Sayın Arkadaşlar;
Bu konuyla ilgili olarak Şunu söyleyebilirim Tarafıma gelen e maili size aynen aktarıyorum.
merhaba rüştü bey,
Adalet bakanlığındaki çocuk,boşanma ve nafaka komisyonunu bitirdik, son günlerde gazetelerdede konuyu takip ediyorsunuzdur muhakkak.
yoksulluk nafakasını allahın izniyle kaldıracağız,
Sizin yazınızı komisyonda adınızı yazarak raporumuzda sunduk.
çok yakındada gazetelerde sürmanşettende göreceksiniz.
Selam ve saygı ile
İlker KAYAR
Boşanmış Babalar grubu Sözcüsü
Burada söz edilen yazı bu sitede yazdığım "Yoksulluk Nafakasındaki Çelişkiler" Başlıklı yazıdır.
Sayın Arkadaşlar Başbakanımızın Teketek Proğramında söylediği sözü hatırlatmak isterim.
"Meşru olmayan bir konuyu meşrulaştırmaya çalışmak bedel ödetir"
Söylediği bu şimdi; Pozitif ayrımcılığın aleni ve açıkca yapıldığı Medeni Kanunun 175.Maddesindeki Süresiz Cümlesinin ısrarla kaldırılmaması Yoksulluk nafakasındaki onca çelişkinin meşrulaşmasının bedelini ölenler,öldürenler ve hiçbir günahı olmayan geride kalan yetim çocukların ödediği konusu ne zaman göze çarpacak daha belirgin bir ifade ile bu yanlış uygulamaların düzeltilmesi refah ve medenice Anayasa ve insan haklarına uygun pozitif ayrımcılığın yapılmadığı öz çocuğunu parayla görmeye çalışılmadığı bir sistemle hayatımızı idame ettirebilmek için sizce daha kaç kadının / erkeğin ölmesi ile boşandıktan sonra tekrar kurulan yuvaların yıkılması ve onca masum yetimlerin ortada kalması ile öz babasından bi haber büyüyen çocukların olması gerekiyor!!?
Yoırum Sizin!!!
Konu rpanatli tarafından (04-06-2013 Saat 11:00:09 ) de değiştirilmiştir.
Sayın Arkadaşlar;
Bu konuyla ilgili olarak Şunu söyleyebilirim Tarafıma gelen e maili size aynen aktarıyorum.
merhaba rüştü bey,
Adalet bakanlığındaki çocuk,boşanma ve nafaka komisyonunu bitirdik, son günlerde gazetelerdede konuyu takip ediyorsunuzdur muhakkak.
yoksulluk nafakasını allahın izniyle kaldıracağız,
Sizin yazınızı komisyonda adınızı yazarak raporumuzda sunduk.
çok yakındada gazetelerde sürmanşettende göreceksiniz.
Selam ve saygı ile
İlker KAYAR
Boşanmış Babalar grubu Sözcüsü
Burada söz edilen yazı bu sitede yazdığım "Yoksulluk Nafakasındaki Çelişkiler" Başlıklı yazıdır.
Sayın Arkadaşlar Başbakanımızın Teketek Proğramında söylediği sözü hatırlatmak isterim.
"Meşru olmayan bir konuyu meşrulaştırmaya çalışmak bedel ödetir"
Söylediği bu şimdi; Pozitif ayrımcılığın aleni ve açıkca yapıldığı Medeni Kanunun 175.Maddesindeki Süresiz Cümlesinin ısrarla kaldırılmaması Yoksulluk nafakasındaki onca çelişkinin meşrulaşmasının bedelini ölenler,öldürenler ve hiçbir günahı olmayan geride kalan yetim çocukların ödediği konusu ne zaman göze çarpacak daha belirgin bir ifade ile bu yanlış uygulamaların düzeltilmesi refah ve medenice Anayasa ve insan haklarına uygun pozitif ayrımcılığın yapılmadığı öz çocuğunu parayla görmeye çalışılmadığı bir sistemle hayatımızı idame ettirebilmek için sizce daha kaç kadının / erkeğin ölmesi ile boşandıktan sonra tekrar kurulan yuvaların yıkılması ve onca masum yetimlerin ortada kalması ile öz babasından bi haber büyüyen çocukların olması gerekiyor!!?
Yoırum Sizin!!!
Bizdeki medeni hukuk, hiç bir medeni ülkenin hukukuna benzemiyor ( yok... medeni hukuk isviçreden alınma değil. o şehir efsanesi. palavra. tersini iddia eden varsa hodri meydan). Bu ülkenin insanları tamamen ben yaptım oldu mantığıyla yapılmış garip ve kendi içinde çelişkili bir hukuk sistemiyle yaşamak zorundamı?
Ben bir araya gelip bir baskı gurubu oluşturulursa kanunun değiştirilebileceğine inanıyorum. AKP maşallah çatır çatır kanunları geçiriyor. Özelikle milletvekillerine mahkemelerde nasıl akıllara ziyan uygulamalar olduğu canlı örnekleriyle gösterilirse, mahkemelerin insanları mağdur etmekten başka hiç bir işe yaramadıkları bizzat bunları yaşıyanlar tarafından anlatılırsa ikna olurlar gibime geliyor.
Ama bence esas önemli olan boşanmada kusuru kaldırmak. Tüm medeni ülkelerde böyle. Bizde niye böyle değil? Çünkü mahkemelerde ne kadar çekişme olursa birilerinin cebine o kadar çok para giriyor. Zaten hakimlerin tuzu kuru. Ülkemizde adil yargılanmanın esamesi okunmuyor. Belki eğlencelerinden mahkum olacaklar ama varsın olsun o kadar. Birilerinin onları uykudan uyandırması gerekiyor.
M.K. 175.Maddede bulunan "süresiz"ibaresinin kaldırılarak belirli bir zamanın belirlenmesi her 2 taraf içinde en mantıklısı olur diye düşünüyorum.Belirlenen bu süre içerisinde her 2 tarafta nasılk bir yol izleyeceklerine karar verirler ve böylece eminimki bu konudaki olumsuzluklar büyük ölçüde önlenmiş olur.
Ben Ferdi Olarak 13 yılda ancak bu kadar yol alabildim.Başta Bimer olmak üzere defalarca İnsan Hakları Başkanlığı,Anayasa Mehkemesi Başkanlığı,İstanbul,Ankara,İzmir Boroları,İç işleri Bakanlığı,T.B.M.M ve Hatta TÜSİAD Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Buralara söz konusu sıkıntılarımı dile getirerek yazılar yazdım.
Ferdi olarak yetkili mercilere ulaşabilmek için sıkıntılarını dile getiren dilekçeleri Öncelikle bimer vasıtası ile netten özellikle yazılı olarak illerde bulunan Aile ve Sosya Politikalar Bakanlığı İl müdürlüklerine ve Bakanlığına İnsan Hakları Komisyon Başkanlığına İç İşleri Bakanlığına Anayasa Başkanlığına Kanunlar Genel Müdürlüğüne ve hatta Sivil Toplum Kuruluş Başkanlıklarına Tüm Parti Sekreterliklerine T.B.M.M.Başkanlığına Anayasa Komisyon Başkanlığına iletilmesi bence hem daha demokratik olur hemde çok daha fazla sıkıntıların dile getirilmesine vesile olur diye düşünüyorum...
Saygılarımla...
Konu rpanatli tarafından (05-06-2013 Saat 16:13:56 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Yazım Hatası
M.K. 175. maddede süresiz ibaresinin kaldırılması ve hakimlerin takdir hakkının kısıtlanması gerekiyor. Adaletin tesis etmesi ancak bu şekilde olabilecektir. Özellikle kısa süren evliliklerden para devşirmeye çalışan evliliği bir rant aracına dönüştürenlerin boyunduruğundan kurtarmak sadece biz mağdurların değil adalete ve doğruluğa inancı olan herkesin vazifesidir.
Biz mağdurlar burada bunun adımlarının atılmasını sağlamalıyız, birlikten kuvvet doğacağı kesindir. Bir kişiyi kimse dinlemez, değişen Türkiye'de herkesin ayrımcılığa bile "Pozitif" yakıştırması ile bakarak olayı farklı boyutlarda ele alması birey olarak mücadeleyi imkansız kılıyor zannımca.
Bu sebepten değerli arkadaşlar birlik olalım, bireysel değil toplumsal baskı oluşturalım. Bunun ne yapılabilir lütfen onları tartışalım.
Aslında uzun süreden beri devam boşanma davamdan ötürü istemez boşanma hukuku hakkında çok şey öğrendim. Hatta zaman zaman başka ülkelerdeki boşanma forumlarını veya boşanma avukatlarının web sitelerini - bloglarını okurum.
Görduğüm su: Turkiyedeki kadar keyfi bir hukuk sistemi dünyanın hiç bir ülkesinde mevcut değil.
Geçen bir rus avukatın web sitesine bakıyordum. Orada bile kadının hangi şartlarda ne kadar süreyle nafaka alacagı tek tek sıralanmış. Zaten iki tane geçerli sebeb var. Çalışamıyacak kadar sakat olmak. Hamile olmak (veya 3 yaşından küçük çocuk olması).
Türkiye gibi kafadan ve keyfi nafaka veren başka bir hukuk (belki hukuksuzluk demek daha doğru) sistemi yok.
Bizim hukuk sistemimizi yazanlar nereyi hangi ülkeyi referans aldılarda böyle bir kanun yazdılar anlamak zor.
Tüm bunların Türk halkına açıkca anlatılması gerekiyor. Ve öncelikle parlementodaki vekillere.
Ve ben şunada inanıyorum. Bu keyfi durum sadece medeni hukuk çerçevesinde olan bir şey değil, Türkiyedeki bütün hukuk böyle. Millet adına ama millet ragmen işleyen vesayetci bir yargı sistemi var ülkemizde.
Hakime bu kadar fazla yetki veriyorsunda, senin hakimin
Arakadaşlar;
Yazıp çizmekle hiç bir şey olmuyor.İcraat gerekli
Başta Bimer olmak üzere İnsan Hakları Başkanlığı,Anayasa Mehkemesi Başkanlığı,Bulunduğunuz ilin Boroları,İç işleri Bakanlığı,T.B.M.M Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ve İl mÜdürlüklerine Sivil Toplum Kuruluş başkanlıklarına Buralara söz konusu sıkıntılarımızı dile getirerek yazılar yazalım taahhütlü posta ile gönderelim erinmeyelim bir yazıdan ne çıkar demeyelim inanın çok şey değişebilir ne kadar çok yazı buralara giderse ancak o zaman sesimizi duyurabiliriz.
Yapmanız gereken çok zaman alacak maaliyetli bir şeyde değil.Kendi balığımızı kendimiz tutalım.Emeksiz hiç bir şey olmuyor.Bana göre nafaka konusunda çok bedeller ödendi ve buna dur demenin zamanı çoktaan geçiyor.Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın dediği gibi "MEŞRU OLMAYAN BİR KONUYU MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞMAK BEDEL ÖDETİR"Nafaka konusunda ise çooook bedeller ödendi Öyleyse gelin demokratikçe hukuk çerçevesinde pozitif ayrımcılığa ve öz çocuğunu parayla görmeye ve göstermeye çalışan bu sistemdeki yanlışlıkları vurgulayalım.Nasılmı? Yukarda yazdığım yerlere sıkıntılarınızı varsa belgeleriyle gönderelim.
Saygılarımla
Konu rpanatli tarafından (07-06-2013 Saat 08:43:31 ) de değiştirilmiştir.
Madem amaç ömür boyu birşeyleri paylaşmaksa, o zaman nafaka talep etmeyen kadınların suçu ne? Mesela; kadın gururlu oluyor, karşı tarafın maddi desteğine minnet etmek istemiyor bu sebeple de nafaka talep etmiyor. Aksine ya; gerçekten mağdur olan kadınlar da genelde nafaka istemeyen kadınlar oluyor.
Olayın mantığını anlamak benim için çok güç. Neticede, hür, reşit, fiziksel ve zihnen sağlıklı birinin geçimini, ölene kadar başka bir insanın sırtına yüklüyorsunuz. Hangi ahlak anlayışına göre?
Ayrıca, birde yoksuluk nafakasının, gayet bariz cinsiyet ayrımcılığı yapılarak erkekler aleyhine hükmedilmesi var ki, o da başka bir felaket (bizzat hakimlerin anayasayı bu kadar fütürsuz bir şekilde ihlal ediyor olmaları)
Selamlar,
Not: Halen devam etmekte olan davamda, benden daha fazla kazanan (SGK kayıtları ile ispatlı) eşime tedbir nafakası ödüyorum.
Çığlığınızı duyabiliyorum. Birileri hala 'mağduriyet' hikayeleri yazsa da, maalesef bu sistem Türk aile hayatını çökerten ve gittikçe vahim hale getirebilecek bir sistem. Bütün kadınları kastetmiyorum ama bir kadına şu soruyu soruyorsun: Ne olmak isterdin? Cevap: Başbakan karısı olmak isterdim. İşte her şey burada tıkanıyor. Neden başbakan değil de başbakan karısı? Eşitlik teraneleri çalıp, hayata bu mantıkla yaklaşan bir kadından ne beklenir. Anadolu kadını ayakları öpülesidir. Ne zamanki içimize fitne ateşini soktular, işte Türk aile yapısı o zaman bozuldu. Bir an önce bizim kültürümüze uygun bir medeni kanun hazırlanmazsa, çok şakında aile kurumu çökecektir diye düşünüyorum.
,
nafaka hapsi aihm,
erkeklere idam,
son islenen nafaka cinayeti,
nafaka çocuk sayisina gore,
almanyada yasayan cocuga nafaka ,
anfaka ne demekdir,
nafaka odemeyi teddetmek,
hakim emine arzu kısa özdemir,
omur boyu nafaka vermek,
türkiyede yasayan baba cocuk icin almanyaya nafaka ödermi,
son nafaka cinayeti
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïåğåíàïğàâëÿåòñÿ ñşäà kra30.cc
SGK sözleşmeli özel hastane...