Maddeler halinde belirtsem daha net olacak diye düşünüyorum.
1. Şahitlerle olay sonrası bir tutanak tuttuk, olayı aktardık ve tehdit küfür ve hortumn kesilmesi olaylarının tamamı var bu tutanakta.
2. jandarmanın köye gelip ifade almasında tüm olay küfür hariç şahitler tarafından aktarılıyor. kötü sözler söylediğini ama küfür olmadığını tam duymadıklarını söylediler. tehdit (kömürlüğü veodunları yakarım) ve mala zarar verme (bıçakla hortumun kesilmesi) bölümünü aktarıyorlar.
3. aslında küfür olayının olduğunuda aktarabilirlerdi. esasen küfür yok demiyorlar olduğunu beyan ediyorlar ama işte jandarma ifade alırken kem küm etti, gitti konu, bende üstelemedim ...
Bu durmda dava açılırsa (ki açılmıştır diye tahmin ediyorum, savcıyla görüştü jandarma vs.) bendeki tutanağı mahkemeye vermemin faydası olurmu.
Esas olan jandarmanın tutanağımı yoksa mahkemede söyleyeceğimi, bendeki tutanak ne oluyor o zaman?
Hakaret Davası Diyorsunuz Olayda Küfür Etti Diyen Bir Tane Bile Şahit Yok Pek Birşey Çıkacağını Sanmıyorum....
Eğer küfür olayının olmadığını düşünürsek, yani şahitler kıvırırsa vb. bir durumda diğer yaptıkları ceza alması için yeterli değil midir? Yani tehdit etmesi, bahçeye girip hortumu kesmesi ve adammısın sen vb. hakaretler suç teşkil etmez mi? üstelik okulun işleriyle uğraşırken mesai içersinde?
Kardeşimin öğretmeniyle neredeyse mahkemelik olmak üzereyiz.Müsadenizle oalyı çok kısaca anlatmak istiyorum;kardeşim dersinin boş olduğu saatte okuldaki öğretmenlerden birinin yanına gidiyor daha sonra sınıfa geldiğinde koridorda nöbetçi olan öğretmen önce yok yazıp sonrada sınıfta ki diğer 9 kişiyle beraber tokatlıyor.Olayı öğrenindiğimde hemen okula koştum gerçekten çok sinirliydim önce müdür ve müdür yardımcısıyla görüştüm daha sonra öğretmenin dersten çıkmasını beklemek üzere veli görüşme bölümüne geçtim öğretmen çıktığında yanına gittim veli görüşme bölümüne gelmesini rica ettim gelemeyeceğini 1 saat daha beklemem gerektiğini söyledi bende okula yetişmek zorunda olduğumu söyledim ayaküstü konuşmaya başladık öğretmenin hiç bir mahcubiyet duymayan kaba tavırları beni çileden çıkardı bağırdım fakat küfür etmedim (ne hakla böyle bişey yaparsınız mahiyetinde şeylerdi) öğrenciler sınıflarından çıktılar öğretmen suratıma kapıyı kapattı okulu terk ettim ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek şikayetçi oldum.Ertesi gün karakoldan çağrıldım hakkımda görev başındaki memura hakaret ve tehditten şikayet vardı.Öğretmen ifadesin de dayak olayından hiç bahsetmemiş ifadesinde şahitleri olduğunu söylüyor ben mağdurum ama bir zorbalıkla karşı karşıyayım.Öğretmenden karakolda şikayetçi olmadımdoğru mu yaptım bilmiyorum.Konuyla ilgili her türlü bilgilendirilmeye ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim
Darp edilen kardeşiniz dahil 9 kisi 155 polisi arayip okula cagirsinlar.
Tokat atan ögretmenden sikayetci olsunlar.
Böylelikle sizin dosyaniz ile kardeşiniz dahil 9 kisinin dosyasi birlesir.
Konu Hakkaniyetli tarafından (02-03-2013 Saat 20:22:10 ) de değiştirilmiştir.
ifademiz de darp edilen kişileri belirttik onlarında ifadelerine başvurulucak kardeşeim şikayetçi oldu.Yalnız ben "sizi şikayet edicem suç işlediniz açığa bile alınırsınız mahkemede görüşücez" gibi sözlerimden dolayı ceza alırmıyım çünkü karşı tarafın bugun gelen şahitlerinin belirttikleri bunlar.İlginiz için minnetarım.Tekrar teşekkür ederim.
Hakaret, Mala Zarar Verme ve Basit Tehdit suçlarından dolayı asliye ceza mahkemesinde dava açılmış. Nisan'ın sonuna duruşma günü verilmiş. Bakalım Sonuç ne olacak.
Duruşma ile ilgili vereceğiniz tavsiye var mı? Ben olduğu gibi anlatacağım. Olay sonrasında şahitler ile birlikte imzaladığımız tutanağı mahkemeye vermelimiyim? yoksa şahitler zaten mahkemede söyleyeceklerinden gerek yok mu?
Birde kafamı karıştıran şu mesele var. Bizim tutanaklarda diğer tüm yaşananlar yer almakla birlikte küfür olayı yer almıyor. Şahitler sanık için hakaret etti bağırdı çağırdı vs şeklinde ifade verdiler. Jandarmanın evlerine gelmesi vs biraz heyecan ve korku yarattı galiba. Zaten utana sıkıla ifade verdiler.
Net olarak sorum şu. Bendeki tutanak var, jandarmadaki tutanak var ve savcılıkta verilecek ifadeler var. Burada hangisi geçerli olacaktır? (Biraz karışık oldu kusuruma bakmayın lütfen)
s48selcuk43 rumuzlu üyeden alıntı
Bir köy okulunda öğretmen olarak çalışıyorum. Bugün gerçekleşen bir oluy sonucunda dava açmayı düşünüyorum. Bu konuyla ilgili forumda çeşitli başlıklara baktım ama bazı konularda kafam karıştı. Özellikle şahit sayısı konusunda. Eğer uygun olursa kısaca olayı ve sorumu aktarayım.
Bugün bahçe düzenlemesi yaparken okul bahçesinin bir köşesinde bulunan kömürlüğün önünde dağınık duran odunları kömürlüğün yan duvarının kenarına diziyorduk. Daha doğrusu bir işçi yapıyordu bu işi. Öğle arasına çıktığımızda bir öğrencim müdür odasına geldi ve birinin beni çağırdığını söyledi. Dışarı çıktım ve kömürlüğün olduğu yere geldim. ineklerini kömürlüğün yanından geçiren bir köylü "odunları olduğu yerden kaldırmamı, ineklerin geçemediğini, kendimi adam zannettiğimi, bir halt olmadığımı falan söyledi."
Olayın uzayacağını tahmin ettiğim için kibarca "odunları oradan kaldırmayacağımı, odunların orada duracağını ve muhtarın haberinin olduğunu aktardım." Ben böyle deyince küfürlü bir şekilde konuştu ve şu an aktaramayacağım hakaretlerde bulundu. Ardından bahçeye girdi kömürlüğün yanındaki musluğa bağlı hortum vardı, bıçağını çıkardı. küfrede küfrede cebinden çıkardığı bıçakla hortumu kesti. çok kızıp sinirlenmeme rağmen dişlerimi sıktım ve hiçbişey demedim. daha sonra ineklerini bahçeye yaklaştırıp zeytinleri yedirmeye başladı. sakin bir şekilde yaptığının yanlış olduğunu söyledim. O da bana odunları ve kömürlüğü yakacağını söyleyerek tekrar küfretti. sinirimden çatlayacaktım ama gene sesimi çıkarmadım ve uzaklaştım oradan.
Şahit olarak olayın her anını gören iki kişi var. Birisi odunları taşımak için tuttuğum işçi, diğeri onun yanına gelen 13-14 yaşındaki oğlu. Bir kişide benim odama gelip çağıran öğrencim 10 yaşında. (bu öğrencim olayı görmedi)
Öncelikle bizim bölgeye bakan jandarma karakoluna gidip durumu aktaracağım ve okulun güvenliğini sağlamaları için dilekçe bırakacağım. (İlköğretim Kurumları Yönetmeliği madde – 89 ‘a göre)
Ben aynı zamanda hakaret davası açmak istiyorum. Şahit sayısı yeterli midir?
Bu durumda dava açsam nasıl olur? Dava açmadan önce şahitler ile bir tutanak imzalasak olur mu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Şikayetimle ilgili olarak tehdit, mala zarar verme ve hakaretten dolayı dava açıldı.
30 Nisan ve 9 Mayısta 2 duruşma gerçekleşti ve karar verildi.
Sanığın işlediği hakaret suçundan doalyı 109 gün idari para cezası 2180 TL
Sanığın işlediği sair tehdit suçundan 25 gün idari para cezası 500 TL ceza aldı ve bunlar için HAGB kapsamında
Sanığın işlediği mala zarar verme suçundan 100 gün idari para cezası 2000 TL kesin olarak verildi. Ve 1320 TL vekalet ücretinin sanıktan alınarak katılana verilmesi kararlaştırıldı.
Şimdi maddi ve manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum. Maddi olan hortum için, manevi olarakta hakaretlerden küfürlerden dolayı. Bununla ilgili Önerebileceğiniz miktar var mıdır? Mesela 10.000 TL manevi tazminat nasıl?
Davanın sonucu le ilgili bilgi vermek istiyorum.
Maddi ve manevi tazminat davaları açıldı. Daha önce ceza davasında şahitlik yapan ve bana yapan küfürleri ve karşı tarafın bışak çekip üzerime yürümesi sonucu benim oradan uzaklaşmamı anlatan şahitler baskı sonucu ifadelerini değiştirdi. Küfür olmadığını, bıçak görmediklerini falan belirttiler.
Hortum için 50 lira talep etmiştik hakim 20 dedi tamam dedik, manevi olarak 13.000 istedik ona da 1500 lira dedi. Karşı taraf taksitli ödenmesini istedi hakim kabul etmedi. yasal faizleri ile 1800 liramızı aldık. Böylece davalar sonuçlanmış oldu.
Ama en güzel tarafı hakimin ayağa kalkıp şahitlere bağırması ve "sizin içinde aslında ayrıca bir dava açmak lazım ama neyse" demes,, ardından bıçakla saldıran ve küfreden kişiye (köyün azası) ve onun şahidi muhtara "devlet size öğretmen göndermiş, siz saldırıp birde yetmezmiş gibi bu şahitlerle kuyusunu kazmaya çalışıyorsunuz, utanın" demesi oldu.
Süreç boyunca yol gösteren arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum...
Oncelikle tesekkurler dava sonucunuzu burayla paylastgnz icn sagolun hocam. Genellikle davasi bitenler burayla isi kalmadigi icin sonuclari yazma geregi duymaz. Azminz icn ayrica tebrik ederim sizi. Bir de boyle hakaret davalarni onemsemeyen, alt tarafi kufur ne olcak diyen insanlara ornek teskil edecektir davaniz.tekrr sagolun
Mahkemelere gide gele haşır neşir olduk hakimlerle, savcılarla, çaycılarla katiplerle vs. Baya ilgimi çekti ve açıktan adalet okumaya başladım. Her şerde bir hayır vardır derler. İyi kötü hukuksal bir şeyler öğrenirim diye düşünüyorum. Dava süreçlerinde gördüğüm gerçekten insanların hukuksal meselelere kendi mantıklarıyla baktıkları ve bu sebepten hukuksal yardımı küçümsemeleri. Avukatlık gerçekten mühendislik gibi bir şey. Teknik, takip, çarklar yerinde mi, ne nasıl olacak vs... Mutlaka avukatlara danışılması gerekiyor bence. Kendi kendinize kırılan kolunuzu eski haline getiremediğiniz gibi kendi kendinize dava işlerine bakamıyorsunuz...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku