+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.

Konu: Temyizden karar ne olarak çıkar?

Temyizden karar ne olarak çıkar? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    May 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Temyizden karar ne olarak çıkar?

    ben bir otomobil şirketini aldığım otomobilin 18.günü arızanması neticesinde ayıplı mallarını geri almaları için başvuran ve bunu kabul ettiremeyince dava açan 31 ay sonucunda davayı kazanan bir tüketiciyim.bu süreçte avukatsız mücadele ettim.fakat davayı kaybeden şirket yasal haklarını kullanarak temyize başvurmuşlar.şimdi bir bekleme süresi daha başladı.bu süre ne kadar olur?.benim öğrenmek istediğim şu.bu şirketinin dava dosyasında benim delillerime(benim delillerimin hepsi servis belgesi,kendileri başvuru faxlarım v.s)karşı bir tane dahi delilleri yok.gerçek dışı beyanları oldu mahkemeye ve tüketicinin ve rekabetin korunması genel müdürlüğüne bunların ispatlarınıda dosyaya girdisini yaptırdım mahkeme sürecinde.hakim 3 kez delil sunmaları için katı süre verdi uyardı ve kayıtlara girdi.yinede delil sunmadılar.hakim 4 kez delil sunma süresi verdi .davanın bu nedenle düşmesi talep ettim buda olmadı.tüketici mahkemesinin tayin ettiği bilirkişi raporu benim haklı olduğumu onaylıyor.tabi bunada itiraz ettiler ve onay görmedi.benim şikayetim üzerine şirketine giden il sanayi müfettişlerine bilgi verip benim mahkeme süresi ,öncesi ve sonrası kendilerine hiçbir yolla ve hiçbir şekilde başvurum olmadığı beyanını yazılı olarak verip kötü niyetli olduğumu yazıp altına imza atan bir(gerçek dışı beyanını belgelerle ispatlayıp mahkeme kosyasına girdisini sağladım) şirket avukatı olmasına rağmen 31 ay sonunda dava bitti.aracımın ayıplı olduğu ve ayıplı hizmete maruz kaldığım gerekçeli kararla onandı.fakat hakim bana secicilik hakkımı sormadan aracın yenisi ile değiştirilmesi.ifanın birebir yerine getirilememesi durumunda İ.İ.K 24.madde hükümlerinin uygulanması...diye karar verdi.
    öğrenmek istediğim temyizden karar ne olarak çıkabilir,ne kadar sürede ve ben karar sonrası (itirazları kabul edilmezse.bence edilmemesi gerekiyor bu koşullarda)neler yapmam gerekiyor.beni bu konuda bilgilendirecek herkeze şimdiden teşekkürler.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Temyizden karar ne olarak çıkar? konulu yargıtay kararı ara
    Temyizden karar ne olarak çıkar? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Sep 2004
    Nerede
    istanbul.
    İletiler
    230
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın icim

    anlatmis oolduğunuz sekilde Tüketici Mahkemesince lehinize karar verilmiş ise, bu karari icraya koyarak tahsil etmeye calisabilirsiniz yada ihtiyati haciz alarak bu kararla ihtiyati haciz uygulama yoluna gidebilirsiniz. ancak teminat karsiliği yargitaydan tehiri icra yani temyiz sonuclanana kadar icra islemlerinizi yapamaniz yönünde islem tesis edebilir karsi taraf. dosyanın tam olarak iceriğini görmeden bir sey söyleyerek sizi yanıltabiliriz. o nedenle yorum yapmak istemiyorum. ancak yargitaydan dosyanizin dönmesi 10 ayi bulabilir.
    saygilar

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    May 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    cevabınıza teşekkür edirim fakat buradan şunumu anlamam gerekiyor.temyizden gelecek sonucu beklemeden ben icrayı başlatabilirim ve karşı taraf bunu durdurma hakkına sahiptir fakat bir teminat yatırmak kaydıyla.bu anlamamı geliyor .eğer böyle ise bu teminatın tutarı ne olur.temyiz dilekçelerinin başlığı''tehiri icra ve mürafa taleplidir''bu ne anlama gelmektedir.bilgi vereceklere şimdiden teşekkürler.icim

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jul 2004
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    4.244
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    icranın ertelenmesi ve duruşma talep edilmiş


  6. #5
    Kayıt Tarihi
    May 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    21/12/2006 günü yargıtay kararını açıkladı mahalli mahkemenin vermiş olduğu karar ONANDI.bana davam süresince yardımcı olan ,öncelikle hukukinet sayfasına yorum yapan belgeleri ekleyen tüm avukatlara teşekkür ederim.darısı tüketici hakları için mücadele edenlerin başına.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    May 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    21/12/2006 tarihinde yargıtayda karra onandı demiştim bir şey demeyi unuttum kararın açıklandığını davacı olduğum şirketin avukatı bildirdi.ve ben bugün onun daveti üzerinee kendisiyle görüştüm.sayın avukat bir protokol ahzırlamış ama bunu bana açıklamadan önce ''size bir üst model araba veriyoruz işte sizin aracınızda tek hava yastığı var bunda iki,sizde kaset çalar bu araçta cd çalar v.s v.s ''sonunda protokole geldi ve bunu imzalamadan aracı size teslim edemem dedi.içeriğini analattı sonucunda''bu arac hakkında başka hiçbir mahkemeye başvurmayacağım ve hiç hak talep etmeyeceğim yazıyormuş''kendi bunları söylemesi üzerine benim bunu imzalamam için benim en azından maddi kayıplarımın ödenmesi gerektiği dile getirdim zaten bir üst sınıf araç veriyoruz dedi ki zaten benim aracımın üretimi yok karar gereği sıfırı olmazsa İİK 24 dediğine göre aracın parasını ödenmesidir doğrumu.şimd siz sayın cevap vereceklere sormak isterim
    1)sayın avukatın ''protokolu imzalamdan size araç teslim edemem deme lüksü varmı.karar aracın yenisi ile değiştirilmesi ifanın gercekleşememsi durumunda iik 24 uygulanır.
    2)karar icra yolu ile uygulatmaya gidildiğinde BİLİRKİŞİ suanda şirketin satışta bulunan benim aracıma emsal olabilecek(sayın avukatın bana teklif ettiği benim aracıma en yakın araç)fiatı üzerindenmi fiat belirleyip icra müd.davalıya ödeme emri sunacak.
    3)yoksa aracın fatura bedeli+hurda indirimi(bunun belgeside mevcut) yasal faizi ile ödenmesinimi emredecek(dava dilekçemde ''aracın yenisi ile değştirilmesi veya ödediğim paranın yasal faizi ile iadesi yazmıştım)(fakat hakim yukardad belrtiğim gibi ''ifanın birebir gerçekleşememsi durumunda İİK madde 24 hükümleri uygulanması diye karar yazdırdı.ve kararda maddi manevi tazminat hakkı saklı kalmak kaydıyla diye yazıyor.
    şimdiden değerli yanıtlarınıza teşekkür ederim.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Jul 2004
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    4.244
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı


    Siz bir dava kazandınız kararı icraya koyarak hakkınızı icra marifeti ile elde edebilirsiniz. Veya diğer tarafl ile anlaşarak da yapabilirsiniz. Anlaşarak yapılan işlerde kimse kimseyi bir şey yapmaya zorlayamaz anlaşmada önemli olan irade uyuşmasıdır. Anlaşamıyorsanız. hakkınızı cebri icra yolu ile elde edebilirsiniz. Burada yapmanız gereken hangisi daha avantajlı olduğuna karar vermeniz


  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    Mersin / Türkiye
    İletiler
    760
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın icim, sadece bir yanlış anlamayı gidermek için yazıyorum. Sayın Eyilik'in sözünü ettiği "icra marifetiyle" tabiri, sizin anladığınız anlamda bir "marifet" değil, Devletin icra organının sağlayacağı "ustalık" anlamında kullanılmıştır. Bir başka anlatımla, Devletin icra organı aracılığıyla anlamındadır.

    Selamlar

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    May 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Eyilik'e cevabından dolayı ve sayın Tunga'yada konuya açıklık getirdiğinden dolayı teşekkür ederim.
    İcra dairesinin uygulacağı (tyl ödeme durumunda) emsal aynı marka araç fiatı mı veya ödediğim paranın yasal faizi ile iadesininmi uygulanması isteyecek bu konuda açıklama yapabilirseniz sevinirim.saygılarımla.

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    May 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Temyizden karar ne olarak çıkar?

    mahkeme kararında hüküm bölümünde:
    davacının maddi ve manevi tazminat talepleri saklı kalmak suretiyle davanın kabulu ile .........plakalı aracın davalılara iade edilerek yeni ürünün davalılardan müştereken ve mütesessilen alınarak davacıya verilmesine aynen ifanın mümkün olmaması halinde İ.İ.Knın 24 maddesine göre işlem yapılmasına
    yargıtay ilamı karar bölümünde
    dosyadaki yazılara,kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA,11.12.2006 gününde oy birliği ile karar verildi.
    Yazmakta.
    dava dilekçemde ''aracın yenisi ile değştirilmesi veya ödediğim paranın yasal faizi ile iadesi yazmıştım.
    ***bu nedenle öncelikle icra ya vermem gereken dilekçe örneğine ihtiyacım var sayfalarda bulamadım.
    ***birde aracın üretimi olmadığından ödediğim paraların yasal faizi ile ödenmesi anlamınamı geliyor İ.İ.K madde 24
    acil olarak bunları öğrenmem gerekiyor.yardımlarınıza şimdiden teşekkürler
    Konu icim tarafından (27-01-2007 Saat 20:34:49 ) de değiştirilmiştir. Sebep: araç pilakamı sildim

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

temyizden karar ne zaman çıkar

Forum

Benzer Konular :

  1. Danıştay' a temyize giden davaya neden uzun sürede karar çıkar ?
    Hukukçu Arkadaşlar, Danıştay' a temyize giden davaya neden uzun sürede karar çıkar ?
    Yazan: bestali Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 16-05-2018, 13:21:29
  2. Temyizden dönecek karar
    arkadaşlar 1 sene 15 gün darp cezam vardı temyiz bunu az bulup bozmuştu.mayıs ikide mahkemem vardı ve hakim 1 sene 15 gün cezamı 7 seneye çıkardı.7...
    Yazan: gokseldisli Forum: Ceza Muhakemesi Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 05-05-2013, 10:06:56
  3. Yeni Mevzuat: Yargılanmanın İaadesi - Vekaletnamede Temyizden Vazgeçme Yetkisinin Bulunmaması - Temyizden Vazgeçme
    Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz : İlgili veri linki - Konu: Yargılanmanın...
    Yazan: admin Forum: Mevzuata İlişkin Bilgi ve Yorumlar
    Yanıt: 0
    Son İleti: 01-02-2011, 21:59:43
  4. Kiracım ne zaman çıkar ? (İşyeri olarak kirada)
    merhaba...bir konuda yardımınızı rica edeceğim. kiracımızla 3 yıl once 1 yıllık kontrat yaptık...daha sonraları i.çin kıra kontratını yenılemedık.ve...
    Yazan: sebatiabi Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 26-04-2006, 18:00:32
  5. Yeni TCK ' ya göre nasıl bir karar Çıkar?
    eski TCK 456/2, 457/1, 51/1, 59/2 maddeleri gereğince Kamu davasindan hafif tahrik sonucu 1 yil 8 ay hapis cezasi aldim. Olaydan önce hiç bir sabıka...
    Yazan: gamzeuslu Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 14-04-2005, 19:05:45

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.