+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 20´e kadar toplam 20 ileti bulundu.
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    3.628
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Slug, sanıyorum kanunu yorumlarken küçük bir hata yapmışsınız. "...dava mava acmadan cekip gidince 3 yillik sure tikir tikir islemeye basliyor" demişsiz, oysa terk, 164.maddede açıklanıyor ve bunun sözünü ettiğiniz 3 yıllık süreçle ilgisi yok. Terk, sadece boşanma davası açmanın gerekçesi olarak kanunda yer alıyor.
    Bu küçük eklemeden sonra söylemek isterim ki, bu konunun tartışılması çok yerinde. yalnız olayı bireyselden ziyade, sosyal açıdan incelemenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Özellikle de ülkemizde kadınların durumunu da göz önünde bulundurarak... kanunun mevcut düzenlemeleri bence de tartışılmalı ancak altarnatifinin, sizin talep ettiğiniz gibi boşanırım evlenirim kime ne şeklinde olmaması da gerekiyor. neden? 1-Ülkemizin çok büyük bir kesiminde, kadınlar için boşanmışlık veya dulluk korkunç bir hayatı da beraberinde getiriyor. çoğu yerde kadının sonsuz haklı nedenle dahi boşanma davası açması imkansız. hatta böyle bir girişim namus cinayetlerine konu oluyor. Düşünün ki, kadın, sırf başında bir erkek olsun kaygısı ile eşinden sürekli dayak yemeye dahi katlanıyor. hatta size bir davayı örnek vereyim. adam eşini birkaç yıl önce terk edip gitmiş, ama kadın boşanma davası açmayı aklına bile getirmemiş. Daha da kötüsü,
    kadın bir resmi işlem yaparken ortaya çıkıyor ki, kocası, onun haberi olmadan, inanılmaz bir sahtekarlıkla, bir başka kadını karısıymış gibi göstererek, anlaşmalı boşanma davası açmış ve boşanma kararını da almış! 2-Kadınların büyük çoğunluğu, eşinin gelirine muhtaç yaşıyor. Eğer boşanmak, sizin istediğiniz kadar kolay olsa, bu kadınların, bir anda nasıl ortada kalacaklarını da düşünmek lazım. bana boşanmak isteyen sadece erkekler mi diye sormayın, elbette değil. Ama ülkemizin gerçekleri çok büyük ölçüde kadınların aleyhinde.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Çekişmeli boşanmanın reddi, 3 yıllık sürenin başlaması konulu yargıtay kararı ara
    Çekişmeli boşanmanın reddi, 3 yıllık sürenin başlaması konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    38
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Esin K.
    "Ülkemizin gerçekleri" derken "boşanmalara ilişkin adalet sistemimiz"i hariç tutuyorsunuz herhalde. Çünkü boşanma ile ilgili adalet sistemimiz ÇOK BARİZ BİR ŞEKİLDE KADININ LEHİNDE"!!
    Bunu bilmiyorsanız da öğrenmenizi ve bilmeyenlere öğretmenizi tavsiye ederim.
    Bakınız: Ben sürekli hakaret işittiğim eşimden boşanmak için dava açtım ve sonunda 3,000YTL maaş aldığı halde kendisine "yoksulluk" nafakası (gülmeyin lütfen) ve 45,000YTL tazminat ödemeye mahkum oldum.
    Durun bitmedi. Kendisi bana duruşmalar esnasında "gey", "sübyancı", "uyuşturucu kullanıcısı ve kullandırıcısı", "ensest" ve "cinsel sapık" dediği halde "aile"(!) mahkemesi hiç bir şey yapmadı, çocuğumu 1 yıldır ayda iki kez 4'er saat görmeye mahkum edildim. Ortak olmayan kendi evimden mahkeme kararıyla uzaklaştırıldım, 1 yılın sonunda çocuğumu görüş saatleri (lütfen) ayda 18 saate çıkarıldı. ("Ensest" olduğum halde hakim nasıl bu kararı verdi hala düşünüyorum) Evime hala giremiyorum, aidat ve yakıtı da tıkır tıkır ödüyorum üstelik.
    Sayın Esin K. yukarıdaki durum Şişli adliyesindeki "Aile" mahkemesi tarafından görülen dosyanın görülmesi ve verilen karar sonucunda oluştu. Düzeltmek için umutsuzca Yargıtayda sürünüyorum.
    Siz neyin kadınlarin aleyhinde olduğunu düşünüyordunuz?
    Biraz gerçekçi olun lütfen!
    Saygılarımla

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Nov 2005
    Nerede
    Edirne, Keşan, Turkey.
    İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Kadinlar Her Zaman Haklimi.azcik Sikiştiklarinda Hemen Cinsellikle Ilgili Konulari Veya Erkeği Suçlu Köstermek Için Ne Gerekiyorsa Yapiyorlar. Bence Kadinlar Bu Boşanmalarda Daha Suçlu Taraf Olarak Gözüküyor Yaşadiğim şehirde 680 Boşanma Davasi Var Ve Hemen Hemen Hepsi Ayni Sebepten Açmişl Davayi Bakti Koca Direniyor Hemen Hakime Eşim Beni Tatmin Edemiyor Diye Laflar Söylüyor.kadin Istediğinde Hemen Boşaniyorsa Erkek Nedne Boşanamiyor.kadin Erkek Eşitliği Vardi Ya Bu ülkede Bence Her Zaman Ezilen Erkek Oluyor.çileyide Erkek çekiyor.haddimi Aştim özür Dilerim Ama Bunlar Benim çevremde Yaşadiklarim.

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    3.628
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Her ne kadar bireysel olarak son derece olumsuz deneyimler yaşamışsanız da, konuyu tamamen basite indirgemişsiniz. Türkiye gerçeklerinden söz ederken, sizin sözünü ettiğiniz eşiniz gibi ayda 3.000 ytl kazanan, kendi ayakları üzerinde durabilen, küçük bir kesimden değil, adı üzerinde türkiye genelinden bahsettim. bunun için istatistikler mi vermek gerekiyor? buyrun:
    http://www.acev.org/egitim/yeni_gep.htmlBugün Türkiye#8217;de yaklaşık 7 milyon kişi kendi adını dahi okuyup yazamamaktadır. Bu nüfusun büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturmaktadır ve istatistiklere göre Türkiye#8217;de her dört kadından biri okur yazar değildir.
    http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/...yazidizi1.html Araştırmalara göre her 4 kadından 3' ü şiddet görüyor. Kadınların %32'si aile içi şiddete maruz kalıyor.. Şiddete uğrayan kadınlar genelde kendilerini çaresiz hissediyor, bir süre sonra ise durumu kabullenme noktasına geliyor. http://www.bianet.org/2005/10/10/68436.htm Kadınların en büyük korkusu, 'dul' kalmak. 20 kişiyle açılan merkezin üye sayısı bugün 220'ye ulaştı. Çiğdem Akçay, başvuran kadınların en büyük korkusunun "dul kalmak" olduğunu belirterek "Bize başvuruda bulunanlar arasında şiddet gören çok az kadın boşanma yolunu tercih ediyor:
    "Sosyal güvencenin olmamasının yanı sıra 'Evden gelin çıktın, dul olarak giremezsin' anlayışıyla ailelerinin de kapıyı yüzüne kapattığı kadınlar, boşanma dışındaki seçeneklerle sorunlarını aşma çabası içinde"
    Kanunların ve uygulamaların mükemmelliğinden söz edecek değilim. Üstelik her ne kadar adalet sistemimizi bana öğretmeye kalkışmış iseniz de, buna gerek olmadığını bilmenizi isterim. Çünkü bir avukat olarak zaten bu işlerin yeterince içindeyim.
    benim ifade etmek istediğim şu, özünde size katılıyorum, kanun insanların özgürlük alanlarına müdahil olmamalı. Ancak ne var ki kanun yalnızca siz ve eşiniz gibi, sosyal ekonomik ve kültürel açıdan iyi seviyedeki insanlar için değil, Türkiye genelinde yaşayan herkes için var. Bu nedenle, dengeyi sağlayabilmek çok da kolay değil.

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    38
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Esin hanım,
    Yaşam şartları, kırsal kesimde ve varoşlarda genellikle kadınlarımızın aleyhinde olabilir. Ben zaten bu konuda herhangi bir yorum yapmamıştım. Zahmet edip internet siteleri belirtmişsiniz. Hiç gerek yoktu, çünkü konuyla tamamen ilgisiz, hele bu siteyle hiç ilgisi yok. Bu sitenin adı "Hukuki.Net". Bu ad, Türkiye'deki hukuk ve kanularla ilgili bir site olduğunu düşündürüyor bana . Ben de zaten bu yüzden site ne ile ilgiliyse onunla ilgili bir şey yazdım ve yazdığımı da örnekledim.
    Şudur yazdığım: TÜRKİYE'DEKİ MEDENİ KANUNLAR VE AİLE MAHKEMELERİ YARGIÇLARININ TAVIRLARI (BELKİ DE AİLE MAHKEMELERİNİN YARGIÇLARI HEP KADINLARDAN SEÇİLDİĞİNDEN) DAİMA KADINLARIN LEHİNEDİR! Hiç konuyu dağıtmanın gereği yok. Adalet sisteminden bahsediyoruz, başka bir şeyden değil.
    Saygılarımla.

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    3.628
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Necil Bey, hukukun ne olduğu hususunda, hukukçu olmasanız dahi biraz fikir yürütmenizi öneriyorum. Böylelikle, hukuk sitesinde sosyal olguların neden yer aldığını ve almasını gerektiğini anlayabilirsiniz. (size web adreslerini vermiyorum, hukuk ve toplum şeklinde bir araştırma ile, zaten binlerce sonuç bulacaksınız)

  8. #17
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    38
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Esin hanım, hukuk sitesinde sosyal olgulara yer verelim peki, ama sosyal olgularımız malesef böyle-böyle diye
    "Ne yapalım arada kuruların yanında yaşlar da yanıversin, o kadar da olur" mu diyelim?
    Nasıl bir mantıktır bu anlayamadım. Yani erkeklere şunu mu söyleyelim? :
    "Ne yapalım kardeşim siz de kadınların çoğunlukla mağdur olduğu bir ülkede doğacağınıza, gidip her iki cinsin de adalet önünde eşit muamele gördüğü bir yerde doğuverseydiniz! O zaman yargıçlar sizin o kötü erkeklerden biri, eşinizin de o zavallı mağdurelerden biri olduğu ÖNYARGISI ile bakmazdı davanıza!"
    Eğer aklınızdan
    "her iki cins de kanunlar karşısında eşittir, mahkemelerimiz de bu konuda adil davranırlar" tarzı bir cevap geçiyorsa 26 Aralık tarihli yanıtımı bir kez daha okumanızı istirham ederim.
    Saygılarımla

  9. #18
    Kayıt Tarihi
    Sep 2005
    Nerede
    İSTANBUL, KAĞITHANE, Turkey.
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Bu Konu Ile Ilgili Yazilanlarin Hepsi Bence Kendince Doğru Olabilir Ama Bende şahsi Fikrimi Belirtmek Istiyorum. Bir çok Arkadaşimin Dediği Gibi Boşanma Davalarinda Hakimin Kadindan Yana Olduğu Bir Gerçek Bunu Bütün Hukukçularda Biliyor Kabul Etmemek Mantiksizliktan öteye Gitmez. Davali Veya Davaci Ol Ne Olursan Ol Ne Yaşanmişsa Yaşansin Erkek Olarak Haksiz Ve Kusurlusun. Ben 1 Yillik Boşanma Sürecimde Bunu çok Iyi Anladim Bu Sitede Okuduklarim Kadariyla Bende Daha Zor Durumda Olan 2-3 Yil Boşanma Davalarinda Sürünen Arkadaşlar Olduğunu Düşündükçe Durumun Ne Kadar Vahim Olduğunu Düşünüyorum. Ancak Bir Gerçek Varki Eğer Bir Boşanma Davasi Açilmişsa Bunu Uzatmanin Ne Kadina Ne De Erkeğe Bir Faydasi Oluyor. Adli Koridorlarda Boşanma Davalari Esnasinda Her Iki Tarafinda Ne Zorluk Lar çektiğini Kendimden Ve Gördüklerimden çok Iyi Gözlemledim. Keşke Toplumun Kutsal Yapisi Olan Aile Korunurken Bazi Mantiksal Gerçeklerde Kabul Edilse. Yazik Ki Var Olan ön Yarginin önüne Geçmek şuanda Imkansiz Gibi. Bence Davalar En Fazla 2 Celse Olmali Bir Taraf Istemiyorsa Uzatmaya Gerek Olmadan Reddedilmeli Eğer Zaten Eşler Birbirinden Kopmuşsa Ayri Yaşayacak Ve 3 Yilin Sonunda Boşanacaktir Ancak Görüyorum Ki Bu Kesinlikle Olmayacak . Mahkemelerdeki Boşanma Davalari O Kadar Fazlaki Eğer Hukuksal Olarak Bir Düzenleme Yapilsa Bence Daha Lüzumlu Olan Nafaka, Velayet Davalarina Yer Açilsa. Iki Kişi Ayrilmak Için Mahkemeye Gelmişse Zaten Olay Bitmiştir Bunu Uzatip Birşeyleri Düzeltmeye çalişmak Ne Hakimin Ne De Adalet Sisteminin Sorunu Olmamali. Biten Bitmiştir Davalarin Uzamasi Sadece Ve Sadece Kişileri Birbirine Düşman Etmekten Başka Bir Işe Yaramiyor. Yazik....

  10. #19
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    38
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Düşünsenize bir: Türkiye'deki durumun tam tersi olsaydı: Yani mahkemeler, yargıçlar, hukuk, adalet sistemi boşanma davalarında kadınların değil de erkeklerin lehine olsaydı.
    Hiç sanmıyorum ki erkekler "oh, ne güzel benden boşanmak istiyor ama dur ben şu durumdan bir güzel yararlanayım da 3 yıl süründüreyim şunu. Hem SSK'lı çalışayım hem de yoksulluk nafakası bağlatayım, bunu da içime sindireyim, çocuğu 15 günde bir göstereyim, onun dışında hiç göstermeyeyim." desinler. Elbette tüm kadınlar böyle değil, ama pek çok kadın böyle malesef. Durum tersine olsaydı böyle yapan erkekler fazla olmazdı gibime geliyor.

  11. #20
    Kayıt Tarihi
    Oct 2005
    Nerede
    balıkesir, ivrindi, Turkey.
    İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    SAYIN EŞİN K.
    her kadın magdur degildir kendini çok iyi gösterip çok işler çeviren kadın dolu..bizim toplumda kadın namus abidesi erkek de hovarda gözüyle bakıldıgı sürece bu düzen düzelmez...tüm kadınların canı ceheenneme

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar:

boşanma davasının reddi www.hukuki.net

Forum

Benzer Konular :

  1. Çekişmeli boşanmanın anlaşmalı boşanmaya dönüştürülmesi süreci hk.
    Merhaba arkadaşlar, Kısaca sorularla özetleyeceğim. Kadın taraf adli yardım talebi ile avukat tuttu ve çekişmeli boşanma davası açtı. Erkek...
    Yazan: burhankorkmaz Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 29-06-2020, 14:36:14
  2. Çekişmeli boşanmanın ardından mahkemede anlaşmalı boşanma ve temyiz
    Merhaba arkadaşlar, ben eşimden boşanmak istemiyordum ama mahkemede ben de istiyorum madem dedim. Boşanmada ağırlıklı konu ise bir bayanla yemek...
    Yazan: braveeragon Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 18-09-2012, 17:29:27
  3. Boşanmanın reddi ve 3 yıllık bekleme süresi
    boşanma davam yerel mahkemece ve temyiz tarafından reddedildi..nedenlerini tartışmak artık gereksiz..en önemli neden eşimin boşanmak istemeyişi,...
    Yazan: acer Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 15
    Son İleti: 12-04-2006, 13:46:37
  4. Boşanma davasının reddi, 3 yıllık sürenin başlaması
    SELAMLAR BOŞANMANIN REDDİNDEN SONRA 3 YILLIK SÜRE BAŞLADIĞINDA AYRI YAŞANDIĞINA DAİR MAHKEMEYE HERHANGİ BİR DİLEKÇE VERİLMESİ GEREKİYORMU ... 3 YIL...
    Yazan: rich1974 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 04-10-2005, 14:26:02
  5. Boşanmanın reddi ve 3 yıllık bekleme süresi
    Açılan boşanma davası ret edildi temyize gitmek istemedik 3 yıl süreyi beklemek sonrasında daha kolay boşanmak için.Davayı biz açdığımız halde karşı...
    Yazan: SON Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 11-11-2003, 08:59:00

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.