Avukat arkadaşlara bazı sorularımız olacak
Türkiyede faliyet gösteren bir amerika kökenli bir şirkette mühendis olarak çalıştım( 4 arkadaş daha var).Daha sonra bu şirket Türkiye den çekildi.Çekilirken de bazı teknik personelin birikmiş maaşları ( 11 ay ),primler vb ödemeden gittiler.Bu arada firmanın Türkiye de yasal izin alamadan faliyet gösterdiğini dehşetle öğrendik.90-140.000 Dolar arasında alacağımız var.Yine aynı guruba ait başka bir firma halen faliyette, fakat bu yasal olarak çalışıyor.Kendileri organik bağı red ediyorlar fakat biz aynı projelerde çalıştığımız için gerçeği biliyoruz.Kurumun Avrupanın hemen hemen her ülkesinde çok ciddi yatırımları var.
avukat arkadaşlara sorularımız
1-Bu kurum adına ilamsız icra takibi başlatabilirmiyiz.
2-Buradaki icra dairesinin alacağı kararla Avrupa ülkelerinde ( şirket merkezi Amerika ) bu kuruma ait yatırımlara icra işlemi gerçekleştirebilirmiyiz.
Türkiye'de ilamsız icra takibi yapıp şansınızı deneyin. Ancak tebligatı almazlarsa takip kesinleşmez. Üstelik alacağı kesinleştirseniz bile ancak Türkiye'deki mal ve haklara haciz koyabilirsiniz (3.cü kişilerdeki hak ve alacaklara da haciz konabilir) ama yabancı ülkedeki mallarına haciz koyamazsınız.
Türkiye'de ilamsız icra takibi yapıp şansınızı deneyin. Ancak tebligatı almazlarsa takip kesinleşmez. Üstelik alacağı kesinleştirseniz bile ancak Türkiye'deki mal ve haklara haciz koyabilirsiniz (3.cü kişilerdeki hak ve alacaklara da haciz konabilir) ama yabancı ülkedeki mallarına haciz koyamazsınız.
Alacaklılar borçlunun bulunduğu ülkede bir avukata vekalet verseler Oradaki yasalara göre tahsil etse olurmu?
Amerikada dava açmak için oradan bazı avukatlarla konuştuk.Fakat çok büyük paralar istendi.
Türkiye de alacak davası açıp bunu icraya koysak da aynı olacak galiba.Gerçi arada uluslararası anlaşmalar var fakat ne kadar işe yarar bilemiyorum.
Bu arada biz Çalışma bakanlığı ,SSK yı ve diğer yetkili kurumları da mahkemeye vermeyi düşünüyoruz. Çünkü bu firma devletten hiçbir izin almadan 11 yıl boyunca Türkiye de çalışmış.Devlet kurumları ile ortak projeler yaptık fakat firma Türkiyede izinsiz çıktı.Hiç sigorta yapılmamışız.Maaşlar,sigorta primleri vs vs gitti.
Devleti mahkemeye versek ne olur.Öneriniz nedir ?
Konu birisi36 tarafından (14-02-2015 Saat 07:54:35 ) de değiştirilmiştir.
Ücretlerinizi alamadığınız 11 ay boyunca bahsettiğiniz kurumlara şikayet hakkınız varken kullanmamışsınız, işyeri kapanıp gittikten sonra biz size durumu bildirmemiş olsak ta siz bizim size bildirmediğimiz bu haklarımızı korumak için hiç bir şey yapmadınız diyerek mi dava açmayı düşünüyorsunuz bahsettiğiniz kurumlara??
Erdoğan bey
1-ücreti alamadığımız 6. ve 9 aylarda noterden ihtarname çekildi.
2-Kurumun yasal olmadığı aklımıza bile gelmez.Çünkü
a-Bizzat çalışma bakanının kendisi ile proje açılışları yaptık( bakan beyin kendisinin bulunup, elinden plaket aldığımız...basında bol miktarda fotografı ve haberi var )
b-Birçok ilde valiler ve B.başkanları ile projeler yapıldı.Basında bol miktarda haberi var.Tv haberleri var.
3-Yüksek düzeydeki kamu görevlileri ve kurumları ile ortak projeler yapan kurumun Türkiye de yasal çalışma izni olup olmadığını araştırmak sanırım bizim görevimiz değil.Ben mühendisim çalışma bakanlığı yada İşkur müfettişi değilim.Yarım saat önce üst düzey bürokratlardan plaket alan insanın aklına çalıştığı şirketin yasal olup olmadığı gelmez doğal olarak.Ayrıca ben bunlarda çalışmaya başladığımda zaten 6 yıldır burada çalışıyorlardı.
Aynı şirket 2 ülkede benzer olay yapmaya çalıştı fakat ciddi cezalar yediler.Ha orası batı bizde böyle derseniz onu bilmem.
Merhaba ben ithalatcilik yapan biriyim. Daha onceden yuzyuze gorusemedigim fakat teklifleri cazip gelen bir İngiliz firmasiyla calismak istiyorum ama...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku