+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 27 ileti bulundu.
    İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Bazen sizin dava dediğiniz şey birilerinin hayatı olur!!!

Lütfen olayı kişiselleştirmeyin.Benim mevzuyla bir alakam yok.Mutlu bir evliliği olan bir bey olarak olaya tam ortadan yaklaşıyorum.Olaya bazı kimseler o kadar taraflı bakıyor ki bir şey anlatmak, fikir paylaşımında bulunmak imkansız.Bir konuya nereden bakarsanız oradan görürsünüz.Böyle bir platformda Yargıtay'a ve üyelerine hakaret edecek kadar dolmuş bir arkadaşta tarafsızca yazdığım fikirlerimi ve devletin bu konuya bakışını ''nafaka tehdidiyle evliliği uzatmak'' gibi hiç yazmadığım bir şey olarak yorumlamış.Anlaşılıyor ki beyin fırtınası yapmak, devletin yaklaşımını tartışmak, olaya her iki açıdan ele almak gibi şeylere sizin tahamülünüz yok.Tek duymak istediğiniz %100 haklısınız deyip sizle oturup sanki bir şey değişecek gibi hukuka saydırmamız.Benden bu kadar.Siz kendi kendinize tartışmanızı yapın.Hiç bir kişisel münakaşanın bir yerinde olmak istemem.Kolay gelsin..

Hukuki NET Güncel Haber

Bazen sizin dava dediğiniz şey birilerinin hayatı olur!!! konulu yargıtay kararı ara
    Bazen sizin dava dediğiniz şey birilerinin hayatı olur!!! konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ŞANLIURFA
    İletiler
    150
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Bill187 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Lütfen olayı kişiselleştirmeyin.Benim mevzuyla bir alakam yok.Mutlu bir evliliği olan bir bey olarak olaya tam ortadan yaklaşıyorum.Olaya bazı kimseler o kadar taraflı bakıyor ki bir şey anlatmak, fikir paylaşımında bulunmak imkansız.Bir konuya nereden bakarsanız oradan görürsünüz.Böyle bir platformda Yargıtay'a ve üyelerine hakaret edecek kadar dolmuş bir arkadaşta tarafsızca yazdığım fikirlerimi ve devletin bu konuya bakışını ''nafaka tehdidiyle evliliği uzatmak'' gibi hiç yazmadığım bir şey olarak yorumlamış.Anlaşılıyor ki beyin fırtınası yapmak, devletin yaklaşımını tartışmak, olaya her iki açıdan ele almak gibi şeylere sizin tahamülünüz yok.Tek duymak istediğiniz %100 haklısınız deyip sizle oturup sanki bir şey değişecek gibi hukuka saydırmamız.Benden bu kadar.Siz kendi kendinize tartışmanızı yapın.Hiç bir kişisel münakaşanın bir yerinde olmak istemem.Kolay gelsin..
    Öncelikle sakin olun!kimsenin sizden bir şey istediği yok...izin verinde bunca yaşadıklarımızdan sonra bizde iki çift laf edelim,ben kimseye hakaret etmedim ,sadece soru sordum ..baksanıza cevap veren de yok,şu durumda şüphelerim de yanılmamış olabilirim..

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    1.574
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

H. Ö. ile karısı M. Ö arasındaki boşanma davasının yapılan muhakemesi sonunda tarafların boşanmalarına dair verilen hükmün temyizen murafaa icrası suretiyle tetkiki davalı tarafından istenilmekle duruşma için tayin olunan günde temyiz eden adına vekili AV. İ. A. ve karşı taraf adına vekili Av. H. A. geldiler. Gelen avukatların konuşmaları dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için başka güne bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
    1. Taraflardan birinin sakat olması duruşmanın gizli yapılması için sebep değildir. Buna rağmen gizli duruşma yapılması usulün 149. maddesine aykırıdır. Ancak bu yanlışlık hükmün sonucuna etkili bulunmadığından keyfiyet bozma sebebi sayılmamıştır.
    2. Yapılan soruşturmaya, toplanan delillere, kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere, taraflar arasında ortak hayatı çekilmez hale getirecek derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte şiddetli bir geçimsizliğin mevcut ve sabit olmasına, olayların akışı karşısında davacının dava açmakta haklı bunulmasına, bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine binaen esasa ait itirazları yerinde değildir.
    3. Ana yanında kalmasının çocuğun bedeni, fikri ve ahlaki gelişimine engel olacağı yolunda ciddi ve inandırıcı deliller bulunmadığı ve hemen meydana gelmesi mümkün tehlikelerin varlığı ispat edilmediği halde ve özellikle baba sakat olduğu için çocukla doğrudan doğruya ilgilenemiyeceği de tabii iken 1969 doğumlu olup ana bakımına da muhtaç çağdaki çocuğun velayetinin babaya verilmesi usul ve kanuna aykırıdır.
    4. Koca çocukların ve eşinin geçimini sağlamakla yükümlüdür. ( M.K. 152 , 137 ) Geliri olmadığı zaman nafaka ödemesi için servetine bile başvurulabilir, Yani, koca her şeyini karısı ve çocukları ile paylaşmak zorundadır. Kural bu olmakla beraber, tam bir imkansızlık halinde nafaka yükümlüğü ortadan kalkar. (Prof. A. Egger, İsviçre Medeni Kanunu şerhi, Aile Hukuku, Tahir Çağa tercümesi, 1943 Cilt l, Sh. 293) Nitekim 12.12.1966 günlü ve 5/11 sayılı içtihadı birleştirme kararı bir misal olmak üzere askerlik görevi yönünden bir imkansızlığı ön görmüştür. Beden tamlığı ve sağlık şartları da imkansızlık açısından üzerinde durulacak bir konudur. Davacı babanın sakat olduğu ve bedenen çalışıp gelir sağlıyamıyacağı konusunda uyuşmazlık bulunmadığı gibi, kişisel başka bir gelirinin olmadığında da anlaşmazlık mevcut değildir. Halen babanın Pariste yüksek Tahsil yaptığı gözetildiği takdirde hayatın olağan akışına göre fikir mesaisi ile para kazanabilmesinin mümkün olup olmadığı araştırılmak, buna göre tedbir nafakası bakımından hüküm verilmek icap ederken, açıklanan şekilde yeterli bir inceleme yapılmadan sırf babanın sakatlığı esas alınarak tedbir nafakasının reddedilmesi bozmayı gerektirir.
    Sonuç: Temyiz edilen kararın gösterilen sebeplerle (BOZULMASINA) ve duruşma için takdir olunan Bir lira vekalet ücretinin davacıdan alınıp davalıya verilmesine 12.11.1974 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

- - - Updated - - -

Ben mağdurum içimi döküküyorum sayın demir mağdur içini döküyor ne yapalım içimize atıp adaleti kendimiz mi yerine getirelim cinnet mi geçirelim siz yargıtay üyelerinin avukatı mısınız yoksa onlar kendilerini savunamıyorlar mı ? burası kamuya açık gelsinler cevaplasınlar buradaki feryadı duysunlar ? Münakaşanın kişiselliğine gelince Bu bir münakaşa değil insan hakları anayasa ve yasa ihlali yorumlanması düşünce açıklaması at gözlüğünün numarası olur mu bilmiyorum ? ben dilerim ki evliliğiniz uzun ve mutlu sürer ama her kişi benim gibi de olmaz sonuçta bu yazılanlar toplumun bir bölümünün sesi bunu da küçümseyip susturmaya çalışmayın bırakın insanlar içlerini döksünler feryat bile bir rahatlamadır
    saygılarımla.....

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben neyi susturacam kardeşim.Ben sadece devletin yaklaşımını yazdım.İstediğiniz kadar yazın.Ama fikir paylaşımı yapanlara öfkenizi yönlendirmenizi doğru bulmuyorum.Sea deniz isimli üye bir önceki başlığında adi ve satılmış gibi ifadeler kullanmıştı Yargıtay için.Her ne kadar uyarılar gelince birini değiştirmiş de olsa hepsi kayıtlı.Yarın bir kişi bunla alakalı suç duyurusunda bulunsa(buradaki herhangi biri) ceza alacak.Bizde burada hakaret duymak istemeyen üyeler olarak elbette bunu söyleyeceğiz.Bir diğer taraftan da söylemeliyim ki, sizi anlamaya çalışıyrom, maaşın yarısını ömür boyu bir insana ödemek çok zor.Belli ki çok dolusunuz.Figan feryat içindesiniz.Size birinin çıkıp, olaya başka açıdan da bakın demesine bile tahamülünüz yok.Benim kafamda aslında bir fikir var.Böyle bir şeyi birileri yapacak.Bu neden buradan biri olmasın.Nafaka mağdurları altında bir dernek kurulsa veya ezilen erkekler derneği gibi.Şu an sanıyorum böyle bir dernek kurulsa 100bin civarı(en az) çok kısa sürede destek bulur.Bu sayıda sizi bölük pörçük kalmak yerine meclise gidip direk sesini duyuracak kadar güçlü bir kitle haline getirir.Sosyal medyada ufak tefek girişimler oldu.Ama düşünüyorum ki yakın gelecekte böyle bir örgütlenme ve daha adaletli bir medeni hukuk için kamuoyu baskısı yapma yolu ortaya çıkacak.

- - - Updated - - -

Şu an ki kadına şiddet, ezilen kadın, mağdur kadın anlayışı devem ettikçe zor gözükse de orta vadede bunun gerçekleşebileceği ihtimalini görüyorum.Saygılarımla..

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    1.574
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Demir zaten konu başlığını değiştirmiş (amaç hakaret olsaydı değişmezdi diyebiliriz ki bir anlık yoğuşmuş feryat) o konu ile ilgili yorumlarınızı orada yapın ayrıcada özür dilemek isterim bende bazan yoğunlaşabiliyorum sonuçta hakimin karşısına çıkıp bu karar bir zulümdür diyerek düşüncemizi aksettirip içimizi boşaltma imkanı yok

Nerede
    istanbul
    İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

bu cinayet işleyenlerin bitaneside demiyor ki nafaka magduruyum.ben yaparsam nafaka magdurumum diyecem.belki medyada yer bulur.insana gına geliyor ben karakol yolu bilmezdim lşimdi kapımda icra memurları var olcak işmi nerde adalet yok olcagınıda zanetmiyorum.1 sene evli kal kaç git sonra magdurum
    neymiş kadın hakları neyin hakkı kardeşim erkek magdur olmuyormu.hakimlerin umrundamı yasa ol degiştiren yok.degiştirecek adamda yok.sonra kadın cinayetleri iç soruyorları neiçin yaptın diye.sormazlar sen namus uygruna adam vurursun 20 yıl adam seni taciz eder gasp eder 1 yıl adalet bu türkiyede olcak iş degil ama oluyor malesef.

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    1.574
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Böyle bir şeyi aklından bile geçirme kendine yazık etme bir anlık öfke hayatını bitirme sen hiç düşünmedin mi dersen kendimi dahil düşündüm ailem sağ olsun beni yalnız bırakmadı kutu kutu hap ilaç şimdi ilaç kullanmıyorum bazen ani sinirlenmeler olsa da artık bir konuya odaklanmıyorum yada odaklanamıyorum.

Nerede
    ŞANLIURFA
    İletiler
    150
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Bill187 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben neyi susturacam kardeşim.Ben sadece devletin yaklaşımını yazdım.İstediğiniz kadar yazın.Ama fikir paylaşımı yapanlara öfkenizi yönlendirmenizi doğru bulmuyorum.Sea deniz isimli üye bir önceki başlığında adi ve satılmış gibi ifadeler kullanmıştı Yargıtay için.Her ne kadar uyarılar gelince birini değiştirmiş de olsa hepsi kayıtlı.Yarın bir kişi bunla alakalı suç duyurusunda bulunsa(buradaki herhangi biri) ceza alacak.Bizde burada hakaret duymak istemeyen üyeler olarak elbette bunu söyleyeceğiz.Bir diğer taraftan da söylemeliyim ki, sizi anlamaya çalışıyrom, maaşın yarısını ömür boyu bir insana ödemek çok zor.Belli ki çok dolusunuz.Figan feryat içindesiniz.Size birinin çıkıp, olaya başka açıdan da bakın demesine bile tahamülünüz yok.Benim kafamda aslında bir fikir var.Böyle bir şeyi birileri yapacak.Bu neden buradan biri olmasın.Nafaka mağdurları altında bir dernek kurulsa veya ezilen erkekler derneği gibi.Şu an sanıyorum böyle bir dernek kurulsa 100bin civarı(en az) çok kısa sürede destek bulur.Bu sayıda sizi bölük pörçük kalmak yerine meclise gidip direk sesini duyuracak kadar güçlü bir kitle haline getirir.Sosyal medyada ufak tefek girişimler oldu.Ama düşünüyorum ki yakın gelecekte böyle bir örgütlenme ve daha adaletli bir medeni hukuk için kamuoyu baskısı yapma yolu ortaya çıkacak.

- - - Updated - - -

Şu an ki kadına şiddet, ezilen kadın, mağdur kadın anlayışı devem ettikçe zor gözükse de orta vadede bunun gerçekleşebileceği ihtimalini görüyorum.Saygılarımla..

"Sea deniz isimli üye bir önceki başlığında adi ve satılmış gibi ifadeler kullanmıştı Yargıtay için.Her ne kadar uyarılar gelince birini değiştirmiş de olsa hepsi kayıtlı.Yarın bir kişi bunla alakalı suç duyurusunda bulunsa(buradaki herhangi biri) ceza alacak.."

çok eminsiniz böyle bir girişimim var deseniz daha isabetli olurdu,o kadar çok eminsiniz ki...hatta nerdeyse hükmü açıklayacaksınız ,farkında mısınız ? her yorumunuz da üstüne basa basa bunu öne çıkarmışsınız!hüsnü zanım bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor ama ben dinlemiyorum..HAKLIYIM ve de HAKLIYIM bildiğim tek gerçek bu!!!

yukar da bir fikirden bahsetmişsiniz..bunun öncüsü olun .siz girişimde bulunun ille de nafakazede olmanız gerekmez..sevabına toplum menfaati ve yardımcı olmak adına ..sizi davet ediyorum...kanaatimce bilginiz buna fazlası ile yeter...

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Burada insanların birbirine hakaret ettiği bir ortam istenmiyor.Yargıtaydaki kimse kimsenin babasının oğlu da değil.Eminim ki verdiği kararlara kimi kişinin ziyadesiyle canını yakmıştır.Doğrudur, yanlıştır tartışılır.Yarın nafaka alan bir kişi sizi beğenmeyip buradan size de alenen hakaret etse emin olun oda tepkiyle karşılanacak.İçiniz çok yanıyor belli.Ben ısrarla sizin pencerenizden bakmaya çabasındayım her şeye rağmen.Sonuçta belki evladınızdan kıstığını karşı tarafa veriyorsunuz.Bahsettiğim fikir ise elbette gerçekleşecek.Bunun öncüsü olacak kişi bu işten mağdur olmadıkça kitleleri nasıl peşinden sürükleyecek.O yüzden bunu yapacak nafakadan çok çekmiş bir arkadaş, hikayesiyle ve durumuyla da bu durumda olan kişileri peşine takabilecek biri olmalı.Bende son zamanlarda kadına karşı yapılan aşırı pozitif ayrımcılığında kadın cinayetlerinde etkisi olduğunu düşünenlerdenim.Ama basınında olağan üstü kadın mağduriyeti işlemesini ve bence yer yer bunu abartmasını da görmekteyiz.Elbette mağdur olanlar var ancak bu durumu kötüye kullanıp ''eşşek gibi bana para ödeyeceksin'' diyenler de var.Ben fikri de bunun mutlaka er geç biri tarafından yapılacağını da söyledim.Çünkü çok mağdur olan var ve bir örgütlenme oluşacak.Bunlar kendi tahminlerim.Herkese sabır diliyorum zira ihtiyacımız var.İyi forumlar.

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öfkeyle kalkan zararla oturur. Çok basit bir kural bu.
    Amaç kendinize daha çok zarar vermek değil sanırım.
    İçinde bulunduğunuz ve haksız olduğunu düşündüğünüz durumdan kurtulmak.
    O halde yapacağınız her hareket, atacağınız her adım buna uygun olmalı.
    Buraya bir mesaj yazarken bile, "bu mesaj beni hedefime yaklaştırıyor mu" diye hesap yapmalısınız.
    Sayın üye Bill187 çok güzel bir öneride bulunmuş.
    Bu enerjinizi sinirlenip kendinize zarar vermek yerine, önerideki gibi bir yolda veya sizin bulacağınız bir yolda harcasanız daha iyi değil mi?

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: