müşteriyi koruma sıfır benzer bir konuyu teknosa da da yaşadım nedense beni buluyor böyle şeyler,
teknosadan toshiba laptop aldım alırken toshibadan 200 TL hediye çeki olduğunu söylediler, daha sonra teknosa.com da girip kullanmak istediğimde çıkmadı tam 1 hafta hergün en az 4-5 ekre teknosayı aradım ana avrat küfrettim sinirden mağaza müdürü bile arayıp haklısınız sistemsel hata var demesine rağmen teknosa bir çözüm bulmadı en son ihtarname çektim bana çeki gönderdiler olan benim sinirlerime oldu çıldırıyorsunuz çünkü teknosa toshibaya atıyor, toshiba teknosaya ortada top gibi oradan orada aranıyorsunuz.BUrada da Vatan bilgisayar müşteri hizmetleri konuyu KVK ile görüşmem gerektiğini onlarla ilgisi olmadığını bile utanmadan söyleyebildiler.Bu ülkede hukuk yok ne yazık ki, satana kadar ağam paşam sattıktan sonrası vahşi batı kim hakkını ararsa , cahil bir millet olduğumuzdan hakkını arayan sayısı kaç acaba onu da bilmiyorum,
telefonum henüz gelmedi geldiğinde ihtarname çekeceğim bunu konya şubesine mi yoksa genel müdürlüğüne mi çekmem gerekli ? belki de tketici hakem heyetinin açacağı dava uzun sürecek bende piyasa hiç yedek parça kalmaz diye yaptıracağım kim karlı Vatan bilgisayar ve KVK...Firmalar herşeyi bildiklerinden rahat rahat at koşturuyor
Evet bulunabilirliği kadar parçanın fiyatı da önemli.
Bu konuda özellikle ithal araçlarda malasef çok mağduriyet var. Örneğin Toyota Corolla'nın bir arka sinyal+stop grubu orjinali 900 TL.
Türkiye'de üretilen yan sanayi üretim 75 TL. (Bu fiyat makul)
Şimdi bu aracın sıfırı 75.000 TL. İkinici eli de 50,000 TL olsun. Bir sinyal grubunun 900 TL olması bence çok anormal.
Şimdi örneğin araç 1000 parçadan meydana gelsin ve toplam fiyatı 75000 TL olsun. Orantı kurduğumuzda da sinyal fiyatı 50 TL 'ye denk gelsin.
Elbette yedek parça olduğu için bu fiyattan biraz daha fazlaya satılacak. Ama bunun oranı?
İki kat olsun, bilemediniz 3 at olsun. Ama öyle mi değil. Arada 18 kat fark var. İşte çözüm getirilmesi gerekeken sorun bu.
Bakanlık buna bir sınırlama getirmeli. Bu arada verdiğim fiyatların yaklaşık kaba fiyatlar olduğunu da belirteyim.
Bu konuda bir öneri yaptım birkaç mesaj önce. Daha piyasaya çıkma izni alırken tüm yedek parçaların fiyatlarnı da bakanlığa vermeli liste olarak. Snra bu listenin yeniden değerleme yöntemlerini de iktisatçılar bulur. Bu listenin üzerinde fiyat tespit edemesin. Ve de ürün fiyatının ürünü meydana getiren parçaların fiyatları toplamına oranı ya belli bir değeri geçemesin ya da enerji sınıfı gibi satışta HER REKLAMDA BELİRTİLMESİ ZORUNLU bir değer olsun. Araba alıyorsunuz, 70,000 lira. YPO=4,3 gibi. TÜketiciler de YPO'su 900 olan bir ürünü almaz, 1.5 olan ürünü alır.
---edit---
Burada da başka bir sorun çıkacak:
Bozulma şans olmayan parçalara çok düşük, sık bozulan parçalara da yüksek bir fiyat verilir.
Hakem heyetine ihtarname çekmeden gitsem bir yararı olur mu yoksa illa ki ihtarname isterler mi ? Bunun markayla veya aldığın yerle ilgisi yok aynı konu bankaların masraf meselesi Devlet, Devlet olacak ki açık kapı bırakmayacak daha dün vardı hastane oto parklarından ücret alınamaz diye sağlık bakanlığının kararı var ama dinleyen kim ? Devlet alınmaz diyip gözünü kulağını kapatıyor.
Siz telefonu ne zaman teslim ettiniz? Teslime dair belgeniz varmı? size yazılı olarak tamir ile ilgili bilgi verdilermi ne zaman verdiler?
Telefonu verdiğime dair evrak var.10 Eylülde verdim konya vatan bilgisayara 17 eylülde 1200 TL karşılığı yapılacağı iletildi mesaj ile, aradım KVK yı global sony de parça olmadığından sıfır telefon vereceklerini ondan 1200 TL çektiklerini ilettiler.Yine bugün vatan bilgisayara telefonun geldiği mesajı geldi.Gittim tartıştık pazartesi KVK yı arayacaklarını söylediler pazartesiyi bekleyecektim zaten o nedenle tamam dedim bu arada bayramda avukat bir arkadaşla ihtarnameyi hazır edeceğim inş pazartesi bir şey çıkmazsa vereceğim
Telefonu verdiğime dair evrak var.10 Eylülde verdim konya vatan bilgisayara 17 eylülde 1200 TL karşılığı yapılacağı iletildi mesaj ile, aradım KVK yı global sony de parça olmadığından sıfır telefon vereceklerini ondan 1200 TL çektiklerini ilettiler.Yine bugün vatan bilgisayara telefonun geldiği mesajı geldi.Gittim tartıştık pazartesi KVK yı arayacaklarını söylediler pazartesiyi bekleyecektim zaten o nedenle tamam dedim bu arada bayramda avukat bir arkadaşla ihtarnameyi hazır edeceğim inş pazartesi bir şey çıkmazsa vereceğim
Tekrar gidin sıfır telefon vereceklerine dair yazılı belge isteyin. Ama tamir edilsin şeklinde bir şey imzalamayın. Yukarıda belirttiğim gibi Sıfır telefon demek ücret ödemeden kurtulursunuz demek.
İhtarname çekmekte acele etmeyin 20 iş günü geçsin gerekirse bu koz lazım olabilir.
Konu ceceli341 tarafından (23-09-2015 Saat 20:49:47 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Òğèïñêàí ñàéò âõîä â ëè÷íûé êàáèíåò
17-08-2025, 04:13:40 in Kişiler Hukuku