Sayın Hukukçular
Sayın Hukuki.Net yorumcuları.
Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davamız 02-10-2013 de lehimize verilen kararla son buldu.
Gerekçeli kararı beklemeye başladık, Gerekçeli kararı davacı olarak kalemden alamıyacağımı ancak,
tarafların Avukatlarının talebi üzerine, taraf Avukatlarına tebliğ edilebileceğini öğrendim ve beklemeye başladık, Beş ay geçmesine rağmen, anlaşma ihtimali nedeniyle, gerekçeli kararı almadık.
Gerekçeli kararın alınmayışının bir zaman aşımı varmıdır.
Bu konudaki görüşleriniz bizlere ve Hukuki Net takipçilerine çok faydalı olacağını düşünerek,
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygilarımla.
Anlaşma ihtimali nedir zaten davanız sonuçlanmış ayrıca gerekçeli karar istek üzerine gönderilmez mahkeme sonuçlandıktan sonra HMK.ya göre kararların gerekçeleri verildiği tarihden itibaren en geç 1 AY içerisinde yazılıp taraflara tebliğ edilir
Gerekçeli kararın yazılma süresi HMK-mad.294/4'e göre 1 Ay'dır.
Taraflara gönderme süresi diye bir şey yok.Gerekçeli kararı almak istiyorsanız,tebligat masrafı yatıracaksınız yada postaneden Adliye tebligat pulu alıp Mahkemenin kalemine vereceksiniz.Yoksa bekler durursunuz.
Anlaşma ihtimali nedir zaten davanız sonuçlanmış ayrıca gerekçeli karar istek üzerine gönderilmez mahkeme sonuçlandıktan sonra HMK.ya göre kararların gerekçeleri verildiği tarihden itibaren en geç 1 AY içerisinde yazılıp taraflara tebliğ edilir
Sayın Mustafa Demir bey
Evvela cevabınız için teşekkür ederim.
Gerçekleri öğrenemeden bu dünyadan göç etmem inşaallah, çünki bu dava nedeniyle sağlığım bozulmaya başladı, yaşım da 75 olduğu için karamsar olmaya başladım.
03 - 10 - 2013 deki kararın, Gerekçeli kararı,sene sonu, yılbaşı vs sebeplerle oçak ayı sonunda yazıldığını
ve imza için beklendiğini kalemden öğrendim daha sonra da şubat başı taraf olarak kalem müdüründen istediğimde bana veremiyeceklerini, taraf Avukatlarının talebi ile taraflara tebliğ edebileceklerini, dosyada gerekli paranın da var olduğunu öğrendim ve beklemeye başladım.
Davacı olduğumuz davanın neticesindeki karar lehimize, ancak bedelinin miktarı konusunda bir netlik yok.
Davalı taraf kararın uygulanmasını istiyor, fakat eksik işleri yapmak gibi bir girişimi yok (( bahse konu dairenin içindeki pek çok işlerin yapılması, daire içi kapılar, yer kaplamaları, banyo, mutfak vs daire içi işlerin tamamı )) ödenmesine karar verilen miktarın, faizi konusunda bir netlik yok, ödenecek bedel, sözleşme
gereği, 106 m2 olması gereken dairenin 70 m2 olması, 100 de 50 küçük olan dairenin bedelinin ödenmesine.
Dava değerini, 9 sene önce 100.000 tl olarak kabul eden mahkeme, 50.000 tl ödenmesine karar verdi.
Tabiki gerçek değeri bu gün 500.000 tl olan hakkımızı almak gayreti içindeyiz.
Bu duruma düşmenin pişmanlığını yaşamaktayım. Görüş ve önerilerinize gerçekten ihtiyacım var.
Bu yaşananlar ışığında da HUKUKİ NET takipçilerini de aydınlattığınızı bilenlerdenim.
Değerli önerilerinize sonsuz teşekkürler. Saygılarımla.
Sayın Hukuki Net yorumcuları, yorumlarınızın toplumumuza çok faydalı olduğunun bilinçindeyim,
Toplumun bilinçlenmesini arzu eden görüş sahiplerine teşekkür ederim.
Gerekçeli kararın, taraflara tebliği konusunda, çelişkide kaldım, bu konudaki görüşlerinizi lütfen esirgemeyin.
Bir ay içinde yazılmayan dosyada para olmasına rağmen tebliğ etmiyen mahkeme kaleminin hatasımı yoksa
talep etmiyen bizlerin de hatası olabilirmi,? görüşlerinize şimdiden teşekkür ederim.
,
gerekçeli karar ne demek,
gerekçeli karar kaç günde çıkar,
gerekçeli karar ne zaman yazılır,
gerekçeli karar kaç günde yazılır,
gerekceli karar suresi,
gerekçeli karar yazıldı ne demek,
gerekceli karar ne zaman yazilir,
gerekceli karar,
gerekçeli karar yazma süresi,
gerekceli karar ne zaman cikar,
http:www.hukuki.netshowthread.php110983-Davamizda-gerekceli-karar,
gerekçeli karar ne zaman çıkar,
asliye hukuk mahkemesi gerekçeli karar yazma süresi,
gerekceli karar kac gunde cikar,
gerekçeli kararın yazılma süresi,
mahkeme kararı kaç günde yazılır,
gerekçeli karar yazıldı,
hakimin gerekçeli kararı yazma süresi,
mahkeme gerekçeli karar kaç günde çıkar,
mahkemede gerekçeli karar nedir,
gerekçeli karar yazılma süresi,
mahkeme kararı kaç günde çıkar,
gerekçeli karar yazma süresi hmk,
mahkeme gerekçeli karar nedir
1,5 yıldır süren boşanma davam sonucunda davam bitti.Gerekçeli kararı bekliyoruz.Karşı taraf temyize gidecek(bayan).Çocukla şahsi münasebetle ilgili...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları