Her yazısını beğendiğiniz yazarınız size ters bir söz mü etti?
Başbakanı mı savundu,peki ne düşünüyorsunuz?
Kaç paraya satıldığını iddia edenler bile olmuş.Gelirmi arkası.
Bence gelir ben o kişilere bitimi güvenmem.Ters düşmeyeceksin bu grupla,ne vatan hainliğn kalır nede satılmışlığın.Bu kişi başbakanı savunamaz.Bu veya şu konuda kendi fikirlerini söyleyemez.Başbakan bu konuda haksız ama şu konuda haklı diyemez.Hep haksız diyecek,gerecek ortamı...
Bu kişilere söyleyecek çok sözüm varda...İşte siz busunuz.Anlayışınız bu.Demokrasiden anlamazsınız,ayrımcının dikalasısınız,insanları sevmezsiniz,,,
Sayin yetkİlİ bu uyariyi yapmadan Önce yazinin orjİnelİne baksaydiniz benden kaynaklanmadiĞini gÖrÜrdÜnÜz.
EDİTÖR: Sus bakıyım editöre cevap verilmez taş olursun
“. Editörlüğün zorluklarını editörlerin de birer insan olduğunu ve ne zorluklar içinde çalıştıklarını filan düşündüm. “Kafayı mı yedin” demeyin.
İşte öyleydi, böyleydi derken analitik fikir neşriyatımda bir kabarma hasıl oldu; mütefekkir alametleri gösteren klavyemin tuşlarına hidayet vasıl oldu; “Gönlümün Paşası Editörlerimiz”in ne de zor bir iş ile iştigal ettiklerini düşünerekten meşguliyetlerine ne denli yük verdiğimizin sırrına mahzar oluverdim.
. Editörlerimiz de o kadar yazıyı okuyorlar. Zor iş.
Zor iş diye kestirip atmak kolay. Neden zor. Ona bakalım.
Editör her yazıyı didik didik incelemek zorundadır
- Bu yazarı seviyorum, filancayı az seviyorum, onu okuyayım da şunu okumayayım diyebilme lüksü yok.
Sevse de okuyacak, sevmese de. Seçme şansı yok.
. Her satırı okumak zorunda ve çok kez de anlamak zorunda. Çünkü konu bütünlüğüne vakıf olarak genel değerlendirmeye tabi tutması gerecek.
Dahaha bakın yazının içindeki kelime hatalarına, imla yanlışlarına, anlam bozukluklarına, noktalama işaretlerine yeni geldik. Bir de bunları denetleyecek iyi mi?
Yine bir başka detay, yazı içerisinde kullanılan sözcüklerin, cümlelerin yahut paragrafların işaret ettiği özel anlamlar var mıdır diye incelemek durumunda. Zira üçüncü şahıslara yönelik hakaretamiz ifadeler olabilir, telif gerektirecek alıntılar olabilir,
yasalara aykırı ifadeler olabilir, devlet büyüklerini tezyif ve tahkir edici ifadeler gizlenmiş olabilir, yasadışı propaganda içerikleri barınabilir falan da filan.
Daha uzatsak uzayacak vallahi. Hülasa hakikaten zor iş editörlük
O zaman onları takdir etmemek elde değil, takdir etmek vacip bile değil resmen farz yahu.
Binaenaleyh editörlük hakikaten de zor zenaat. Ara sıra kızsak da hak veriyoruz. Ama tabi hak veriyoruz derken bir yere kadar. Temsil bu yazıyı hemen onaylanmazsa yine kızarım, ona göre. Dediğim dedik, çaldığım düdük Alıntı
************************************************** ********************************* Best of 2011 (part one) * “Ucube.” * “Seyrantepe’de Galatasaray’ın bir Allah kuruşu yoktur.”
* “Ben Müslümanım ama laik değilim, fakat laik ülkenin başbakanıyım, Mısır’a laik anayasa tavsiye ediyorum, laiklikten sakın korkmayın, umarım Mısır laik olacaktır.”
* “Umutlarınızı asla yitirmeyin, umutlarını asla yitirme Somali…”
* “Kılıçdaroğlu diye bir şey yoktur, sanaldır, cibiliyetsiz, yüz karası, dik duramayan, çapsız, sığ, geri vitese takan, karikatür muhalefeti, sen ne diyorsun be, amatör şeyhülislam, kıvırıyor…”
* “Ben bir şeye çok hayret ediyorum, bazı bayanlar ekranlarda kadın erkek eşitliği diyor, eşit haklara falan eyvallah ama, diğeri yaradılışa ters.”
* “NATO’nun ne işi var Libya’da? Böyle saçmalık olur mu yahu… Bakın biz Türkiye olarak buna kesinlikle karşıyız, konuşulamaz, düşünülemez.”
* “Bunlar kaz güdemez, bırak davarı, koyun bile güdemez, bunlar keçi güdemez.”
* “Nükleer santral için riskli diyorlar, o zaman evinize Aygaz tüpü de koymayın, kozmetik dünyada böyle sıkıntılar var.”
* “Yumurta alacak kadar paranız varsa, omlet yapıp yiyin, orda kalkıyorsun yumurta atıyorsun, bu nasıl özgürlük? Kusura bakmayın, Arapların atasözü vardır, men dakka dukka, olay bu.”
*
Çılgın proce…
* “Marmaray’ın mimari çizgilerini merhum Abdülmecit dedemiz çizmiş, arşivlerden çıkardık.”
*
“Yok arkeolojik şey, yok çanak çömlek çıktı diyerek, bizi oyalıyorlar.”
*
“Ankara uzay başkenti olacak.”
*
“Birileri bozkurtlarıyla dolaşıyor, ben yaradılmışların en şereflisi eşref-i mahlukla dolaşıyorum.”
*
“Şifre meselesinde ÖSYM’yi dinledim, ben tatmin oldum.”
* “Malatya büyükşehir olmak istiyor. Ancak, nüfusun 750 bin olması lazım. Burada ufak bi açığımız var. 10 bin eksik… Ne yapacaksınız? Hazır mıyız? Bayanların ellerini görüyorum, bazıları üç diyor, bazıları dört diyor. Üç olsa yeter zaten. Ses az geliyor beyler… En geç iki yıl içinde bu 10 bin açığı tamamlamalısınız, ona göre.”
* “Ahhh benim milletim ahh… İkinci milli şef Demirel gelmiş 87 yaşına, hala ortalığı karıştırıyor, çete kardeşliği yapıyor, ahhh ahhh ne dolaplar dönüyor.”
* “Et tekrar-u ahsen
velev kane yüzseksen.”
* “Feysbuk falan, yahu bunlar çirkin, berbat, herkes adına her türlü ahlaksızlık yapılabilir.”
* “Almanya’da Hans fırsat yakalayacak, Helga fırsat yakalayacak da, benim Ahmetim Mehmetim Ayşem niye yakalamasın, vizyonumuz bu.”
* “Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ni kim kurdu? 2007’de biz kurduk. Zonguldak’ta üniversite var mıydı? Yoktu. Kuracağız dedik. Kurduk.”
* “Hayaldi gerçek oldu.”
* “Tuvalet bir milyon liraydı be, sayemizde bir liraya gidiyorsun.”
* “Taksim’de bin kişiyi, iki bin kişiyi yürütmek problem değil. biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız.”
* “Aynı dağın yeliyiz biz.”
* “Bizim bölücülerle masaya oturduğumuzu söyleyenler, bu alçakça iftirada bulunanlar, şerefsizdir, müfteridir.”
*
“Amerika’da Hollywood, Hindistan’da Bollywood, Mardin’de Mardinwood olacak.”
* “Hopa’da bir tanesi de kalp krizi geçirmiş, ölmüş, üzerinde durma gereği duymuyorum.”
*
“Bakıyorum televizyonda, polis panzerine tırmanan bir tane kız mıdır kadın mıdır, bilemem.”
* “Camiye hakaret ettiler. Allah-u Teala’ya dil uzattılar. İtikadımıza ters konuşuyor. Kendisi Alevi’dir. Haydi ellerinizi göreyim… Maşallah maşallah. İnşallah daha iyi olacak. Elhamdülillah.”
*
Seçim… Yüzde 47.
* “Kalfalık dönemi bitti.
Ustalık dönemi başlıyor.”
* “Ne dediler, arkadaşlarımız yemin etmedikçe biz dört yıl da olsa yemin etmeyeceğiz dediler, bu sözü unutmayın, göreceksiniz, tükürdüklerini yalayacaklar.” * “Maç başladıktan sonra kural değiştirilmez, gol nasıl olur, penaltı nasıl olur, hepsi önceden belli, dürüst olun, tarafsız olun, yüz yüze bakacağız, birbirimize ayak oyunu, çalım atmayalım.”
*
“Donanmamızı oraya gönderiyoruz, İsrail eskisi gibi Akdeniz’de at oynatamayacak, gerekirse savaşırız.”
*
“Kusura bakma, ben bu tertemiz alnımı, ak alnımı, senin o lekeli dudaklarına sürdürmem, senin ağzın ve dudakların lanetli, senin o kirli öpücüklerine ihtiyacımız yok, başkasına sakla.”
*
“Elbette medyamıza müdahale arzusu içinde değiliz ama, medyamız milli duruş sergilesin.”
*
“Bence bu dönem lüks eve girme, sen en iyisi oturduğun yerde oturmaya devam et.”
*
“Zam diyorlar… Kardeşim, sigara içmezsin, olur biter, alkolü daha az tüketirsin, olur biter, kalkıp da Porşe kullanacağına, Vosvagen’e bin, Fiat’a bin.”
*
“Dersimli Seyid Rıza’nın hikayesi yürek burkucudur.”
*
“Parası olan askerlikten kurtulacak, parası olmayan askere gidecek, benim vatandaşım bu işe sıcak bakmıyor, ben şahsen böyle bir sorumluluğun altına girmem, referandum yaparım.”
*
“Bedelli askerlik benim için önemli ve acil bir konu.”
*
“Bıçak kemiğe dayandı. Bedelini mutlaka ödeyecekler. Allah yar ve yardımcımız olsun.”
*
“Bedeli 30 bin lira.”
*
Ve elbette, yılların klasiği…
“Durmak yok, yola devam.”
Baba-oğul malı götürürlerken… Sensin o Bakan!
*
Senelerdir gözünün önünde olup bitmiyor mu herşey? Sen değil misin görmek istemeyen… Bakan?
*
Bunların çocuklarının ticaret dehası olduğunu bilmiyor musun? Kimisi armatör, kimisi holding sahibi, kimisi müteahhit olmadı mı? Henüz ilkokuldayken şirket kurmadılar mı? Sen değil miydin seyreden… Bakan?
*
Gariban muhitlerinde, hatta ruhsatsız gecekondularda otururlarken, köşeyi dönmediler mi? Vatandaşa SİT’tir derken, kendilerine villa sit’esi inşa etmediler mi? Pırlantanın kadevesi sıfırken, tezeğin yüzde 18 değil mi? Kaç tanesi hakkında yolsuzluktan gensoru verildi, kimler reddetti? Sen değil misin birader, bu kepazelikleri hiç merak etmeyen, umursamayan, adeta trene bakar gibi… Bakan?
*
Aziz vatanın bütün tersanelerine girildiğinde gıkını çıkarmadın… Dersanelerine girildiğinde mi huylandın? Bunların ciğerini bilen Abdüllatif Şener, televizyon ekranlarında bangır bangır, soygunlar ayyuka çıktı, işin içinde rant olmasa bunlar bir kilometre asfalt bile yapmaz diye bağırmıyor mu? Wikileaks’teki akçeli işlerini okumadın mı? Keriz Feneri’nin üstü örtülmedi mi? Almanya dolandırıcıları yargılarken, bu memlekette savcıları yargılamadılar mı? Sanık yapılan savcı, açık açık, zekât hırsızlarını koruma altına alan bir güç var, hem altındaki figüranları koruyor, hem kendisine ulaşılmasını engelliyor, ben bu güce Hırsızların İmparatoru diyorum, demedi mi? Sen değil misin, hiç oralı olmayan, neme lazım diyerek, suratını çevirip başka tarafa… Bakan?
*
Yollarına çıkan, tekerlerine çomak sokan dürüst bürokratları harcamadılar mı? İtiraz edeni yok etmediler mi? Yan bakan’ı oyarız dedikleri için, sen değil miydin suspus kalan, sana dokunulmasın diye yalvararak… Bakan?
*
Namuslu gazeteciler hapse tıkılırken, işten atılırken, mahkemelerde süründürülürken, tehdit edilirken… Mesleğin yüzkaraları ekran gülü olmadı mı? Rezaletleri ak’lamak için her türlü yalanı söylemediler mi? Sen değil misin, kuzu gibi dinleyen, bunların iki dudağının arasına… Bakan?
*
Gören’leri tenzih ederim.
*
Niye şimdi şaşmış gibi yapıyorsun?
Sülalece malı götürürlerken…
Sen değil miydin o Bakan?
Hürriyet http://www.ilk-kursun.com/haber/164199
Bu yazacaklarımı , sakın ola ki , yürütülmekte olan operasyonla ilgili olarak söylediğim düşüncesine kapılmayın.
Hırsızlık varsa , yolsuzluk varsa üzerine gidilmelidir.
Bu benim alfabemin Elif’i.
Fakat , herkese şunu hatırlatmak isterim.
Bir ülkede seçilmiş bir iktidar ile bir odak arasında çatışma var ise ben her zaman “seçilmiş hükümetten” yana olurum.
Nedeni çok basit.
Bir iktidar; İster başarılı olsun , ister başarısız.
İster demokrat olsun , ister antidemokrat.
İster hukuka saygılı olsun , ister saygısız.
İster dürüst olsun , ister namussuz.
İster şahane olsun , ister beter.
İktidarı değiştirmek eninde sonunda halkın elindedir , bizim elimizdedir.
Eğer kötüyse , eninde sonunda vatandaşın sabrı tükenir ve sandıkta yollar.
Geç yollar , erken yollar ama vatandaş yollar.
Birini yollar , diğerini getirir.
Bir gün getirdiğini de yollar.
Ama “seçilmemiş” odaklar öyle değildir.
Ne gelmesi vatandaşın elindedir, ne gitmesi.
Gitmez.
Gitmediği gibi seçilmişleri de ülkeyi yönetemez hale getirme gücünü elinde bulundurur.
Bu nedenle ben hep “seçilmişten” yanayım.
Şu Fatih Altaylının yazısında akla mantığa ,demokrasiye uyan birşey var mı..
"hırsız da olsa, namussuzda olsa iktidardan yana olmak", peh...
demokrasilerde her zaman çeşitli odaklar arasında ve hükümetler arasında yasalar çerçevesinde çatışma olabilir, doğaldır..
hırsızlara karşı yapılan operasyonda bir anormallik var mı...
"yapanların ne olduğu ,kimliği önemli değildir...
yapılana bak sen...
masum olduğu halde farklı görüşten diye peşine düşersen yanlış yaparsın,
gerisi boş hikayedir..
Hoca efendi 28 şubat darbesi sürecinde "asker daha demokrat" demişti benzer yönler var demek ki. Bu ülke namussuz hırsız iktidarları gördü çok geçmişte kalmadı çöp dağları, su kesintileri, hava kirliliği, yolsuzluklar ekmek tüp yağ şeker hastanede muayene kuyrukları daha neler neler onlar da hizmetten gelişmekten dem vuruyorlardı kedi buysa ciğer nerde diye soruyorduk şimdi daha evden dışarı attığımızda gördüklerimiz karşısında ciğer burda kedi orda diyebiliyoruz çala çırpa milyar dolarlık projeler duble yollar deniz altından trenler yürümez vesselam.
Engin Ardıç'ın köşe yazısını ekleyemedim linki tıklayıp okuyabilirsiniz.
Ebu Cehil ölmemiş, Ankarada dolaşıyor ruhu, Allah Allah diyerek ..
tıpkı 1500 sene önceki gibi, iş çevirirken suç üstü yakalandı..
Ümmiler görev başına!!
AA - Medeniyet yürüyüşlerinde adalet ve kalkınmayı birbirinden ayrı görmediklerini ifade eden Erdoğan , `Devletin temel nitelikleri olan demokratik,...
Yazan: KASIMAN Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku