Cevap: Mahkeme olmadan avukata verilen ücret geri alınabilir mi
gulsah_ rumuzlu üyeden alıntı
kimse kusura bakmasın ama avukatlık saçma bir meslek bir insan kendini savunup ifade edemiyorsa bu dünyada yaşamasın zaten. bir insanın ne yaşadığını da kendisinden iyi kimse bilemez. ikincisi dilekçe internete verilip boşluk doldurulabilir zor bir şey değildir altı üstü ya ceza ya miras ya boşanmayla ilgilidir. ve avukatların büyük bir kısmı aldığı parayı hak etmiyor
Haklısınız, fırıncılık, doktorluk, şöförlük, ... bildiğiniz her meslek saçma aslında,
öyle ya,
insan kendi karnını doyuracak ekmeği bile yapamadıktan sonra ,
yaşamasın bu dünyada..
Yada,
yada en iyisi siz kendi dünyanızda yaşamaya devam edin .
davalara girip çaba göstermesi lazım tabi ki de iş yapmadan haybeye para almak etik mi? adaletin kendisi adaletsiz olmuş olur o zaman
- - - Updated - - -
parayı geri almanın yolu var mı yok mu onu merak ediyorum bilen biri varsa yanıtlayabilir mi
Bırakmamışsınız ki Avukat ağız tadıyla babanızı boşasın. Avukatın işini yapmasına izin vermemişsiniz. Sadece avukatlık mesleğinde değil bütün iş akitlerinde Vazgeçen taraf diğer tarafa bir bedel öder. Ya kaporası yanar, Ya tazminata hükmolunur. Avukat işini yapmış, davayı açmış, dava belki bir celse sürer belki 10 celse bilinmez. Belki ilk celsede boşanacaklardı. Bu celsenin süreside maksimum 15_20 dakika sürecekti avukatın işide burada bitecekti. O zamanda paranın tamamını ödeyecektiniz. Zaten yarısını ödemişsiniz. kalanını ödemeyeceksiniz. Ne demiş büyüklerimiz başlamak işin yarısıdır diye. Dua edin annenize avukat tutmamışsınız. Ona da vekalet ücreti ödemek zorunda kalabilirdiniz.
yarısını değil ki yarısından fazlasını ödemiş. daha dava bile açılmadı oysa .. ayrıca banlandım banlanacak bir şey de yaptığıma inanmıyorum benim sözüm bir dilekçeyle milyarları alanlaraydı. emek verenlere değil
rose_ rumuzlu üyeden alıntı
yarısını değil ki yarısından fazlasını ödemiş. daha dava bile açılmadı oysa .. ayrıca banlandım banlanacak bir şey de yaptığıma inanmıyorum benim sözüm bir dilekçeyle milyarları alanlaraydı. emek verenlere değil
Siz avukatın aldığı parayı hak ettiğine de inanmıyordunuz zaten, banlanacak bir şey yapıp yapmadığınıza inanmıyor olmanızın hiç bir değeri yok ,
avukatlık saçma bir meslek
Şu sözünüz nedeniyle banlanmıştınız,
farklı üye adı almış olmanız bir şey değiştirmiyor,
banlanılası bir üyesiniz,
gene banlandınız.
Bu arada,
avukat kalan ücreti talep etme hakkına sahiptir, dua edin kalanı tahsil etmek için işlemlere başlamasın.
Avukatlık kanununa göre avukatın ücreti peşin ödenir babanız bir kısmını ödemiş yarısından fazlasını diyorsunuz oldukça önemli bir meblağ olmalıki annenizin boşanmadan kurtulduğuna şükretmek yerine geri almanın peşine düşmüşsünüz hayır maşallah babanıza boşanmak için gözünü kırpmadan vermiş onca parayı can havliyle demekki Belki bu babanıza da bir ders olur belki tepesinin tası atınca hemen boşanmayı düşünmez belki işin bu tarafından düşünün biraz da. Anneniz de daha dikkatli olur belki çoluk çocuğun nafakasını avukatlara götürmesin boyu posu devrilmeyesice herif diye çok yüklenmez belki babanıza
Allah aile saadetinizi muhafaza etsin para gider yine gelir dert etmeyin babanız kibarca avukatına durumu izah etsin bir kısmını olsun verebiliyorsa rica etsin zorlamasın.
kimse kusura bakmasın ama avukatlık saçma bir meslek bir insan kendini savunup ifade edemiyorsa bu dünyada yaşamasın zaten. bir insanın ne yaşadığını da kendisinden iyi kimse bilemez. ikincisi dilekçe internete verilip boşluk doldurulabilir zor bir şey değildir altı üstü ya ceza ya miras ya boşanmayla ilgilidir. ve avukatların büyük bir kısmı aldığı parayı hak etmiyor
Aslında ne avukata ne de hukuki.net e gerek var. Siz nasılsa biliyorsunuzdur. Pardon ama madem bu kadar marifetlisiniz neden bu konuyu burada tartışmaya açtınız? Bizim bilgimizi test etmek için mi?
Ayrıca avukatın emek vermiş olması için hamal gibi çalışması, çağırdığınız an gelmesi, en az 100 duruşmaya girmesi mi gerekiyor. Bu sefer de adalet sistemi yavaş, avukat davamı bitiremedi demezmiydiniz?...
Yukarıda bir üyenin belirttiği gibi avukatlar bilgilerini satarlar. O bir kelimecik bilgi bile can ve mal kurtarır. Kişiler avukat tutmak zorunda değildir. Davadan vazgeçen kişi ise avukatlık sözleşmesinden keyfi şekilde vazgeçemez. Avukatlık ücretinin kriteri kaç dilekçe yazdı, kaç duruşmaya girdi ile ölçülemez.
Son zamanlarda bir soruya bu kadar avukat bu kadar hızla cevap vermemişti. Mevzuu avukatın ücreti olunca , vermeyük diyen bir başı bozuğun hemencecik kellesi alındı. Cenazeside hemencecik kaldırıldı.
Kağnı ile işleyen hukuk, jet hızıyla işledi maşallah
Konu ceceli341 tarafından (13-05-2014 Saat 19:42:07 ) de değiştirilmiştir.
Bana Antalya'dan bir borçlu gelmişti araç üzerinde haczin kaldırılması için seneler önceydi sirkecide tatlıses lahmacunda buluşup yemek yemiştik hesabı ödeyince çok şaşırmışlardı (bi bayan bi erkek) "ilk defa bi avukatın hesap ödediğine şahit olduk" dediler Avukat hesap ödemez kuralı varmış demek öğrettiler sağolsunlar o gün bugün hesap ödemiyorum. Bunu deyince aklıma bir de askerlik anısı geldi kısa dönem yaptım er olarak sonra çavuş olduk gerçi neyse sabah sporu yapıyoruz bölükçe şınav çektiriyo bölük komutanı yüzbaşı ben 3-4 çekince bittim yapıştım yere kalkmıyorum arada kaynıyorum zannediyorum bölüğü kaldırdı komutan bana döndü "sen niye çekmiyosun?" dedi ben de verecek cevap ararkene arkadan Denizlinin köylerinden yeni katılmış bir er seslendi "komutanım o avukat" dedi komutan da "ya öyle mi tamam o zaman" dedi avukat şınav da çekmez düşünün artık.
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Son zamanlarda bir soruya bu kadar avukat bu kadar hızla cevap vermemişti. Mevzuu avukatın ücreti olunca , vermeyük diyen bir başı bozuğun hemencecik kellesi alındı. Cenazeside hemencecik kaldırıldı.
Kağnı ile işleyen hukuk, jet hızıyla işledi maşallah
Sn.ceceli,
kelle alınmaktan kastınız, üyenin siteden uzaklaştırılması ise,
o işi yapan benim,
benimde avukatlık mesleğiyle hiçbir ilgim yok,
üyenin de uzaklaştırılma sebebi vermezük demesi değil,
bir önceki mesajımda da belirttim sebebin ne olduğunu.
Burada işletilen hukuk değil,
site kurallarıydı.
Launching products that flop? Without a Market research firm, your business might be struggling to understand its target market. Many companies find...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
click jax wallet
04-07-2025, 17:48:59 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku