+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Evi terketme ve velayet alma hk

Evi terketme ve velayet alma hk Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2014
    Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Evi terketme ve velayet alma hk

    Merhaba

    Öncelikle bu durumları Allah kimsenin başına vermesin.

    8 Aylık erkek bir bebeğimiz var. Eşim çocuğumuzu uyutup, daha sonra dışarı hava almaya biraz dolaşmaya çıkmak istiyorum diyerek evi terketti. Böyle birşey yapacağı aklımın ucundan geçmezdi. Gelseydi gitmemesi için önüne dururdum. Dışarı çıktıktan yarım saat sonra kayınbabam beni aradı ve "Siz ne şerefsiz ailesiniz, sen nasıl şerefsiz bir babasın, çocuğumu kolundan tutup sokağa atıyorsun" dedi. Bu arada benim ailemle beraber oturuyoruz. Ben telefonda öyle söylediğini duyunca çok şaşırdım, yanımda annem ve babam vardı telefonun hoparlörünü açtım, onlarda duydular. Kayseri de ikamet ediyoruz, kayınbabam beni aradığında eşim Kayseriden saat 1 otobüsüne bilet alıp, mersine (ailesininyanına) yola çıkmış. Telefonda kayınbabama "Baba ben geliyorum" demiş. Kesinlikle sokağa atma gibi bir durum söz konusu değil. 40 daireli bir apartmanda yaşıyoruz. Binanın dış güvenlik kameraları binaya giriş ve çıkışlarını kayıt altına alıyor.

    Durum böyle olunca, bizde ne yapacağımızı bilemedik. Henüz emzikli bebeğimizi bırakıp kaçınca. Hemen en yakın polis karakoluna müracaat edip durumu bildirdik ve ifade verdik.

    Eşim kaçtığının 3.günü. Dünde avukatı beni aradı ve boşanmak için anlaşma yolunu tercih edip etmeyeceğimle ilgili bir şeyler söyledi. Boşanma şartlarını aktardı. Kendisine tazminat istemeyeceğini, çocuğun velayetini alacağını gibi.

    Kısaca eşimden bahsedeyim, bebeğimizin doğduğundan beri demir eksikliğinin olduğunun raporları var ve demir ilacı kullanması gerekiyordu. Eşimde sık sık bebeğimizin ilaçlarını kullanmayı unutuyor, ve ben hatırlatıyordum. Unutkanlık öyle derecedeki, kendisinin guatırı raporda yüksek çıkınca, ultrasona sıra aldık. Ve o randevu gününü ben işlerimden dolayı unuttum, kendiside unutmuş.

    Bebeğimize Kızılay hastanesinin Dermatoloji bölümünde doğuştan egzamalı teşhisi konuldu. Cildinin çok hassas olduğunu, altının hemen pişik olduğunu doktor söyledi. Bizde onayladık, gerçekten anında pişik olabiliyordu. Eşim evi terketmeden 1 gün önce beraber onu yıkarken, poposunun kan gibi kıpkırmızı olduğunu farkettim. Eşim bebeğimizin altını değiştirmek konusunda eriniyor ve "daha yeni yapıyor zaten biraz yapsın değiştiririm", "Şimdi yeni uyudu, altını değiştirirsem uyanır, zaten zor uyuttum" gibi hemen hemen birebir cümleler kuruyordu. İlaçlarını unutuyordu. Ve bende her zaman aklıma bir kötülük getirmeden destek oluyordum. Eşim çocuğumuzu komşuya veya anneme bırakıp sık sık dışarı dolaşmaya çıkıp, ailesiyle, evli ablasıyla görüyordu.

    Yukarda bahsettiğim gibi eşimin evi terketmesinin 3. günü. Evi terketmeden önce hiçbir zaman darp, şiddet, dayak, ağır hakaretler olmadı.

    Eşimin ailesi kendi deyimleriyle "sosyal içici". Ben, annem, babam ve çevremizde muhafakar bir aileyiz.

    Kayınbabam belki eşimin yalanıyla kandırıldı, belki kasten telefonda bana ".bne" gibi hakaretlerde bulundu. Bu sırada 85 yaşındaki dedesi arkadan "O çocuğu buraya getirecek diye bağırıyordu".

    Ben çocuğumun o ortamda büyümesini istemediğim gibi, ondan ayrılmakta istemiyorum.

    Bu durumda çocuğumuzun velayetini alabilmem söz konusu olabilir mi? Neler yapabiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim



    Hukuki NET Güncel Haber

    Evi terketme ve velayet alma hk konulu yargıtay kararı ara
    Evi terketme ve velayet alma hk konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2014
    Nerede
    erzincan
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Evi terketme ve velayet alma hk

    ÇOk zor bi ihtimal benımde benzer durumum var ama kanunlar sadece anneyı korumak üzerine sankı

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

velayet alma

Forum

Benzer Konular :

  1. [Velayet hakkı] Zorba babadan velayet alma
    Merhabalar Arkadaşlar konuyu buraya siz değerli hukuk arkadaşlarıma açıp sormak istiyorum aşağıda belirttiğim gibi bir durumum var ne yapmalıyım...
    Yazan: Hatice4242 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 30-09-2018, 17:23:16
  2. [Aile Konutu] boşanmadan evi terketme
    merhaba size sorum şu olacak babam boşanma arifesinde.fakat adli tatil olduğu için gün alamadı mahkemeden.eşini de gönderemedi.fakat eşi evde sürekli...
    Yazan: safiyesu Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 23-07-2015, 16:40:45
  3. Babanın velayet alma hakkı
    merhabalar 3 yıllık evliyim ve 3 yılda eşim evi 3 kere terk etti aylar sonra geri döndü her seferinde şimdisindede 2 aylık çocuğumu ve altınları alıp...
    Yazan: EJDERSERT Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 11-11-2014, 16:00:19
  4. Velayet alma
    Eşim başka erkeklerle beraber olmasına izin vermedigim için benden boşanmak istiyor biri 1,5 digeri 4,5 yaşında iki çocugum var ailesinin durumu iyi...
    Yazan: burak_avcı Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 22-03-2007, 17:41:54
  5. Nufusa kayit ettirme ve velayet alma
    Merhabalar , Bugun oğrendiğim bir konu hakkinda bazi şeyler yapma geregi duydum ve bu sebeple size size sorduktan ve feyiz aldiktan sonra bir...
    Yazan: Sparrow Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 01-08-2006, 19:17:37

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.