Anket Sonuçlarını Göster: Hukukçular hangi dilleri biliyorlar? Hangi dilleri bilmeliler?
- Oylayanlar
- 105. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
-
İngilizce
91 86,67% -
Almanca
55 52,38% -
Fransızca
32 30,48% -
İspanyolca
6 5,71% -
Arapça
9 8,57% -
Çince
5 4,76% -
Rusça
9 8,57%
Konu: Hukukçular hangi dilleri biliyorlar? Hangi dilleri bilmeliler?

-
22-11-2010, 19:05:18 #21
Üye
- Nerede
- A
- İletiler
- 65
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
-
22-11-2010 19:05:18 # Nedir?Tavsiye Soru Cevap
- Nerede
- Avukat Dünyası
- İletiler
- Ne kadar?
-
26-08-2011, 01:06:26 #22
Hukuk Fakültesi Öğrencisi
- Nerede
- ankara
- İletiler
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Cevap: Hukukçular hangi dilleri biliyorlar? Hangi dilleri bilmeliler?
merhaba arkadaşlar, ben bilkent üniversitesi hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim ingilizce eğitim alıyorum ve lisede de almanca dili eğitim aldım fakat şuan almancayla ilgili çok fazla şey hatırladığım söylenemez. İngilizcemin yanında ikinci bir dil öğrenmek istiyorum ve ilerde uluslarası hukukta kendimi geliştirmek istiyorum. Bunun için de almancadansa fransizcanın daha geçerli olduğunu duydum. Bu konuda bilgisi olan var mı yani uluslarası hukuk için ingilizcenin yanında almanca mı fransızca mı bilmek daha yararlı olur? Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
-
11-09-2011, 10:23:27 #23
- Nerede
- Kocaeli
- İletiler
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
-
11-09-2011, 11:25:57 #24
Bir mühendis adayı olsaydınız şüphesiz "Almanca" derdim.
Eski nüfus cüzdanlarından evlenme cüzdanına kadar yabancı dille yazılmış yazılar hep Fransızcadır. Yoksa hukukta acaba bizi Fransızca daha mı çok ilgilendiriyor?
-
11-09-2011, 17:05:03 #25
- Nerede
- turkey
- İletiler
- 81
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
İleride uzmanlaşmak istediğiniz alana göre dil seçimi değişecektir. Örneğin uzmanlaşmak istediğiniz alan özel hukuk ise Almanca, kamu hukuku ise genellikle Franzısca.
Almancanın hukukta faydası olmadığını söylemek çok doğru değil bence.
Özellikle de akademisyenlik konusunda dil seçimi bu şekilde olmalı. Ama uygulama konusunda çok fazla bir fikrim yok. Ancak dediğim gibi, özel hukukun kendi içinde de birçok alan bulunmakta ve bu alanlar da dil konusunda farklılık yaratabilir.
Prof. Dr. Erden Kuntalp hocamızın dediklerini aynen aktarmak istiyorum, " Özel hukukta uzmanlaşacaksanız kesinlikle ve kesinlikle iyi düzeyde Almanca bilmelisiniz."Konu Aslı Aydın tarafından (11-09-2011 Saat 17:07:09 ) de değiştirilmiştir.
-
12-09-2011, 10:59:24 #26
- Nerede
- Bursa
- İletiler
- 3
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Merhaba, hukuk birinci sınıftayım ve şu an ilk defa ders seçiyorum. Uluslararası Hukuk'ta kendimi geliştirmek istiyorum ancak şu anki ingilizce bilgime çok da güvenemiyorum. (YGS-LYS nedeniyle 1 yıldır ingilizceden uzağım)
BASİC CONCEPTS OF LAW (İNGİLİZCE)(HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI I ) dersi için ne seviyede ingilizce yeterli olur. Benim seviyem pre intermediate ya da intermediate arasında bir yerde seyrediyor . Acil yardımlarınızı bekliyorum.
-
12-09-2011, 17:53:22 #27
- Nerede
- turkey
- İletiler
- 81
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Basic Concepts of Law dersinin içeriği okullar arasında değişkenlik gösterir diye düşünüyorum.
Bizim okulumuzda verilen Basic Concepts of Law dersinde hocamızın bize verdiği İngilizce makalelerin bir kısmını Türkçeye çevirmiştik ve bu makalelerde yer alan ve hukuk için gerekli olan kelimelerin Türkçelerini öğrenmiştik. Eğer sizin okulunuzda da sistem bu şekildeyse, zaten İngilizce terimlerin Türkçe karşılıklarını öğreneceğinizden bu konuda pek sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Sıkıntı yaşayacağınız yer çeviri yapma kısmı olabilir. Çünkü burada bir grammer bilgisi gerekmekte.
Şahsi görüşüm dersin içeriğini, dersi seçmeden önce iyice araştırıp ona göre karar vermeniz.
-
26-08-2012, 23:33:45 #28
71 kişi ingilizce demiş ama bu mesleğin dili Almanca'dır Türkiye. Hiç tartışmasız.
-
26-08-2012, 23:48:33 #29
3/B
- Nerede
- İSTANBUL
- İletiler
- 149
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
CHP milletvekili Kamer GENÇ birgün Tunceli de bir kahveye oturur.Vatandaşın biri vekilim ne içersin der.O da bir bardak su der.Aradan 10 dakika geçer önüne bir kutu kola koyarlar.Ben su istemiştim der.Vatandaş ta vekilim buraya su mu getirdin ki su verelim sana der.Şimdi bu olay gibi ülkede ingilizce eğitim çok yaygın olduğu için ingilizceyi çok iyi öğrendik te almanca eksik kaldı.Eğitimi almanca verdiler de biz mi öğrenmedik
) Neyse ingilizceye benziyor.İnşallah öğreneceğiz almancayı da
-
27-08-2012, 21:54:13 #30
İngilizce eğitim büyük ihtimalle dünya ile entegrasyon amacı ile verilmektedir.
Oysa Almanca bu meslekte öğrenilmesi gereken en önemli dildir derken, özel hukuk ve kamu hukuku alanında birçok temel kanunu bu dilin hakimiyetindeki hukuk sistemlerinden iktibas etmemizi göz önünde bulundurdum
Bu sayfada bulunan kavramlar:
https:www.hukuki.netshowthread.php22035-Hukukcular-hangi-dilleri-biliyorlar-Hangi-dilleri-bilmeliler