Merhaba.
Öncelikle kısa bir özet geçmek istiyorum. Bilerek imzaladığımız boş senedin üzerine 100.000 tl yazdılar. Bize senede istinaden açılan davayı kazandık. Böyle bir borcumuz olmadığını, ancak küçük bir miktar borcumuz olduğunu mahkemede ibra ettik. Senet iptal oldu. Yerlerimiz üzerine konan ipoteğin kalkması için menfii tesbit davası açmaya hazırlanırken, öğrendik ki ipotekler kendiliğinden kalkmış. Yanlış bilmiyorsam birşeyleri tazelemeyi unutmuş ya da vazgeçmişler. Belki de dava harcından bıktılar.

Şimdi ev yerimize tekrar ipotek koydurabilirler mi ? Avukatımız aracılığı ile yeri başkasına devretmeyi düşünüyoruz bu sıkıntı yüzünden. Oğluma devretme imkanımda var, ancak "mal kaçırmaya girer" şeklinde bir kaç duyum aldım.

Henüz menfii tesbit davası açmadığım için borçlu olduğum kişilere borcumu ödemedim. Mahkemeden şu kadar borcun var diye karar çıkacak ki bende ödememi yapabileyim. Çünkü aramızda uzlaşma krizi devam ediyor.

Senet ilk açılan mahkemede iptal oldu. Ama yine de bilmediğim için korkuyorum. Tekrar bir dava açıp ev yerime ipotek koydurabilirler mi ?
Birine devretmeme gerek var mı.. Devredersem Oğluma devretmemde herhangi bir sıkıntı olur mu..

Şimdiden teşekkürler...