Merhabalar.
Bir avukatla görüştüm de ben babamdan bugüne kadar alamadığım tüm nafakaları talep edeceğim. Avukat paranın %20 sini istiyor + avukatlık ücreti. Daha önce hiç avukatla çalışmadım bu rakam nasıldır daha düşük isteyen biri bulunabilir mi ?
Detay yazmadığınız için hesaplamak güç.
Kaç yaşındasınız, kaç zamanlık nafaka alacağı, aylık nafaka miktarı bellimidir, nedir belirsiz.
Babanızdan alacağınız toplam nafaka miktarı 40-50 bin TL civarında ise sorun yok. Ancak 10-15 bin lira tutarsa size birşey kalmaz. Hemen hemen aldığınız paranın yarısından fazlası avukat arkadaşın cebine gider.
Bunun yerine babanızla anlaşın derim..
Abdullah abi amma yaptın ama ha %20'sini alırım demiş meslektaşımız hiç bir hal ve şartta yarısı olmaz bu. 1000 Lira ise üyenin cebinden çıkacak vekalet ücreti 200 Lira 800 Lirası cebinde kalır 100 bin lira ise 20 bini avukata 80 bini üyemize kalır.
Avukatlık ücretlerinde asgari bir miktar maktu olarak gösterilir ve ... dan az olmamak üzere dava değerinin %15 i olarak tarifelendirilir. Örneğin dava değeri 10000 TL. olsun. O dava için tayin edilen asgari ücret ise 3000 TL dan az olmamak üzere dava değerinin en az %15 deniyorsa; avukatlık ücreti olarak %15 değil, en az ücret olan 3000TL talep edilir. Yani rakamsal ve oransal sınırlara göre değerlendirme yapılır. Alacak davalarında ise en fazla %25'e kadar anlaşma yapılabilir. Dolayısıyla alacağın miktarı, verilecek emek, mesafe gözönünde bulundurarak avukat müvekkili ile vekalet ilişkisini kurar.
Tahmin olarak soruyu soran üyenin toplam alacağı 5-6 bin tl mertebelerinde olduğundan, avukat arkadaş bunun %20'sini talep etmiştir. Talebinde herhangi bir uygunsuzluk görmemekteyim.
Müvekkilinin hissesine düşen nafaka alacağı ve faizlerin %20'si olduğunu zannediyorum ben asgari ücret tarifesiyle tahakkuk eden ücreti karşıdan alır müvekkilinden değil.
Abdullah abi amma yaptın ama ha %20'sini alırım demiş meslektaşımız hiç bir hal ve şartta yarısı olmaz bu. 1000 Lira ise üyenin cebinden çıkacak vekalet ücreti 200 Lira 800 Lirası cebinde kalır 100 bin lira ise 20 bini avukata 80 bini üyemize kalır.
%20 + avukatlık ücreti demiş.. Hesaplamayı buna göre yapmak lazım. 10000 TL alacağı olsa vatandaşın, %20 si 2000 TL ilave olarak 3000 TL avukatlık ücreti ile birleşince 5000 TL gitti nafakanın yarısı.
Sayın adminin ifadesi ile "Örneğin dava değeri 10000 TL. olsun. O dava için tayin edilen asgari ücret ise 3000 TL dan az olmamak üzere dava değerinin en az %15 deniyorsa; avukatlık ücreti olarak %15 değil, en az ücret olan 3000TL talep edilir."
Abdullah bey yanlış anlamışsınız. Şimdi İstanbul barosu tarifesine baktım. ( http://www.istanbulbarosu.org.tr/Doc...ret01_2013.htm ) Tarife; Nafaka Davası 4.100,00 TL demiş ve oran belirtmemiş. Normal olarak meslektaşımız 10000 TL nafaka tahsili için anlaştıkları rakam olan %20 alırsa bu 2000 TL olur ki İstanbul barosu tarifesine göre çok büyük bir indirim dahi yapmış demektir. %20+Maktu gibi anlaşılmasın. Nafaka 5000 ise avukat %20x5000=1000 TL alacak.
Üye; avukatlık ücretine ilave olarak nafakanın % 20 sinden bahsediyor. "Avukat paranın %20 sini istiyor + avukatlık ücreti."
Bu ifadeye ve sizin verdiğiniz rakama göre avukat arkadaş nafaka davası ile ilgili tarifede yazılı ücret olan 4100 TL yi alacak, ilave olarak da müvekkilin babasından alacağı nafaka miktarının % 20 sini alacak..
Yoksa ben hala yanlış mı yorumluyorum.. Sayın üye bu ifadeleri bir netleştirse...
Üyeden ses yok tasası bizi aldı
Belki de müvekkili avukata benim harç vs. param yok dedi. Bütün masrafları avukat yapacak ve davanın sonunda X tl avukatlık ücreti + tahsil edilen paradan %20 alacak. Bu da çok anormal değil. Zaten avukatlık ücreti %15 ten aşağı olamaz, %25 ten de yukarı olamaz ki ortalama bir ücret belirlenmiş. Ancak fırsatı gelmişken şunu söylemekte yarar var. Avukatlık hizmetlerini otobüs minibüs gibi kesin tarifelere bağlayamayız. Bugün Fiat marka araba 25000 TL, iken herhalde Mercedes'i 100.000 EU. olarak alıyorsak aradaki farkı da bilebiliyoruz. Bunun için barolar asgari veya tavsiye niteliğinde ücret tarifeleri yayınlarlar ve şunu söylerler; Bu rakamların altını alamazsın, üstünü alabilirsin. Ama miktar üzerinden alacağın oran ise %25'i geçemez. Buna; Dahili davaya katılma yasağı denir eski diliyle. Çünkü %25 ten fazlası artık ticari nitelendirilir ve avukatlık etik kuralları ile bağdaşmaz.
kız kardeşim eşi ile tartışmış eşi evden kovmuş 2 çocukla benim evime geldi.ben bilmiyordum ama dayak ta yiyormuş.karşı tarafı aradım bir iki vurdum...
Selamlar,
Bir davam vardı. hakim karar verdi. Ama karşı tarafın avukatı (gümrük avukatı) kararı temyiz için yargıtaya göndermiş diye yazı geldi eve....
Eşim tek taraflı şiddetli geçimsizlik sebebi ile boşanma davası açtı.Ben boşanmayı istemiyorum.Öğrenmek istediğim eşim yine de beni boşayacak olursa...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku