Merhaba,

2009'dan bu yana aynı evde kiracıyım. Bugün ev sahibim aradı, ve "Binanın çürük raporu olduğu için yıkılacağını, bu yüzden 15 nisana kadar boşaltmam gerektiğini" bildirdi. (Aslında çürük raporu bahane, binadakiler zaten evi yıktırıp yenisini yapmak istiyorlar.)

Taşınma masraflarımla ilgili bir ödeme yapılıp yapılmayacağını sordum. Fakat karşılığında "Zaten 3 yıldır aynı kirayla oturuyorsun bir şey demiyorum. Ev arkadaşı da almışsın onu da biliyorum." şeklinde bir cevap aldım.

Oysa geçen yıl da aynı şekilde bir yıkılma durumu olmuştu, ve bana "taşınma masrafın da karşılanacak" demişti. Bunu kendisine hatırlattığımda "yok öyle bir şey, ben demedim" cevabını aldım.

Sorularım şunlar:

* Beni çıkaran taraf kendisi olduğuna göre taşınma masrafım karşılanacak mıdır? Bunun dışında başka haklarım var mı?
* Daha ilk cümlemde "Zaten zamsız oturdun" diye saldırdığına göre niyeti depozitoyu da vermemek. Bu ücreti geri almamla ilgili yasal haklarım nelerdir? (Ki 3 yıl boyunca evin açtığı yüzlerce TL'lik kombi, çerçeve vb. masrafı ona hiç yansıtmadım.)
* Ev arkadaşı almış olmamla ilgili bir ceza vb. durumu var mıdır? Bir dönem ev arkadaşım vardı, şu anda yok.

Şimdiden teşekkürler;