Öncelikle herkese merhaba, bir hukukçu olmadığımdan hukuk terimleri arasında 1 haftadır boğuluyorum, avukatlarla da konuştum ama hepsi ayrı birşey söyleyebildiğinden burada bana yardımcı olabilirsiniz dedim.
İçinde kiracı olan daireyi 02.10.2014 tarihinde satın alıcam. Kiracının sözleşme başlangıç tarihi 01.02.2012 ve oturduğu daireye 1200 TL kira ödemekte. Eşim ve benim herhangi başka gayrimenkulümüz yok, evimizi 1 ay önce sattık ve ekim sonunda kiraya çıkıcaz. Kiracı ile konuştum ve evi boşaltması halinde yardımcı olabileceğimi söyledim ve 5000 TL teklif ettim. Kiracı durumununun kötü olduğunu belirtip 15.000TL vermem halinde boşaltacağını söyledi. Tabi benim böyle bir param yok. Tapu üstüme geçer geçmez tahliye ihtarnamesi çekicem ama bazı sorularım var.
Soru :
1- Tahliye ihtarnamesini 6 ay içinde boşalt şeklinde mi göndermeliyim yoksa kira dönemi sonunda(01.02.2015) boşalt şeklinde mi? (TBK 6098 md.351)
2- İhtarnameyi Yeni Malik Sıfatı ile Tahliye İhtarıdır şeklindemi, yoksa Mesken İhtiyacı Nedeniyle Tahliye İhtarı olarak mı çekmeliyim?
3- Çektiğim aynı ihtarnamede tahliye edene kadar geçen süre içinde kirayı ödemesi için banka hesap numaramı belirtebilir miyim?
4- İhtarnamede nelere dikkat etmeliyim?
Cevap: Kiracı tahliyesi için hangi dilekçe yazılmalı.
1-6 ay süre vermelisiniz siz kontrata taraf malik değilsiniz çünkü.
2-İkisi de
3-Evet
4-İhtarnamenin geçersiz sayılmasına sebep olacak kayıtların olmamasına en doğrusu avukata yaptırmaktır.
Cevap: Kiracı tahliyesi için hangi dilekçe yazılmalı.
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
1-6 ay süre vermelisiniz siz kontrata taraf malik değilsiniz çünkü.
2-İkisi de
3-Evet
4-İhtarnamenin geçersiz sayılmasına sebep olacak kayıtların olmamasına en doğrusu avukata yaptırmaktır.
Cevabınız için teşekkürler. Anlamadığım konu neden 6 ay beklemem gerektiği, aşağıdaki maddeye göre kira sözleşmesi sonunda açabilme hakkım yok mu?
TBK6098
MADDE 351- b. Yeni malikin gereksinimi Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir. Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.
Cevap: Kiracı tahliyesi için hangi dilekçe yazılmalı.
A evet yeni yasa ile yeni malike böyle bir hak da tanınmış dediğiniz gibi kullanabilirsiniz bu hakkınızı ama ben yine de avukat vasıtasıyla yapmanızı öneririm yaş tahtaya basmamak adına.
Cevap: Kiracı tahliyesi için hangi dilekçe yazılmalı.
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
A evet yeni yasa ile yeni malike böyle bir hak da tanınmış dediğiniz gibi kullanabilirsiniz bu hakkınızı ama ben yine de avukat vasıtasıyla yapmanızı öneririm yaş tahtaya basmamak adına.
Teşekkürler, avukatsız iş yapmam zaten ama onunda neler yaptığını kontrol etmek lazım. Hukuk dediğimiz derya deniz, hep yeni bir şeyler çıkıyor.
Cevap: Kiracı tahliyesi için hangi dilekçe yazılmalı.
Aklıma gelmişken, karşı taraf taşınmazı boşaltmaz ve tahliye davası açtığımda; karşı taraf davayı kaybederse dava masraflarını öder deniyor, peki buradaki ödeyeceği tutar ne seviyelerde olacaktır.
Cevap: Kiracı tahliyesi için hangi dilekçe yazılmalı.
Engin Bey Merhaba,
Aynı Şekilde benimde başımda bu şekilde bir sorun bulunmakta. 2 ay önce aldığım evden kiracı çıkmamakta. 19 aydır su borcunu 2 aydır elektirik borcunu 3 aydır apartman aidatını ödememekte. Eski ev sahibi ile 13/09/2012 tarihinde sözleşme imzalamış sözleşmede kira artışı %8 iken %5 zamlı yatırdı; bir kaç sorum olacaktı.
1) Ödemediği bu borçlar ve eksik kira ödediği için ne yapabilirim
2) MADDE 351- b de getirilen yeni kanun çok açık avukat olmadan davayı nasıl yürütebiliriz, çünkü avukatla görüştüm yaklaşık 2000 Tl avukat masrafı olur, avukat masraflarını karşı taraf ödemez ve cebinden çıkar dedi ve şuan bunu ödeyecek gücüm yok zamanımda azalıyor...
3) avukat tutmaz isem devlet veya baro bana avukat verir mi ücret karşılığı
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
- - - Updated - - -
Konu msalihcevik tarafından (29-09-2014 Saat 21:14:26 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Kiracı tahliyesi için hangi dilekçe yazılmalı.
Ödemediği kiralar aidatlar faturalar için tahliye talepli icra takibi başlatabilirsiniz avukat tutmak şart değil becerebilirseniz kendiniz de takip edebilirsiniz ama eksik yanlış işlem hak ve zaman kaybına sebep olur bu tür işler için ücretsiz avukat verildiğini sanmam hele ki eviniz var zor.
Cevap: Kiracı tahliyesi için hangi dilekçe yazılmalı.
Engin Bey,
Tahliye davası açarsam dava dilekçesinin yanında kira sözleşmelerimi yani kirada oturduğum evin ve kiracının eski malik ile imzaladığı sözleşmelerin yanında kiracının ödemediği faturalar ve aidatlar için elimdeki belgeleri de dilekçe ile sunayım mı?
birde tahliye davası ile birlikte icra takibi başlatabilir miyim.
Şimdi Devlet kendi alacağına şahin kesilmiş.Fakat vatandaşın alacağının tahsilinde ise güvercin olmuş.Geçenlerde gazetede okuduğum bir haberde Maliye...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku