Bilindiği üzere 1136 sayılı Avukatlık K. 96/1. maddesi
"Baro başkanı iki yıllık bir görev süresi için seçilir. Yeniden seçilmek caizdir. (Ek cümle: 02/05/2001 - 4667/56. md.) Ancak, görev süresi iki dönemden fazla olamaz."
TBMM' ne verilen 2 ayrı Kanun Teklifi ile bu maddenin son cümlesinin kaldırılması teklif edilmiştir.
Teklifin Gerekçeleri arasında, bu maddenin özgür irade ile yapılan seçimleri kısıtlayıcı bir hüküm olduğu, benzer bir hüküm taşıyan 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları kanunu 54. maddesinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği belirtilmektedir.
Bu tartışmaya ilave olarak;
Baro Başkanlığı gibi önemli bir görevin süresinin 2 yıl ile sınırlı tutulması, pek çok Baro'nun gerçekleştirmek istediği projeleri uygulamakta sıkıntıya düşmesine, yeni oluşturulan bu kadronun, bulundukları konuma uyum sağlamalarının zamana ihtiyaç göstermesine neden olmaktadır.
Böylece Baroların, istenen hizmetleri vermesinde zorluklarla karşılaşıldığı gibi, bir Kamu hizmeti olarak avukatlığın ve Baroların ülkenin yasama faaliyetlerine aktif olarak katılımları da sağlanamamaktadır.
Bu nedenle düzenlediğimiz bu ankette, "Baro Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görev sürelerinin de 2 yıldan daha fazla olmalıdır" düşüncesini de tartışmaya açmak istedik.
Sayın meslektaşlarımızdan ricamız, Kanun Değişikliği Teklifi Adalet Komisyonunda görüşülmekte olduğundan,bu ankete ilgi gösterip görüşlerini bir an önce belirtmeleridir.
Anket sonucu, teklif sahiplerine ve Adalet Komisyon'una bildirilecektir.
Ancak şu eleştiriyi yapmadan da geçemeyeceğiz.
Avukatlık Mesleği ve Yasası ile ilgili onca sorun varken, ve tam da Baro Seçimleri yaklaşmışken BU TEK MADDELİK DEĞİŞİKLİĞE NEDEN GEREK GÖRÜLMÜŞ, neden başka sorunlar için de teklif verilmemiştir?
Bence görev süresi 2 yıldan fazla olmalı (ancak 5 yılı da geçmemeli) ve dönem sınırlaması olmamalıdır.
Baro başkanları seçimle göreve geldikleri için dönem sınırlaması olmamalı. Baro mensupları avukatlar, başkanın hizmetlerinden memnunsa neden örneğin 10 defa seçilmesin ki. Sonuçta hizmetinden memnun kalmazsanız seçmezsiniz olur biter, dönem sınırı getirmek bu nedenle bana mantıksız geliyor. Ayrıca ne kadar çok aday olursa, rekabetin aratacağını dolayısıyla hizmetin de daha düzgün verileceğini düşünüyorum. 2 yıllık görev süresi bence de yetersiz. Ancak istismara yol açmaması için 5 yıldan da fazla olmamalıdır.
Baro başkanlığından bahsediyoruz. Hepimiz için kutsal bir görev olduğu da açık.
Neden kısıtlayalım? Kendini kabul ettirmiş, icraatlarıyla, duruşuyla, avukatlık mesleği ve demokrasiye katkılarıyla kendini ispat etmiş meslekdaşımıza neden kısıtlama getirelim.
Sonuçta hepimiz oy kullanıyoruz ve bizi temsil edecek Avukatı seçiyoruz. Görevini yapmadığı veya suistimal ettiğinde de müeyyidesi açık.
Bu nedenle ben görev süresinin 2 yıldan fazla ve sınırsız seçim hakkı tanınması görüşündeyim.
Kanun teklifinin neden verildiği açık bakınız ist barosunun ekim seçimindeki adaya
Ancak Filiz hanımda adaylığını açıklayacakmış ne olur bilemem 68 li bir baro başkanı fena fikeir değil )
Görev süresinin 2 yıl ile sınırlanmasının olumsuz yönleri çok açık. Ancak sürenin üst sınırının da 4'ün üzerinde olmaması gerektiği kanısındayım.
Dönem sınırlamasının ise, mantıklı bir açıklaması bulunmamaktadır.
Arkadaşlar 14 mart 2014 te milli eğitim temel kanununda yapılan değişiklikle tüm idarecilerin görevlerine son verildi. Ve 4 yılı dolmayanlarin kalan...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları