İyi Günler, iyi çalışmalar.

Eylül 2012'de bir ev kiraladım ve yaklaşık 16 aydır bu evde oturmaktayım. Ev sahibiyle aramızda yazılı bir kontrat imzalamadık fakat sözlü anlaşmamızın gereği olarak her ayın 1'inde kirasını (600 TL.) EFT yolu ile hesabına yatırıyorum (otomatik ödeme talimatı ile). Ayrıca bu yaptığım EFT'lerde açıklama kısmına şu şekilde de not düşmüştüm: ".... apartmanı ... dairenin kirası".

Ev sahibi kira bedelini 665 TL. yapmak istedi, bu artış %10'dan bile daha fazla, haliyle ben de kabul etmedim en fazla enflasyon oranı kadar arttırabileceğimi söyledim fakat kabul etmedi, evi boşaltmamı istedi. Ben de onun bu sözüne karşılık evi boşaltmayacağımı ve beni mahkemeye verebileceğini söyledim. Bundan sonra beni mahkemeye verirse ne gibi bir durum olur? Mahkeme bana evi boşaltmam için 6 aylık bir süre mi verir yoksa başka bir sonuç mu çıkar?

Ayrıca apartmandaki tüm daireler (10 daire) tek bir kişiye ait ve bu apartmandaki en yüksek kirayı ben ödüyorum. Yaptığım ödemelerin hepsi bankamın internet şubesindeki verilerde kayıtlı.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.